Ревю на Samsung QN90B

Samsung QN90B

Samsung QN90B е висококачествен телевизор с QLED дисплей, който предлага отлична картина с ясни цветове . Има стилен дизайн и е оборудван с множество умни функции, включително поддръжка на популярни стрийминг услуги и гласов контрол чрез Bixby.

Samsung QN90B

Виж цената за днес

Samsung QN90B: Характеристики, функции и технологии

Quantum Matrix е технология, която се използва в някои Samsung телевизори, като QN90B, за да се подобри качеството на изображението и да се получи по-реалистичен и жив цвят. Тя използва квантови дотове, които дават по-широк цветови спектър и по-висок контраст. Технологията също има алгоритъм за регулиране на контраста и осветлението, който автоматично адаптира изображението в зависимост от светлинните условия.

Neo Quantum 4K е процесор, който се използва в Samsung QN90B и други модели телевизори на Samsung. Той е разработен за да оптимизира качеството на изображението, звука и свързаността на телевизора. Процесорът има способност да обработва голям обем данни и да обединява множество технологии за да достигне максимално качество на изображението и звука. Процесорът има интелигентни алгоритми за адаптивно изображение и звук, като използва навигация на глас и данни за околната среда за да достигне максимално комфорт и качество на гледане.

Quantum HDR 32x е технология за висок динамичен диапазон (HDR) която се използва в Samsung телевизори като QN90B. Тя позволява на телевизора да показва изображения с по-висок контраст и по-реалистични цветове, като изображенията са много по-живи и детайлни. Quantum HDR 32x се дължи на интеллектуалния процесор и използва данни за околната среда и информация за изображението, за да адаптира контраста и осветлението в зависимост от светлинните условия. Това позволява да се получи максимално качество на изображението и да се постигне максимална визуална забавление.

100% обем на цвета с Quantum Dot е технология за изображение, която позволява на телевизора да излъчва пълна гама от цветове и да показва изображения с по-висок контраст и по-реалистични цветове.

Dolby Atmos е технология за поглъщащ звук, която ви кара да се чувствате сякаш сте в центъра на действието. Освен това тя предлага невероятен динамичен обхват за богата и детайлна звукова картина. Ще чувате всяка стъпка, и ако някой герой шепне на екрана, ще можете да го чуете също толкова добре, колкото и всичко друго, което се случва около него в момента.

Функцията за защита от отражения работи, като намалява отразяването на светлината върху екрана. Това става чрез покриване на екрана със слой, който е силно отразяващ, но по начин, който позволява преминаването само на определени честоти на светлината. Това помага да се намалят отблясъците от източниците на околна светлина, като например прозорци и лампи.

Телевизорът Samsung QN90B разполага с технологията Object Tracking Sound+ (OTS+), която автоматично регулира звука, за да съответства на силата на звука на сцената. Това означава, че ще чувате ясно диалога, дори ако има много фонов шум, и също така означава, че няма да се налага ръчно да регулирате силата на звука по време на рекламни паузи или други части, където нивата на звука могат да се променят бързо.

Дизайнът NeoSlim, който Samsung използва напоследък, макар и да запазва същата форма като другите телевизори, има по-тънка външна рамка от предишните модели. Това прави телевизора да изглежда по-тънък, отколкото е в действителност, и може да изглежда чудесно във всяка стая.

Motion Xcelerator Turbo+ е технология за изображение, която се използва за да се увеличи скоростта на движение на изображенията. Това е особено полезно за спортни и други бързодвижещи се предавания, където е важно да се вижда детайлно движението на играчите и обектите. Технологията използва алгоритми за анализ на движението и корекция на изображенията, за да достигне по-висока скорост на кадри и по-ясно изображение.

Серията QN90B се предлага в няколко модела: Samsung 43QN90B, Samsung 50QN90B, Samsung 55QN90B, Samsung 65QN90B и Samsung 75QN90B.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung QN90B: Мнение за продукта

Samsung QN90B е телевизор, който има най-новите технологии и функции, невероятно качество на изображението и звука. Телевизорът предлага живо и реалистично изображение, като използва технологията Quantum Matrix. С операционна система Tizen и гласов асистент Bixby, и множество други приложения, като YouTube, Netflix, HBO Go и Rakuten TV, Samsung QN90B е идеален избор за всеки, който иска да се наслади на висококачествено гледане и забавление.

Виж цената за днес

3.3/5 - (7 votes)
Review-bg.com
Logo