Ревю на Roborock Q7 Max

Roborock Q7 Max

Roborock Q7 Max беше представен през март 2022 г. и е един от моделите от среден клас с по-високо качество на производителя. Модела има висока мощност на засмукване от 4200 Pa и е оборудван с много полезни функции. Мощният робот прахосмукачка спечели наградата Red Dot Design Award 2022 и е впечатляващ както визуално, така и технически. В тази статия ще ви разкажем как се представя в сравнение с неговите предшественици и различни конкурентни модели.

Roborock Q7 Max

Виж цената за днес

Roborock Q7 Max: Характеристики, функции и технологии

Уредът може да бъде свързан към смартфона, чрез приложението Roborock. В приложението потребителите имат на разположение безброй функции и опции за настройка. Благодарение на усъвършенстваната Lidar навигация, включително 3D картографиране и откриване на препятствия, мощният модел намира своя път в различни стаи.

С помощта на лазер, Roborock Q7 Max създава цифрови карти. Картите могат да се преглеждат и редактират в приложението. Ако функцията е активирана, роботa автоматично увеличава мощността си на засмукване на килими. Достъп на определени зони в апартамента могат да бъдат блокирани.

Що се отнася до автономността, с батерия от 5200 mAh, тя обещава да почисти площ до 300 квадратни метра. Приложението остава същото, Roborock или Mi Home, в зависимост от предпочитанията. В приложението имаме почти същите настройки, които намираме във всяка друга прахосмукачка робот Roborock със сензор LIDAR за домашно сканиране.

Roborock Q7 Max е интелигентен робот прахосмукачка, който може да предложи цялостно почистване на подове и независим режим на работа. Това се оказа идеалният заместител на S5 Max, един от най-продаваните роботи в гамата.

Прахосмукачката е подходящ модел, както на твърди подове, така и на килими, със смукателна мощност до 4200 Pa. Може да почиства и да избърсва едновременно, като ефективно улавя дори фините частици мръсотия. Оборудвана е с електронна помпа, която осигурява 30 нива на водния поток, за да може да се регулира според вида на пода, но и степента на замърсяване.

Благодарение на системата PreciSense LiDAR, роботът може да осигури ефективно почистване на къщата, но предлага възможност за персонализиране на цялата дейност. Възползвайки се от Wi-fi функцията, можете да наблюдавате активността директно от вашия мобилен телефон чрез приложението и дори можете да направите всички желани настройки. Картира целия дом, като чрез приложението можете да проверите създадената карта.

Виж още: Най-добрите прахосмукачки робот | Евтини прахосмукачки |

Roborock Q7 Max: Мнение за продукта

Текущата цена е около 1000лв, което означава без автоматичната изпразваща станция, която има Roborock Q7 Max+. Мога да кажа, че е много добра цена, близка до S5 Max. Въпреки това получаваме повече мощност на засмукване, по-добра автономност и малко по-добре работеща навигационна система. Roborock Q7 Max е гениално решение за по-лесно поддържане на чистотата в дома, което има способността да изсмуква мръсотия както от твърди подове, така и от килими. Управлява се много лесно от мобилното приложение и позволява запазване на картата на къщата по нива. Включените сензори предотвратяват взаимодействие с препятствия, което означава, че това е безопасно и ефективно устройство. Освен това съотношението качество цена е много добро.

Виж цената за днес

3.1/5 - (17 votes)
Review-bg.com
Logo