Най-Добрите Външни Батерии за 2024

С всяка изминала година ние ставаме свидетели как се повишава нивото и изискванията за мобилните устройства. Това е така, защото производителите непрекъснато подобряват функциите и добавят все по-нови и по-добри технически характеристики. Въпреки това, изследванията доказват, че и най-добрите смартфони не могат да работят повече от три, четири дни без зарядни устройства. Когато сме у дома или в офиса е лесно, включваме зарядното и готово, проблем е обаче, ако решим да отидем за седмица на планина или някъде другаде, където няма възможност за свързване с електричеството.

За щастие на всички нас този проблем вече е решен, как ли? Единственото нещо, което трябва да закупите е т.н. външна батерия или Power Bank. Тя представлява устройство, направено от пластмасов или метален корпус, в който има акумулаторни батерии, полимерни или електроника. Външната батерия притежава един или два изхода ( USB ), чрез които можете да зареждате едно или повече мобилни устройства. Всеки един изход може да бъде с различна мощност. У нас тя се измерва в милиампер / часове ( mAh ).

Преди закупуването на външна батерия, вие трябва да се съобразите с характеристиките и броя на устройствата, които ще зареждате с нея. Друг важен фактор е това колко често пътувате и за какъв период ви е необходима батерията. Тя е отличния избор за зареждане на устройствата, дори когато сте в планината за по-дълго време. В колекцията, която сме подбрали надолу ще ви представим нагледно едни от най-добрите външни батерии на пазара, според отзивите на голяма част от потребителите.

Най-добрите външни батерии

1. Външна батерия Asus Zen Power, 10 050mAh

Външна батерия Asus ZenPowerВиж цената за днес

Една перфектна универсална батерия, която се справя чудесно със зареждането на всякакви мобилни устройства. Asus Zen Power притежава капацитет от 10 050 mAh и може да зарежда вашите смартфони или таблети бързо и ефективно. Тя е изработена от тяло с алуминий и има наличен LED дисплей, който показва колко е оставащата батерия. Външната батерия се зарежда, чрез Micro USB кабел, който е включен в комплекта при закупуване и има конектори за свързване: 1x USB Type – A ( Output), 1x Micro – USB ( Input). Моделът на ASUS е направен със защити срещу прегряване и електрическо напрежение ( Power Safe ). Това ви гарантира неговата пълна безопастност при използване. Типът на батерията е LI – Ion ( литиево-йонна ) акумулаторна батерия. Те са така известни със своята добра енергийна плътност.

Външната батерия Asus Zen Power е с размери дължина от 90.5 мм, ширина 59 мм и височина 22 мм. Теглото на уреда е съвсем леко от 215 гр. Общото времетраене за зареждане е 6 часа. Батерията се предлага в стилен дизайн от нежно златисто покритие, което впечатлява и най-претенциозните вкусове. Изхождайки от отзивите на потребителите, спокойно можем да обобщим, че външната батерия Asus Zen Power е една от най-добрите предлагани на пазара в момента. Тя притежава голям капацитет, има налични защити при работа с нея и се предлага на доста приемлиева цена.

2. Външна батерия Anker Power Core +, 13 400 mAh

 

Външна батерия Anker PowerCoreВиж цената за днес

Тази модерна батерия разполага със солидния капацитет от 13 400 mAh, който осигурява сигурно зареждане на вашите любими устройства. Моделът притежава технологията Power IQ, която позволява бързо и скоростно зареждане на всички устройства свързани към него. Технологията на Anker – Voltage Boost оптимизира и настройва напрежението, като позволява възможно най-бързата скорост на зареждане, без значение от кабела.

Мултифункционалната батерия използва и една от най-добрите технологии Quick Charge 3.0 на Qualcomm, която успява да зареди съвместими устройства 85 % по-бързо. До 8 часа употреба само след 15 заредени минути. Една от най-важните характеристики при закупуването на каквото и да е устройство са неговите системи за безопастност. Те ви гарантират пълна защита и спокойствие при работата с тях. Батерията на Anker има защита от пренапрежение и късо съединение, което ви дава нужната защита при работа. Power Core + разполага с два USB изхода, което позволява зареждането на две мобилни устройства едновременно. Устройството притежава красив LED индикатор, който показва нивото на оставащата батерия.

Типът на батерията е li – Ion ( литиево – йонни ), която е известна със своята термична стабилност и безопастност. Продуктът има красива златиста обвивка, направена от качествен алуминий и си пасва идеално с iPhone или Android. Със своите компактни размери и тегло от едва 300 гр. , можем да кажем, че батерията е подходяща за пътуване, защото тя е съвместима с различни видове устройства и ще бъде от полза за компанията, независимо дали сте в планината или се разхождате навън с любимите си хора.

3. Външна батерия Xtorm, 20 000 mAh

 

Външна батерия XtormВиж цената за днес

Външната батерия Xtorm ви дава пълната свобода да отидете там, където искате. Благодарение на нейните функции, вие няма да се притеснявате, че батерията ще свърши , точно когато имате нужда от своето мобилно устройство. Моделът Xtorm е изключително лек и практичен с размери, които показват това, като дължина от 13.6 см, ширина 7.1 см и височина от 2.6 см. Теглото на продукта е 376 гр. Това го прави идеалното средство за моментите, когато сте на открито, например в градината или на разходка в планината.

С внушителния си капацитет от 20 000 mAh, батерията е достатъчно мощна да зареди без проблем вашите мобилни устройства бързо и лесно. Това я прави едно чудесно допълнение за всяко ваше приключение извън дома. Външната батерия Xtorm има налични 2 броя USB изхода, благодарение на които вие имате възможността да зареждате до две устройства едновременно. Това ви предоставя една добра опция за зареждане бързо и безопасно на повече мобилни устройства.

Общото време за зареждане е до 4.5 часа. Продуктът е изваян с красив ергономичен релеф в сиво, а дизайна му придава много стил и елегантност. Всички тези характеристики правят батерията отличен избор за всички видове екскурзии и разходки на открито. Благодарение на впечатляващия си капацитет от 20 000 mAh, вие ще имате под ръка допълнителна енергия, която да използвате, когато е необходимо. Моделът Xtorm е много практичен и удобен. Той ще се превърне в любимия ви аксесоар, когато сте навън, защото с него можете да бъдете сигурни по-всяко време.

4. Външна батерия A+, 20 000 mAh

Външна батерия A+Виж цената за днес

Когато често пътувате или се движите активно, вие имате нужда от добра батерия, която притежава голям капацитет и добри функции, които да гарантират нейната безупречна работа. Външната батерия A+ представя последните тенденции в света на зареждането на мобилни устройства, предлагайки всичко това. Моделът разполага с капацитет от 20 000 mAh, което го прави верен спътник, ако сте навън и сте забравили да заредите мобилното си устройство.

Батерията A+ е направена от литиево – полимерни клетки и притежава изискан корпус в красив син цвят. Тя притежава два USB изхода, което позволява лесното зареждане на две устройства едновременно. Този модел разполага с една от най-често използваните технологии за бързо зареждане – Quick Charge 3.0. Благодарение на нея, вие можете да захранвате вашите устройства доста по-бързо от конвенционалното зареждане и по-този начин да улесните в пъти вашето забързано ежедневие. Налице при батерията A+ са и два входа за свързаност – Micro USB и USB-C. Параметрите на продукта за изходящ волтаж са следните: 5 V, 9 V, 12 V, а за изходен ток: 3 A, 2 A, 1.5 A.

Продуктът е изключително компактен и лесно преносим навсякъде, без да създава чувство на неудобство или дискомфорт. За това говорят и неговите размери: дължина 16.5 см, ширина от 8.3 см и височина 2.2 см. Външната батерия A+ има доста високо ниво на защита от презареждане, късо съединение, свръхзареждане, както и от претоварване. Това прави модела още по-търсен, защото с използването му, вие получавате необходимата безопастност. Накрая можем да кажем, че закупуването на батерията A+ със сигурност е една добра инвестиция, която ви спестява време, пари и е много лесно преносима. Сега вече можете да бъдете спокойни, че няма да останете без телефон, точно тогава, когато най-много е нужно.

5. Външна батерия A+ T54, 20 000 mAh

Външна батерия A+ T54Виж цената за днес

В нашата класация за най-добрите външни батерии, не можем да пренебрегнем този модел, защото той е един от най-добрите представители на марката. Представяме ви външната батерия A+ T54, която впечатлява със своята универсалност, защото модела е направен така, че да зарежда всеки телефон или таблет. Страхотният продукт е подчертан от индикатор със светодиоди, които показват нивото на батерията. A+ T54 притежава литиево – йонни клетки с малки размери, което пък от своя страна предлага много по – добра енергийна плътност.

Корпусът на устройството е изработен от качествен материал, който оказва много силно въздействие върху неговата якост. Батерията A+ T54 има два USB изхода, чрез които може да зареждате две от устройствата си заедно. Свързаността към нея е посредством Micro USB. Капацитетът на устройството е наистина впечатляващ – цели 20 000 mAh. Това означава, че ще имате възможността да зареждате любимия си сматрфон по-няколко пъти. Мощността на зареждане на продукта варира от 5 V до 12 V, а максималния изходен ток достига до 3 A.

Една от големите предимства на външната батерия е технологията за бързо зареждане Quick Charge 3.0. Благодарение на нейната функционалност, можете да заредите устройствата си от 0 до 80 % за 35 минути. Това е една чудесна опция за моментите, когато бързате и искате бързо покачване на процентите на телефона си. Батерията е направена в елегантен черен дизайн и няма нищо излишно по-нея. Външната батерия A+ T54 е един незаменим аксесоар, от който винаги ще имате нужда. Потребителите споделят, че това е една отлична батерия, която поддържа всякакви режими на зареждане, издържа дълго и работи много бързо. Моделите на A+ са доста широко разпространени, защото имат голям капацитет, поддържат добра цена и отговарят на всякакви нужди.

6. Външна батерия Xiaomi Redmi Fast Charge

Външна батерия Xiaomi Redmi Fast ChargeВиж цената за днес

Нашата класация за най-добрите батерии продължава с модела на Xiaomi – Redmi Fast Charge. Това е батерия, която впечатлява потребителите със своята универсална съвместимост и едновременно с това с капацитет от 20 000 mAh. Това ще ви даде спокойствие при пътуване или разходки на места, където нямате възможност за електрическо зареждане. Друга характерна функция е това, че батерията има 2 броя USB порта за изходящо зареждане, като едновременно можете да включите в нея две устройства.

Батерията има и два броя входове за зареждане – Micro USB и USB Type C. Xiaomi Redmi Fast Charge притежава и функцията за бързо зареждане Quick Charge 3.0, благодарение на която можете да заредите желания от вас продукт за по-малко от 40 минути. Това ви спестява много време в часове чакане до пълното зареждане на батерията. Моделът спада към тип – литиево-полимерна, има налице максимален изходящ волтаж от 12 V и изходен ток достигащ 2.4 A.

Като повечето качествени батерии, така и тук не липсват редица защитни функции, като: защита при късо съединение, пренапрежение, защита от прегряване и пренатоварване. Това отново гарантира пълната безопастност при зареждане и дава по-добра ефективност. Дизайнът на Xiaomi е създаден от качествена пластмаса в класически черен цвят, подходящ за използване и от двата пола. След подробно разглеждане на отзивите за модела, спокойно можем да кажем, че батерията е наистина перфектна. Тя зарежда бързо всички устройства и дори може да зареди батерията на лаптоп. Това означава, че Xiaomi – Redmi Fast Charge напълно оправдава задачите, за които е проектиран.

7. Външна батерия ADATA S10000D LIPO

Външна батерия ADATA S10000D LIPOВиж цената за днес

Ако обичате дългите разходки навън, ако обичате походите в планината, но не можете без любимия си смартфон, ние имаме решение за вас. Време е да получите най-добрата опция – външна батерия с елегантен дизайн и много разширени функции – ADATA S10000D LIPO. Това решение има капацитет от 10 000 mAh, Micro USB за отлична свързаност и 2 броя USB портове за зареждане на повече от едно устройство. Вътре в нея са налични батерии с изходно напрежение от 5 V и изходен ток от 2.1 A. Батерията е направена с ултра тънък и елегантен дизайн в черен цвят. Тя притежава компактни размери: дължина 13 см, ширина 7.3 см и височина 1.48 см. Теглото на батерията е само 195 гр.

Моделът е снабден с литиево-полимерни клетки, които засилват още повече неговата ефективност. Продуктът има множество електрически защити, като такива от прегряване, късо съединение, презареждане на батерията, свръхток, пренапрежение и други. Това гарантира в пъти пълната безопастност при зареждане и повишаване ефективността на устройството. Външната батерия ADATA S10000D LIPO е напълно съвместима с повечето стандартни модели на смартфони и таблети. Това я прави перфектния избор за пътуване на дълги разстояния и най-добър аксесоар за смартфон потребители, които не винаги имат достъп до електричество.

Какво трябва да знаете при избора на външна батерия?

На пазара за външни батерии има хиляди различни модели, които се различават по-ред функции, като: технически параметри, цветова гама, дизайн, материал на корпуса и други екстри. Всяка една от тях е от голямо значение, но главния фактор, който трябва да ви води е от какво точно имате нужда, колко устройства използвате, колко често пътувате, говорите или работите посредством телефона или таблета. Има обаче няколко важни неща, които трябва да гледате, преди да направите правилния избор.

1. Първо и най-важно е капацитета на батерията – колкото по-голям капацитет има, толкова по-добре, защото само така ще можете да заредите устройствата си бързо и ефективно.

2. Друг важен индикатор е текущата сила, т.е. изходния ток на батерията. Той винаги трябва да е равен или по-голям от параметрите на самото устройство, защото от това зависи скоростта на зареждане.

3. Трети важен фактор е батерията да има налични индикатори, които показват нейното оставащо време. Така ще можете да преценяте колко време ви остава до нейното изразходване и съответно колко време ще можете да бъдете навън с действащ смартфон.

4.  Важно значение има и материалът, от който е направен корпуса на батерията. До голяма степен от това зависи нейната здравина и живот на използване.

5.  Размерите и теглото също не са за пренебрегване, защото ако я носите повече в джоба си е добре тя да бъде с по-малки размери, за да не ви създава дискомфорт. Добре е да знаете обаче, че батериите с по-голям капацитет тежат повече от тези с по-малък.

Външните батерии са създадени, за да улеснят максимално живота ни. Тяхната цел е да осигурят енергия на изтощените батерии, тогава когато нямаме пряк достъп до електричество. Когато сме навън е добре да имаме външна батерия под ръка, за да сме сигурни и спокойни. Изберете модел спрямо вашите нужди, за да можете да бъдете удовлетворени от покупката си.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo