Най-Добрите Възглавници за 2024

Ако често се събуждате изморени и с болки във врата или гърба, тогава вероятно е време да смените възглавницата си или да си купите по-качествена такава! Много хора пренебрегват качеството на възглавницата, с която спят. Сякаш повече внимание се обръща на вида и пълнежа на матрака, а по-рядко за материала, от който е направена възглавницата. Повечето от нас считат, че е достатъчно просто да подменят калъфката на възглавницата, но не обръщат внимание нито на състава ú, нито на това от колко време се използва.

Има няколко фактора, които могат да Ви помогнат да се насладите на добър нощен сън и един от най-съществените сред тях е видът на възглавницата. Но замисляли ли сте се колко важни са възглавниците за спането? Здравето и благосъстоянието зависят от спокойния сън, а възглавницата е тази, която осигурява правилна опора на врата и гръбнака, като се адаптира към индивидуалните нужди на всеки. Качеството на възглавницата е от съществено значение за комфортните нощи.

Така че, разберете в нашето ръководство кои са най-добрите възглавници за сън и как да изберете правилната за Вас, така че да се събуждате отпочинали и в добро настроение всяка сутрин. 

Най-добрите възглавници

1. Възглавница TED Memory

Възглавница TED Memory

Виж цената за днес

Една от най-добрите възглавници и в същото време най-популярната е TED Memory, изработена от мемори пяна с арганова есенция и бамбуков въглен. Тя придава на главата, врата и гърба естествена позиция. TED Memory е ортопедична възглавница. С други думи, вече няма да има натиск върху кръста и в областта на гръбначния стълб, благодарение на уникалните свойства, на базата на които е направена възглавницата.

Мемори възглавницата TED Memory има свойството да възвръща първоначалната си форма, независимо от тежестта, с която ú се въздейства. Основната характеристика на този тип възглавници е тяхната издръжливост, запазвайки качествата си за дълго време, без деформиране и без перманентно променяне на формата.

Поддръжката на TED Memory се извършва лесно, защото калъфката може да се премахва и да се пере в перална машина. Калъфът е направен от нежен и висококачествен полиестер. Бордюрът е изработен от 3D мрежа.

TED Memory е с правоъгълна форма и с размери: дължина – 60см, широчина – 40см, височина – 12см.

2. Възглавница Somnart HypoAllergenicMed

Възглавница Somnart HypoAllergenicMed

Виж цената за днес

Тази класическа бяла възглавница ще Ви предостави средна твърдост. Подходяща е за хората, които предпочитат предимно да спят на по-високо или дори с две възглавници наведнъж. Somnart HypoAllergenicMed е достатъчно висока, за да задоволи нуждите Ви, с квадратна стандартна форма.

В същото това време, освен удобство, Somnart HypoAllergenicMed ще се погрижи за Вашите алергии и раздразнения на горните дихателни пътища. Пълнежът ú е изграден от специални хипоалергенни полиестерни нишки от 100% силикон и специални топчета SuperBall. Топчетата SuperBall са с големината на перла, така че леко масажират главата и шията Ви, докато лежите върху тях.

Калъфката е изработена от здрав микрофибър, бял на цвят, който може да се пере в перална машина на високи градуси (95°С). Топчетата SuperBall са изработени от качествен материал, който ще им помогне да запазят свойствата си дълго време. Те ще издържат след много пранета, дори и ако възглавницата е пресована с вакуум по време на съхранение.

Възглавницата има изцяло ватирана външна облицовка и е сертифициран продукт за отсъствие на вредни вещества, съгласно стандарта OEKO-TEX 100.

Размери: дължина – 70, широчина – 70см.

3. Възглавница Ted Memory Adry Cool Gel

Възглавница Ted Memory Adry Cool Gel

Виж цената за днес

Възглавницата е направена от висококачествена мемори пяна в правоъгълна форма. Материалът от мемори пяна обхваща перфектно формата на главата, шията и раменете, а след като станете от нея, възвръща първоначалната си форма. Възглавницата се нагажда спрямо Вашите форми и работи в хармония с Вашата собствена тежест.

Основната структура на възглавницата е със слой студен гел Adry Cool Gel, който осигурява спокоен и прохладен сън, елиминирайки риска от прегряване на лицето през нощта, особено през топлия сезон. Този слой е прецизно проектиран да предпазва кожата от раздразнения, като има способността да регулира температурата на нивото на главата.

Възглавницата е класическа, с правоъгълна форма, бяла на цвят и със средна твърдост. Тя е оптимално добро решение, в добро съотношение с цената си, за да предостави спокоен сън, особено през горещите летни месеци.

Размерите на възглавница Ted Memory Adry Cool Gel са: дължина – 60см, широчина – 40см, височина – 12см.

4. Възглавница Somnomed Somnart

Възглавница Somnomed Somnart

Виж цената за днес

Somnomed Somnart е иновативна възглавница, произведена в Румъния, която ще бъде незаменим помощник на всеки, който страда или е предразположен към алергии и раздразнения. Вътрешността на възглавницата е старателно обработена с противогъбични и антимикробни препарати. Тя е представител на иновативно и съвременно лечение, разработено, тествано и сертифицирано в лабораториите на Rudolf Grup в Германия.

Това е първият продукт, който се предлага на достъпна цена и е насочен към страдащите от алергии. Somnomed Somnart осигурява постоянна, реална и доказана защита срещу микроби и гъбички.

Пълнежът е предварително агломериран на отделни топчета (примки или снопчета влакна) с размер на перла, което води до много добра антизалепваща способност. Това предпазва възглавницата от деформиране и гарантира, че дълго време ще запази формата си дори при постоянна употреба.

Пълнежът е от специални 3D конюгирани влакна, които осигуряват по-лесна циркулация на въздуха и подобрена еластичност на възглавницата. Съставена е от смес от 100% полиестерни синтетични фибри и 100% микрофибърни синтетични фибри.

Калъфът е изработен от мек и нежен микрофибър, в бял цвят, като може лесно да се сваля и да се пере в перална машина при 95°C. В резултат получавате перфектно дезинфекцирана повърхност, без алергени и дразнители.

Размерите на възглавница Somnomed Somnart са: дължина – 70см, широчина – 70см, тегло – 1кг.

5. Ватирана възглавница Gecor

Ватирана възглавница Gecor

Виж цената за днес

Тази класическа бяла възглавница Gecor е дългогодишен фаворит сред нашите тестери. Тя има оформящ се, адаптивен пълнеж, който предлага стабилна опора за легналите на гърба и настрани.

Нивото ú на твърдост е меко. Възглавница Gecor лесно може да се приспособи към различни форми на тялото, отколкото други, които са с по-високо ниво на твърдост. Тя предлага изобилие от опора за врата за хора, които спят на гърба и настрани.

Изпълнена е със 100% PES синтетични фибри, които пропускат добре въздуха. Това, което няма: задържащата се химическа миризма, която сме забелязали в някои други възглавници с настъргана пяна. Има висока обемна консистенция, така че насърчава здравословния сън. Покритието е от мек капитониран микрофибър с хипоалергенна формула, подходяща за хора склонни към раздразнения и алергии.

Възглавница Gecor е с класическа правоъгълна форма и размери: дължина – 70см, широчина – 50см.

6. Възглавница 3 in 1 SomnArt за бременни и кърмачки

Възглавница 3 in 1 SomnArt за бременни и кърмачки

Виж цената за днес

Дните по време на бременността и малко след това са едни от най-сладките, но и .. трябва да си признаем – едни от най-трудните. Нужни са удобства и улеснение, които можете да получите от 3 в 1 възглавницата SomnArt за бременни и кърмачки. Специалната ú форма предразполага да я използвате по време на Вашата бременност, както и в периода след раждането, докато кърмите Вашето мъниче, когато почти през цялото време то е в ръцете Ви.

Удобната дъгообразна форма Ви позволява да я подпъхнете между краката си, под наедрелия си корем, под врата или както решите, че ще се чувствате максимално удобно. Можете да я завиете около кръста си и дори да я вържете чрез двете вързалки в краищата, за да положите върху нея Вашето бебе докато суче или просто докато го приспивате. Възглавницата ще отмени умората в ръцете Ви.

Покрита е с калъф от чист памук, с принт от звезди, подходящ както за момичета, така и за момчета. Пълнежът вътре е съставен от специални Superballs с размери на перла, които предотвратяват прилепването и деформирането на обема. Калъфът можете да сваляте с цип и да перете в перална машина.

Размери: дължина – 160см, широчина – 30см.

7. Ватирана възглавница Home Still Air Soft

Ватирана възглавница Home Still Air Soft

Виж цената за днес

Възглавница Home Still Air Soft умело използва обема от въздух, за да го превърне в удобство и оптимална упора за главата и врата. Тя е с класическа правоъгълна форма и бяла на цвят.

Калъфът ú е изработен от мек микрофибър, който задържа температурата и предоставя добра циркулация на въздуха. Циркулиране на въздушните джобове ще забележете във вътрешността на възглавницата, особено щом упражните натиск с ръка или легнете върху нея. Пълнежът от силиконови фибри предотвратява залепването, обезформянето и загубата на мекотата на възглавницата. Климатичната лента в централната част по дължината на възглавницата, е изработена от нанесен 3D въздушен мрежест материал, осигуряващ още веднъж отлична циркулация на въздуха. Климатичната лента е добавена чрез ултразвуково прошиване (залепване).

Home Still Air Soft размери: дължина – 70см, широчина – 50см.

Какво е важно да знаете при избор на възглавница?

Най-добрата възглавница според позицията, в която обикновено спите

Когато проучвате възможностите за избор на правилна възглавница, помислете за преобладаващата си поза за сън, за да разберете кой модел Ви подхожда най-добре. Добрата възглавница трябва да държи врата Ви в една линия с гърба и гръбнака, независимо в каква позиция спите. 

Ако спите по гръб – Ако обичате да спите по гръб, помислете за по-тънка, плоска, средно твърда възглавница. Този тип възглавница осигурява адекватна опора за главата Ви, без да е твърде висока или твърде ниска. Ето защо, за тези, които предпочитат тази позиция, възглавниците с мемори пяна могат да бъдат идеалният избор.

Ако спите по корем – Спането по корем натоварва значително гръбначния стълб и врата, принуждавайки шийните прешлени да се изкривят леко. Така че, ако спите по корем през повечето време, опитайте с много тънка възглавница, която няма да повдига главата Ви и да влошава всяко усукване. Тънка пухена или микрофибърна възглавница може да бъде най-добрият избор.

Ако спите на една страна – Тъй като рамото Ви поема по-голямата част от натиска, когато спите настрани, имате нужда от по-висока, по-твърда възглавница от микрофибър, за да осигурите повече опора на врата си и да свалите част от тежестта от рамото Ви. За по-добро изравняване на гръбначния стълб можете също да опитате да добавите възглавница между коленете си.

Пълнеж

Тук има няколко варианта, като по правило изборът се свежда до предпочитанията на всеки. Въпреки това, пълнежът на възглавницата може да направи голяма разлика, ако имате алергии или сте чувствителни към определени материали.

Естествен пълнеж – представлява се предимно от гъши или патешки пера, но може да включва и други материали като коприна, лен, вълна или капок. Възглавниците с естествен пълнеж са меки и леки и се препоръчват, ако често сменяте позицията си по време на сън, тъй като леко променят формата си според позата Ви.

Синтетичен пълнеж – възглавниците с пълнеж от фибри съдържат силиконизирани влакна. Този тип възглавници имат по-голяма еластичност от възглавниците с естествен пълнеж. Те обикновено са меки до средни, но не толкова меки, колкото естествените пълнители.

Възглавници с мемори пяна – възглавниците с мемори пяна съдържат специален високоеластичен материал, който се приспособява към формата на главата и врата и осигурява опора, като разпределя тежестта равномерно по цялата си повърхност. 

Най-добрите възглавници за сън са тези, които съдържат най-висококачествен пълнеж. След като изберете правилната възглавница за Вас, доколкото е възможно, опитайте се да не правите компромис с качеството и изберете най-добрата възглавница, която позволява бюджетът Ви.

Степен на твърдост на възглавницата

Нивото на твърдост на възглавницата се отнася до усещането, което Ви създава, когато поставите главата си върху нея. Усещате я като мека повърхност, в която приятно потъвате, или напротив, харесвате изправената позиция, осигурена от здравината. Трябва да се има предвид и твърдостта на възглавницата по отношение на позата, в която спите. Но независимо дали предпочитате да спите по гръб, настрани или по корем, подходящата възглавница трябва да Ви осигури непрекъснат комфорт през цялата нощ.

През колко време трябва да сменяте възглавницата за сън

Колкото и добра и удобна да е една възглавница, добре е да знаете, че тя също има ограничен живот. Като общо правило продължителността на живота на възглавницата е 2-3 години и трябва да се смени, когато увисне, деформира се или вече не поддържа правилно главата и врата. Дори и да не се вижда с просто око, след известно време възглавниците събират в себе си мъртви кожни клетки, микроскопични плесени, прах и акари.

За задълбочен тест на възглавницата, първо свалете калъфката и прегледайте внимателно. Ако има петна от пот, признаци на износване или миризми, това са признаци, че възглавницата трябва да бъде сменена.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo