Най-Добрите Сушилни Bosch за 2024

Сушилнята за дрехи е един от най-нужните уреди във всяко домакинство. Тя помага да поддържате всички от семейството добре облечени, както и кърпите и спалното бельо сухи, дезинфекцирани и удобни.

Ако не сте пазарували сушилня за дрехи от няколко години, купуването на такъв уред може да Ви се стори малко непосилно. Днешните сушилни, особено тези на марката Bosch, са по-усъвършенствани дори от преди пет години и предлагат много нови и мощни функции. Термопомпените барабанни сушилни на Bosch са изключително добри домашни помощници – дрехите изсъхват и уредът спира веднага след това. Перфектни са в работата си, защото работят точно толкова време, колкото е нужно, така че, няма да използвате твърде много електроенергия и да харчите твърде много пари за електричество.

Най-добрата сушилня, която потребителят може да закупи, е тази, която отговаря на ежедневните му нужди. Това може да означава сушилня с по-голям или дори двоен капацитет за по-чести зареждания, бързи, но надеждни цикли за някой, който е винаги в движение, или обширни опции за температура и/или пара за набор от тъкани.

За да намерим най-добрите сушилни Bosch, проучихме различни модели. С помощта на експертна информация за това какво да търсим и как да сравняваме опциите, ние оценихме фактори като източник на енергия, капацитет и настройки, за да идентифицираме някои от най-добрите решения на пазара. Вижте кои са те.

Най-добрите сушилни Bosch

1. Сушилня Bosch WTX87M90BY

Сушилня Bosch WTX87M90BY

Виж цената за днес

Лесната употреба е едно от най-важните предимства на сушилня Bosch WTX87M90BY, без излишни електрически разходи. Уредът е комбинация от кондензационна сушилня с термопомпен барабан.

Опростеният контролен панел на тази сушилня Ви позволява бързо да настроите и стартирате програмата, а познатите ú настройки също означават, че ще има по-малка крива на обучение. За различните дни от Вашето разнообразно ежедневие можете да избирате програмите за: Памук, Вълна, Super 40, Mix, Кърпи, Синтетика, Allergy Plus, Sport/Fitness, Блузи/Ризи или Деликатни. Този модел напълно отговаря на основните нужди на една сушилня с предно зареждане.

Сушилня Bosch WTX87M90BY има капацитет от 9кг / 112литра, който надминава други по-малки и по-евтини модели. Тя предлага някои предимства, сред които специалната функция Отложено програмиране, режим за автоматична настройка на сушене (Autodry) спрямо нивото на водата в дрехите, както и технологията Sensitive Drying System за Вашите нежни и деликатни материи или бебешки дрешки.

Освен това специалният антивибрационен дизайн (AntiVibration Design) гарантира нива на шум от 62dB, което е изключително приемливо за която и да е сушилня.

Размери: височина – 84.2см, широчина – 59.8см, дълбочина – 59.9см. Тегло – 55.4см. Дължина на кабела – 145см.

2. Сушилня Bosch WTR87TW0BY

Сушилня Bosch WTR87TW0BY

Виж цената за днес

Тази сушилня с предно зареждане разполага с капацитет от 8кг / 112 литра. Той е идеален за безопасно сушене на дрехите на всяко 3-4 членно семейство.

Интелигентните функции на този уред включват Настройка за автоматично изсушаване (Autodry), която може да изсуши товар спрямо количеството вода, която се съдържа в него. Можете също така да се възползвате от предимствата на цикъла на деликатни дрехи (Sensitive Drying System), който се справя с микроби, прах, алергени и миризми от дрехи, които иначе не бихте поставили в сушилня, като дантелено бельо, деликатни бебешки дрешки или други деликатни и нежни материи.

Ще знаете кога да се погрижите за намаляващата производителност и потенциално опасното натрупване на мъх благодарение на стратегическите сензори в машината. Филтърът EasyClean следи вентилационния отвор на сушилнята и Ви уведомява, ако е необходимо почистване, и има подкана, която ще помогне дори на най-отнесените членове на домакинството да не забравят да почистят филтъра.

Можете да персонализирате Вашия избор с цикли и да променяте програмите а сушене от дигиталния дисплея, разположен в предната част на корпуса. Чрез механичния въртящ се контролер можете да избирате сред програмите: Памук, Вълна, Super 40, Mix, Кърпи, Ризи/Блузи, Синтетика, Спортни артикули, Деликатни, както и да настройвате Довършителни работи.

Размери: височина – 84.2см, широчина – 59.8см, дълбочина – 59.9см. Тегло – 53.2кг. Дължина на кабела – 145см.

3. Сушилня Bosch WTH85206BY

Сушилня Bosch WTH85206BY

Виж цената за днес

Това, което харесваме в тази сушилня с термопомпа и предно зареждане е това, че е улеснен модел, който се възползва максимално от своята термопомпена връзка.

За разлика от други компактни модели, които обаче имат по-малко функции, тази сушилня предлага управление чрез интелигентен контролен панел, тип тъч скрийн, с опции за Отложено програмиране в удобно за Вас време, както и 15 различни програми, сред които: Памук, Pизи, Кърпи, Деликатни, Sport, Блузи, Разхлабване на нишките на вълна (без сушене), Програма – студен въздух, Mix, Времева програма – горещ въздух, както и специалната програма Easy care. С допълнителни настройки за сушене с горещ или студен въздух, с тази сушилня можете да бъдете сигурни, че Вашите особено деликатни тъкани или необичайни материи ще се запазят за дълго, дълго време.

Сушилня Bosch WTH85206BY разполага с вграден Сензор за влажност, Индикатор за замърсен филтър, Индикатор уведомяващ Ви при нужда от източване на резервоара и Защита от деца по време на работа на уреда. Специалната функция за Презареждане може да Ви се стори изключително полезна, ако сте от хората, които все забравят по някой чорап на пода, след като вече са стартирали цикъла на уреда. С функцията Презареждане можете да спрете вече започналия цикъл и да добавите без никакви проблеми – забравеното.

Компактната машина може да бъде монтирана стандартно, като остане на пода. Без значение дали ще поставите уреда в перално помещение, килер или в коридор, близо до Вашата всекидневна, няма да забележите неговото присъствие, поради тихия му режим на работа, който регистрира 65dB. Предното зареждане, с люк отварящ се надясно Ви позволява да товарите пране с по-големи размери, като максималният обем на барабана е 8кг / 112 литра.

Размери: височина – 84.2см, широчина – 59.8см, дълбочина – 61.3см. Тегло – 48.1кг. Дължина на кабела – 145см.

4. Сушилня Bosch WTM85251BY

Сушилня Bosch WTM85251BY

Виж цената за днес

Тази барабанна сушилня в бял цвят от Bosch може да бъде точно това, от което се нуждаете, ако търсите сушилня с термопомпа, която да подхожда на интериора на Вашата кухня. Bosch WTM85251BY има всички обичайни функции, включително технологията SelfCleaning Condenser и 15 различни програмите за сушене.

С функцията SelfCleaning можете да почистите и обемистите предмети в дълбочина, а след това лесно да отстраните замърсяванията останали по вътрешността на уреда и по самия барабан.

Многобройните функции за пара ще помогнат на излизащите артикули да изглеждат свежи. За разлика от други модели с пара, сушилня Bosch WTM85251BY осигурява програма с горещ въздух и програма със студен въздух. Няма да се притеснявате и за вълнените и плетени пуловери, защото тях можете да третирате с програмата срещу разхлабване на нишките на вълна (без сушене). Останалите програми, които можете да изберете от дигиталния контролен панел са: Вълна, Mix, Кърпи, Sport/Fitness, Блузи/Ризи и програма за деликатни дрехи.

Освен това, не е нужно да се притеснявате, че нямате достатъчно време, за да извадите дрехите от уреда, преди да са се намачкали, защото ще можете да се възползвате от специалната функция за отложено програмиране.

Специалният вибрационен дизайн на сушилнята гарантира по-малко вибрации и по-нисък шум по време на работа, което прави уреда подходящ за монтиране във вътрешните части на Вашия дом.

Размери: височина – 84.2см, широчина – 59.8см, дълбочина – 59.9см. Тегло – 49.9см. Дължина на кабела – 145см.

5. Сушилня Bosch WTX87KH1BY

Сушилня Bosch WTX87KH1BY

Виж цената за днес

Термопомпената сушилня Bosch WTX87KH1BY с мега капацитет от 9кг със сигурност ще помогне дори на най-големите домакинства да почистят и изсушат дрехите си по-бързо. Но тази машина не е привлекателна само за големи семейства. Предимствата на тази сушилня с „мега капацитет“ се простират отвъд количеството артикули до самите големи артикули. Големи килими, които могат да се перат, покривки за мебели, завеси за прозорци и дори цели колекции спално бельо могат да се поберат вътре и също така да има място за преобръщане без мачкане, триене, бръчки и неравномерно сушене, което идва със стандартния капацитет при останалите модели сушилни. Предното зареждане, с десен люк, спомага за лесното товарене и разтоварване на барабана.

Можете лесно да управлявате тази термопомпена сушилня, благодарение на нейния интелигентен тъч скрий контролен панел, който освен всичко друго е и много стилен. Тъч скрий менюто Ви осигурява достъп до 15 програми за сушене на дрехите, съобразени с различните дни от ежедневието на едно семейство. Сред програмите ще намерите: Памук, Вълна, Спорт, Кърпи, Синтетика, Mix, Деликатно пране, Блузи/Ризи и Супер бързо 40 минути.

Интелигентните сушилни, като тази, използват интернет връзка, за да Ви помогнат да изпълнявате няколко задачи едновременно. Можете да управлявате Вашата сушилня от Вашия смартфон чрез функцията Home Connect.

Удобство Ви предоставя специалната функция Отложено програмиране, с която по-лесно ще планирате и организирате Вашето свободно време, както и умните сензори, които ще Ви предупреждават, когато филтърът е замърсен и има нужда от почистване. Ще чувате и приятна акустична сигнализация в края на всяка програма.

Размери: височина – 84.2см, широчина – 59.8см, дълбочина – 59.9см. Тегло – 55.3см. Дължина на кабела – 145см.

Какво е важно да знаете при избор на сушилня Bosch?

Настройки

При най-основните машини на Bosch Вие избирате времето за работа, температурата (висока, ниска и без нагряване) и нивото на сухота. Стандартните сушилни на Bosch също включват предварително зададени опции в зависимост от тъканта или предметите, които се сушат, като кърпи, синтетика или деликатни дрехи.

Много машини вече включват сензор за влага, който автоматично определя температурата и/или времето за работа на цикъла на сушене според влажността на това, което е в барабана, и дори могат да правят корекции по време на сушене. В съвременните модели на Bosch често има множество цикли, базирани на сензори
.
Има и настройки, които могат да бъдат приложени към много предварително определени селекции, които вече са на машината, като например избор на Еко-режим за намаляване на енергията или непрекъснато и периодично преобръщане след приключване на цикъл за предотвратяване на намачкването. В допълнение към тези програмирани настройки и функции, интелигентните модели на Bosch имат добавена възможност за изтегляне на повече цикли или Ви позволяват да създавате персонализирани настройки, а някои могат да се научат от настройките на сушилнята, които избирате.

Капацитет

Капацитетът се отнася до размера на барабана на сушилнята, въпреки че понякога може да видите и препратка към това колко килограма мокро или сухо пране могат да се поберат в барабана. Правилният капацитет за Вас ще зависи от количеството и вида пране, което обикновено имате, както и от размера на Вашето пространство.

Капацитетът на сушилните Bosch, обикновено варира в разликата между 7, 8 и 9 килограма. Не забравяйте, че мокрото Ви пране тежи много повече от сухото. За да вземете правилното решение тук, Ви препоръчваме да базирате решението си на капацитета на Вашата пералня.

По-малкият размер на барабана може да се равнява на по-малка машина, което е чудесно за тесни пространства или ако перете по-малко пране и не перете много обемисти предмети. Но за големи товари или тежки неща, по-голямото е по-добре. Сушилните с голям капацитет са чудесни за големи семейства, тези, които искат да прекарват по-малко време в пране чрез консолидиране на товарите, или за сушене на големи, обемисти предмети, като големи юргани, килими, одеяла и пр.

Пара

Парните функции помагат на сушилните да намалят бръчките по дрехите, да дезинфекцират трудни за почистване предмети като декоративни възглавници и дори да се справят с миризмите. Настройките за пара са идеални за сушене на набръчкани тъкани и намаляване на статичното електричество, както и съживяване на чисти, но набръчкани дрехи, като пране, оставено случайно в сушилнята твърде дълго. Въпреки че парните цикли не са заместител на гладенето, те трябва да помогнат за намаляване на тази скучна работа.

Специални и допълнителни функции

Помислете кои функции са най-важни за Вас. Сушилните изминаха дълъг път през последните 30 години – използват пара, дезинфекцират, могат да се персонализират за спално бельо и да изпълняват екологични цикли. Докато търсите нова сушилня, започнете да изследвате общите характеристики и вижте кои са най-важните за Вас, спрямо начина на живот, който водите и ежедневието, което обикновено имате.

Ако имате нужда от сушилня, която може да се отърве от бръчките по дрехите, или не знаете как да работите с ютия, закупуването на сушилня с парен цикъл е чудесно решение. От друга страна, ако пък екологичното съзнание е на върха на ума Ви, вземете енергийно ефективен модел с екологични цикли на сушене, който ще намали въздействието Ви върху околната среда.

Какво прави сушилните Bosch различни от другите производители?

В допълнение към стандартните функции и програми, сушилните Bosch предлагат синтетична, топла сушилня, програми за алергии, комбинирани със специално разработен антивибрационен външен дизайн на корпуса. Освен това, характерно за сушилните Bosch от по-ново поколение е това, че имат LED осветление на барабана, за да може прането да се поставя и изважда лесно дори при слаба светлина.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo