Ревю на Nikon COOLPIX P1000

Nikon COOLPIX P1000

В този преглед ще разгледаме Nikon COOLPIX P1000, мощен суперзум фотоапарат, който предлага невероятен обхват на оптично увеличение и впечатляващи функции. Този модел е идеален за любителите на фотографията, които искат да заснемат далечни обекти, като птици, диви животни или луната, без да се налага да носят тежка и скъпа DSLR оптика.

Nikon COOLPIX P1000

Виж цената за днес

Nikon COOLPIX P1000: Характеристики

Nikon COOLPIX P1000 е един от най-мощните суперзум фотоапарати на пазара, който предлага невероятен 125x оптичен зум, като фокусното разстояние е от 4.3 до 539mm. Това позволява на фотографите да заснемат далечни обекти, като птици, диви животни или луната, без да се налага да носят тежка и скъпа DSLR оптика.

Файловите формати, които поддържа COOLPIX P1000, включват JPEG и RAW за снимки, MP4 за видео запис и AAC за аудио формати. Това осигурява гъвкавост при обработка и съхранение на изображения и видеоклипове.

Относно свързаността, фотоапаратът предлага Bluetooth, USB и HDMI връзки, както и безжична връзка, което улеснява споделянето на снимки и видеоклипове с други устройства.

Захранването на COOLPIX P1000 е осигурено от литиево-йонен акумулатор, който предоставя автономия от около 250 кадъра. Това е достатъчно за повечето ситуации, но може да се окаже недостатъчно при продължителни сесии на снимане.

Фотоапаратът разполага със слот за карта памет, който поддържа SD, SDXC и SDHC формати, което предоставя разнообразие от опции за съхранение на изображения и видео записи.

Nikon COOLPIX P1000 има 8.1-инчов LCD дисплей и електронен визьор, което улеснява композирането на снимки и проследяването на обекти при снимане.

Фотоапаратът предлага стандартни настройки за макро снимки, което позволява на фотографите да заснемат детайли на близко разстояние.

Сензорът на COOLPIX P1000 е 1/2.3 инчов CMOS сензор с резолюция от 16 мегапиксела. Той предлага автоматичен ISO диапазон от 100 до 6400 и максимална ISO чувствителност от 3200, което осигурява добро качество на изображението при различни условия на осветеност.

Nikon COOLPIX P1000: Мнение за продукта

Обобщавайки, Nikon COOLPIX P1000 е един от най-мощните суперзум фотоапарати на пазара, предлагащ невероятен 125x оптичен зум и богат набор от функции. Въпреки че може да не е идеалният избор за професионални фотографи поради някои компромиси в качеството на изображението, той е отличен инструмент за любителите на фотографията, които искат да заснемат далечни обекти без да се налага да инвестират в тежка и скъпа оптика.

Виж цената за днес

3.3/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo