Ревю на Samsung 58Q60T

Samsung 58Q60T

Samsung Q60T QLED заема важно място в гамата TV 2020 на Samsung, като е най-бюджетният от QLED телевизорите на марката. Той предлага страхотно качество от към функционалност и дизайн, както и множество технологии.

Samsung 58Q60TВиж цената за днес

Функции

Qunatum Dot – дисплеят използва квантови точки (QD), полупроводникови нанокристали, които могат да произвеждат чиста монохроматична червена, зелена и синя светлина. Тази технология се използва в LCD дисплеи с LED подсветка, макар че е приложима и за други дисплейни технологии, които използват цветни филтри, като синьо / UV OLED или MicroLED.

Bixby – Bixby Voice е гласов асистент, базиран на AI, създаден от Samsung за техните мобилни устройства и добавя гласов контрол за цифровия асистент на Samsung, Bixby. Подобно на други гласови асистенти, Bixby изпълнява задачи, които личен асистент може да изпълнява за клиент. Такива задачи могат да включват: Слушане на аудиокнига, смяна на канала, намаляне/увеличаване на звука и др.

Tizen – Tizen е софтуерна платформа, базирана на стандарти, с отворен код за множество категории устройства, включително смартфони, таблети, нетбуци, инфоразвлекателни устройства в автомобила, интелигентни телевизори и др. Tizen предлага иновативна операционна система, приложения и потребителско изживяване.

Основни характеристики и дизайн

Samsung Q60T предлага доста стандартен дизайн, с черна пластмасова обвивка, тънка рамка и елегантно извит дизайн. Той би паснал перфектно във всеки модерен дом. Размерите му са: 1290.6 x 826.4 x 243.3 мм със стойка и 1290.6 x 748 x 57.5 мм без стойка. Освен много красив, уреда е и много ефективен, спадащ в клас на енергийна ефективност А+ с годишен разход на електрическа енергия от 129 kWh.

Видео характеристики

Основната разлика, която ще намерите от Q60R от миналата година, е в процесора. Докато Q60R имаше квантов процесор 4K, Q60T разполага с квантов процесор Lite. Екранът е с диагонал от 146 сантиметра с 4K Ultra HD качетсво на картината, подсилена от допълнителните технологии Contrast Enhancer, Natural Mode Support, Supreme UHD Dimming, Quantum Dot Color, Mega Contrast, Amplificator contrast, Film Mode и Dual led.

Аудио характеристики

QLEDs на Samsung се предлага с комбинация от режими на звука, които можете да изпробвате. Има стандартен, който е настройката по подразбиране, и Адаптивен, който се настройва автоматично към съдържанието на екрана. Има и режим на усилване, който подчертава диалога. Изходният звук е с мощност от 20 W, а допълнителните технологии, които го подсилват са: Dolby Digital Plus, Multiroom Link и Adaptive Sound Control.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Свързаност

Задната част на уреда съдържа добър набор на портове, включително два USB входа, сателит, AIR/КАБЕЛ и ethernet. Има три HDMI входа, въпреки че само два са лесно достъпни (в страничната част на уреда); третият би бил изцяло недостъпен, тъй като е от задната страна на телевизора, което е нещо, което трябва да се вземе предвид, ако ще се нуждаете от достъп и до трите порта. Освен това, телевизора разполага с възможност за Wi-Fi и Bluetooth свързване. Tizen е подобен на webOS с това, че показва наслагване на хоризонтално подредени икони на приложения, когато натиснете Home бутона, с ключови приложения като Netflix и Amazon и YouTube. Когато свържете и игрова конзола, Tizen ще регистрира хардуера (т.е. Xbox, PlayStation) със своя собствена икона, която можете да поставите, където искате в този ред.

В заключение

Samsung 58Q60T е модерен, извит телевизор, който е събрал в себе си множество модерни технологии, оптимизиращи картината и звука. Също така, възможностите за допълнително свързване, ще ви дадат възможността да гледате любимите си снимки, видеа, шоу програми и пр, директно на 58-инчовият екран на вашия телевизор.

 

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo