Ревю на Samsung CU8072

Samsung CU8072

Samsung е един от най-големите производители на телевизори в света и постоянно въвежда иновации, които повишават качеството на гледане на техните потребители. Моделът CU8072 е един от най-новите им предложения, който комбинира изчистен дизайн, висококачествена картина и интелигентни функции, които вдигат забавлението до ново ниво.

Samsung CU8072

Виж цената за днес

Samsung CU8072 : Характеристики, функции и технологии

Интерфейс

Телевизорът Samsung CU8072 е оборудван с разнообразие от портове и слотове, включително 2 x USB, 3 x HDMI, един CI+ слот и един Digital Optical Out port, за да осигури лесна връзка с различни типове устройства.

Екран

С плосък екран и резолюция 3840 x 2160, Samsung CU8072 доставя впечатляващо качество на изображението. HDR 10+ технологията подобрява контраста и детайлите, докато UHD Dimming, Contrast Enhancer, Dynamic Crystal Color, Mega Contrast, Film Mode, Brightness Detection, и Motion Xcelerator работят заедно, за да внесат по-живи цветове и плавни движения във всяка сцена.

SMART TV и Операционна система

CU8072 е смарт телевизор, чрез който можете да ползвате популярни приложения като YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, и SkyShowtime. Телевизорът работи с операционната система Tizen.

Ключови характеристики

Samsung CU8072 предлага някои забележителни функции като гласов асистент, Tap View, Q-Symphony, Mirroring, и Bixby, на Samsung за по-лесен контрол и безшевно използване. Mirroring може да бъде използван и с iOS, и с Android устройства.

Аудио

Телевизорът е с обща мощност на говорителите 20W. Той използва аудио технологии като Multiroom Link Audio Pre-selection Descriptor, Adaptive Sound, OTS Lite и Dolby, за да предостави качествен и богат звук.

Връзка

Samsung CU8072 осигурява безжична свързаност, като наличието на Bluetooth и Wi-Fi ви позволява да свържете телевизора към други устройства или интернет.

Енергийна ефективност

Телевизорът има годишна консумация на енергия от 108 kWh, при HDR режим консумацията е 174 kWh за 1000 часа. В режим на готовност, чакане, телевизорът използва само 0,5W.

Размери

Със своите размери със и без стойка, плюс теглото си, Samsung CU8072 е удобен за монтаж на стена и отлично се вписва във всяко помещение.

Монтаж на стена

За тези, които предпочитат да монтират своя телевизор на стената, CU8072 е съвместим с VESA размери 400 x 300.

Технологии на изображението

UHD Dimming

UHD Dimming (интерактивно сгъстяване в UHD резолюция) представлява високотехнологична функция на Samsung CU8072, която разделя екрана на блокове, за да оптимизира цветовете, контраста и наситеността на черното. Това води до по-реалистично, детайлно и изразително изображение.

Contrast Enhancer

Contrast Enhancer е функция, която автоматично регулира контраста на екрана в зависимост от съдържанието, което гледате. Този процес помага за по-подробен и динамичен визуален опит, като прави тъмните области по-тъмни и светлите области по-ярки.

Dynamic Crystal Color

Dynamic Crystal Color на Samsung CU8072 осигурява широк цветов диапазон, който се разкрива в естествени и живи цветове благодарение на технологията за хиляди нюанси. Това осигурява по-реалистично изображение с богати детайли и изразителни цветове.

Mega Contrast

Mega Contrast на Samsung CU8072 подобрява общото качество на изображението чрез генериране на по-голяма разлика между светлите и тъмните области на екрана. Това води до избистрено изображение с острота и детайли, независимо от осветеността на сцената.

Film Mode

Film Mode е готов за използване режим, който оптимизира настройките на телевизора за по-добро качество на изображението при гледане на филми. Това включва автоматично коригиране на настройките за цветове, контраст и заостряне за по-реалистично и удовлетворяващо гледане на филми.

Brightness Detection

Технологията за откриване на яркост на Samsung CU8072 автоматично адаптира яркостта и контраста на телевизора спрямо осветеността на помещението. Това осигурява удобство на очите и подобрява качеството на гледане във всяка светлина.

Motion Xcelerator

Motion Xcelerator на Samsung CU8072 представлява още една авангардна технология, която подобрява бързината и плавността на движението в динамични сцени. Този атрибут предотвратява размиването на кадрите и предоставя плавен и естествен поток на движение във всеки вид сцена.

Аудио технологии

Multiroom Link

Multiroom Link е аудио технология, която ви позволява да свържете и синхронизирате различни аудио системи и говорители в дома ви. Това предоставя опцията да се слуша същата музика или аудио източник едновременно в различни стаи, а също така позволява персонализиране на настройките за аудио във всяка стая.

Audio Pre-selection Descriptor

Технологията Audio Pre-selection Descriptor предоставя опцията за предварителен избор на предпочитан аудио формат или език, което улеснява превключването между различни аудио източници. Това включва сменяне между стерео и съраунд звук, или избиране на определен език за аудио субтитрите.

Adaptive Sound

Adaptive Sound е интересна аудио технология, която автоматично регулира звуковите настройки въз основа на текущото съдържание и източник. Това означава, че телевизорът реагира на различни сцени, като намалява звуковата сила при тихи диалози и я увеличава при интензивни екшън сцени, за да гарантира оптимално качество на аудио изживяване.

OTS Lite

OTS Lite (Object Tracking Sound Lite) е система, създадена специално за Samsung CU8072, която стимулира пространствен звук чрез използване на алгоритми, базирани на обектите на екрана. То позволява на звука да следва движението на обектите (както хоризонтално, така и вертикално), създавайки по-реалистично звуково пространство и изживяване.

Dolby

Dolby е световно известна аудио технология, която подкрепя обработка на аудио сигнала, за да доставя динамичен и мощен съраунд звук. Samsung CU8072 поддържа Dolby формати, което осигурява висококачествено кино изживяване у дома, при аудио съдържание, което поддържа тази технология.

Серията CU8072 се предлага в няколко модела: Samsung 43CU8072, Samsung 50CU8072, Samsung 55CU8072, Samsung 65CU8072, Samsung 75CU8072 и Samsung 85CU8072.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung CU8072 : Мнение за продукта

Телевизорът Samsung CU8072 предлага изключително визуално изживяване с благодарение на своите продължаващи да иновират функции. Независимо дали става въпрос за гледане на любими филми, игране на игри или просто преглеждане на интернет, това е телевизор, който ще задоволи всяко вкусово предпочитание. Благодарение на компромисното качество, което Samsung винаги предоставя, CU8072 очертава посоката, по която ще се развиват бъдещите технологии на телевизорите.

Виж цената за днес

3.7/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo