Най-Добрите Тонколони за Компютър 2024

Трудно е да си представим домашен компютър без високоговорители – като се имат предвид огромните мултимедийни възможности на компютъра. За да разгърнете мултимедийните възможности на компютъра си, има смисъл да си купите добра аудио система.

Изборът е широк и дори за малка сума пари вече можете да получите силен звук с чист “бас” и детайлни високи честоти. За да задоволи нуждата от силен звук на музика или игра, взискателният потребител се нуждае от добър компютърен високоговорител.

Съвременната компютърна акустика е нещо повече от устройство за тривиален аудиоизход. С него геймърите могат да се потопят по-добре във вселената на любимите си игри, киноманите получават повече вълнение от различните звукови ефекти, а музикалните фенове могат редовно да се наслаждават на високото качество на звука на любимите си песни.

Въпреки това разнообразието от тонколони за компютъра е толкова голямо, че много потребители редовно срещат проблеми при избора на подходящото устройство. Имайки предвид това, решихме да направим класация на най-добрите компютърни високоговорители, които можете да си купите. Освен това ще ви дадем инструкции как да изберете най-добрите тонколони за компютър.

Най-добрите тонколони за компютър

1. Тонколони Serioux HT5100C 5.1

Тонколони Serioux HT5100C 5.1

Виж цената за днес

Ако сте от хората, които обичат да бъдат заобиколени от естествен звук, максимално близък до реалността, тогава високоговорителите Serioux SoundBoost 5100C са за вас. С обща мощност от 140 W 5-те високоговорителя ще възпроизведат прецизно както музиката, така и звука на любимите ви игри и филми.

5-те високоговорителя се допълват от субуфер с диаметър 6,5″ и мощност 50 W, който възпроизвежда нискочестотните звуци по възможно най-естествен начин, осигурявайки мощен бас с висока динамика.

С помощта на дистанционното управление управлявате звуковото изживяване от комфорта на дивана си.

С тази звукова система изработено черешово дърво ще се наслаждавате повече на музиката, филмите и игрите. С вградения усилвател системата осигурява чист и мощен звук.

Освен това предлага множество възможности за свързване на външни аудиоизточници благодарение на портовете SD/MMC/USB, както и на функцията FM радио. Те са магнитно екранирани, така че могат да се използват с компютър, монитор или телевизор без смущения.

2. Тонколони Logitech Z906 5.1

Тонколони Logitech Z906 5.1

Виж цената за днес

Logitech Z-906 е високоговорител от поколение 5.1, сертифициран от TNX, който гарантира максимална аудиопроизводителност, доближаваща се до истинско кино качество. Процесорът за цифров сигнал (DSP) ви позволява да регулирате настройките за всяка музикална песен.

С декодера Dolby Digital и DTS Logitech Z-906 модулира цифровите аудио записи в многоканален аналогов звук, използвайки форматите Blu-Ray и DVD с висока разделителна способност. Той е снабден със 165-ватов субуфер и 5 високоговорителя с честотен диапазон от 35 Hz до 20 kHz. Ефектът на усилване на звука се постига чрез разполагане на басрефлексния порт отстрани на високоговорителя, за да се отразят нискочестотните вълни от стените.

Управлението на устройството се осъществява с помощта на отделен ръчен пулт за управление и инфрачервено безжично дистанционно управление, които са включени в комплекта. Наличието на тези конзоли ще спомогне за правилното разпределение на петте пластмасови сателита с мощност 67 W и субуфера от MDF в апартамента, като по този начин ще създаде благоприятна акустична обстановка в помещението.

Самият комплект се състои от стандартните четири спътника, централен канал, субуфер и отделен блок за управление, който ви помага да настроите многоканалния звук. Например можете да регулирате баланса на системата, да разделите стереосигнала на компоненти за пет спътника и т.н. Можете да управлявате всичко това с дистанционното управление.

Изходната мощност на всеки канал на системата е 67 W, а мощността на субуфера е 165 вата. Общо цялото устройство генерира 500 вата. За сравнение, повечето компютърни системи 5.1 са ограничени до 80W-90W. Особено интересно е, че тази мощност се побира в сравнително компактен размер. Всички тези фактори извеждат Logitech Z-906 от категорията “поносим многоканален звук за игри” и го поставят в конкуренция с истинските, разтърсващи стените домашни кина.

Представените тонколони LOGITECH Z906 са пълноценна система от високоговорители, която може не просто да изненада, но и да изуми меломаните с невероятно реалистичен и обемен звук.

3. Тонколони Serioux HT2100C 2.1

Тонколони Serioux HT2100C 2.1

Виж цената за днес

Serioux HT2100C 2.1 подава съвсем естествен звук, максимално близък до реалността. С обща мощност от 16 W двата високоговорителя ще възпроизведат кристално чиста музика, също така и звука на любимите ви игри и филми.

Двата високоговорителя се допълват от субуфер с диаметър 3″ и мощност 10 W, който възпроизвежда нискочестотните звуци по възможно най-естествен начин, осигурявайки мощен бас с висока динамика.

Корпусът на тонклоните са изработеи от черешово дърво,които допълнително допринасят за кристалния чистия звук. Тонклоните HT2100C 2.1 ще паснат идеално на вашия компютър.Предно разположеният субуфер възпроизвежда звук с пълен обхват. Въпреки ниската цена, качеството на изработката е доста добро.

Високоговорителите не дрънчат, не се наблюдават отклонения в звука. Тонколоните имат интересен дизайн, близък до този на Hi-Fi системите. На преден план те ще изглеждат шикозно и няма да развалят облика на работното място в близост до персоналния компютър.

4. Тонколони Logitech Z200 2.0

Тонколони Logitech Z200 2.0

Виж цената за днес

Системата от високоговорители Logitech Z200 2.0 се предлага в елегантен бял и черен дизайн със стабилна стойка. Той няма да заема много място на бюрото ви и ще се съчетае с декора на дома или офиса ви. На корпуса е разположен стандартен аудио жак за слушалки. Той се предлага със захранващ блок, който е необходим за работа.

Logitech Z200 ви осигурява кристално чист звук, без да заема прекалено много място на бюрото ви. С изходна мощност от 10 W можете да се наслаждавате на силен и чист звук, докато гледате филми, слушате музика или играете игри. Управлението на системата и жакът за слушалки са разположени на предния панел на един от високоговорителите.

Logitech Z200 е двуканален високоговорител, който изглежда универсален и подходящ за широк спектър от приложения, като слушане на музика, гледане на филми и игра на компютърни игри.

Интересно е, че при цялата си външна скромност всеки високоговорител е оборудван с активен драйвер, който осигурява широкообхватен звук, и пасивен излъчвател за усилване на нискочестотните звуци. И това наистина работи, за говорител с този размер и скромна мощност, той генерира доста баси и цялостен мощен звук.

5. Тонколони Edifier 2.0 R1280DBb

Тонколони Edifier 2.0 R1280DBb

Виж цената за днес

Edifier R1280DB е компактна 2.0 тонколона с класически, красив дизайн. Освен това корпусът от MDF осигурява по-богат звук. 42-ватовата тонколона включва контроли за високите и ниските честоти на активния високоговорител. Контролите за силата на звука също са разположени отстрани на корпуса на високоговорителя.

За свързване на системата Edifier R1280DB с компютри, лаптопи и мобилни устройства се използва технологията Bluetooth, която елиминира кабелите и улеснява и ускорява свързването. За управление на системата комплектът включва безжично дистанционно управление, което изключително улеснява контролирането им. Системата от високоговорители поддържа и кабелна връзка.

Двойка високоговорители 2.0 от гамата Studio, чиито основни характеристики са дървесен дизайн и изцяло цифрова технология. Корпусите на мултимедийните високоговорители са изработени от първокласни MDF плоскости клас E0.

Тонклоните на аудиосистемата са оборудвани с един четириинчов басов говорител и един половин-инчов куполен високочестотен говорител. Общата мощност на високоговорителите е 42 вата. Блокът за управление на звука се намира в активния високоговорител. Контролите за силата на звука, ниските и високите честоти са разположени отстрани на активния високоговорител.

Свързвайки Bluetooth високоговорителите EDIFIER R1280DB към основния източник на възпроизвеждане и регулирайки устройствата с помощта на безжичното дистанционно управление, можете лесно да постигнете завладяващ ефект. Ще постигнете чист, съраунд звук на любимите си ритми. Високочестотните и нискочестотните говорители възпроизвеждат реалистичен звук в диапазона от 55 Hz до 20 kHz.

Моделът осигурява цифрови и линейни входове. С EDIFIER R1280DB дори можете да изградите малка система за домашно кино. За да се сведат до минимум смущенията, корпусът на високоговорителя е изработен от екологично чист материал MDF.

6. Тонколони Gaming Trust GXT 658 Tytan

Тонколони Gaming Trust GXT 658 Tytan

Виж цената за днес

Високоговорителят Trust GXT 658 TYTAN 5.1 са геймърски тонколонки с LED подсветка. Това е стилно решение, което ще допълни идеално вашата игрова конфигурация и може да взаимодейства с конзолите Wii, Sony PlayStation 3 и Xbox 360.

С обща изходна мощност от 180 W той ще ви осигури чудесно богато съраунд звуково изживяване в целия честотен диапазон. Това е система 5.1: 5 високоговорителя и субуфер в дървен корпус за най-добро звуково изживяване, така че да се наслаждавате на музиката, мултимедийните забавления и игрите. Управлявайте високоговорителите си от разстояние с дистанционното управление.

От десетилетия холандската компания Trust е специализирана в производството на периферни устройства и аксесоари за персонални компютри, таблети, лаптопи и смартфони, като радва потребителите със стилни и практични продукти. Компютърните високоговорители Tytan 5.1 създават атмосфера на присъствие в игра или филм, като същевременно са доста достъпни за качеството си.

Сърцевината на системата, разбира се, е субуферът. Корпусът му е изработен от MDF и има квадратна форма. Тонколоните са изработени от пластмаса, като предните и задните високоговорители са с различна форма от централния канал, което е удобно за поставяне и създава ефектен външен вид.За още по-голямо въздействие субуферът е снабден със синьо LED кръгово осветление, което пулсира в такт с музиката, но може да бъде изключено, ако желаете.

Той се управлява както от задния панел на субуфера, така и от дистанционното управление. Можете да управлявате общата сила на звука, отделната сила на звука на субуфера, сателитите и подсветката с помощта на дистанционното управление. Има и бутон Mute за незабавно изключване на звука.

Производителят се е погрижил и за пестенето на енергия. Активирането на икономичния режим привежда системата в режим на заспиване след 60 минути бездействие и го активира при повторно получаване на сигнал. С други думи, високоговорителят Tytan 5.1 може да бъде оставен включен, той ще се справи сам.

Trust Tytan 5.1 определено ще се хареса на любителите на игри, филми и на начинаещите меломани.

7. Тонколони Logitech Z150 2.0

Тонколони Logitech Z150 2.0

Виж цената за днес

Високоговорителят Logitech Z150 2.0 е компактен аксесоар, незаменим за последваща връзка с вашия компютър или лаптоп. Необходимите на потребителя елементи за управление са разположени компактно на предната страна на корпуса.

Свързвате Logitech Z150 с кабел и жак 3,5. Този аксесоар се справя с безпрецедентно възпроизвеждане на високи и ниски честоти. Пластмасовият корпус е допълнен от жак за слушалки.

Швейцарската компания Logitech произвежда компютърен хардуер от 1982 г. насам. Озвучителните тела на марката са търсени в цял свят, включително Z-150 на изгодна цена.

Стилните компактни високоговорители, които са малко по-големи от кутия шоколадови бонбони Raffaello и тежат само 600 грама, се чувстват еднакво добре както в офис, така и в уютна домашна обстановка. Белият или черният корпус от матирана пластмаса с оригинален, леко “космически” дизайн ще оживи и най-строгия интериор.

От друга страна, тези, които са свикнали с предпазни текстилни или метални решетки, няма да харесат отворените дифузори. Управлението на силата на звука и конекторите за слушалки и външни източници са разположени на предния панел на основния високоговорител и на пръв поглед създават максимален комфорт за потребителя. Контролът на силата на звука и превключвателят на захранването са комбинирани. Няма да изключите високоговорителите, докато не намалите силата на звука до 0.

2-инчовите тонколони осигуряват ясен стерео звук с комбинирана мощност от 3 W. Диапазонът на възпроизвежданите честоти е 150Hz ̶ 20kHz. Басовите честоти са почти изцяло пожертвани заради компактния размер.

Какво е важно да знаете при избор на тонколони за вашия компютър?

Формат на системата. Ако например искате най-добрите компютърни високоговорители за компютърна музика, най-добре е да изберете класическа система 2.0 или 2.1. Ако искате съраунд звук за филми и игри, изберете 5.1.

Насоченост на звука. Това означава, че добрите говорители за компютъра могат да имат различен почерк. Някои от тях са предназначени за баси и могат да имат субуфер, който може да разклати прозорците при висока сила на звука. Други са за музика, вдъхновена от Hi-Fi. Техният звук е най-равномерен, балансиран и детайлен. Или обикновени високоговорители за лаптопи и компютри, които осигуряват звук за филми и игри (там също се набляга на басите, но не толкова драстично).

Материал на корпуса

Дървото е скъп вариант, но то не дрънка и издава силен звук.

Пластмасата дрънчи и звучи приглушено в някои модели, но е евтина.
Съществуват модели пластмасови тонколони, които звучат също толкова добре, колкото и дървените, тъй като самото качество на звука зависи от много компоненти: драйвер, филтри, правилно разположение в пространството, калибриране и др.

MDF е с най-добро съотношение цена-качество. Металът е най-скъпият вариант с отличен звук.

Мощност (ватове). Обикновеният неизкушен слушател се нуждае от 30-50-ватови високоговорители, докато на любителите на шумни партита са необходими 100, 200 и повече ватови тонколони.

Опции за свързване. Повечето високоговорители за компютри се свързват с 3,5-милиметров мини жак или RCA. Но има и опции с оптична връзка, например. В днешно време високоговорителите за компютър с Bluetooth са особено популярни.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo