Ревю на Samsung CU7172

Samsung CU7172

В динамичен свят, изпълнен с технологически промени и иновации, Samsung продължава да поддържа лидерската си позиция с продуктите, които произвежда. За потребителите, които не спират да искат по-добро качество и гъвкавост, Samsung CU7172 е мощен кандидат за техния домашен ентусиастичен технологичен арсенал. Без да се прави компромис по отношение на функционалност или визуална привлекателност, този умножаващ всички очаквания телевизор поднася невероятен опит на зрителя.

Samsung CU7172

Виж цената за днес

Samsung CU7172: Характеристики, функции и технологии

Samsung CU7172 е висококачествен телевизор, оборудван с различни интерфейси за удобство на потребителите. Изброените интерфейси включват един USB порт, три HDMI порта, CI+ слот, както и един Digital Optical Out порт. Тези интерфейси позволяват лесната връзка към различни устройства, като например игрови конзоли, дигитални приемници и външни диск устройства. Екранът на телевизора е плосък и предлага максимална резолюция от 3840 х 2160 пиксела, осигурявайки впечатляващо висококачествено изображение.

Този телевизор е оборудван и със Smart TV функционалности с операционна система Tizen. В него може да намерите разнообразни видео приложения, включително YouTube, Netflix, Rakuten TV, Disney+ и HBO Max. Освен това, Samsung CU7172 предлага ключови характеристики, като Tap View, Q-Symphony, Mirroring за iOS и Android устройства. Телевизорът работи с процесор Crystal 4K и поддържа последната версия на Bluetooth – 5.2.

Видео характеристиките на Samsung CU7172 са изключителни, като използва HDR 10+ технология и притежава вграден TV тунер DVB-C, DVB-S2, DVB-T2. Освен това, разнообразни технологии за подобряване на изображението се прилагат в този модел, включително UHD Dimming, Contrast Enhancer, Dynamic Crystal Color, Mega Contrast, Film Mode, Brightness Detection и Motion Xcelerator.

Аудио характеристиките включват Multiroom Link, Audio Pre-selection Descriptor, Adaptive Sound, OTS Lite и Dolby. Телевизорът разполага с две аудио системи с обща мощност на вградените говорители от 20W. Samsung CU7172 предлага безжична Bluetooth и Wi-Fi връзка, като поддържа Wi-Fi стандарт 802.11 ac.

Енергийната консумация на Samsung CU7172 телевизор е 129 kWh годишно при 1000 часа използване. В HDR режим консумацията достига до 229 kWh за 1000 часа. В режим на готовност, телевизорът използва само 0.5 W от електроенергия. Според последните европейски директиви той е в енергиен клас F.

Самият телевизор има размери 1676.7 x 331.9 x 1003.4 мм със стойката и 1676.7 x 26.6 x 960.3 мм без нея. Теглото му също варира – със стойката е 32 кг, а без нея – 31.4 кг. Отделно, опаковката е с размери 1834 х 190 х 1110 мм, като брутно тегло достига до 42.3 кг.

Телевизорът е доставен със стандартен пакет от аксесоари, включващ захранващ кабел, дистанционно управление и инструкции за употреба. Също така, моделът е VESA съвместим и може да бъде монтиран на стена. Възможните размери за VESA монтаж са 400 х 400 мм.

PurColor

PurColor е технология на Samsung, която подобрява качеството на цветовете, предлагаща до 100% цветово запълване и реалистични изображения. Тази технология анализира сцената в реално време, за да подобри цветовите представления и позволява да се достигнат идеални нива на цветова точност и създава по-естествени изображения.

Процесор Crystal 4K

Crystal 4K процесорът е мощен четириядрен процесор, разработен от Samsung за подобряване на качеството на картината в 4K резолюции. Той оптимизира изображението чрез HDR функции и използва алгоритми за обработка на изображението, които осигуряват чисти цветове, силна контраст, детайл и смекчаване на шума във видео контента.

Smart Hub

Smart Hub е интуитивната платформа на Samsung за управление на Smart TV приложениятa и функционалности. Тя предоставя бърз достъп до стотици приложения и услуги чрез елегантен и лесен за управление интерфейс, включително стрийминг на серия, филми, игри и музика.

SmartThings

SmartThings е централната платформа за свързаност на Samsung, която интегрира различни “умни” устройства като телевизори, телефони, таблети и домакински уреди за управление и контрол от единно местоположение. Тази платформа може да създава автоматизирани работни сценарии и да контролиратене на други съвместими с Samsung устройства.

Contrast Enhancer

Contrast Enhancer е технология на Samsung за подобряване на контраста, която проанализира сцените в реално време, за да подобри контраста според осветлеността на изображението. Това осигурява подобрено изображение на тъмни и светли области, предлагайки по-погружаващо впечатление при гледане на филми или игра на видео игри.

Motion Xcelerator

Motion Xcelerator е технология за подобряване на качеството на движението във видео изображения, известна като мотоционна компенсация. Тази функция изглажда и ускорява възпроизвеждането на движещи се обекти, като намалява размазването и сътресенията. Резултатът е по-плавно и ясно изображение, особено в сцени със бързи действия като спортни игри и екшън филми.

Auto Low Latency Mode (ALLM)

Auto Low Latency Mode (ALLM) е функция, която автоматично намалява закъсненията в разгъртане на телевизора при игра или работа с високоскоростни видео сигнали. Този режим направлява данните към изображението пряко, пропускайки някои процеси, което води до по-бързо формиране на екрана и по-отзивчиво усещане, особено при гейминг.

Object Tracking Sound Lite (OTS Lite)

Object Tracking Sound Lite (OTS Lite) е аудиосистема на Samsung телевизори, която предлага по-голям обем и пространствено разполагане на звука. Тази система използва генериращи звук обекти, за да предостави по-детайлен и естествен звук, който следва движението на героите или обектите по екрана. Резултатът е по-голяма естественост и пространствено усещане на звука.

3-Side Bezeless Design

3-Side Bezeless Design означава, че рамките (бордове) около екрана на телевизора Samsung CU7172 са минимални на трите страни, осигурявайки по-елегантен и атрактивен дизайн. Тънките рамки подчертават качеството на 4K изображението и предоставят по-голяма видимост на екрана, като същевременно позволяват инсталацията на телевизора в почти всякакви стаи.

Серията CU7172 се предлага в няколко модела: Samsung 43CU7172, Samsung 50CU7172, Samsung 55CU7172, Samsung 65CU7172, Samsung 75CU7172 и Samsung 85CU7172.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Samsung CU7172: Мнение за продукта

В заключение, Samsung CU7172 изглежда като телевизор, дело на първокласни технологии и продуктова инженерия. Съчетаването на удивително качество на картината, многобройните подобрения и функции, както и стилния дизайн правят този телевизор за неизменен избор за потребители, които искат да комбинират запомнящо се аудио-визуално изживяване с модерен и елегантен дизайн. Независимо дали ще го използвате за гледане на любимите си телевизионни предавания, игра на игри или просто забавление с приятели и семейство, Samsung CU7172 е очевиден избор за вашето домашно обзавеждане.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo