Най-Добрите Уреди за Готвене на Пара 2024

Здравословното хранене е тема, която представлява интерес за много хора в наше време. Причините за това са безбройни – като започнем от това, че пазарът предлага все повече полуготови храни, самите ние водим по-заседнал начин на живот и това довежда до повече здравословни проблеми.

За радост ни се предлагат и много алтернативни и полезни начини за справяне с посечените проблеми, от които всеки човек може да се възползва. Един от тези начини е като отделяме време сами да приготвяме храната си и за това да използваме възможно най-качествените уреди и продукти.

Поради тази причина ние днес ще ви представим най-добрите уреди за готвене на пара, които позволяват да запазите вкусните и полезно храни от всички сезони и максимално да извлечете техните полезни свойства.

Най-добрите уреди за готвене на пара

1. Уред за готвене на пара Heinner Master Collection HSA-1000XMC

Heinner Master Collection HSA-1000XMC

Виж цената за днес

Уредът е с класически сребрист/черен дизайн, подходящ за интериора на всяка кухня. Има Общият обем на вместимост е 12 литра, с включен резервоар за вода от 1,4л.

Готвенето на пара с Heinner Master Collection предоставя удобство на потребителите да сготвят вкусна и здравословна храна на пара, като се извличат всички полезни хранителни свойства и максимален брой витамини и минерали от ястието. Разполага с купа за ориз и три допълнителни купи.

Една от най-полезните функции на уреда са защитата от прегряване и автоматично спиране. Тези две опции Ви дават пълна свобода в ежедневието, както и да не се притеснявате да оставите уреда без надзор. Подходящ е за приготвяне на многобройни здравословни рецепти, тъй като можете да използвате разнообразни плодове, зеленчуци, месо, сирене и дори билки, от които може да извлечете всички лечебни свойства.

2. Уред за готвене на пара Tefal Steam n’Light VC3008

Tefal Steam n'Light VC3008

Виж цената за днес

Сив, елегантен дизайн и уникална форма са едни от качествата на уреда на готвене на пара Tefal Steam n’Light VC3008. Той е и с прозрачни тави, което дава възможност лесно да наблюдавате процеса на приготвяне на храната. За съвършения външен вид на уреда допринася уникалната опция за различни светлини, които съответстват на отделните програми за готвене.

Tefal Steam n’Light VC3008 е с общ обем на вместимост 10 литра и има 6 инсталирани програми, като всяка една от тях е с предварително зададено време за готвене според съответната храна. С възможност за приготвяне на зеленчуци – моркови, зеле, броколи, риба, яйца, бяло месо, ориз и десерти. Докато готвите лесно може да допълните вода, а освен всичко това, уредът предлага опция за поддържане на ястията топли или за дълбоко замразяване.

3. Уред за сушене на плодове Daewoo DD500S

Daewoo DD500S

Виж цената за днес

Daewoo DD500S е със сив металически цвят, дигитален екран и разполага с 5 тави. Има вграден вентилатор и е изграден от Инокс. Класическият дизайн е идеален за създаване на стил и уют в кухнята. А прозрачността на тавите е предназначена да наблюдавате процеса на дехидратация, без да му повлиявате.

Вече можете да сушите плодове бързо, лесно и икономично. Не е необходимо да прекарвате дни в сушене или да използвате няколко съда за това. Трябва ви само Daewoo DD500S, който използва само 500W, за да извлече най-полезните свойства на храната. Температурата може да бъде регулирана между 35 и 70 градуса, като горещият въздух циркулира така, че топлината се разпространява равномерно. А вграденият вентилатор освобождава влагата от храната, като процесът продължава докато съдържанието на вода във вътрешността на плодовете, не падне под 20%. Уредът е подходящ за приготвяне на плодове, зеленчуци, месо, сирене и билки за чайове.

Както повечето модерни кухненски уреди, така и Daewoo DD500S има таймер за програмиране, който е изключителен помощник за организацията на време в забързаното ежедневие и дава възможност спокойно да бъде оставен без надзор.

4. Уред за готвене с пара Tefal VC1401

Tefal VC1401

Виж цената за днес

Елегантният дизайн и класическият черен цвят правят Tefal VC1401 да изглежда стилен и уникален. В същото време тавите са прозрачни и дават видимост при процеса на приготвянето. Уредът е компактен и удобен за съхранение и има вграден таймер.

Уникалното е, че таймерът е с опция за автоматично изключване, което дава допълнителна сигурност на потребителите и предотвратява инцидентите при употреба. Освен това, функцията ви позволява да не се намирате в същото помещение, в което се намира уреда и смело да изпълнявате своите задачи през деня.

Вместимостта на уреда е 6 литра, а мощността му е 900W. От едната страна се намира отвор за лесно допълване на вода, който е удобно да използвате, докато ястието ви се приготвя. Също така уредът разполага с допълнителен съд за варене на ориз. Здравословното хранене е лесно и стилно с уреда за готвене на пара Tefal VC1401.

5. Уред за сушене на плодове Concept SO2020

Concept SO2020

Виж цената за днес

Този уред е перфектният подарък за всеки любител на веган кухнята. Ако вие или ваш приятел сте започнали диета, или търсите удобен начин да се храните здравословно, Concept SO2020 е идеалната покупка. Сребристият дизайн е модерен и допринася за стилната визия на вашата кухня.

Уредът има цели 9 тави, които са с големина 33 см. Освен за сушене на плодове и зеленчуци, SO2020 разполага с 2 допълнителни тави, които са предназначени за приготвянето на веган десерти, като палачинки, торти и блатове за торти. За тази цел помага и функцията за терморегулиране, което позволява да настроите ниска температура от 35 градуса.

Concept SO2020 е с LED дисплей и вграден цифров таймер, който може да бъде настроен между 1 и 48 часа. Това го прави удобен и безопасен за употреба от потребителите. Гответе здравословно, като запазите всички полезни вещества от продуктите, но не забравяйте да се насладите и на вкусно приготвените веган десерти.

6. Уред за стерилизиране на консерви Concept ZH0020

Concept ZH0020

Виж цената за днес

Ако търсите иновативен начин да се приготвите и консервирате качествените плодове и зеленчуци от лятото, то ние ви представяме уреда Concept ZH0020. Съчетанието от цветовете бяло и зелено, правят дизайна на уреда изключително свеж и приветлив. Има крачета за лесна подвижност и копчета като тези на котлон, които улесняват настройването на време и температура по време на готвене.

Отличителна черта на уреда за стилизиране е неговата способност да побира до 27 л. Това ви позволява да поставите до 11 буркана от 720 мл и до 34 буркана от 370 мл.

Консервирането на храна никога не е било толкова лесно. Вече не е нужно да разполагате с голямо кухненско пространство или дори външен котлон, за да приготвите вкусната зимнина. Уредът е компактен и мобилен и можете да го поставите на най-удобното за вас място. А най-хубавото е, че не е необходимо да наблюдавате процеса на готвенето през цялото време. Защитните функции, като звуковия сигнал на таймера сигнализира кога температурата е достигнала зададените градуси.

Concept ZH0020 има практичен изпускателен капак, който предотвратява херметизацията и изпуска налягането. Консервирайте своите плодове, зеленчуци, месо, мармалад, паста и варени продукти, бързо, лесно и икономично. ZH0020 работи с мощност до 1800W и ви позволява да регулирате температурата от 50 до 100 градуса. А за любителите на домашно направените алкохолни напитки в студените зимни вечери, уредът дава възможност за направата на варено вино и грог.

7. Уред за стерилизиране на консерви Concept ZH0030

 

Concept ZH0030

Виж цената за днес

Стилен дизайн, който съчетава в себе си класическите цветове за кухненски уреди – черно и бяло с металически нюанс. Способен да побере до 27 литра, уредът е идеален за запазването на летните здравословни храни, без да се налага добавката на допълнителни изкуствени консерватори.

Вътрешните стени на Concept ZH0030 са изградени от инокс, което запазва стойността на уреда по-дълго време и предоставя високо качество при употреба. Работи с мощност до 2000W, а за да създава допълнително спокойствие, уредът има звуков сигнал, който индикира за достигането на зададената от вас температура, която можете да регулирате от 50 до 100 градуса. Освен нея, времето също може да бъде настроено между 20 и 120 минути.

Освен за консервиране на зеленчуци, плодове, мармалад и месо, уредът е подходящ за загряването и запазването на температурата на вареното вино и грог. Също така лесно може да се стерилизира плодов сок и да се топи мед.

Виж още: Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи | Най-добрите фритюрници

Какво е важно да знаете при избор на уред за готвене на пара

Какво количество храна мога да консервирам с уредите за стерилизиране?

Отговорът зависи изцяло от това от колко храна се нуждаете. Има уреди, които са с обем на вместимост от 27 литра. Достатъчно да направите толкова буркани, колкото да запълните килера на вашия апартамент. Също уредите съвсем спокойно могат да бъдат използвани няколко пъти, ако се нуждаете от по-голямо количество консервирана храна. Въпросът е, че това ще успеете да свършите усърдната работа по запазване на храните за много по-малко време и почти без никакви усилия.

За какъв вид храни са подходящи тези уреди?

Уредите, които сме ви подбрали са предимно предназначени за правилното съхраняване на плодове и зеленчуци. Това обаче не изключва възможността да консервирате любимия си вкус мармалад, или месо от домашно отгледани животни. Освен това, много от уредите са подходящи за приготвянето на сурови вегетариански десерти, заради опцията за настройване на готвенето на ниски температури. Така че може да се насладите едновременно на здравословни продукти и вкусни резултати. Здравословното хранене е вързано в кърпа за всеки потребител на уредите за готвене на пара.

Кой е най-подходящият уред за мен?

Уредът, който би бил най-подходящ зависи от вашата цел. Дали искате да закупите уреда, за да приготвяте здравословни храни на пара или по-скоро се нуждаете от помощник в консервирането на храна. Стерилизиращите уреди са удобни, ако искате да запазите храните от лятото в буркани и да се храните със здравословни продукти и през зимата, докато уредите за готвене на пара и тези с възможност за готвене на ниски температури, са по-подходящи за пресните продукти, като заради технологията на готвенето имате възможност да се насладите на перфектни вкусове и здравословна храна.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo