Ревю на Samsung CU8072

Samsung CU8072

Samsung е един от най-големите производители на телевизори в света и постоянно въвежда иновации, които повишават качеството на гледане на техните потребители. Моделът CU8072 е един от най-новите им предложения, който комбинира изчистен дизайн, висококачествена картина и интелигентни функции, които вдигат забавлението до ново ниво.

Samsung CU8072

Виж цената за днес

Samsung CU8072 : Характеристики, функции и технологии

Интерфейс

Телевизорът Samsung CU8072 е оборудван с разнообразие от портове и слотове, включително 2 x USB, 3 x HDMI, един CI+ слот и един Digital Optical Out port, за да осигури лесна връзка с различни типове устройства.

Екран

С плосък екран и резолюция 3840 x 2160, Samsung CU8072 доставя впечатляващо качество на изображението. HDR 10+ технологията подобрява контраста и детайлите, докато UHD Dimming, Contrast Enhancer, Dynamic Crystal Color, Mega Contrast, Film Mode, Brightness Detection, и Motion Xcelerator работят заедно, за да внесат по-живи цветове и плавни движения във всяка сцена.

SMART TV и Операционна система

CU8072 е смарт телевизор, чрез който можете да ползвате популярни приложения като YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, и SkyShowtime. Телевизорът работи с операционната система Tizen.

Ключови характеристики

Samsung CU8072 предлага някои забележителни функции като гласов асистент, Tap View, Q-Symphony, Mirroring, и Bixby, на Samsung за по-лесен контрол и безшевно използване. Mirroring може да бъде използван и с iOS, и с Android устройства.

Аудио

Телевизорът е с обща мощност на говорителите 20W. Той използва аудио технологии като Multiroom Link Audio Pre-selection Descriptor, Adaptive Sound, OTS Lite и Dolby, за да предостави качествен и богат звук.

Връзка

Samsung CU8072 осигурява безжична свързаност, като наличието на Bluetooth и Wi-Fi ви позволява да свържете телевизора към други устройства или интернет.

Енергийна ефективност

Телевизорът има годишна консумация на енергия от 108 kWh, при HDR режим консумацията е 174 kWh за 1000 часа. В режим на готовност, чакане, телевизорът използва само 0,5W.

Размери

Със своите размери със и без стойка, плюс теглото си, Samsung CU8072 е удобен за монтаж на стена и отлично се вписва във всяко помещение.

Монтаж на стена

За тези, които предпочитат да монтират своя телевизор на стената, CU8072 е съвместим с VESA размери 400 x 300.

Технологии на изображението

UHD Dimming

UHD Dimming (интерактивно сгъстяване в UHD резолюция) представлява високотехнологична функция на Samsung CU8072, която разделя екрана на блокове, за да оптимизира цветовете, контраста и наситеността на черното. Това води до по-реалистично, детайлно и изразително изображение.

Contrast Enhancer

Contrast Enhancer е функция, която автоматично регулира контраста на екрана в зависимост от съдържанието, което гледате. Този процес помага за по-подробен и динамичен визуален опит, като прави тъмните области по-тъмни и светлите области по-ярки.

Dynamic Crystal Color

Dynamic Crystal Color на Samsung CU8072 осигурява широк цветов диапазон, който се разкрива в естествени и живи цветове благодарение на технологията за хиляди нюанси. Това осигурява по-реалистично изображение с богати детайли и изразителни цветове.

Mega Contrast

Mega Contrast на Samsung CU8072 подобрява общото качество на изображението чрез генериране на по-голяма разлика между светлите и тъмните области на екрана. Това води до избистрено изображение с острота и детайли, независимо от осветеността на сцената.

Film Mode

Film Mode е готов за използване режим, който оптимизира настройките на телевизора за по-добро качество на изображението при гледане на филми. Това включва автоматично коригиране на настройките за цветове, контраст и заостряне за по-реалистично и удовлетворяващо гледане на филми.

Brightness Detection

Технологията за откриване на яркост на Samsung CU8072 автоматично адаптира яркостта и контраста на телевизора спрямо осветеността на помещението. Това осигурява удобство на очите и подобрява качеството на гледане във всяка светлина.

Motion Xcelerator

Motion Xcelerator на Samsung CU8072 представлява още една авангардна технология, която подобрява бързината и плавността на движението в динамични сцени. Този атрибут предотвратява размиването на кадрите и предоставя плавен и естествен поток на движение във всеки вид сцена.

Аудио технологии

Multiroom Link

Multiroom Link е аудио технология, която ви позволява да свържете и синхронизирате различни аудио системи и говорители в дома ви. Това предоставя опцията да се слуша същата музика или аудио източник едновременно в различни стаи, а също така позволява персонализиране на настройките за аудио във всяка стая.

Audio Pre-selection Descriptor

Технологията Audio Pre-selection Descriptor предоставя опцията за предварителен избор на предпочитан аудио формат или език, което улеснява превключването между различни аудио източници. Това включва сменяне между стерео и съраунд звук, или избиране на определен език за аудио субтитрите.

Adaptive Sound

Adaptive Sound е интересна аудио технология, която автоматично регулира звуковите настройки въз основа на текущото съдържание и източник. Това означава, че телевизорът реагира на различни сцени, като намалява звуковата сила при тихи диалози и я увеличава при интензивни екшън сцени, за да гарантира оптимално качество на аудио изживяване.

OTS Lite

OTS Lite (Object Tracking Sound Lite) е система, създадена специално за Samsung CU8072, която стимулира пространствен звук чрез използване на алгоритми, базирани на обектите на екрана. То позволява на звука да следва движението на обектите (както хоризонтално, така и вертикално), създавайки по-реалистично звуково пространство и изживяване.

Dolby

Dolby е световно известна аудио технология, която подкрепя обработка на аудио сигнала, за да доставя динамичен и мощен съраунд звук. Samsung CU8072 поддържа Dolby формати, което осигурява висококачествено кино изживяване у дома, при аудио съдържание, което поддържа тази технология.

Серията CU8072 се предлага в няколко модела: Samsung 43CU8072, Samsung 50CU8072, Samsung 55CU8072, Samsung 65CU8072, Samsung 75CU8072 и Samsung 85CU8072.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung CU8072 : Мнение за продукта

Телевизорът Samsung CU8072 предлага изключително визуално изживяване с благодарение на своите продължаващи да иновират функции. Независимо дали става въпрос за гледане на любими филми, игране на игри или просто преглеждане на интернет, това е телевизор, който ще задоволи всяко вкусово предпочитание. Благодарение на компромисното качество, което Samsung винаги предоставя, CU8072 очертава посоката, по която ще се развиват бъдещите технологии на телевизорите.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo