Ревю на Samsung S90C

Samsung S90C

Телевизорът Samsung S90C е перфектният пример за последните технологични новации на Samsung в сферата на развлекателната електроника. Той притежава впечатляващ дизайн, иновативни характеристики и осигурява висококачествено изображение. Samsung S90C е оборудван с всичко необходимо за модерната домашна развлекателна система, което го прави привлекателен избор за любители на домашното кино и ентусиасти на високотехнологичните устройства.

Samsung S90C

Виж цената за днес

Samsung S90C: Характеристики, функции и технологии

Скорост на обновяване и TV тунер

Samsung S90C е оборудван със скорост на обновяване от 100Hz, което гарантира плавно и ясно изображение при бързо движещи се сцени, което е идеално за гледане на спортни събития или игране на видео игри с висока динамика. TV тунерът поддържа DVB-C, DVB-S2 и DVB-T2 формати, което го прави съвместим със широка гама от телевизионни услуги.

Аудио характеристики

Аудио системата се състои от 2.1 канали с вградени говорители с обща мощност от 40W. Това осигурява богат и дълбок звук. Телевизорът има функция за независим контрол, която позволява на потребителите да управляват звука по-детайлно.

Свързаност

За безжична свързаност, Samsung S90C поддържа Bluetooth и Wi-Fi. Това улеснява свързването с други устройства и аксесоари като смартфони, таблети, безжични слушалки и др.

Енергийна консумация

Годишната енергийна консумация на телевизора е 95 kWh за 1000 часа, а в HDR режим тя се увеличава до 143 kWh за 1000 часа. Когато устройството е в режим на готовност, то консумира само 0.5 W, което помага за смекчаване на неговото енергийно въздействие. Според последните европейски разпоредби, той е класифициран като клас F по отношение на енергийна ефективност.

Размери

Размерите на Samsung S90C са 1444,3 x 265,9 x 896,6 мм със стойката и 1444,3 x 39,9 x 831,7 мм без нея. Теглото е 23,1 kg със стойката и 21,1 kg без нея. Това го прави лесен за преместване и инсталация.

Интерфейс и Вид на екрана

Устройството разполага с процесор Neuronal Quantum 4K, 2 USB порта, 4 HDMI порта, CI+ слот и 1 Digital Optical Out. Екранът е плосък, предлага резолюция от 3840 x 2160 и поддържа HDR 10+, HLG и Quantum HDR технологии за по-добро качество на изображението.

Smart TV

Телевизорът функционира с операционната система Tizen и включва различни приложения като YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+ и HBO Max. Гласовият асистент Bixby и функциите за огледално отражение за iOS и Android представляват ключови характеристики на Smart TV функционалността.

Технологии на изображението

Contrast Enhancer

Contrast Enhancer е технология, която поставя акцент върху контраста и дълбочината на сцените. Тя незабавно подобрява яснотата и подробностите на изображенията, като динамично променя контраста на различните зони на екрана.

Ultra Viewing Angle

Ultra Viewing Angle осигурява оптимална яркост и яснота от всеки ъгъл по монитора. Благодарение на тази технология, цветовете и детайлите на изображението остават непроменени, независимо от мястото, от което гледате.

Film Mode и Filmmaker Mode

Film Mode и Filmmaker Mode са функции, насочени към любителите на киното. Film Mode подобрява качеството на изображението при гледане на филми, като оптимизира настройките за яснота и цветове. Filmmaker Mode пък предоставя възможността да гледате филми така, както режисьорите и създателите са ги предвидили – без допълнителни обработки или подобрения.

Smart Calibration

Smart Calibration или умна калибровка е функция, която позволява бърза и точна настройка на параметрите на изображението. Тя анализира околната светлина и съдържанието, което се възпроизвежда, за да достигне до настройки за максимален визуален комфорт и качество на изображение.

Real Depth Enhancer и AI Upscale

Real Depth Enhancer е технология, която увеличава визуалната дълбочина и по-добра детайлност на изображението. AI Upscale пък използва изкуствен интелект, за да подобри качеството на изображенията, подобрявайки резолюцията и детайлите на нискокачествени източници до 4K стандарт.

Характеристики на игрите

VRR (Variable Refresh Rate)

VRR е функция за променлива честота на опресняване, която регулира честотата на опресняване на екрана в зависимост от производителността на източника на съдържание, като игрална конзола. Тази функция помага за намаляване на размазването и изкривяването на изображението в сцени с бързо движение.

ALLM (Auto Low Latency Mode)

Auto Low Latency Mode или ALLM е функция, която автоматично намалява латентността на изображението, когато телевизорът е свързан с Xbox конзола или друга конзола, поддържаща HDMI 2.1 сигнал. Това ви позволява да играете видеоигри с минимално забавяне и максимална реактивност.

Серията S90C се предлага в няколко модела: Samsung 55S90C, Samsung 65S90C  и Samsung 77S90C.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung S90C: Мнение за продукта

След близо изчерпателен преглед, можем да констатираме, че Samsung S90C работи добре над минималните очаквания и се превръща в отличен кандидат за всеки потребител, който иска да премине към по-висок клас телевизионни устройства. При все това, крайната сила на Samsung S90C идва от неговата способност да съчетава изключително качество на изображение, изкусен дизайн и простота на употреба. В крайна сметка, Samsung S90C е устройство, което поставя бариерата високо за конкуренцията и установява нов стандарт за телевизионните устройства на бъдещето.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo