Най-Добрите Таблети за 2024

На пазара има безброй таблети, но кой от тях е подходящ за вас? Независимо дали гледате iPad или един от многото налични модели Android, имам ключовите фактори, които трябва да имате предвид при закупуването на нов таблет.

Тъй като избора измежду толкова много предложения е труден, ние сме направили списък на най-добрите таблети. Това са таблети, които са с отлична производителност, множество функции и освен това са перфектно съчетание от цена-качество.

Най-добрите таблети

1. Таблет Huawei MediaPad T3 10, Quad Core

Huawei MediaPad T3 10Виж цената за днес

Huawei MediaPad T3 10 e с модерен дизайн, решен в сребрист цвят. Размерите на таблета от 159.8х229.8х7.95мм (ВхШхД), го правят удобен и практичен, както и леснопреносим, за да го взимате навсякъде със себе си. Устройството е с дисплей с диагонал от 9.6 инча с технология IPS и резолюция от 1280х800 пиксела. Това ви гарантира, че възпроизвежданото съдържание на екрана ще бъде с ярки, наситени цветове и перфектен контраст. Оборудван с Qualcomm 4-ядрен процесор и честота 1.4 GHz, вие ще можете да се насладите на изключително бързата работа на вашия таблет.
Операционната система на устройството е Android, а свързаността се осъществява чрез Micro SIM карта.

Освен това, възможността за съхранение на данни с общ обем от 32 GB и възможността за допълнителна карта памет (MicroSD) до 128GB, ще ви позволят да съхраните снимки, видеа и важни за вас файлове на устройството, без необходимостта от постоянното им прехвърляне на външен източник на памет. И това не е всичко – с Huawei MediaPad T3 10 вие можете да запечатвате любимите си моменти и изживявания в снимки и видеа, благодарение на основната камера с резолюция 5Mpx и на вторичната – 2Mpx.

Също така, устройството разполага с възможност за Wi-Fi и 4G свързаност, за да можете да сърфирате в любимото си онлайн пространство навсякъде и по всяко време. Допълнителните портове, с които разполага таблета – Jack 3.5 мм и Micro USB – ще ви позволят да слушате музика или да прехвърляте файлове от устройството изключително лесно. 

2. Apple iPad mini 5

 

Apple iPad mini 5Виж цената за днес

Apple отдавна е един от лидерите на пазара в производството на висококачествена техника. Изключиение не правят и с таблета им Apple iPad mini 5. Устройството е с модерен дизайн, решен в златист цвят с удобни размери от 203.2х6.1мм (ВхД) и тегло от едва 300.5гр., което го прави практичен и удобен за пренасяне, за да го вземате навсякъде със себе си. Дисплеят Retina е с диагонал от 7.9 инча и резолюция от 2048 x 1536 пиксела, което гаранира високото качество на възпроизвежданото съдържание.

Устройството е оборудвано с процесор на Apple, модел A12, което гарантира бързата работа и висока производителност на таблета. Капацитетът на съхранение от 64GB ще ви даде възможността да запазите на устройството любимите си снимки, видеа, приложения и важни файлове, без необходимостта от тяхното непрестанно прехвърляне на външни източници за съхранение. Apple iPad mini 5 ще ви позволи и да запечатате любимите си спомени в снимки и видеа с високо качество, благодарение на 8-мегапикселовата основна камера и 7-мегапикселовата вторична камера. Видео възпроизвеждането е чрез MP4/H.264 player, а аудиозаписите, които можете да правите с таблета са с MP3/WAV/AAX+/AIFF/Apple Lossless player. И това не е всичко – таблетът е оборудван с някои от най-модерните функции и технологии. Технологиите, с които разполага са: Bluetooth, GPS, GLONASS, Wi-Fi.

Също така, таблетът има и множество сензори – Барометър, Околна светлина, Жироскоп, Touch ID, Акселерометър. Всички тези перфектни технически характеристики, съчетани с висока производителност и модерни функции, нареждат Apple iPad mini 5 на едно от челните места в списъка за най-добрите таблети за 2022-ра година.

3. Таблет Huawei Mediapad T5

 

Huawei Mediapad T5Виж цената за днес

Huawei Mediapad T5 e с модерен дизайн, решен в черен цвят. Размерите на таблета от 164х243х7.8мм (ВхШхД), го правят удобен и практичен, както и леснопреносим, за да го взимате навсякъде със себе си. Устройството е с дисплей с диагонал от 10.1 инча с технология IPS и резолюция от 1920х1200 пиксела. Това ви гарантира, че възпроизвежданото съдържание на екрана ще бъде с ярки, наситени цветове и перфектен контраст. Оборудван с мощен Kirin 659 8-ядрен процесор и честота 2.3 GHz, вие ще можете да се насладите на изключително бързата работа на вашия таблет. Операционната система на устройството е Android, а свързаността се осъществява чрез Micro SIM карта.

Освен това, възможността за съхранение на данни с общ обем от 32 GB и възможността за допълнителна карта памет (MicroSD) до 256GB, ще ви позволят да съхраните снимки, видеа и важни за вас файлове на устройството, без необходимостта от постоянното им прехвърляне на външен източник на памет.И това не е всичко – с Huawei Mediapad T5 вие можете да запечатвате любимите си моменти и изживявания в снимки и видеа, благодарение на основната камера с резолюция 5Mpx и на вторичната – 2Mpx.

Също така, устройството разполага с множество модерни технологии, като: GPS, A-GPS, GNSS, BDS, Wi-Fi. Wi-Fi свързването, ви дава възможност сърфирате в любимото си онлайн пространство навсякъде и по всяко време. Допълнителните портове, с които разполага таблета – Jack 3.5 мм и Micro USB – ще ви позволят да слушате музика или да прехвърляте файлове от устройството изключително лесно. 

4. Таблет Huawei MediaPad T5 10

Huawei MediaPad T5 10Виж цената за днес

Huawei MediaPad T5 10 e с модерен дизайн, решен в златист цвят. Размерите на таблета от 164х243х7.8мм (ВхШхД), го правят удобен и практичен, както и леснопреносим, за да го взимате навсякъде със себе си. Устройството е с дисплей с диагонал от 10.1 инча с технология IPS и резолюция от 1920х1200 пиксела. Това ви гарантира, че възпроизвежданото съдържание на екрана ще бъде с ярки, наситени цветове и перфектен контраст. Оборудван с Kirin 659 8-ядрен процесор и честота 2.36 GHz, вие ще можете да се насладите на изключително бързата работа на вашия таблет.
Операционната система на устройството е Android, а свързаността се осъществява без SIM карта.

Освен това, възможността за съхранение на данни с общ обем от 32 GB и възможността за допълнителна карта памет (MicroSD) до 256GB, ще ви позволят да съхраните снимки, видеа и важни за вас файлове на устройството, без необходимостта от постоянното им прехвърляне на външен източник на памет. И това не е всичко – с Huawei MediaPad T5 10 вие можете да запечатвате любимите си моменти и изживявания в снимки и видеа, благодарение на основната камера с резолюция 5Mpx и на вторичната – 2Mpx.

Също така, устройството разполага с възможност за Wi-Fi свързаност, за да можете да сърфирате в любимото си онлайн пространство навсякъде и по всяко време. Допълнителните портове, с които разполага таблета – Jack 3.5 мм и Micro USB – ще ви позволят да слушате музика или да прехвърляте файлове от устройството изключително лесно. 

5. Таблет Samsung Galaxy Tab A

Samsung Galaxy Tab AВиж цената за днес

Samsung Galaxy Tab A (2019) е с модерен, слим дизайн, решен в стилен сребрист цвят с размери от 210х124.4х8мм (ВхШхД), които го правят лесен и удобен за пренасяне, за да го взимате навсякъде със себе си. Дисплеят TFT е с диагонал от 8 инча и резолюция от 1280 x 800 пиксела, което гаранира високото качество на възпроизвежданото съдържание. Устройството е оборудвано с 4 ядрен процесор, модел SDM 429 което гарантира бързата работа и висока производителност на таблета. Капацитетът на съхранение от 32GB и възможността за допълнителна памет до 512GB, ще ви даде възможността да запазите на устройството любимите си снимки, видеа, приложения и важни файлове, без необходимостта от тяхното непрестанно прехвърляне на външни източници за съхранение.

Samsung Galaxy Tab A ще ви позволи и да запечатате любимите си спомени в снимки и видеа с високо качество, благодарение на 8-мегапикселовата основна камера и 2-мегапикселовата вторична камера. Видео възпроизвеждането е чрез FHD @60fps. И това не е всичко – таблетът е оборудван с някои от най-модерните функции и технологии. Технологиите, с които разполага са: GPS, GLONASS, Wi-Fi.

Също така, таблетът има и множество сензори – Акселерометър, Светлина. Всички тези перфектни технически характеристики, съчетани с висока производителност и модерни функции, нареждат Samsung Galaxy Tab A (2019) на едно от челните места в списъка за най-добрите таблети.

6. Apple iPad 10.2”

Apple iPad 10.2''Виж цената за днес

Apple отдавна е един от лидерите на пазара в производството на висококачествена техника. Изключиение не правят и с таблета им Apple iPad 10.2‘‘. Устройството е с модерен дизайн, решен в златист цвят с удобни размери от 250.6х174.1х7.5мм (ВхШхД) и тегло от едва 483гр., което го прави практичен и удобен за пренасяне, за да го вземате навсякъде със себе си. Дисплеят Retina е с диагонал от 10.2 инча и резолюция от 2160 x 1620 пиксела, което гаранира високото качество на възпроизвежданото съдържание.

Устройството е оборудвано с 4 ядрен процесор на Apple, модел A10 Fusion, което гарантира бързата работа и висока производителност на таблета. Капацитетът на съхранение от 128GB ще ви даде възможността да запазите на устройството любимите си снимки, видеа, приложения и важни файлове, без необходимостта от тяхното непрестанно прехвърляне на външни източници за съхранение. Apple iPad 10.2‘‘ ще ви позволи и да запечатате любимите си спомени в снимки и видеа с високо качество, благодарение на 8-мегапикселовата основна камера и 1.2-мегапикселовата вторична камера.

Видео възпроизвеждането е чрез 1080p@30fps. И това не е всичко – таблетът е оборудван с някои от най-модерните функции и технологии на пазара в момента. Възможността за Wi-Fi свързване, пък, ще ви позволи да сърфорате в любимото си онлайн пространство навсякъде и по всяко време. Всички тези перфектни технически характеристики, съчетани с висока производителност и модерни функции, нареждат Apple iPad mini 5 на едно от челните места в списъка за най-добрите таблети на пазара.

7. Таблет Vonino Magnet M10

Vonino Magnet M10Виж цената за днес

Vonino Magnet M10 e с модерен дизайн, решен в модерен тъмно сив цвят. Размерите на таблета от 244х172х9.2мм (ВхШхД), го правят удобен и практичен, както и леснопреносим, за да го взимате навсякъде със себе си. Устройството е с дисплей с диагонал от 10.1 инча с технология IPS и резолюция от 1280х800 пиксела. Това ви гарантира, че възпроизвежданото съдържание на екрана ще бъде с ярки, наситени цветове и перфектен контраст. Оборудван с MT8321 4-ядрен процесор и честота 1300 MHz, вие ще можете да се насладите на изключително бързата работа на вашия таблет. Операционната система на устройството е Android с версия Android 8.1 GO, а свързаността се осъществява чрез Micro SIM карта.

Освен това, възможността за съхранение на данни с общ обем от 16 GB и възможността за допълнителна карта памет (MicroSD) до 128GB, ще ви позволят да съхраните снимки, видеа и важни за вас файлове на устройството, без необходимостта от постоянното им прехвърляне на външен източник на памет. И това не е всичко – с Vonino Magnet M10 вие можете да запечатвате любимите си моменти и изживявания в снимки и видеа, благодарение на основната камера с резолюция 5Mpx и на вторичната – 2Mpx.

Също така, устройството разполага с възможност за Wi-Fi и 3G свързаност, за да можете да сърфирате в любимото си онлайн пространство навсякъде и по всяко време. Допълнителните портове, с които разполага таблета – Jack 3.5 мм и Bluetooth – ще ви позволят да слушате музика или да прехвърляте файлове от устройството изключително лесно. 

Виж още: Най-добрите графични таблети

Какво е важно да знаете при избора на таблет?

1. Мощност

Процесора на вашия нов таблет е от особено важно значение, тъй като от него зависи производителността и бързината на устройството. В зависимост от това с каква цел ще използвате таблета – бизнес или развлекателна – най-удачният избор е да се спрете на устройство с 4 или 8-ядрен процесор, тъй като и в двата случая ще имате достатъчно висока производителност както да сърфирате в любимите си приложения, така и да съхранявате големи файлове като Excel таблици, графики и др.

2. Съхранение

Ако не искате постоянно да прехвърляте файловете от таблета си на външен източник за съхранение, то тогава изберете модел с достатъчно голяма памер и възможност за добавяне на допълнителна такава, чрез външна карта памет. По този начин, ще можете да съхранявате всички важни за вас файлове на устройството.

3. Свързване

Има няколко вида свързване на таблетите, подобно на смартфоните – чрез Wi-Fi или чрез мобилна връзка. Ако ще използвате устройството осново в дома си или в офиса – където имате Wi-Fi свързване, то тогава е излишно да инвестирате допълнителни суми в плана си за мобилен интернет. Ако обаче обичате да пътувате и устройството да ви бъде винаги под ръка, то тогава изберете модел с възможност за двата вида свързване, за максимално удобство.

Често задавани въпроси

1. Android или Apple?

Таблетите с Android састрахотни медийни плейъри, четци за електронни книги и детски устройства, но силно се конкурират с iPad, що се отнася до гъвкавостта и производителността. Тук, всичко зависи от вашите лични предпочитания и от операционната система, с която сте свикнали да оперирате от вашия смартфон, например.

2. Кой е най-удачният размер за таблет?

При закупуването на нов таблет е особено важно да се вземат предвид 2 неща: тазмерът и капацитетът на съхранение на устройството. Когато чуете „7-инчов“ или „10-инчов“ таблет, това се отнася до размера на диагонала на дисплея, а не на самия таблет. Ако ще използвате устройството за приложения и мултимедия, то тогава можете да изберете устройство с по-голям екран, за да се наслаждавате максимално на възпроизвежданото съдържание. Ако пък ще използвате устройството за работни цели – документи, четене на книги и пр., тогава можете да изберете по-малък и практичен дисплей, който ще ви бъде достатъчен за разглеждането на гореспоменатите файлове. Всичко зависи от това, за какви цели ще използвате устройството.

3. Wi-Fi или клетъчно свързване?

Някои таблети се предлагат само с Wi-Fi свързване, а други – както с Wi-Fi, така и с възможност за непрекъснат мобилен интернет от клетъчна мрежа. Освен, ако постоянно използвате таблета си в зона без Wi-Fi или сте чест международен пътник, вероятно е по-добре да използвате смартфона си като Wi-Fi гореща точка и да спестите допълнителните пари, които бихте похарчили за таблет със свързване чрез мобилни данни.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo