Ревю на Samsung Q80C

Samsung Q80C

Samsung е един от водещите производители на телевизори в света и има богато портфолио от продукти, които удовлетворяват различни нужди и вкусове. Един от последните им модели е Samsung Q80C – телевизор със съвременен дизайн, 4K резолюция и множество интелигентни функции. В това ревю ще проучим спецификациите, възможностите и опита от използването на този модел, като накрая ще предоставим заключение относно предимствата и недостатъците му, както и за кого той може да е подходящ.

Samsung Q80C

Виж цената за днес

Samsung Q80C: Характеристики, функции и технологии

Аудио

Samsung Q80C разполага с аудио система 2.2, която е с обща мощност на вградените говорители 40W. Това гарантира чист и силен звук, който допълва качественото изображение на телевизора. Функцията за независим контрол позволява потребителите да регулират различни аудио параметри според своят вкус и предпочитания.

Свързаност

Телевизорът поддържа безжични връзки чрез Bluetooth и Wi-Fi. Това улеснява свързването с различни устройства и предоставя възможност за използване на множество приложения и услуги.

Енергийна Консумация

Годишната консумация на енергия на Samsung Q80C е 112 kWh за 1000 часа, като в HDR режим тази стойност достига до 292 kWh. В режим на готовност, консумацията е минимална – 0.5W. Според последните европейски директиви, телевизорът се класифицира като клас G по отношение на енергийната ефективност.

Размери

Размерите на телевизора са измерения със и без стойка, както следва:
Със стойка: 1446.5 x 285.7 x 891.3 мм
Без стойка: 1446.5 x 46.3 x 829.3 мм
Теглото на телевизора е 26.1 Kg със стойка и 22.9 Kg без оная. В опаковката, размерите и теглото са съответно 1622 x 185 x 935 мм и 33.5 Kg.

Свързаност

Samsung Q80C разполага с два USB порта, четири HDMI порта, CI+ slot и Digital Optical Out. Това гарантира широка съвместимост с различни външни устройства.

Smart TV

Операционната система на телевизора е Tizen, която предлага богат набор от видео приложения, включително YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, и HBO Max. Основните й характеристики включват гласов асистент от Bixby и функция за mirroring на iOS и Android устройства.

Видео Характеристики

Телевизорът предлага 4K резолюция за изключително детайлна и остра картина. Поддържат се HDR 10+ и HLG Quantum HDR технологии, които осигуряват ярки и живи цветове. Уъркото е покривано от невронален процесор Quantum 4K, който осигурява гладко и бързо възпроизвеждане на изображенията.

Технологии на изображението

Contrast Enhancer

Функцията Contrast Enhancer на Samsung Q80C автоматично балансира контраста в изображението, за да предложи по-реалистично и впечатляващо визуално изживяване.

Wide Viewing Angle

Технологията Wide Viewing Angle позволява гледането на съдържание с отлично качество от всякакъв ъгъл, без загуба на цветовете или детайлите.

Supreme UHD Dimming

Supreme UHD Dimming е технология, която оптимизира контраста във всяка сцена, като делението на екрана на множество зони позволява по-точно регулиране на яркостта и цветовете.

Film Mode

Film Mode осигурява оптимизирано възпроизвеждане на филми, като използва специален процес на обработка на изображението, за да се гарантира най-висококачествената картина.

100% Color Volume with Quantum Dot

Технологията Quantum Dot гарантира 100% изпълнение на цветовата гама, което означава, че телевизорът може да възпроизвежда всички цветове, независимо от нивото на яркост.

Filmmaker Mode

В режим Filmmaker Mode, телевизорът автоматично настройва обработката на изображението, за да отразява автентичния вижън на създателя на филма.

Direct Full Array

Директното пълно масивно осветление подобрява контраста и детайлите на изображението, като веществено подобрява черните нива и пиковите яркости.

Smart Calibration

Smart Calibration функцията позволява потребителите да калибрират екрана точно според техните предпочитания и съответно съдържанието, което гледат.

Real Depth Enhancer

Технологията Real Depth Enhancer подобрява дълбочината и разделението между предметите, за да създаде по-реалистично пространствено въздействие.

AI Upscale

AI Upscale е мощна технология на изкуствената интелигенция, която подобрява качеството на ниска резолюция на изображението до 4K, за да постигне кристално ясно изображение.

Аудио технологии

Dolby Atmos

Dolby Atmos поддържа трехмерен звук за детайлна и задълбочена звукова атмосфера.

Multiroom Link

С функцията Multiroom Link можете да свържете телевизора си с други аудио устройства в дома ви и да ги контролирате всичките от едно място.

Audio Pre-selection Descriptor

Това е функция, която позволява на потребителя да избере предварително предпочитания аудио канал.

Q-Symphony

Q-Symphony синхронизира работата на говорителите на телевизора и саундбара, за да създаде по-богат и обгръщащ звук.

Adaptive Sound+

Adaptive Sound+ слуша и оптимизира автоматично звуковите параметри според сценария на съдържанието, което се възпроизвежда.

OTS lite

OTS lite, или Object Tracking Sound lite, е технология което следва движението на обектите по екрана, като коригира звука така, че изглежда като преместване на източника на звука.

Dolby AVA (Active Voice Amplifier)

Dolby AVA подсилва гласовете в сцени с висок шум за да може диалога да бъде добре разбран.

Far-Field Voice

Far-Field Voice технологията позволява телевизорът да отговаря на вашия гласов контрол дори ако не сте близо до устройството.

Серията Q80C се предлага в няколко модела: Samsung 50Q80C, Samsung 55Q80C, Samsung 65Q80C, Samsung 75Q80C, Samsung 85Q80C и Samsung 98Q80C.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung Q80C: Мнение за продукта

Телевизорът Samsung Q80C е модел с високо качество и множество функции, които му позволяват да се справя успешно с конкуренцията. Изключително острото изображение, ярки и живи цветове, много добра HDR поддръжка и бърз отговор при движение го правят подходящ за филми, сериали, игри и спорт.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo