Най-Добрите USB флаш памети / USB флашки за 2024

Флаш паметта остава едно от най-удобните и надеждни устройства за съхраняване и прехвърляне на данни. Ако си купите добра флаш памет, използването ѝ ще бъде много удобно. Качествената флаш памет е ключът към запазването на ценна информация, която може да има решаващо значение. Днес най-добрите флаш памети от надеждни производители се предлагат на сравнително ниски цени. Ако преди, устройство с добро качество и голям капацитет е било недостъпно за много потребители, днес то е много по-достъпно.

Въпреки епохата на интернет, USB флашките все още са незаменим атрибут на цифровите технологии. USB паметите са един от най-лесните начини за преместване на файлове от едно устройство на друго, главно поради малкия им размер в сравнение с външните твърди дискове. С цел улесняване на употребата производителите непрекъснато подобряват качеството и възможностите на тези продукти, като редовно пускат на пазара нови продукти.

USB устройствата изглеждат като тривиален избор – достатъчно е да намерите най-евтиния модел с най-голям капацитет за съхранение. Но моделите на пазара се различават много по скоростта си на записване и четене на данни – понякога няколко пъти повече. Освен това флашките могат да използват най-различни дизайни и конструкции – някои могат да бъдат доста големи, други много по-компактни, някои – елегантни и лъскави, други – практични и защитени. Затова тази класация ще ви позволи да направите правилния избор и ще ви улесни много.

Най-добрите USB флаш памети / USB флашки

1. USB Flash памет ADATA UV131, 64GB

USB Flash памет ADATA UV131

Виж цената за днес

ADATA UV131 е модерна флаш памет, която съчетава елегантен дизайн с практичност и лекота на използване. Той е идеален за съхранение на данни, а интерфейсът USB 3.0 позволява високоскоростно записване и четене на файлове.

Включена в USB порта на компютъра или преносимия компютър, флаш паметта може бързо да бъде разпозната от операционната система. Не се изисква инсталиране или конфигуриране на специален софтуер.

Корпусът на флаш паметта е изработен от лека, но издръжлива цинкова сплав. Не се драска лесно и не се смачква лесно, той е издръжлив и ще издържи дълго време, като същевременно ще запази привлекателния си външен вид.

USB флаш паметта ADATA UV131 е компактно устройство с метален корпус без капачка. Стилният външен диск е здрав продукт, който може да служи на потребителя дълго време. Това е практичен аксесоар с отвор, към който можете да прикрепите каишка. Това позволява продуктът да се носи удобно и сигурно на ключодържател.

Капацитетът на флашката е 64 GB, така че можете да съхранявате много данни на нея. ADATA UV131 поддържа стандарта USB 3.0, за да осигури високи скорости на трансфер. Конекторът е съвместим и със стандарта USB 2.0, което го прави съвместим с всякакви компютърни устройства.

2. USB Flash памет SanDisk Ultra Flair, 256GB

 

USB Flash памет SanDisk Ultra Flair

Виж цената за днес

Високопроизводителна, стилна 256-гигабайтова флаш памет с бърз интерфейс USB 3.1 Gen1 и компактен дизайн. USB флаш паметта SanDisk Ultra Flair Metal с капацитет 256 GB е достатъчна за всички ваши документи и мултимедийни файлове. Бързата скорост на четене от 150 MB/s ви позволява бързо да прехвърляте данни на него или да ги копирате на компютър. Всички съхранявани данни са защитени с парола, което ги предпазва в случай на загуба.

Здравият му метален корпус предпазва вътрешните компоненти от повреда и осигурява дълъг живот. Прикрепете мини устройството към ключодържателя си с помощта на включената пластмасова щипка и го използвайте като стилен ключодържател. Освен това тази опция за съхранение ще предотврати възможността за загубването му
.
Sandisk Ultra Flair е с красив и изключително издръжлив корпус. Предвиден е отвор за закрепване на каишка. Това е компактно флаш устройство с впечатляващ капацитет за съхранение от 256 GB, достатъчен, за да побере огромен набор от мултимедия, игри и други приложения, изискващи много данни. Също така получавате високи скорости на четене и запис. Надеждната, издръжлива и лесна за използване памет е винаги на една ръка разстояние с компактните си размери.

Флашката осигурява бърз трансфер на файлове с бързата скорост на USB 3.0, която достига 150 MB/s. Здравият и елегантен метален корпус на устройството е създаден, за да издържа на физически удари. Защитата с парола запазва личните ви файлове поверителни. Флаш паметта SanDisk Ultra Flair с капацитет 256 GB компенсира липсата на място за съхранение дори за най-претенциозните потребители.

3. USB Flash памет SanDisk Cruzer Glide, 128GB

USB Flash памет SanDisk Cruzer Glide

Виж цената за днес

USB флаш паметта SanDisk Cruzer Glide е изработена от пластмасов материал. Тя не допуска влага и прах до вътрешните компоненти, така че при правилна употреба може да издържи години. Капацитетът на флаш паметта е 128 GB. В него могат да се съхраняват няколко пълнометражни филма, аудиобиблиотеки или архиви с големи документи.

Той осъществява връзка с други устройства с различна преносимост и предназначение чрез бърз USB интерфейс във формат Universal 3.0. Размерите на USB флаш паметта SanDisk Cruzer Glide са 6×2,1×1,1 cm. Флаш паметта се ползва с 60-месечна гаранция от производителя.

SanDisk Cruzer Glide USB 3.0 128Gb е с червено-черен пластмасов корпус. Той е снабден с прибиращ се USB конектор, който, от една страна, го предпазва от повреда по време на съхранение/транспортиране, а от друга, прави капачката ненужна. Гланцираните вложки допринасят за привлекателността на флаш паметта, но те са доста неравни и по-податливи на надраскване спрямо матовото покритие.

Клавишът за плъзгане е червен, а зоната до него е с LED подсветка. Тя свети непрекъснато, когато дискът е свързан към компютър или преносим компютър, и мига, когато четете или записвате данни.

За флаш памет на бюджетна цена SanDisk Cruzer Glide USB 3.0 128Gb е изключително бърз. Обявената от производителя скорост на четене от 100 MB/s и скорост на запис от 20 MB/s се допълва от портове, поддържащи стандарта USB 3.0. Филм с обем 4 GB може да се копира на флаш устройство за около 3,5 до 4 минути, а от флаш устройство – за около 60 секунди. Скоростта на запис се понижава, ако прехвърляте голям брой малки файлове (снимки, документи) или ако свържете модела към порт USB 2.0.

Като цяло 128-гигабайтовият USB флаш памет от актуализираната серия Cruzer Glide може да се препоръча за съхранение на мултимедийни данни. Моделът се справя доста бързо с копирането на големи файлове, което го прави доста добър избор в ценовия му сегмент.

4. USB Flash памет SanDisk Ultra® Luxe Dual Drive, 256GB

USB Flash памет SanDisk Ultra® Luxe Dual Drive

Виж цената за днес

Със SanDisk Ultra® Dual Drive Luxe можете лесно да прехвърляте файлове от смартфон, таблет и Mac с конектор USB Type-C към компютър с USB Type-A или обратно.

Паметта SanDisk Ultra Dual 3.1 е задължителна за собствениците на смартфони и таблети. Основната функция на този продукт е да прехвърля файлове между различни устройства. Можете да освободите вътрешната памет на мобилните си устройства. С приложението SanDisk Memory Zone можете автоматично да създавате резервни копия на нови снимки, музика, документи и контакти.Така че дори да загубите смартфона си, най-ценните ви снимки ще бъдат запазени.

SanDisk Ultra Dual 3.1 256GB е проектиран с метален корпус. Задвижването е компактно и леко. Можете да го носите удобно в джоба си и да имате достъп до него по всяко време.

Този модел е оборудван с два съединителя. Единият е стандартен USB конектор за свързване към компютър. Вторият конектор е USB Type-C. Той ще работи с редица мобилни устройства, затова проверете съвместимостта с вашето устройство, преди да го закупите.

Устройството има механизъм за прибиране. Това помага да се предпазят конекторите от повреда по време на употреба. Капацитетът за съхранение е голям – 256 GB. Можете да получите обемно пространство за съхранение на файловете си. Скоростта на четене е 150 MB/s. Дискът има отлична производителност и може бързо да обменя информация с други устройства.

5. USB Flash памет SanDisk Ultra Fit, 64GB

USB Flash памет SanDisk Ultra Fit

Виж цената за днес

Sandisk Ultra Fit USB Flash Memory е 64-гигабайтова флаш памет, която е идеална за прехвърляне на информация от един компютър на друг. Съвместимостта с USB 3.0 означава, че може да извършва трансфер на всякакви файлове за минимално време. Може да се постигне скорост на трансфер на данни до 130 MB/s. Това е забележителна стойност. Използването на устройството ще бъде удобно във всяка ситуация.

USB флаш паметта Sandisk Ultra Fit е с компактен размер. Корпусът на устройството е с размери 19,1×15,9×8,8 мм и е буквално безтегловен. Флаш паметта може да се пренася и съхранява навсякъде, където пожелаете. Устройството няма капачка, така че няма как да се загуби нито една конструктивна част. Със софтуера SanDisk SecureAccess можете да създадете защитена с парола папка, в която да съхранявате това, до което другите не трябва да имат достъп.

Ако случайно сте изтрили важен документ, изтеглете RescuePRO Deluxe от официалния уебсайт на производителя. Този софтуер ще ви помогне да възстановите изгубените си данни.

Това компактно флаш устройство е проектирано като решение за съхранение “plug and play” за лаптопи, таблети, телевизори, игрови конзоли, автомобилни аудиосистеми и много други устройства. Можете да го оставите винаги включен и автоматично ще имате допълнително място за съхранение във вашето устройство.

6. USB Flash памет Serioux DataVault V35, 64GB

USB Flash памет Serioux DataVault V35

Виж цената за днес

Serioux DataVault V35 е евтинa, но доста усъвършенствана флаш памет. Има стандартен интерфейс USB 2.0, който предлага стандартни скорости на четене от порядъка на 20 MB/s и скорости на запис до 10 MB/s. Като цяло моделът е доста динамичен.

Стикът е метален в единия си пласт,който предполага по-голяма издръжливост, а основата му е пластмасова. Предлага се в класически вид – със сребристо-черен цвят. Serioux DataVault V35 е скрит в корпуса и може да се извади, като се завърти,тъй като има въртящ се корпус. Това е класическо устройство без излишни функции, подходящо за офис служители и обикновени потребители, които не искат да плащат за функции, от които не се нуждаят.

Флаш паметта има стилен, но сдържан дизайн. Тук няма никакви уникални характеристики, които да се подчертаят, но флаш паметта върши чудесна работа и е проектирана да издържи дълго време.

7. USB Flash памет SanDisk Ultra, 64GB

 

USB Flash памет SanDisk Ultra

Виж цената за днес

Високопроизводителна 64-гигабайтова USB флаш памет в елегантен пластмасов корпус с прибиращ се конектор и бърз интерфейс USB 3.0. Позициониран като достъпен продукт от среден клас за потребители, които ценят надеждността и функционалността. Прибиращият се дизайн предпазва USB конектора, когато устройството не се използва.Може да пренася или съхранява големи количества цифрово съдържание, създадено от потребителя.

С помощта на SanDisk Ultra (при поддръжка на USB 3.0 хост/контролер за ноутбук) може да се копира 4GB пълнометражен UltraHD/4K UltraHD филм за по-малко от 40 секунди и 1000 снимки за по-малко от минута на компютър/лаптоп. Производителят гарантира пълна съвместимост с предишния стандарт за интерфейс USB 2.0. Собственият софтуер SecureAccess на SanDisk помага да запазите личните си данни в безопасност със 128-битово AES криптиране (защитено с парола), а софтуерът SanDisk RescuePRO Deluxe помага за възстановяване на случайно изтрити файлове.

SanDisk Ultra USB 3.0 предлага бърза производителност и голям капацитет в елегантен и компактен корпус. Със скорост на трансфер до 100 MB/s този USB 3.0 диск осигурява до четири пъти по-висока скорост от USB 2.0 диск. Със своите полезни функции, флаш паметта може да побере и най-взискателните мултимедийни файлове и документи.

Какво е важно да знаете при избор на флаш памет?

Как да изберете най-добрата флаш памет за вашите нужди?

Първото нещо, което трябва да решите, е за какво ви трябва. Всеки потребител има свои собствени критерии за избор и нужди. Някои ще използват устройството в колата или в офиса, а други ще съхраняват на него сватбени снимки и видеоклипове. Всеки случай има свои собствени изисквания. Винаги трябва да обръщате внимание на следните параметри

Капацитет на паметта 

Това е характеристика, която физически описва колко данни могат да се съхраняват. Ако тук ще се съхраняват и прехвърлят текстови документи, не е необходимо да харчите пари за флаш памет от 256 GB,няма смисъл да го правите. А цената е пряко свързана с обема.

4-8 GB – евтини, но с малък обем, тези флаш памети се използват главно за разпечатване на документи за училище и работа;

16-64 GB – на достъпна цена, но с по-широк спектър на използваемост;

128 GB и повече – висока цена, но необходима за определени цели.

Интерфейс за свързване

Интерфейсът показва каква максимална скорост на трансфер на данни може да бъде постигната и къде може да се използва тази флаш памет. Един от ключовите параметри на всяко USB устройство, включително USB флашка, е този параметър. Тя определя максималната възможна скорост на четене и запис на данни. Най-често можете да намерите продукти от следните видове:

2.0 е остарял стандарт със скорост на четене/запис до 60/25 мегабайта/сек. Повечето лаптопи и системни кутии все още са оборудвани с портове 2.0, така че те се считат за най-разпространени.

3.0 е един от най-новите стандарти, със скорост на четене/запис 420/380 мегабайта/сек. Обратно съвместим с версията 2.0. Обикновено портовете от трето поколение имат син или червен цвят.

Материал на корпуса

Материалът, от който е изработен корпусът, се предлага в различни варианти: пластмаса, гума и метал. Пластмасовите модели са леки, евтини и издръжливи и се предлагат в различни цветове. Основният им недостатък е, че са уязвими от силни удари. Каучукът има противоплъзгащ ефект, но с времето материалът се покрива с малки драскотини и ожулвания. Металните са най-надеждни, но са по-скъпи.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo