Най-Добрите Уреди за Вакуумиране 2024

Често срещано явление за много домакинства е изхвърлянето на храна. Има много причини, поради които това се случва, но най-често срещаната е преждевременното разваляне на продуктите. В такива случаи осъзнаваме, че е изключително полезно да притежаваме уред, който ще ни помогне да запазим качеството на ястието възможно най-дълго.

Такъв е уредът за вакуумиране, който съхранява храната до 5 пъти по-дълго от традиционните методи за консервиране. С него можете да извлечете въздуха не само от приготвеното ядене, но и от все още несготвеното месо, за което няма място във фризера или камерата на хладилника. Зеленчуците, плодовете, дори и виното от отворената бутилка, могат да бъдат перфектно съхранени, благодарение на подобен уред.

За да се запознаете подробно с функциите и ползите от машините, днес ще ви представим най-добрите уреди за вакуумиране.

Най-добрите уреди за вакуумиране

1. Уред за вакуумиране Heinner HAV-130WH, touch control

Heinner HAV-130WH

Виж цената за днес

Уредът е чудесен спасител на храната във вашата кухня, а с белия си цвят е и прекрасно допълнение към дизайна в помещението. С модерен LED дисплей и Touch control, устройството е с предварително зададени функции, което го прави изключително лесен за употреба.

Най-хубавата част от употребата е, че можете да вакуумирате всякаква храна, дори и тези с по-висока влажност. Това е възможно благодарение на функцията мокър вакуум. Храните се запечатват идеално веднага след като машината е извлякла въздуха и влагата, като има и запечатваща функция Seal за бързо и просто вакуумиране.

Много важен фактор за перфектното вакуумиране е скоростта. Heinner HAV-130WH разполага с две скорости – нормална и деликатна. Втората е измислена с цел, храните, които са по-крехки и лесно могат да се смачкат, да останат в непокътнато състояние.

В ролката от 3 метра можете да сложите и сухи, и мокри храни – от пържола и картофи, до паста и гювеч. Машината разполага с вградено острие, с което сами да прецените каква да бъде големината на торбичката, като максималната ѝ ширина може да бъде 30см.

Капацитетът на извличане е 9л/м, за да може вакуумирането да се случва за отрицателно време.

2. Уред за вакуумиране Heinner HAV-130BKSL

 

Heinner HAV-130BKSL

Виж цената за днес

Дизайн от първа класа – съчетанието от черен и сребрист цвят, правят уреда елегантен и подходящ за всяка модерна кухня. Този уред е с капацитет на извличане от 12л/мин, ролка от 3 метра и маркуч за изсмукване.

Уникалното при Heinner HAV-130BKSL е двойното уплътняване, което означава оптимално добри условия за запазване на вакуумираната храна. Уредът е с 2 скорости – нормална и деликатна, както и с вградено острие.

Другата уникална функция на машината е тази за извличане на въздух от зеленчуци. Перфектна услуга за любителите на туршии – изпразва се част от въздуха, съдържащ се в киселите краставички, като тази дифузия на солта запазва свежесста им по-дълго време.

Предварителната функция за извличане ви позволява да приготвите храната си, когато си поискате и да я изядете, когато имате време, без да се притеснявате, че нещо може да се развали.

3. Уред за вакуумиране на храна FoodSaver FFS002X-01 Compact

FoodSaver FFS002X-01

Виж цената за днес

Класически изчистен черен дизайн, който би се вписал чудесно в интериора на всяка кухня. Ролките са с широчина от 28см и дължина от 3,04 метра. Има 5 торбички с капацитет от 0,94л и5 торбички по 3,78л.

FoodSaver FFS002X-01 Compact може да съхрани храната ви достатъчно дълго време и изключително компактно само в торбичките, които вървят към уреда. Това ви спестява място във фризера, който винаги е препълнен и ви дава възможност да запазите храната дори с години – 5 пъти по-дълго от традиционното консервиране. Едновременно с това храната остава свежа и се предотвратява загубата на мириса ѝ.

Уредът разполага с подвижна тава, която можете да миете в съдомиялната машина. Тя е предназначена да побира излишните течности, влага и дреболии, които се получават по време на вакуумирането. Този уред е с 1 скорост и има отделна функция за запечатване, както и острие за регулиране на размера на торбичките.

4. Уред за вакуумиране FoodSaver FFS017X-01

FoodSaver FFS017X-01

Виж цената за днес

Модерен сребристо-черен дизайн и практична форма са едни от характеристиките на FoodSaver FFS017X-01. Неговата уникална способност е функцията за мариноване на храна, което ви спестява време и от приготвянето на ястието. Първо овкусявате месото, а след това го вакуумирате – порите на месото се отварят, то се овкусява перфектно, и така то е готово да бъде сготвено за минимално кратко време, когато на вас ви е удобно.

Вакуумирането на всякакви храни става автоматично, като има и отделна функция за вакуумиране. Вакуумният маркуч е удобен за употреба с всички аксесоари на уреда и се свързва към определен за целта порт на FoodSaver. Уредът е със заключващ механизъм, за да може да бъде използван правилно и безопасно.

FoodSaver има порт за гювеч и порт за торбички, което позволява директното изсмукване на въздуха от кутиите и торбичките, за да може после лесно да организирате мястото им в хладилника и да запазите качеството на храната до 5 пъти по-дълго от обикновено. А с порта за капачки от бутилки дори можете да запазите виното директно от бутилката за по-късна консумация.

5. Уред за вакуумиране Laica VT3225

Laica VT3225

Виж цената за днес

Страхотен сребрист цвят и компактна форма, уредът предлага 7 бутона за контролиране и настройване на вакуумирането, а светодиодите на капака индикират за хода на избрания процес. Капацитетът на засмукване е 18 л/мин., а теглото на уреда е 2,85 кг.

Скоростите, с които работи машината са NORMAL и GENTEL, съответно – нормална и деликатна и има 3 опции за вакуумиране на суха, влажна и мокра храна. Laica VT3225 също се ползва с функцията зз мариноване на храна, което го прави чудесен помощник в съхранението на предварително и бързо овкусено месо.

Опцията Sealin Set ви дава възможност да изберете 3 степени за времето за запечатване – съответно първата с най-малко време е за сухи храни, а 3-тата, която е за вакуумиране за повече време е предназначена за храни, които са били прокиснали във вода, като например варено месо.

С опцията за автоматично спиране, която можете да избере от бутона AUTAMATIC/STOP се активира цикъла на засмукване и запечатване. Като и Laica VT3225 е способен да вакуумира както суха, така и мокра храна.

6. Уред за вакуумиране Laica VT3240 Xpro

Laica VT3240 XPro

Виж цената за днес

Този уред е с всмукателен капацитет от 22 л/мин. И 130W мощност на компресора. Торбичките, с които разполага са с максимална ширина от 30 см, има две торбички с големина от 28 Х 600 см. Дисплей PROGRESS, който представлява цифров индикатор, показващ хода на съответния процес.

Има 8 бутона за различно настройване на вакуумирането. Можете да запечатате храната си с цели три типа вакуумиране – STANDART за сухи храни, MEDIUM за влажни храни и STRONG за мокри храни. Много удобен за използване е бутонът PULSE, който извършва вакуумирането на импулси, когато го натиснете процесът започва и съответно, когато го освободите, той спира.

Laica VT3240 Xpro разполага с чудесна опция за вакуумиране за кутии, която се избира с бутона CANISTER. Уредът също се ползва с опцията за мариноване и автоматично вакуумиране, с които ви запознахме по-горе.

Трябва да споменем, че машината е оборудвана с отделна камера за събиране на течности, където се отделят излишните течности. Има и двойна уплътняваща лента, която гарантира по-сигурното запечатване на торбичките.

7. Уред за вакуумиране FoodSaver FFS016X-01

 

FoodSaver FFS016X-01

Виж цената за днес

Уредът е със сребрист цвят и LED индикатор, който показва степента на изпълнение на процеса и сам ще ви информира според съответния цвят колко време остава до завършването на процеса. Не по-малко удобно е да поставите FoodSaver дори в малко помещение, благодарение на дизайна, който позволява вертикално съхранение.

Машината разполага с вграден нож, за да може сами да избирате размера на торбичката за съхранение. Също се ползва и с любимата опция на потребителите за мариноване и вакуумиране на месото. А влагата и ненужните отпадъци се събират в подвижната тава, която лесно може да измиете в съдомиялна.

Прекрасна възможност да вакуумирате както сухите, така и мокрите храни, а за да сте сигурни, че уредът работи правилно, има вграден индикатор за точно затваряне на машината. Благодарение на вакуумния маркуч, може да съхранявате виното и маслото след отварянето им.

Какво е важно да знаете при избор на уред за вакуумиране?

Преносимост

Според това в какви условия ще бъде използвано устройството – дали в домашни или в движение, уредите могат да бъдат класифицирани по два начина. Ако смятате, че уредът за вакуумиране ще ви бъде необходим само за употреба от вкъщи, препоръчително е да си купите модел, който може да стои прикрепен върху кухненския плот. Той може да бъде по-голям и по-тежък, но това означава и че ще има по-голям капацитет на претегляне, както и повече функции. Ако пък искате да използвате уреда за вакуумиране при пътувания, ще изберете по-компактен вакуумен уред, или дори контейнер, оборудван с мини-помпа, който може да държи храната вътре запечатана.

Какво мога да вакуумирам с уреда?

Функциите на уреда зависят предимно от неговата големина и цена. Почти всеки вакуумен уред има опция за съхранение както на зеленчуци, така и на месо, а някои дори разполагат с функцията за мариноване. Виното от бутилки също може да бъде запазено, както и вече отвореното пакетче с масло. Един от уредите, който сме посочили има способността за извличане на въздуха от кисели краставички, за постигането на идеален вкус за туршия.

Лесно ли е почистването на уреда за вакуумиране?

Уредите се почистват лесно и бързо. Това може да случи с топла вода и кърпа. Има уреди, които са оборудвани с подвижни тави, които лесно могат да бъдат почистени в съдомиялна.

С универсални торбички ли работят уредите?

Някои уреди за вакуумиране работят с универсални торбички, но има и такива които работят със специални торбички за уреда.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo