Най-Добрите Термометри за 2024

В името на поддържането на добро и оптимално здраве, във всеки дом трябва да се намира по един добър и точен термометър. На всеки е известно, че промяната в телесната температура е първият най-ясен и показателен симптом за развитие на болестотворно състояние. С точния термометър в ръце, ще получите обективна преценка на състоянието си и ще предприемете нужните мерки за лечение.

Различните видове термометри използват различни физични свойства, като температурно разпределение или излъчване на светлина. Едни от най-познатите и сред ,,най-старите” видове са живачните, но понеже живакът е опасен за здравето на човека и е голям замърсител за околната среда, то от 2009г на Европейския пазар не се допускат такива термометри. Подобни на тях са стъклените термометри пълни с течна смес от вода, алкохол и спирт, но за точността в измерването им съществуват някои колебания. Освен това стъклената колба е неудобна, има риск от счупване, измерването е нехигиенично и трае дълго време (поне 5 минути). Съществуват, обаче друг вид термометри, достоен заместител на изброените до тук видове и това са инфрачервените термометри. Ползите с тях са много, като бързина, точност и безконтактност. Те са подходящ вариант за запасяване на домашната Ви аптечка и достойно се нареждат сред най-добрите термометри.

Инфрачервените термометри могат да се използват от всеки член от семейството за измерване на отклоненията от стандартната температура на тялото. Те покриват нуждата от точен и прецизен резултат и то получен само за няколко секунди. Ако търсите точно такъв тип термометър, то можете да разгледате този чарт, в който със сигурност ще откриете Вашия модел, както и доста друга полезна информация, относно показателите и характеристиките, на които трябва да обърнете внимание по време на избора си.

Най-добрите термометри

1. Дигитален термометър SilverCloud UF41
Дигитален термометър SilverCloud UF41

Виж цената за днес

Цифровият термометър SilverCloud UF41 извършва бързи измервания на повърхностни благодарение на висококачествения инфрачервен сензор, с който е снабден, и който не изисква допирен контакт до повърхността (кожата). Нужно е да поставите уреда на разстояние не повече от 5 – 10 см, за да отчете оптимални и обективни резултати.

Може да се използва за измерване на телесна температура, като бъде насочен към челото или ухото. Освен това, с негова помощ лесно можете да измерите температурата на различни повърхности или течности от околната среда.

Продължителността на измерването със SilverCloud UF41 е изключително бърза. Нужна е само 1 секунда време, за да се покаже нужният резултат. Мерната единица, в която се показват резултатите са Целзий (°С) и Фаренхайт (°F). Резултатите се показват на голям дисплей с едри и отчетливо ясни знаци. Минималната измервана температура е 32° С, максималната 42.9° С. Уредът използва гласови предупреждения.

За работата на SilverCloud UF41 са нужни 2 броя батерии, тип АА.

Размери: дължина – 14.5см, широчина – 9.8см и тегло 1.41 кг. Цвят: бял

2. Медицински, инфрачервен, безконтактен термометър TF 600

Медицински Инфрачервен Безконтактен термометър TF 600

Виж цената за днес

Ако търсите удобен измервателен уред, с който да заредите домашната си аптечка, то непременно безконтактният термометър TF 600 е подходящият избор за целта. Той може да се използва както за домашна употреба, така и за професионална, в лекарски кабинет или в обществена институция. Употребата му е безконтактна, с което се създава хигиенна употреба от различни хора, без риск от пренасяне на вируси и заболявания. За целта измерването на уреда се извършва чрез инфрачервена светлина. Освен телесната температура на човешкото тяло, с TF 600 може да бъде измерена температурата на повърхности и течности от околната среда (от 0° до 100° С).

Уредът разполага с удобен и голям дисплей, на който се изписват отчетливо измерените резултати и показатели. На дисплея ще откриете и индикатор за изтощена (слаба) батерия. TF 600 има вътрешна памет, чрез която ще Ви показва последната измерена стойност. Уредът ще Ви сигнализира с фин алармен сигнал при засичане на висока температура над стандартното отклонение. За провеждане на измерването е нужна 1 секунда време. Максималното разстояние, на което трябва да се държи уреда от челото (или повърхността) е 5 см. След приключване на измерването, когато уредът бъде оставен в покой за определено време – ще се изключи автоматично.

Максималната измерена температура на TF 600 е 32° С, максималната е 42° С.

За работата на уреда са нужни 2 броя батерии по 1.5V, тип LR03 или ААА.

Размери: дължина – 15см, широчина – 4см и тегло – 1.27кг.

3. Инфрачервен термометър Medior MD-33520

Инфрачервен термометър Medior MD-33520

Виж цената за днес

Удобен, с компактни размери и с разнообразни функции – това е термометър Medior MD-33520. Той е Вашето практично решение в домашното лечение и в добрата подготовка за диагностициране и проследяване на здравословното състояние. Термометърът е подходящ за домашна употреба, за всеки един от членовете на семейството. Употребата му е безконтактна, тъй като за измерването си използва инфрачервена светлина. Това прави употребата на Medior MD-33520 подходяща за многократна употреба, дори непосредствено, един след друг, от различни хора, защото не изисква допир. Това прави използването му изключително хигиенично.

За провеждане на измерването е нужно да насочите уреда към челото на не по-голямо разстояние от 15см и да изчакате не повече от две секунди, за да получите търсения резултат. Уредът измерва стойностите в Целзий (°С).

Medior MD-33520 притежава звукови сигнали, които уведомяват при включване, изключване и при готовност в измерването на телесната температура. Звуков сигнал ще се включи и когато уредът засече високи стойности в измерената температура. Паметта му съхранява история на ползванията, чрез която лесно можете да проследите състоянието си, в случай че сте болни и искате да разберете дали имате напредък към оздравяване или към влошаване.

Измерванията на термометъра се изписват на удобен и голям LCD дисплей. На него се изписват и запаметените от предишните измервания стойности, както и текущата измерена телесна температура. След няколко минути, оставен в покой, без употреба – Medior MD-33520 ще се самоизключи автоматично.

Минимална измервана температура – 32° С, максимална измервана температура – 42.5° С. Уредът работи с 9V батерия.

4. Безконтактен термометър Europharma

Безконтактен термометър за чело Europharma

Виж цената за днес

Безконтактните термометри са хигиенични, бързи и удобни. Ако търсите точно такова попълнения за домашната си аптечка, то моделът на Europharma няма как да разочарова очакванията Ви.

За да измерите телесната температура е нужно да насочите термометъра към челото на разстояние от не повече от 3см. Задръжте така за 1 секунда време и пред Вас автоматично ще се изпише търсеният резултат. Термометърът използва инфрачервена светлина, чрез която осигурява и осъществява необходимото измерване на телесната температура.

Термометърът притежава аларма за повишена температура и звуков сигнал – един кратък звуков сигнал, когато отчетената температура е под 37.5 °С (99.5 °F) и два кратки звукови сигнала, когато отчетената температура е над 37.5 °С (99.5 °F). В паметта си термометъра може да съхрани до 24 отчитания. Автоматично изключване, в покой, след 60 секунди.

Термометър Europharma измерва с мерна единица Целзий (°С) и Фаренхайт (°F). Минималната температура, която можете да измерите с уреда е 34° С, максималната температура – 43° С (93.2 °F – 109.4 °F).

За работата на уреда са необходими 2 броя батерии, тип ААА, по 1.5V.

Размери на Europharma: дължина – 15см, широчина – 4см, тегло – 0.51кг (без батерии).

5. Медицински, инфрачервен, безконтактен термометър NEX PC 828

Медицински Инфрачервен Безконтактен термометър NEX PC 828

Виж цената за днес

Професионалната грижа никога не е излишна, дори в домашни условия. Понякога дори е изключително важно да притежавате ,,под ръка’’ надежден помощник, когато някой от семейството Ви или Вие самите се разболеете.

Термометър NEX PC 828 служи за измерване на телесната температура, като за целта трябва да се насочи към челото на не повече от 5см разстояние. Изключителната му бързина в измерването ще Ви даде необходимите резултати само след 1 секунда време. Термометърът използва инфрачервена светлина, чрез която определя стойностите на повърхността към която е насочен. Отдалеченият му режим на работа (5см) прави използването му хигиенично и без нужда от почистване при повторна употреба. Подходящ е за всеки член на семейството.

Термометърът е снабден с удобен и голям LCD дисплей, на който се изписват измерените стойности с ясни и отчетливи знаци. Мерната единица, с която уреда си служи е Целзий (°С), като минималната измерена температура, която може да засече е 32° С, а максималната 42° С. С едно натискане на копчето на ръкохватката можете да промените скалата на измерването и да зададете на уреда да измери температурата на дадена повърхност от околната среда или пък на течност. На дисплея се показва и нивото на батерията.

Този умен термометър притежава фин алармен сигнал, когато засече по-висока температура от нормалните отклонения, както и памет за съхраняване на предишни направени замервания. След приключване на работа и оставяне на уреда в покой за няколко минути, той ще се самоизключи автоматично.

За работата на NEX PC 828 са нужни 2 броя батерии, всяка по 1.5V, тип LR03 или ААА. Размери: дължина – 15см, широчина – 4см и тегло – 1.27кг.

6. Безконтактен, инфрачервен термометър Phicon DoctorSwitz

Безконтактен инфрачервен термометър Phicon DoctorSwitz

Виж цената за днес

Ако Ви е нужен функционален термометър, който може да Ви бъде полезен не само за проследяване на състоянието на близките в дома Ви, но и за измерване на различни температури от околната среда, като повърхности и течности, то непременно съветваме да разгледате термометър Phicon DoctorSwitz.

Можете да го съхранявате в домашната си аптечка и да го използвате винаги, когато имате нужда от прецизно, точно и бързо измерване на температура на човек, повърхност или течност. Термометърът измерва чрез дигитален принцип и чрез инфрачервена светлина, които му дават предимството да бъде изключително точен. За целта е нужно да го насочите към повърхността, като го държите на разстояние от не повече от 3см. Нужните резултати ще се изпишат пред Вас само след 1 секунда.

В комплекта с термометър Phicon DoctorSwitz получавате инструкции за употреба, 2бр батерии и специален протектор.

7. Термометър Dr. Frei T-10

Термометър Dr. Frei T-10, дигитален

Виж цената за днес

Дигиталният принцип на измерване на телесна температура винаги ще бъде удобен и предпочитан начин от много хора. Предложението на Dr. Frei T-10 е точно за Вашата домашна аптечка. Може да се ползва от всеки член от семейството, като за целта трябва да бъде поставен орално, ректално или подмишницата.

Дигиталният дисплей на Dr. Frei T-10 ще отчете нужните резултати с голяма прецизност, като при измерване на оралната и ректалната температура ще са нужни само 60 секунти. За измерване на температурата подмишницата ще бъдат нужни 300 секунди. Мерната единица, с която се показват резултатите е Целзий (°С). Минималната телесна температура, която можете да измерите с Dr. Frei T-10 е 32° С, а максималната е 43° С.

Какво е важно да знаете при избор на термометър?

В какво се състои предимството на безконтактните инфрачервени термометри?

Безконтактните термометри използват инфрачервена светлина, което на практика прави измерването им безконтактно. Нужно е да се приближат на разстояние от 5-10 см от кожата (или повърхността). Това прави изследването подходящо за директна последваща употреба от различни хора, без нужда от дезинфекция и почистване между отделните измервания и без риск от пренасяне на болести, замърсявания и вируси. Инфрачервените термометри предоставят хигиенна употреба.

Освен това, предоставят и изключително бързо измерване и отчитате на резултатите, защото измерването с инфрачервена светлина не се нуждае от повече от 5 секунди време. Разликата с останалите термометри, например живачен, с течност (вода, спирт и оцветител), биметален, пирометър, с електрическо съпротивление, термохрометър, кварцов и т.н., е именно това, че инфрачервеният термометър може да се определи като най-бърз и най-подходящ за домашна употреба сред всички тях.

Нормалната температура при измерване на различни места от тялото е както следва:

Чело 36.1‒37.5℃
Ухо 35.8‒38.0℃
Уста 35.5‒37.5℃
Анус 36.6‒38.0℃
Мишница 34.7‒37.3℃

Дигитален дисплей

Дигиталният дисплей означава още удобство. С големината и отчетливостта на изписаните значи, дигиталният или LCD дисплей на термометрите осигуря възможността от ползване дори от хора с нарушено зрение.

Точност

Никога не правете компромис с точната способност за измерване на термометъра, който възнамерявате да закупите. Подобен компромис означава още компромис със здравето. Без нужната точност няма как да определите обективно кога са превишени допустимите граници в отклонението на температурата, както и да проследите адекватно подобряването или влошаването на състоянието на изследвания. Изберете термометър, който е клинично тестван и гарантира максимално точни измервания.

Време за реакция

Отдавна измина времето, в което чакахме по 5 минути (които сякаш преминаваха много по-бавно), за да получим резултат в това дали температурата на тялото ни е повишена или не. Днес вече можете да намерите термометри с време за реакция от само 1 секунда. Това е изключително удобство, особено когато имате малко дете или бебе във вкъщи, което по никакъв начин няма как да накарате да чака неподвижно 5 минути.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo