Най-Добрите Тостери за 2024

Тостерът е важен уред, който трябва да имате у дома. Той може да приготви редица различни ястия, освен просто да препича хляб. Дните, когато този уред се използваше само за препичане на хляб за закуска, отдавна отминаха. В днешно време модерните тостери се предлагат с алтернативни настройки, за да Ви помогнат да приготвите много различни рецепти. Нека да видим какво трябва да търсите, когато купувате тостер.

Тостерът трябва да произвежда гореща и хрупкава филийка, независимо от вида хляб, само с мигване на окото. Идеалният тост трябва да е с цвят омбре като залез, с лимонов цвят в центъра и кехлибарени ръбове, но трябва и да имате няколко опции за нюанси за това, което чувствате. Трудно е да се намери обаче точно този тостер, който е пълен с възможности за избор и прави всичко това лесно.

Купуването на нов тостер не е толкова лесно, колкото може би очаквате – има много различни размери и стилове, които трябва да имате предвид. Необходими във всяка кухня, най-добрите тостери ще препекат филийките до златисто съвършенство, ще размразят любимия Ви нарязан хляб и ще загреят гевреците и кроасаните, докато станат хрупкави отвътре и меки, но топли отвън.

Водещите модели също са бързи, препичат хляба равномерно (от двете страни), имат достатъчно дълбоки отвори за препичане на най-високите парчета хляб, остават хладни, когато се използват и се почистват лесно. Така че има много за разглеждане!

Най-добрите тостери

1. Тостер Star-Light TS-800W

Тостер Star-Light TS-800W

Виж цената за днес

Тостер Star-Light TS-800W предлага лесно управление, като помещава повечето от настройките на механичен контролен панел в предната си част. Предлага различни настройки за различни видове хляб, със 7 нива на изпичане, което е полезно, ако сте от хората, които ядат повече от пакетиран бял хляб, който се препича по различен начин от например хляб приготвен с по-малко захар и консерванти.

Има функции за Размразяване, Претопляне и Отмяна, които Ви позволяват да избирате между леко препечени до тъмни и опции за размразяване и препичане на отделните филийки. Съдържа слотове за 2 броя филийки.

Почистването също е лесно с подвижен поднос за трохи. Този модел се предлага в сребрист и черен цвят, като материалът на корпуса му е изработен изцяло от инокс.

2. Тостер Daewoo DBT70C

Тостер Daewoo DBT70C

Виж цената за днес

Този Daewoo DBT70C тостер е изключително стилен и ,,сладък” модел с 5 нива на изпичане. С тези настройки получавате 5 различни нюанс на Вашия тост, изпечени с 900W мощност. Особено добре се харесва, че външността с кремав цвят го прави малко по-елегантен от другите основни тостери, които обикновено са пластмасови и в неутрални цветове.

Този модел разполага с широки отвори за две филии. Също така разполага с удобни за семейството студени външни страници, за да се избегнат нежелани инциденти, особено, когато има деца наоколо. Индикаторна светлина ще Ви уведомява, когато Вашата филийка е готова до желаната степен на препичане и когато е време да поставите новата. Има и удобни функции с електронен контрол за Размразяване, Претопляне и Отмяна, както и плъзгаща се тава за трохи за лесно почистване и място за съхранение на кабела, когато решите да приберете уреда на някой рафт.

Размери: височина – 19см, широчина – 18см, дължина – 28см.

3. Тостер Philips HD2581/00

Тостер Philips HD2581/00

Виж цената за днес

Този бял и изработен от пластмаса модел е постоянно надежден за препичане на бял хляб до деликатен златист цвят, както и на ръжен хляб до по-наситено кафяво. Страхотен е и за забавление — не само може да препече до две филийки наведнъж, но ако има тълпа на масата, ще изскача филия след филия до същата степен на готовност, без да изгори от втората или третата партида.

Този модел разполага с механичен контролен панел, така че можете да препечете Вашите вкусни препечени филийки в 8 различни нива. Мощността на уреда е 750W.

Допълнителните функции включват Претопляне, Размразяване, както и настройка за Автоматично изскачане на хляба и Автоматично изключване, след като извадите Вашите филийки. Подвижният поднос за трохи помага за изваждането на по-малки парчета препечен хляб и трохи, които са пропаднали ниско долу. При нашето тестване особено харесахме, допълнителната поставка за кроасани, която прави всеки френски кроасан още по-хрупкав и неустоим.

Размери: височина – 21.4см, широчина – 18.4см, дължина – 30.4см.

4. Тостер Philips Viva Collection HD2650/90

Тостер Philips Viva Collection HD2650/90

Виж цената за днес

Независимо дали трябва да препечете филийка хляб и хрупкав кроасан, тостерът Philips Viva Collection HD2650/90 Ви позволява да запазите Вашата закуска непокътната и идеално препечена, по Ваш вкус, с 8 нива на изпичане, разпределени в 950W мощност. Настройките можете да избирате от механичния контролен панел, разположен в страничната част на металния корпус със сребрист цвят. Харесва ни това, че този тостер разполага с място за съхранение на кабела за лесна употреба и удобно съхранение.

Този модел се предлага със селектор за нюанси, включващ осем различни нива на запичане и допълнителни функции за Размразяване, Отмяна и Автоматично изключване.

Размери: височина – 30см, широчина – 17.2см, дължина – 20.1см. Тегло – 1.55 кг.

5. Тостер Tefal Smart’n Light TT640810

Тостер Tefal Smart'n Light TT640810

Виж цената за днес

Ще Ви хареса всичко в използването на този тостер, от началото до края. Това е един от най-привлекателните кухненски уреди; определено има усещане за космическа ера, но това е нормално за интелигентен уред. Дигиталният контролен панел с LCD дисплей е истинска наслада и дори децата обичат да го използват, за да направят свои собствени препечени филийки. Просто докоснете, за да регулирате нивото на изпичане, като можете да избирате из между 7 различни нива. Изберете предпочитаното от Вас ниво на кафяво, гледайте как тостерът издърпва храната Ви и обратното броене започва, докато не пресветне фина индикаторна светлина.

Резултатите с този черен на цвят тостер Tefal Smart’n Light TT640810 са винаги толкова добри, благодарение на допълнително разширените му отвори, в които можете да поберете по-дебело нарязани филийки от домашно приготвен хляб с квас. Също така този тостер предлага допълнителни функции за Претопляне и Размразяване.

В края на приготвянето на Вашата хрупкава закуска ще можете лесно да почистите уреда, тъй като в долната му част има подвижен поднос за трохи. Просто изтеглете, забършете и поставете отново.

6. Тостер Bosch TAT7203

Тостер Bosch TAT7203

Виж цената за днес

Сигурни сме, че веднага след като извадите този черен тостер на Bosch TAT7203, от кутията, ще Ви хареса как изглежда: простата форма и външността от полирана неръждаема стомана предлагат рационализирана и модерна естетика. Уредът е достатъчно компактен, за да го държите на плота, без да заема твърде много място. А самото използването на тостер Bosch TAT7203 ще бъде толкова приятно, колкото самия му външен вид?

При настройка Таймер се включва специалният температурен сензор, който следи температурата и времето на препичането на Вашата хрупкава филийка. Можете да настроите уреда в 7 различни нива на препичане, според Вашия вкус и предпочитания. Седемте нива на изпичане са разпределени в 1050W мощност.

От механичния контролен панел на този тостер можете да избирате функциите Размразяване или Претопляне. Вграденият електронен сензор за равномерно препичане ще се погрижи за двете поставени от Вас филийки отлично.

По време на процеса на използване няма да намерите нищо, от което да се оплачете. Двете филийки ще изскочат, когато всяка от тях приключи с печенето си, а след това лесно и удобно ще можете да почистите бъркотията, защото всичко ще се е събрало в подвижния поднос за трохи.

Размери: височина – 18.4см, широчина – 15.5см, дължина – 29.2см.

7. Тостер KitchenAid 5KMT221ECU

Тостер KitchenAid 5KMT221ECU

Виж цената за днес

Като се има предвид, че KitchenAid е една от най-доверените марки кухненски уреди, и фактът, че този конкретен модел е част от ,,професионалната линия” на марката, всъщност KitchenAid 5KMT221ECU има прост, модерен външен вид – само няколко бутона с механичен въртящ се селектор и идеалните размери. Това е един от най-лесните за използване тостери. Не идва с много допълнителни функции, но има всичко необходимо за приготвянето на закуската.

Но ключовите думи тук са здравина и висока мощност. Тостерът е изграден от здрав метал, в стилен сив цвят и притежава мощност от 1100W. Мощността на уреда е разпределена в 7 нива на изпичане, като притежава допълнителни функции за Размразяване и Претопляне. Големите му отвори позволят да препичате по две по-дебели филийки едновременно. Подвижният поднос за трохи е истинско улеснение, с което ще избегнете замърсяването на плота във Вашата кухня.

Освен резултатите от препичането, най-доброто нещо в KitchenAid 5KMT221ECU е комбинацията от класическа естетика с модерни характеристики. Той гарантира достатъчно голяма здравина, за да изпълни различни задачи за препичане и това да Ви радва дълго време.

Размери: височина – 22.5см, широчина – 18см, дължина – 33см.

Какво е важно да знаете при избор на тостер?

Слотове

Тостерите обикновено се предлагат с капацитет от две или четири филии, а често един и същ модел може да се предлага и в двата капацитета. Така че, тук се оформят два индустриални термина: дълги слотове и изключително широки слотове. Тостерът с дълъг отвор обикновено е дълъг поне 4см, с почти преувеличена форма и е добър за поставяне на филийки от занаятчийски, домашни хлябове. Тези термини не са стандартни и всички са донякъде абстрактни, така че обикновено тостерът се маркира по определен начин. Като цяло, обаче, тостерите с изключително широки отвори са най-универсални.

Изскачащи тостери

Изскачащите тостери са най-често срещаният тип тостери, които обикновено наричаме просто „тостери“. Този малък кухненски уред има две или четири гнезда отгоре, където пускате филийките хляб. Натискането на лоста или бутона ще свали хляба вътре в уреда. Когато филийките достигнат избраната температура или хрупкавост, тостовете изскачат.

Изскачащите тостери се предлагат във варианти с 2 и 4 резена и са специално проектирани за препичане. Някои модели предлагат по-широки отвори, които вършат по-добра работа с по-дебели филийки или сладкиши. Те са малки, достъпни и лесни за използване. Фактът, че те са проектирани специално за тази единствена цел, прави целия процес по-прост.

Грил-тостер

Друга алтернатива, която става все по-популярна, е грил-тостерът. Предлага повече алтернативи за готвене; можете да го използвате за приготвяне на препечен хляб и много други ястия. Има малки модели, които заемат много малко място на плота. Можете да го използвате за препичане на няколко филийки наведнъж, приготвяне на сирене на скара или топли сандвичи.

Тостерните фурни често са по-скъпи от изскачащите тостери, но си заслужават инвестицията за тези, които търсят тостер, който може също да прави пица, да пече бисквитки и много други неща. Този уред е някъде по средата между тостерите и плотовите фурни.

Тостери за две филии

Тостер с две филийки би бил подходящ за домакинство, което яде само няколко филийки наведнъж. Като цяло по-малки и по-леки от моделите с четири части, те обикновено са по-евтини и по-лесни за почистване.

Тостери с четири филии

Тостерът с четири филийки е по-добър за големи семейства или за тези, които препичат кръг след кръг. Те са по-тежки, което ги прави като цяло по-стабилни от тостерите с две филии и обикновено могат да препичат две филии независимо, ако не се нуждаете и от четирите слота.

Те обикновено предлагат по-вълнуващи настройки от тостерите с две филии, като например автоматично поддържане на тоста Ви топъл, ако не го извадите, но заемат двойно повече от стаята, така че проверете дали избраният от Вас модел ще пасне на работния плот преди да го купите.

Заслужават ли си скъпите тостери?

Както разкрива този процес на тестване, числото на етикета с цената на тостера не корелира непременно с неговата стойност. Някои евтини модели тостери се представят по-добре от очакванията, докато други не се представят толкова добре. Междувременно много скъпи модели могат да се похвалят с някои вълнуващи индикаторни светлини и аларми, но други изглеждат маркирани без причина. В крайна сметка, както когато купувате всеки друг уред, по-добре е да погледнете какво може да направи тостерът, а не колко струва.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo