Най-Добрите Тримери за 2024

Поддръжката на мъжката брада не е никак лека задача. Изискват се регулярни и ежедневни грижи. Късите и дългите бради не се различават в поддръжката си. И за двете са Ви необходими специализирани инструменти и уреди, които да бъдат достатъчно удобни за ежедневна употреба, но и достатъчно ефективни в работата си, за да получите професионални резултати. Все пак мъжката брада е една от характеристиките в лицето, която се забелязва още при пръв поглед.

Ако искате брадата Ви да бъде еднакво равна от всички страни на лицето Ви, да няма неравни и стърчащи косъмчета по нея, както и с прецизно и прилежно оформени линии по краищата, и то да постигнете всичко това съвсем сами у дома – без да посещавате специализиран салон всяка седмица, то определено уреди като тримерите са най-подходящият вариант за Вас.

В това кратко ръководство се постарахме да подберем едни от най-добрите тримери за поддръжка на окосмяването, било то по лицето, носа, ушите или косата. Сигурни сме, че с подобен уред в ръцете си, ще успеете да получите желаното самочувствие и добре изглеждащ външен вид.

Най-добрите тримери

1. Тример за брада Philips BT5502/15
Тример за брада Philips BT5502/15

Виж цената за днес

Този тример е идеалното приспособление за оформянето на перфектно изглеждаща брада – в домашни условия. С него и с неговата иновативна система за постригване Lift & Trim PRO, наболата брада се превръща в равна повърхност само с едно движение.

Тримерът се захранва и работи чрез акумулаторна батерия, тип NiMH, за която е нужно около час зареждане. Автономията на ефикасна работа на батерията е 90 мин, които са напълно достатъчни дори за най-суетното постригване.

Уредът може да подстригва с цели 40 различни нива на рязана на ножчетата. Самите ножчета са изградени от стомана, със самозаточваща се функция. Издръжливи са дори на мокро бръснене.

2. Мултифункционален тример за лице 6 in 1 Philips Multigroom MG3710/15

Мултифункционален тример за лице 6 in 1 Philips Multigroom MG3710/15

Виж цената за днес

Този мултифункционален уред, може да реши няколко проблема наведнъж. Ако се нуждаете от специализирана грижа за Вашата брада, уши и нос, то определено можете да се доверите на Philips Multigroom! Уредът съчетава в себе си, способностите да подстригва нежеланото окосмяване, да подравнява наболата и дълга брада, както и да оформя нейните външни линии и детайли. Тримерът постига тези си умения, с помощта на допълнителните приставки в които е в един комплект. Това са четири допълнителни приставки (гребена) за различна дължина на постригването, стилизирането и оформянето на окосмяването и една специална приставка за постригване на космите в носа и ушите. В комплекта ще намерите още и удобен черен калъф, в който да съхранявате всички тези принадлежности.

Ножчетата на тримера са изградени от здрава стомана и могат да се справят с лекота дори с твърди и дебели косми. Ножчетата могат да се почистват и мият под течаща вода. Остриетата са автоматично наточващи се.

Работи чрез вградена акумулаторна батерия, тип NiMH, без кабел. Батерията се нуждае от зареждане от 16ч, като след това може да поддържа насъбралия се заряд в диапазон от 60мин.

3. Тример за лице Rowenta Nomad TN3620F0

Тример за лице Rowenta Nomad TN3620F0

Виж цената за днес

Rowenta Nomad представя един изключително удобен и полезен тример, който може да се справи с окосмяването на брадата, като я избръсне или подстриже. Всяко едно от иноксовите ножчета, с титаниево покритие ще достигне лесно до всяко косъмче и ще го подстриже с лекота. Най-доброто, което можете да получите от един тример е именно ножчета с титаниево покритие, защото те не ръждясват, не са предразположени към корозия и затъпяване, с което на практика се превръщат във вечни. Поради тази причина можете да използвате тримера дори под душа. Уредът може да се мокри, затова е подходящ както за суха, така и за мокра употреба.

Rowenta Nomad работи чрез батерия АА (1бр), чиято автономия може да издържи дълго време.

Комплектът на тримера съдържа още 1 х поставка за бръснене, 1 x чанта за пътуване, 1 х приставка (гребен) от 3 мм и още една приставка (гребен) за 6 мм подстригване. Ще имате още възможност за избор сред 19 различни степени на работа.

Уредът е с компактните размери от: дължина – 15.8см, широчина – 3.2см и тегло от 0.57кг.

4. Тример за брада Philips BT3216/14

Тример за брада Philips BT3216/14

Виж цената за днес

Удобство, сигурност и бързина – всичко това ще получите с тримера за брада на Philips BT3216/14. Той ще се грижи професионално за Вашата брада, сякаш току що сте излезли от специализиран салон. Уредът може да бръсне, подстригва и подравнява, така че ще можете да се възползвате от различни видове прически за Вашата брада и да поддържате различно оформление и дължина. Уредът притежава 20 нива на рязане, с ножчета от стомана, двойно заточени за максимално ефективни и лесно постижими резултати.

Ножчетата са проектирани по специален начин, с който първо повдигат косъмчетата, към които са насочени, за да могат ефективно да достигнат до техните върхове. В края на процедурата можете да измиете и почистите ножчетата под течаща вода. В допълнение на цялото това удобство, ще разполагате и още с регулиращ се гребен, разположен на върха на уреда, който можете да нагласяте с 20 различни дължини на постригване – от 0.5мм до 10мм.

Захранването на тримера е посредством акумулаторна батерия, тип NiMH, която се нуждае от предварително зареждане за 1час, а след това можете да използвате няколко поредни пъти в диапазон от 60 мин.

5. Тример за нос/уши Philips NT5650/16

Тример за нос/уши Philips NT5650/16

Виж цената за днес

Красотата на човек се крие в дребните детайли. Затова, ако търсите уред, с който да оформите тези малки детайли и контури по лицето си, то определено този тример би Ви послужил перфектно. С него можете да оформяте, стилизирате, подстригвате и подравнявате веждите и бакенбардите си, както и да почиствате косъмчетата от носа и ушите си. Все пак тази малки детайли по лицето, в крайна сметка са доста забележими, особено когато половинката Ви гледа отблизо. Новата технология PrecisionTrim и защитната система за почистване на носа и ушите са създадени да предоставят лесно и ефективно подстригване без скубане и опъване.

Тримерът постига своите перфектни резултати благодарение на своите здрави и безкомпромисни иноксови остриета. А, употребата им можете да извършвате както на суха, така и на влажна кожа. Уредът е изцяло водоустойчив, така че можете да го ползвате дори под душа, докато се къпете. За по-голямо удобство дръжката на тримера е гумирана и неплъзгаща се.

Към комплекта има включени три приставка – за подстригване на вежди, за подстригване с 5мм дължина и за още по-прецизно постригване с 3мм дължина, както и калъф за удобно съхранение или за пренасяне по време на пътуване.

Размери: дължина – 19см, широчина – 3.6см и тегло – 0.14кг. Уредът работи с една батерия АА.

6. Тример за брада Philips BT3226/14

Тример за брада Philips BT3226/14

Виж цената за днес

Ако търсите система за равномерно повдигане на косъмчетата и след това прецизното изравнява на върховете им, то непременно трябва да прочетете описанието на този тример. Може би той е точно за Вас.

Подходящ е за подстригване и подравняване на мъжката брада. Фино, точно и категорично ще изравни окосмената повърхност и ще Ви даде елегантен и стилен външен вид. Ножчетата, изградени от стомана, постигат ефектното си подстригване чрез 20 нива на рязане (от 0.5 до 10мм). Самите ножчета са двойни, с което постигат съвършена прецизност. В края на процедурата можете лесно и удобно да измиете уреда под течаща вода. Влагоустойчивото му покритие няма да позволи на водата да го повреди.

Уредът е снабден с LED индикатор в долната си лицева част, който показва, когато батерията е изтощена, свети докато уредът се разрежда или зарежда, както и докато се използва.

Комплектът на Philips BT3226/14 включва една допълнителна приставка (гребен), стилен калъф, захранващ кабел и четка за подстригване.

Уредът може да работи и да се зарежда чрез електричество (мрежово) или чрез батерия АА (1бр). Нужното време за зареждане на уреда е 1ч, като може да работи автономно още толкова време.

7. Тример за брада Braun BT7240

Тример за брада Braun BT7240 Wet&Dry

Виж цената за днес

Braun BT7240 също заслужава да присъства в този чарт, заради невероятната си мултифункционална и прецизна работа и перфектните резултати, които може да постигне.

С този тример ще се грижите за перфектния вид и оформление на брадата си. С него можете да се бръснете, като това можете да осъществявате, както на суха кожа, така и на мокра кожа, или направо под душа, докато се къпете. Технологията Wet&Dry Ви дава свобода и комфорт навсякъде и по всяко време. Технологията AutoSense се грижи за нежното, но все пак категорично бръснене, без това да раздразва кожата Ви, без да скубе или накъсва косъмчетата. AutoSensе анализира брадата Ви 13 пъти в секунда и адаптира мощността на мотора на тримера според дебелината на косъма и неговата гъстотата. Това прави тримера подходящ за всеки тип брада и за всеки мъж, като гарантира, че без значение от окосмяването – резултатите винаги ще бъдат естетически издържани.

Тримерът използва 39 нива на бръснене (настройки на дължина), чрез метални заточени ножчета, както и четири допълнителни приставки, с които можете да оформите различни по дължина и форма брада (от 1 до 20мм). Към комплекта ще получите още и зарядно устройство, класическа самобръсначка Gillette Flexball и четка за почистване.

Lithium-Ion батерия, с която е снабден тримера се нуждае от 1ч 5’, за да бъде напълно заредена, като след това ще Ви даде автономия на ползване от цели 100 минути.

Виж още: Най-добрите електрически самобръсначки | Най-добрите машинки за подстригване

Какво е важно да знаете при избор на тример?

Лесни за употреба ли са тримерите?

Уреди като тримерите са изключително лесни за употреба, дори ако взимате за пръв път в ръцете си подобен уред. Начинът им на работа е максимално опростен и на практика извършват цялото постригване и премахване на нежеланото окосмяване – съвсем сами. Ако трябва да сравним с постригването на брадата с ножица, определено там ще срещнете доста повече трудности, а и се изисква солиден опит, за да направите върховете на космите равни и еднакви.

Жичен или безжичен тример е по-подходящият избор?

В този случай, изборът зависи изцяло от Вашите предпочитания и удобства. Ако не обичате ограниченията и не искате да се съобразявате с никакви дължини на кабели, то безжичните модели ще са по-подходящи за Вас. Преимуществото при тях е, че можете да ги използвате дори, ако нямате удобен ел контакт в близост до мястото Ви за бръснене. Имайте предвид обаче, че някои безжични тримери може да са по-слаби от жичните. Освен това жичните тримери разполагат с достатъчно дълъг кабел, за да се чувствате свободно и неограничено, а и няма да Ви оставят ,,със свършила батерия” в най-неподходящия момент.

Ножчета

Сред ножчетата в тримерите съществуват няколко различни модела. Най-добрите, сред които са ножчетата с титаниево покритие (титаниеви ножчета). Те не са податливи на корозия и ръждясване, здрави са и издръжливи.

Ножчетата от неръждаема стомана също са издръжливи и се справят добре и с по-дебел косъм.

Непосредствено сред тях се нареждат карбоновите ножчета. Те също са здрави и изключително остри, но за съжаление влагата може да ги съсипе и да ръждясат бързо.

Съществуват и тримери с керамични ножчета. От тях, без съмнение ще получите желаните резултати, но пък са доста чупливи и крехки.

Мокро/сухо бръснене

Преди да направите Вашия окончателен избор за тример, се уверете в това как се почиства уреда и дали може да се използва в комбинация с вода. Някои модели са изцяло водоустойчиви и с тях можете да се бръснете дори под душа (мокро бръснене), но при други трябва да се съобразявате с намокрянето и да се бръснете без вода. Разбира се, това не е непременно лошо нещо, но ако сте свикнали до сега да третирате брадата си по един определен начин, то промяната може да Ви се стори неудобна.

Приставки и аксесоари

Приставките в комплекта са изключително важни, особено ако с течение на времето решите, че искате да оставите окосмяването на брадата си с по-голяма дължина или обратно – искате да го скъсите, ако преди това е имало определена дължина. Приставките дават разнообразие и възможност за направата на различни прически, с различно оформяне и различна дължина.

Някои тримери за брада включват и сменяеми ножчета и приставка за тримиране на носа.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo