Най-Добрите VR очила за 2024

Преди няколко десетилетия запалените геймъри гледаха научнофантастични филми с умиление и угризения. Там героите си слагаха специални очила и без проблем се озоваха във виртуална реалност. Играеха суперреални игри, провеждаха конференции и буквално живееха в един въображаем свят.

Сега научната фантастика се е превърнала в обичайна история. Всеки играч може да се потопи в свят на завладяващи игри с виртуална реалност с помощта на очила за виртуална реалност. В допълнение към очилата има и каски, които напълно ви потапят във виртуалния свят. Носейки каска за виртуална реалност, много впечатлителни геймъри, забравили за външния свят, стрелят с махащи ръце и прескачат препятствия.

Светът на новите технологии непрекъснато се разширява и обновява. И ако например 3D изображенията вече не изненадват никого, то потапянето във виртуално панорамно видео е съвсем различно усещане, преживяване и възприятие. Тук е представена класация на най-добрите очила за виртуална реалност, прегледани от потребители и експерти.

Съвременните очила за виртуална реалност, наричани общо VR хедсети, осигуряват по-добра, по-ярка и по-ясна картина, а най-важното е, че станаха и по-достъпни. Сега всеки, който има смартфон, може да си позволи да си купи дори бюджетна версия на VR очила и ще може да се пренесе във виртуалния свят.

Най-добрите VR очила

1. Очила за виртуална реалност HTC VIVE PRO Full Kit

Очила за виртуална реалност HTC VIVE PRO Full Kit

Виж цената за днес

Системата за виртуална реалност HTC VIVE Pro е комплект, който включва каска, контролери и базови станции SteamVR 2.0. Каската разполага с 2 екрана, всеки с резолюция 1440×1600 пиксела, което ви позволява да се наслаждавате на невероятно реалистични изображения.

Моделът HTC VIVE Pro също е добър, защото се появиха 2 микрофона с функция за намаляване на шума, които осигуряват богат и ясен звук. Свързва се лесно с вашия компютър или лаптоп чрез USB. Добре проектираната форма на каската я прави подходяща за всяка форма на лицето.

Това устройство се счита за едно от най-добрите на пазара. И това не е изненадващо, тъй като моделът се отличава с висококачествени екрани и слушалки, прецизно позициониране, както и система за регулиране на размера на каската, което прави потапянето във виртуалния свят възможно най-реалистично.

HTC VIVE Pro е отлично устройство за потапяне в света на виртуалната реалност. Този модел разполага с широк набор от възможности за регулиране на размера на каската, висококачествени екрани, звук и прецизно позициониране.

Тя е в състояние напълно да промени възприятието на потребителя за компютърните игри.

2. VR очила Oculus Quest 2

VR очила Oculus Quest 2

Виж цената за днес

Потопете се в един изцяло нов и вълнуващ свят на забавления. Вземете специалните очила за виртуална реалност Quest 2 – вашия билет за виртуална реалност. Свържете очилата с компютъра или телефона си и използвайте включените в комплекта контролери, за да навигирате в уникална среда за игри, която всеки път ви поставя в центъра.

Слушалките имат 128 GB вградена вътрешна памет, така че можете да държите любимите си геймърски заглавия под ръка, където и да отидете. Той предлага високо качество на изображението от 1920×1832 пиксела на око, така че наистина да се почувствате като в историята или играта. Използвайте приложението Oculus, за да го настроите. Адаптерът за зареждане не е включен.

Слушалките са с вградени високоговорители, за да ви помогнат да се потопите още по-дълбоко в действието на играта или друго виртуално забавление. 3D позиционният звук ви обгръща от всички страни, осигурявайки перфектно изживяване всеки път, когато сложите очилата.

Споделете любимото си занимание със семейството и приятелите си. Можете да предавате изображението от очилата в реално време на съвместим телевизор или да го гледате в приложението Oculus на смартфона си. Другите ще видят същия образ като вас и ще преживеят заедно с вас всяка стъпка и всички битки по пътя към победата.

Очилата за виртуална реалност ви позволяват да поддържате връзка с другите. Дори да нямате възможност да се срещнете на едно място точно сега, можете да се срещнете поне виртуално. Вземете заедно очилата си и отидете на концерт или на бойното поле рамо до рамо.

Основни характеристики:

  • VR слушалки и два контролера
  • Лесно се настройва и управлява чрез приложението Oculus
  • Водеща в индустрията разделителна способност 1920×1832 px на око
  • Богати възможности за свързване чрез Bluetooth, Wi-Fi и USB-C
  • 128GB вътрешен капацитет за любимите ви игри

3. VR очила GOOVIS Pro P2 + D3 Media Player

VR очила GOOVIS Pro P2

Виж цената за днес

GOOVIS Pro P2 ви предлага Blue-ray 3D Висока разделителна способност. Два персонализирани AM-OLED дисплея за изумително 800-инчово изживяване на виртуален екран, гледано от разстояние 66 фута (20 метра). Точно като да седите в центъра на личния си IMAX театър, с 3147PPI и 113% SRGB цвят със супер фино качество. Още по-необикновеният 3D ефект ви дава възможност за потапяне и реалистично изживяване в киното.

Синхронният дизайн на захранването и качеството на звука без загуби са идеални за игра на игри и гледане на филми. С HDMI кабел GOOVIS Pro може да бъде свързан директно към вашия лаптоп, компютър, монитор, конзола и т.н. HDMI кабелът с USB, който се доставя в кутията, ви позволява лесно да свържете GOOVIS към вашия телефон и таблет.

Общото тегло на основното тяло е само 200 г, така че можете да се наслаждавате на своя виртуален гигантски екран с FHD, без да се притеснявате от умора от теглото. Регулируемата лента за глава доближава дисплея до лицето, като осигурява по-удобно прилягане.

Лещите поддържат регулируемо междупупиларно разстояние; компактни, леки за дълготрайно удобно носене; поддържат също късогледство между 0 ~ -8,00 D и далекогледство между 0 ~ +3,00D. Двойният M-OLED дисплей ще намали излагането ви на късовълнова синя светлина, което помага на очите ви да не се уморяват и напрягат при продължително използване.

4. Очила за виртуална реалност HTC Vive Cosmos ELITE

Очила за виртуална реалност HTC Vive Cosmos ELITE

Виж цената за днес

HTC Vive Cosmos Elite е комплект очила, предназначени директно за преживявания във виртуалната реалност. С високата резолюция от 2880×1700 пиксела, комбинирана с честота на опресняване от 90 Hz, можете да сте сигурни в потапянето си, а освен това те могат точно да проследяват движението ви и да го проектират във виртуалната реалност, благодарение на богатия пакет, включващ две базови станции Vive 1.0.

Широкият зрителен ъгъл от 110° осигурява поглъщаща картина, а стереослушалките и чифтът микрофони с активно потискане на шума също подобряват изживяването.

Vive Cosmos Elite разполага с шест сензора на камерата и най-новия софтуер за прецизно проследяване на местоположението и максимално изживяване във виртуалната реалност. Те предлагат широки ъгли на видимост, както и технологията 6DOF за по-голяма свобода на движение.

Очаквайте впечатляващи графики благодарение на високата разделителна способност от 2880×1700 пиксела, честотата на опресняване от 90 Hz и широкия зрителен ъгъл от 110° за поглъщащо изживяване.

Дизайнът с обръщане нагоре прави изключително лесно превключването между виртуалната реалност и реалния свят. Поставянето на слушалките за виртуална реалност на главата ви също е лесно – благодарение на универсалния дизайн те пасват идеално на различни форми на главата и лицето.

Основни характеристики:

  • Потапящо VR изживяване с шест сензора на камерата и най-новия софтуер
  • Висока разделителна способност за поглъщащи графики, подпомогната от 90Hz честота на опресняване
  • Широк зрителен ъгъл 110°
  • Накланящ се дизайн за лесно превключване между реалния свят и виртуалната реалност
  • Точно проследяване на всяко ваше движение с две базови станции Vive 1.0

5. Комплект HTC VIVE Cosmos – VR система

Комплект HTC VIVE Cosmos - VR система

Виж цената за днес

Vive Cosmos притежава шест сензора на камерата и най-новия софтуер за прецизно проследяване на местоположението и максимално изживяване във виртуалната реалност. Те предлагат широкообхватни ъгли на видимост, както и 6DoF технология за по-голяма свобода на движенията.

Очаквайте впечатляващи графики благодарение на високата разделителна способност от 2880×1700 пиксела, честотата на опресняване от 90 Hz и широкия зрителен ъгъл от 110° за поглъщащо изживяване.

Няма нужда да се притеснявате за сложна инсталация. Виртуалната реалност се съчетава много лесно с широка гама настолни компютри и лаптопи, готови за VR, без да е необходима основа, както при другите VR слушалки.

Дизайнът с преобръщане позволява изключително лесно превключване между виртуалната реалност и реалния свят. Поставянето на VR слушалките на главата ви също е лесно – благодарение на универсалния дизайн те пасват идеално на различни форми на главата и лицето, като можете да използвате слушалките дори с очила.

Включени са и два контролера, които ви позволяват да се движите и да взаимодействате точно във виртуалния свят.

6. Очила за виртуална реалност Star VR Box 3D LP-VR012

Очила за виртуална реалност Star VR Box 3D LP-VR012

Виж цената за днес

Бюджетните очила за виртуална реалност на китайските производители не се отличават с нещо специално. Приоритетите на производителите са били да поддържат възможно най-ниска цена и да увеличат практичността на използване.

В същото време техническите характеристики на очилата остават на адекватно ниво, за да могат безпроблемно да се възползват от предимствата на съвременния пазар на приложения за виртуална реалност. Тези очила няма да са подходящи за пълно потапяне с широкообхватна интерактивност, но ще са достатъчни за въвеждаща 3D обиколка или за гледане на 360-градусов 3D видеоклип.

Техническите характеристики на очилата VR Box 3D LP-VR012 включват:

Пълна съвместимост със смартфони с диагонал на екрана над 3,5 инча.

Наличната разделителна способност на екрана за излъчване е 1920×1080, което води до достатъчно високо качество на картината, дори когато се изпълняват конвенционални 3D обиколки и интерактивни филми.

Теглото на VR Box е само 350 грама, което прави устройството достатъчно практично за пренасяне в багажа и предпазва врата ви от умора при продължителна употреба.

VR Box се закрепва за главата с практични велкро закопчалки.

Широка гама от възможности за персонализиране на обектива. Потребителите могат да регулират независимо двете лещи, както и да настройват качеството на изображението и ъгъла на фиксиране.

Удобният и ергономичен дизайн улеснява работата със смартфона, слушалките и очилата.

7. Очила за виртуална реалност VR Box

Очила за виртуална реалност VR Box

Виж цената за днес

VR Box – творение на китайски инженери и дизайнери, подобрената версия говори сам за себе си – това е ревизирана версия на бюджетните виртуални слушалки, като марката е твърдо залегнала на пазара, отстъпвайки по цена на VR-устройствата, а също така е придобила широка потребителска база.

Дизайнът на китайските VR очила е много по-строг, като най-скъпият елемент на очилата им са висококачествени лещи и няма никаква електроника в тях. Актуализираната версия на тези 3D очила вече разполага с асферична леща от смола с диаметър 42 мм, която намалява ъгъла на изкривяване и ви осигурява цялостно 3D изживяване.

Лещите могат да се регулират според индивидуалните нужди. Специалните плъзгачи позволяват да регулирате фокусното разстояние и междуочното разстояние. Можете да регулирате позицията на телефона по всяко време, дори докато гледате филм или играете игра. Уверете се, че телефонът ви приляга плътно към очилата

Съвместимост със смартфони с размери на екрана от 4″ до 6″ и размери на корпуса до 163 x 83 мм

Очилата за виртуална реалност са съвместими с всички приложения за виртуална реалност, достъпни за изтегляне от Google Play или Apple Store.

И така, как се постига 3D ефектът? Това е много лесно – когато използвате режим VR, екранът на телефона се разделя на две дублиращи се изображения, поради което лявата картина попада в левия обектив, а дясната – в десния обектив. Но човешкият мозък вижда 1 картина, а лекото изместване създава илюзията за 3D. Същият принцип се използва и при скъпите очила за виртуална реалност, само че те имат електроника и вместо екран на телефона имат собствен дисплей.

Какво е важно да знаете при избор на очила за виртуална реалност?

Що се отнася до цената, можете да изберете очила за виртуална реалност в зависимост от желанията и възможностите си.

Можете да съчетаете VR устройство с всяка джаджа.

При смартфоните очилата са по-евтини и имат прости функции. Очилата за компютри и конзоли са по-скъпи и оборудвани със специални опции, които пренасят играча в свят на бурни емоции и преживявания. Шлемовете работят независимо от устройствата и имат собствен дисплей и допълнителни сензори за подобряване на ефектите.

С очилата за виртуална реалност можете не само да се потопите в геймплея, но и да гледате филми, снимки с ефекта на невероятно присъствие.

Виртуалната реалност дава на хората огромен диапазон от емоции, благодарение на правдоподобността на случващото се, детайлното пресъздаване на измисления свят и възможността за реално участие в събитията.

За да не навредите на здравето си, трябва да останете в разумни граници във виртуалния свят, независимо колко голям е той. Зрителното увреждане може да бъде предизвикано от некачествени очила с лоши стъкла и неконтролируемото им носене.

Научете как да не сгрешите при избора на добри очила за виртуална реалност в нашата статия. В прегледа сме събрали най-добрите представители, които създават виртуална реалност за вас.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo