Най-Добрите Уеб Камери за 2024

Работа от разстояние, видеоконференции, онлайн разговори, самоизолация… Пандемията принуди повечето хора да се адаптират към постоянните видеоразговори и ги превърна в една от основните форми на комуникация. И като се има предвид, че видеоразговорите все още не могат да заменят общуването на живо, е много важно да го направите възможно най-добро, особено когато става въпрос за работа (и следователно за постигане на най-добри резултати в общуването). Много хора общуват с помощта на вградената в лаптопа им камера, но за съжаление качеството на тези камери е много ниско.

Независимо дали учите или работите от разстояние, провеждате видеоразговори с роднините си или играете онлайн игри с приятели, поставени под карантина, уеб камерите са решението. Те се включват лесно и се използват лесно. Заемат малко място, а някои модели са евтини за своя набор от функции.

Търсенето на уеб камери за компютри напоследък се е увеличило значително. Това се дължи не само на факта, че много потребители преминават към дистанционна работа поради пандемията, но и на активното развитие на услугите за стрийминг, както и на блоговете в интернет. Естествено, не бива да забравяме и класическата видео комуникация, която се използва активно както за лични, така и за корпоративни цели.

Изборът на уебкамера за вашия компютър обаче не е лесен, тъй като има огромен брой различни модели, които се различават помежду си не само по цена, но и по качество на видеокомуникацията. Затова в тази статия ще представим класация на най-добрите уеб камери по отношение на цена и качество. Освен това ще ви споделим на какво трябва да обърнете внимание, преди да купите уебкамера за вашия компютър.

Най-добрите уеб камери

1. Web камера Logitech Brio, 4K Stream Edition

Web камера Logitech Brio

Виж цената за днес

Уеб камерата Logitech BRIO ще ви помогне да направите видеоконференциите лесни с високото си качество на изображението и 5-кратното увеличение. Истинско предимство е функцията за смяна на фона, така че не е необходимо да се притеснявате за мястото на провеждане на конференцията или срещата.

Logitech BRIO разполага с формат 4K Ultra HD за невероятно ясно видео с висока честота на кадрите. Освен това е съвместим с много операционни системи. За да го свържете към компютър или преносим компютър, просто използвайте USB конектора.

Този модел не може да се нарече точно модел от среден клас. Първо, цената е доста висока. Второ, камерата е позициониран на пазара като един от най-добрите продукти, които може да искате да използвате, когато са необходими висококачествени изображения. Той има стилен дизайн, удобна регулируема стойка и дори падаща завеса, за да бъде разговорът ви личен.

Тази уебкамера разполага с множество страхотни функции. Той може да заснема видео до 4K при 30 кадъра в секунда, а FullHD (1080p) – до 60 кадъра в секунда. Можете да регулирате ъгъла на видимост, ако искате да запазите само себе си в кадър или да заснемете група хора. Във формат HD (720p) изображенията могат да се увеличават пет пъти. Специален софтуер позволява настройките на уеб камерата да се регулират автоматично в зависимост от светлината.

Моделът е лицензиран за използване с почти всички услуги за видеоразговори – Skype, LifeSize Cloud, Zoom и др. И разбира се, трябва да споменем, че връзката е чрез USB 3.1 Gen1, което гарантира висока скорост на предаване на данни, а оттам и добро изображение.

Всичко това в комбинация прави този модел отличен избор за хора с добри доходи, които искат да използват само най-доброто.

2. Web камера Logitech StreamCam

 

Web камера Logitech StreamCam

Виж цената за днес

Уеб камерата Logitech Full HD StreamCam е устройство от висок клас на световноизвестния производител на този тип технологии. Той е проектиран да предава видео с най-високо качество. Дори и да не сте професионален стриймър, устройството е чудесен избор за вас. Излишно е да споменаваме, че той е подходящ за задачи на професионално ниво.

Уебкамерата Logitech Full HD StreamCam е снабдена с 2-мегапикселов сензор с разделителна способност до 1920×1080. Честотата на кадрите за тази резолюция може да бъде 30 или 60 кадъра в секунда. Ъгълът на видимост е 78°. Оборудван е с два високочувствителни многопосочни микрофона. Logitech StreamCam е съвместим с Mac OS X 10.14 (и по-нови версии) и Windows 10. Интерфейсът е USB 3.1 Type-C. Размерите на това устройство са 66x58x48 мм, така че можете лесно да го прикрепите към статив.

Уебкамерата StreamCam на Logitech, определено ще се хареса на амбициозните стриймъри и на тези, които държат на качеството на картината: получавате запис с 1080p при 60 кадъра в секунда, множество опции за ориентация на изображението и възможност да я използвате както на екрана, така и на статив. И, разбира се, мощен софтуер, за да работи всичко правилно. Logitech StreamCam е много семпла на външен вид и донякъде напомня на устройствата на Apple: представлява малка квадратна джаджа в черно (или светлосиво), оборудвана с кабел с дължина метър и половина, който освен това завършва с USB-C конектор. Отпред има текстилно покритие с логото и светодиоден индикатор. Можете да го завъртите и поставите както пожелаете, независимо от условията.

3. Web камера Canyon CNE-CWC3

Web камера Canyon CNE-CWC3

Виж цената за днес

Уеб камерата Canyon CNE-CWC3N ще позволи на потребителите на компютри да провеждат видеоконференции и да общуват с роднини, приятели и бизнес партньори. Това е кабелна камера, която разполага с микрофон за осигуряване на качествена комуникация. Основата на камерата е 1-мегапикселова матрица, която ви позволява да записвате висококачествено видео и да правите най-резките снимки с резолюция 1280×720. Резолюцията на видеото ще бъде 1280×720, което ще ви позволи да използвате камерата за снимане на клипове.

Canyon CNE-CWC3N има опростен дизайн и е функционално устройство, което поддържа връзка с компютърни устройства с Mac OS и Windows. Свързва се чрез USB 2.0. За да е удобно използването на уеб камерата, тя включва бутон за бърза снимка. Уеб камерата разполага с фиксиран фокус и проследяване на лицето, така че никога няма да пропуснете кадър. Корпусът може да се върти на 360°.

CANYON CNE-CWC3N е малка цифрова камера за заснемане на изображения в реално време. Това е функционално устройство, което поддържа връзка с компютърни устройства със системи Mac OS и Windows. Има сензор тип CMOS с разделителна способност 1 мегапиксел.

Монтирането на продукта е универсално, така че да може да се постави на статив и монитор, като по този начин се улавя желаният ъгъл на видимост при снимане. Уеб камерата на този модел е удобна за ежедневна употреба: тя позволява на потребителите на персонални компютри да провеждат видеоконференции и да общуват с роднини, приятели и бизнес партньори. За удобството при използване допринася и бутонът за бърза снимка. Дизайнът на камерата е семпъл, но дискретен. Размерите му са 95 × 95 × 55 mm. Той е много лек и тежи само 67 грама.

4. Web камера Trust Tyro

Web камера Trust Tyro

Виж цената за днес

Уеб камерата Trust Tyro Full HD е универсално устройство, което се отличава с високо качество на видеото и звука. Усъвършенстваната 2-мегапикселова система на камерата ви позволява да постигнете широк зрителен ъгъл от 64 градуса и висока разделителна способност от 1920×1080. Благодарение на автоматичния фокус и баланса на бялото, изображенията са наситени и ясни при всяко ниво на осветеност.

Кабелната камера е снабдена с удобен трипод, така че можете да я използвате с всеки преносим компютър или персонален компютър. Той може да се монтира на монитор, на предоставената стойка или да се постави на статив, като се увеличи височината на конструкцията. Trust Tyro Full HD е оборудван с добър микрофон. USB връзката е достатъчна за свързване с устройства, тъй като този модел е оборудван с USB 2.0 конектор.

Уебкамерата Trust Tyro Full HD е Plug & Play устройство, достатъчно е да го включите в компютъра, за да започнете да го използвате веднага.

Ъгълът на видимост на обектива е 64°, което е близо до златната среда по съвременните стандарти. При правилно монтирана уебкамера в кадъра има достатъчно място както за потребителя, така и за заобикалящата го среда, а филтрите и фоновете чрез помощните програми за видеоконференции и стрийминг ще ви позволят да настроите картината според ситуацията.

Trust Tyro излъчва с резолюция 1080p при 30 кадъра в секунда. Като, има прецизно настроена функция за автофокус. Камерата автоматично насочва към потребителя, а при липса на такъв, извежда на преден план най-големите обекти в зрителното поле на обектива.

Микрофонът на уебкамерата Trust Tyro Full HD е изненадващо деликатен. Той не улавя околния шум, но можете да чуете потребителя почти толкова ясно, колкото ако говорехте през микрофона на слушалките.

5. Web камера Canyon CNE-CWC1

 

Web камера Canyon CNE-CWC1

Виж цената за днес

Уеб камерата Canyon CNE-CWC1 е оптималното решение за онлайн обучения и малки конференции. Освен за предаване на видео, моделът се използва и за запис на видео и заснемане на снимки. Качествените снимки с естествено възпроизвеждане на цветовете се получават благодарение на CMOS-матрицата. Честотата на опресняване е 30 кадъра в секунда и позволява плавно заснемане на видеоклипове с резолюция 640×480 пиксела. Вграденият микрофон е с функция за намаляване на шума, която осигурява ясно предаване на гласа и минимално количество шум.

Лесното използване и функционалността са основните предимства на модела Canyon CNE-CWC1. Универсалната монтажна скоба ви позволява да инсталирате камерата на удобно място: върху монитор, бюро или рафт. Възможността за завъртане на корпуса на камерата на 360° позволява преносимото устройство да се монтира на повърхности с наклон. Правете мигновени снимки с помощта на бутона за бързо освобождаване. Свързаността се осъществява чрез USB 2.0.

Уеб камерата CANYON CNE-CWC1 е идеална за ежедневна употреба. В момент на нарастващ интерес към интернет комуникациите пазарът предлага широка гама от аксесоари, които се различават по цена и спецификации. Тази уеб камера може да отговори на търсенето на ниска цена и прост дизайн с отлично качество на изображението и висока функционалност. Камерата е оборудвана с интерфейс USB 2.0, вграден микрофон и CMOS сензор за изображения. Разделителна способност на видеото 640×480, 30 кадъра в секунда, файлов формат MJPEG и максимална разделителна способност на кадъра 1600×1200 пиксела.

6. Web камера Microsoft LifeCam Business HD-3000

Web камера Microsoft LifeCam Business HD-3000

Виж цената за днес

Интерактивната уебкамера MICROSOFT LifeCam HD-3000 се вписва добре в модерния работен кабинет. Благодарение на функцията за ръчно фокусиране на изображението, той позволява на потребителя да регулира изображението за оптимално снимане. Компактният му размер позволява да се използва и в ограничени пространства, а стабилният му корпус го прави лесен за поставяне. Вграденият микрофон ви спестява пари, като премахва необходимостта от закупуване на допълнително оборудване, а шумопотискането му гарантира ясно предаване на звуковата информация на хората от другия край на линията. Висококачественият сензор за изображения създава 720p изображения – подходящи за всички ежедневни задачи.

Уеб камерата Microsoft LifeCam HD-3000 се отличава с плавни линии. В дизайна са премахнати всички остри ъгли, за да се отговори на нуждите на потребителя. Малкият размер на устройството улеснява поставянето на този модел на монитора. Уеб камерата има много удобна приставка: крачето ѝ може да се сгъва по различни начини, което ви позволява да намерите най-добрия начин за фиксиране на устройството.

В допълнение към удобството, Microsoft LifeCam HD-3000 се отличава с висока разделителна способност от 1280×720. Честотата от 30 кадъра в секунда гарантира добро качество на видеозаписа. Камерата използва специални ефекти и позволява на потребителя да реализира своето въображение и остроумие. Видеоустройството проследява лицето ви, за да може събеседникът да ви вижда. Кабелът е достатъчно дълъг, за да може камерата да се свърже с настолен компютър. Микрофонът улеснява работата на потребителите, които нямат вграден микрофон в компютъра си. Опцията за шумопотискане премахва нежелания фонов шум. Уеб камерата MICROSOFT LifeCam е чудесен помощник за създаване на видеоклипове и участие във видеоконференции.

Какво е важно да знаете при избор на уеб камери?

Камери за стрийминг на живо или обикновени камери

Уеб камерите могат да бъдат разделени на две категории: обикновени уеб камери и за предаване на живо. Последните са по-скъпи и могат да струват доста по-вече. Предлагат се и допълнителни функции, като например разделителна способност 4K, микрофони от професионален клас и широкоъгълни обективи. За нормална употреба е подходяща резолюция 1080p или 720p. Ако обаче искате да похарчите пари за професионална и качествена камера, по-добрият избор е камера за стрийминг на живо.

Вграден микрофон

Повечето уеб камери включват микрофон, но качеството на звука може да не е най-доброто. Камерите обикновено са под нивото на лицето, което може да доведе до това, че микрофонът да произвежда тих звук с шум или ехо. Много хора избират слушалки или отделен микрофон, но ако това не е възможно за вас, изберете уебкамера с добри отзиви и обратна връзка за микрофона и се опитайте да изолирате работната среда от външен шум.

Вградено осветление

Вграденото осветление не е стандартна функция за потребителските уеб камери, но някои производители се опитват да променят това. Няма значение колко висококачествени са камерите, ако около вас е твърде тъмно. Ако нямате лампа на бюрото си, вграденото във уеб камерата осветление ще ви позволява да се виждате по-добре.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo