Ревю на Samsung Q60C

Samsung Q60C

Samsung е гигант в индустрията на електрониката, който се слави с продуктите си с високо качество. Особено впечатляващ е телевизорът Samsung Q60C, който комбинира безпрецедентна повърхност на екрана с върхови технологични разработки. Символ на новаторство и перфекционизъм, този модел на Samsung успява да задоволи най-взискателните зрители със своя революционен дисплей и изкусно интегрирани смарт функции.

Samsung Q60C

Виж цената за днес

Samsung Q60C : Характеристики, функции и технологии

Аудио система и мощност на вградените говорители

Samsung Q60C е оборудван с два вградени говорителя с обща изходна мощност от 20W, което предоставя ясен, гъвкав и изключително детайлен звук. Това помага за създаването на един наистина обхватен аудио опит.

Свързаност

Телевизорът поддържа безжична връзка чрез Bluetooth и Wi-Fi, който позволява лесен и бърз достъп до интернет. Wi-Fi стандартът на този телевизор е 802.11 ac, който осигурява бърза и стабилна връзка.

Енергийна консумация

Samsung Q60C консумира 71 kWh енергия годишно при работа 1000 часа и 130 kWh в HDR режим за 1000 часа. В режим на готовност, устройството използва само 0.5 W. Този телевизор е класифициран в енергиен клас F съгласно най-новите европейски разпоредби.

Размери

Размерите на телевизора са 1232.1 x 224 x 745.9 mm със стойката и 1232.1 x 25.7 x 708.3 mm без стойката. Това го прави достатъчно компактен, за да се впише в почти всеки интериор. Теглото му е 15.8 Kg със стойката и 15.5 Kg без нея.

Видео характеристики

Телевизорът предлага 4K резолюция (3840 x 2160 пиксела) за изключително детайлни и остри изображения. Samsung Q60C поддържа и HDR технологии като HDR 10+, HLG и Quantum HDR, които подобряват констраста и динамичния обхват на изображението.

Smart TV функции

Телевизорът работи с операционна система Tizen и предлага различни видео приложения като YouTube, Netflix, Rakuten TV, Disney+, и HBO Max. Той също така включва функционалност за мироринг на iOS и Android устройства, както и вграден гласов асистент Bixby.

Ключови характеристики

Гласов Асистент

Телевизорът Samsung е оборудван с вграден гласов асистент, Bixby, който позволява управление на устройството чрез гласови команди. Това ви дава възможност да превключвате канали, регулирате силата на звука и търсите интересни съдържания без да ползвате дистанционно управление.

Tap View

Tap View е функция, която ви позволява да свържете смартфона си с телевизора чрез едно нежно докосване. Така можете лесно да споделяте съдържание, снимки и видеоклипове на големия екран.

Multi View

Multi View ви позволява да гледате две различни видео източници едновременно на екрана на вашия телевизор. Така можете да сравнявате различни програми или да следите две статии едновременно за по-добро информационно покритие.

Q-Symphony

Q-Symphony е аудио технология, която създава хармонично и безшевно съчетание между звуковите системи на телевизора и Samsung Soundbar. Това решение води до по-голяма детайлност и обхват на звука, като предоставя по-дълбок и богат аудио опит.

Технологии на изображението

Contrast Enhancer

Contrast Enhancer е автоматична функция, която обработва и подобрява контраста на изображенията, за да предостави на конечния потребител по-изразителна градация на цветовете и детайли.

Supreme UHD Dimming

Supreme UHD Dimming е алгоритъм за обработка на изображенията, който регулира не само яркостта, но и контраста и цветовата наситеност, предоставяйки на потребителите по-добро качество на изображението, близо до реалния свят.

Film Mode

Тази функция оптимизира предаването на телевизионни филми, като намалява нежелани ефекти, свързани с превода от 24 кадъра в секунда на филми към кадровите честоти, използвани от телевизорите.

Dual LED

Dual LED използва две основни LED групи с различни температури на цвета, които работят синхронно, за да се създаде по-широк гамут на цветове и по-точен баланс на бялото.

100% Color Volume с Quantum Dot

Тази технология предоставя изключително реалистична и детайлна цветова репродукция с пълен цветови обем.

Smart Calibration

Smart Calibration е автоматична функция, която оптимизира качеството на изображението, като намалява разликите между източника на картината и изобразяването на екрана.

Real Depth Enhancer

Тази функция анализира движението на обектите във видеоклипове и добавя по-добра дълбочина и определение, като подобрява 3D ефектите на картината.

Аудио технологии

Multiroom Link

Използвайки тази функция, можете да свържете телевизора Samsung с другите звукови системи във вашата мрежа и да слушате аудио в синхронизирано време.

Audio Pre-selection Descriptor

Този телевизор позволява да предварително изберете аудио дескриптор на входящите източници, като ви спестява време и усилия.

Adaptive Sound

Adaptive Sound функцията анализира звуковата сцена на аудио източника и автоматично настройва различни параметри на звуковата система за оптимална производителност.

OTS Lite

OTS Lite (Object Tracking Sound Lite) е алгоритъм, който следи движението на обектите във видеоклипове и коригира звука, така че да съответства на положението им на екрана.

Dolby

Телевизорът поддържа Dolby аудио кодекси, които осигуряват кристално чист и динамичен звук.

Серията Q60C се предлага в няколко модела: Samsung 43Q60C, Samsung 50Q60C, Samsung 55Q60C, Samsung 65Q60C, Samsung 75Q60C и Samsung 85Q60C.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung Q60C : Мнение за продукта

Обобщавайки, Samsung Q60C е телевизор, който не само оправдава своята цена, но и надминава очакванията. Елегантният дизайн, изключителната пикчър качество, както и допълнителните smart функции го правят перфектния избор за всеки, който търси по-високо качество на гледане. Независимо дали сте любител на филми или геймър, Q60C е определено модел, който трябва да бъде взет под внимание при покупка на нов телевизор. Samsung отново ни показва, че са в челниците на технологичния прогрес и продължават да ни удивляват с всеки нов продукт, който пускат на пазара.

Виж цената за днес

4.5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo