Ревю на Samsung QN90C

Samsung QN90C

Samsung QN90C е висококачествен 4K QLED телевизор, който предлага класно изживяване при гледане на различни медии. Включвайки най-новите технологии и ефективни иновации от Samsung, този модел е перфектният избор за потребителите, които търсят впечатляващо качество на изображението и разнообразни функции. В това ревю ще разгледаме ключовите характеристики и предимства на Samsung QN90C, за да ви дадем добра представа за това какво да очаквате от този премиум модел.

Samsung QN90C

Виж цената за днес

Samsung QN90C : Характеристики, функции и технологии

Мощност на вградените говорители

Вградените говорители на Samsung QN90C осигуряват обща мощност от 60W, предлагайки ясно и мощно аудио, което допринася за общото изживяване от гледане. Тази модел поддържа също така и независимо контролиране на звука, което ви позволява да настройвате аудиото според вашите предпочитания и обстоятелства.

Свързаност

Samsung QN90C е оборудван с множество опции за свързаност, включително Bluetooth и Wi-Fi. Това позволява лесно свързване на външни устройства и безшевно стриймване на съдържание от различни онлайн платформи.

Енергийна Консумация

Това устройство е енергоемко с годишна консумация на енергия от 95 kWh при нормална работа и 190 kWh при работа в HDR режим. В режим на готовност, телевизорът консумира едва 0.5W, което помага за съхраняване на енергия. След новите европейски разпоредби за енергийна ефективност, Samsung QN90C попада в клас F.

Размери

Телевизорът е доста голям, с размери 1446.3 x 270.6 x 891.3 мм (със стойка) и тежи 27.5 Kg. Без стойката, размерите му са 1446.3 x 25.9 x 828.7 мм и тежи 24.2 Kg. Опаковката се предлага с размери 1622 x 185 x 935 мм, а общото тегло на брутото е 35.4 Kg.

Технически Характеристики

Този модел предлага скорост на обновяване до 100 Hz, и разнообразие от портове, включително 2 USB порта, 4 HDMI порта, CI+ слот и 1 Digital Optical Out порт. Екранът е плосък, което гарантира богати и ясни изображения от всички ъгли.

Smart TV

Samsung QN90C функционира на базата на Операционната система Tizen и включва огромно разнообразие от видео приложения като YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Voyo, SkyShowtime и други. Има и ключови функции като гласов асистент, Tap View, Multi View, и Mirroring за iOS и Android. Гласовият асистент е поддържан от Bixby. В основата на всичко това стои процесорът Neuronal Quantum 4K, който осигурява безпроблемно функциониране на всички тези функции.

Технологии на изображението

Contrast Enhancer

Тази функция автоматично подобрява контраста, дълбочината и реалистичността на изображението като създава ярки и ясни цветове и плавни преходи между нюансите.

Wide Viewing Angle

Гарантира богата цветова гама и качество на изображението от различни ъгли на гледане, като улеснява разполагането на гледачите в помещението.

Ultimate UHD Dimming

Използва локално затъмняване, за да се постигне по-добър контраст и оптимизирана цветова точност.

Film Mode

Позволява възпроизвеждането на кадри със страхотно качество на изображението, както е правилно за филми и други кинематографични изживявания.

100% Color Volume с Quantum Dot

Технологията Quantum Dot осигурява точна наситеност и нюансиране на цветовете, създавайки реалистични и живи изображения, независимо от равнището на осветеност.

Filmmaker Mode

Този режим позволява да се гледат филми и телевизионни предавания с настройки и параметри, по-препоръчвани от режисьорите, и да се проучи автентичното визуално изживяване.

Quantum Matrix Technology

Ефективно управление на качеството на изображението чрез заделяне на ресурси и технологии за подробности, контраст и двете същевременно.

Smart Calibration

Позволява бързо и лесно настройване на параметрите на изображението, позволявайки ви да получавате най-доброто качество, възможно за всяка ситуация.

Real Depth Enhancer

Подобрява детайлите на изображението, за да предостави по-дълбока и по-дефинирана картина, която предоставя още по-богато изживяване на възпроизведените екрани.

Expert Calibration

Включва професионално калибриране на цветове и гама, като обеспечава точни и прецизни параметри на изображението, подходящи за съответното съдържание.

AI Upscale

Използва изкуствен интелект, за да мащабира ниското и средно качество на видео възможно най-близо до 4K резолюция, като подобрява качеството на изображението в резултат на това.

Характеристики на игрите

FreeSync Compatible

Samsung QN90C е съвместим с технологията FreeSync, която е изключително полезна за геймърите. Тя намалява трептенето на екрана и елиминира “зърнеността” на изображението, което значително подобрява изживяването при игра. FreeSync осигурява плавно движение без забавяне или замърсяване на изображението, което е от съществено значение, особено при бързите и динамични игри.

VRR (Variable Refresh Rate)

Вградената поддръжка за Variable Refresh Rate (VRR, променлива честота на опресняване) предлага безупречна игра без смущения. Това означава, че екранът активно променя честотата на опресняване в зависимост от това, колко кадъра в секунда възпроизвежда играта. Това намалява откъсването и замъгляването на изображението на екрана, осигурявайки плавна и подходяща скорост на кадрите.

ALLM (Auto Low Latency Mode)

Auto Low Latency Mode (ALLM, режим на автоматично ниско закъснение) на Samsung QN90C автоматично задава най-ниското възможно време за реакция, когато е активиран. Това означава, че ALLM автоматично превключва телевизора в режим на най-ниска латентност, осигурявайки най-малкото възможно закъснение и по-бърза реакция на въведените команди.

HGiG

HGiG е стандарт за игри в HDR, който премества експериенцията на игрите на следващо ниво. Това позволява разработчиците на игри да определят и оптимизират HDR изпълнението според техническите спецификации на даден телевизор. Samsung QN90C поддържа HGiG, което означава, че можете да очаквате оптимизирани и напълно приложими HDR изображения спричислени до вашия модел телевизор.

Game Bar

Game Bar на Samsung QN90C е специална лента, която позволява на геймърите да персонализират и контролират своето изживяване по време на игра. Той позволява бърз достъп до различни настройки, включително размер на екрана, аспект, входяща честота на опресняване и дори връзката с конзола.

Game Motion Plus

Game Motion Plus е функция, която подобрява плавността на движението при игра. Тя се опитва да сведе до минимум ефектите от размазване и трептене, които често се появяват при бързите действия в игрите. Резултатът е по-плавни и реалистични движения, което значително подобрява общото изживяване при игра.

Dynamic Black EQ

Dynamic Black EQ е функционалност, която автоматично оптимизира контраста в тъмни сцени в игрите. Това значително подобрява видимостта в тъмни сцени и предлага същевременно подготвяне на черното ниво в зависимост от условията на светлина на помещението.

Super Ultra Wide Game View

Тази функция предлага разширено поле на зрение, което позволява на играчите да видят още от игровото пространство. Това създава по-поглъщащо изживяване и може да даде преимущество на играчите, които получават по-широк поглед върху игровото поле.

Аудио технологии

Dolby Atmos

Dolby Atmos е аудиотехнология, която създава тримерно звуково пространство, позволявайки на звуците да бъдат чути откъм позициите, отговорящи на тези в реалния свят. Тази технология дава възможност звуковете да “преместват” около ви, предлагайки пълно поглъщане и прецизност на звука, което допринася значително за възприятието на атмосферата и напрежението въз основа на звуковите ефекти.

Multiroom Link

Функцията Multiroom Link позволява на телевизора Samsung QN90C да бъде свързан безжично с други устройства и аудио системи в дома ви. Тази възможност ви позволява да слушате звука от телевизора на допълнителни озвучителни системи в различни стаи, което създава съвместимост и гъвкавост, необходими за създаване на персонализирана домашна звукова система.

Audio Pre-selection Descriptor

Audio Pre-selection Descriptor на Samsung QN90C предлага гъвкавост при избор на звуковите потоци, променящи настройките на аудиото по подразбиране в зависимост от съдържанието или предпочитанията на потребителя. Това означава, че телевизорът автоматично ще избере най-добрата възможна аудио настройка, за да можете да се насладите на оптимален звук, независимо от съдържанието, което гледате или слушате.

Q-Symphony

Q-Symphony е технология, която синхронизира аудиото от телевизора и съвместимия Soundbar, за да се постигне допълнителен слой на аудио ефекти. Тази функция подобрява преживяването, като създава богата, детайлна и пространствена звукова атмосфера.

Adaptive Sound+

Adaptive Sound+ е интелигентна технология на Samsung, която анализира звуковото съдържание в реално време, за да наблюдава и докладва промените в звуковата среда. Това означава, че вашият QN90C ще настрои и оптимизира автоматично звуковите настройки на всяка сцена с цел да подобри общото качество на звука и да създаде динамично и звуково изживяване.

OTS Lite

Технологията OTS Lite (Object Tracking Sound) на Samsung следва движението на обектите на екрана и пространствено променя звука в съответствие с тяхното разположение и движение. Това означава, че ако един автомобил се движи от ляво на дясно на екрана, звукът ще следва същото движение, което създава реалистичен и поглъщащ звуков ефект.

Dolby Active Voice Amplifier (AVA)

Dolby’s AVA (Active Voice Amplifier) подобрява разбираемостта на диалозите в сцени, където има много фонов шум. Тази функция анализира и изолира гласовете и ги подсилва автоматично, така че въпреки шума, ще може изцяло да чуете и разберете диалога в сцената.

Far-Field Voice

Far-Field Voice е функцията на Samsung за гласово управление на далечно разстояние. Това дава възможност за гласово взаимодействие с телевизора от разстояние без нужда от директен контролер или аксесоар. Това означава, че можете да давате команди на телевизора си директно от дивана, кухнята или дори от друга стая.

Серията QN90C се предлага в няколко модела: Samsung 43QN90C, Samsung 50QN90C, Samsung 55QN90C, Samsung 65QN90C, Samsung 75QN90C и Samsung 85QN90C.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung QN90C : Мнение за продукта

В заключение, Samsung QN90C предлага превъзходно качество на изображението, интуитивни функции и изключително дизайн, което го прави притежател на много важни предимства пред конкуренцията. Този телевизор е идеален за тези, които искат да усетят светът на 4K разделителна способност и да се наслаждават на висококачествено изживяване при гледане на медия.

Виж цената за днес

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo