Най-Добрите Столчета за Хранене 2024

Детското столче за хранене е един от артикулите, които не бива да липсват в дома Ви, защото улеснява значително Вашето ежедневието и осигурява безопасност и комфорт на детето по време на неговите хранения. Столчето за хранене е обособено пространство, в което Вашето бебе ще се храни безопасно, дори ако не стоите непрекъснато прилепени до него. Освен подходящи за хранене, някои детски столчета се усъвършенствани с вградени двойни табли, подходящи за игри, където детето може например да рисува или да си играе с някоя играчка, докато Ви изчаква да му приготвите обяда.

Най-важните аспекти, на които трябва да обърнете внимание, в избора си сред най-добрите столчета за хранене са: безопасност, степен на регулиране на облегалката, стабилност и вид на материала, от който са изработени компонентите. Безопасността на детето се осигурява от колани, които се закопчава в две или по-често в пет точки. Можете да разберете колко стабилен е столът според материала, от който е направен и според теглото му, тоест колкото по-тежък е, толкова по-стабилен е.

Разгледайте нашия старателно подбран чарт с най-добрите столчета за хранене. Може би Вашият модел се намира точно тук. Ако пък не го откриете, то поне ще научите важни и интересни неща за столчетата за хранене, които ще Ви помогнат в избора.

Най-добрите столчета за хранене

1. Столче за хранене Mappy

Стол за хранене Mappy

Виж цената за днес

От всички така наречени най-добри бебешки столчета за хранене, които проучихме, столчето Mappy ни хареса най-много. Комфортът, предлаган на детето, лекотата на почистване, здравината на краката и цялостното качество на това детско столче за хранене представляват изключително добра комбинация.

Това столче е подходящо за деца от 6 месеца, когато трябва да започне разнообразяването на мъничето. Може да се използва, докато детето достигне 36 месеца или 20кг. Теглото на конструкцията е 10кг.

Ще Ви хареса това, че столът има сладък дизайн, с пъстри картинки, с преобладаващ син цвят, което го прави по-подходящ за момчета, но не и задължително. Освен това материалът на тапицерията на седалката е с много добро качество и се почиства изключително лесно – само с едно забърсване, благодарение на гладката му повърхност. Седалката е още снабдена с колан, който е много полезен и безопасен, с 5-точковото закопчаване, осигуряващ правилна опора и безопасност за детето.

Височината на столчето може да се регулира в 5 позиции. По този начин можете да я регулирате според възрастта на детето или спрямо височината на Вашата маса за хранене. Лесно можете да отстраните подвижната тавичка на подноса като отключите страничното заключване, за да я почистите над мивката. Облегалката също може да се регулира в 4 позиции, до максимално легнало положение, в случай че на Вашето мъниче му се е приспало след обилното похапване. Подвижна е и поставката за крака, за да може Вашето мъниче да осеща опора под крачетата си и да се чувства комфортно.

2. Столче за хранене 2 в 1 Kinderkraft Fini

Столче за хранене 2 in 1 Kinderkraft Fini

Виж цената за днес

Ако търсите стилно и елегантно столче за хранене, което ще Ви бъде не просто полезно по време на храненията на Вашето мъниче, но и ще е идеално допълнение към красивия Ви интериор – това столче 2 в 1 Kinderkraft Fini е правилният избор за Вас.

Вече над 10 години компанията Kinderkraft улеснява живота на родителите и се грижи за нуждите на техните деца. Столчета за кола, столчета за велосипеди, колички, както и много други помощни средства за майки и бащи на марката, се използват от милиони деца по света. С мисията да улесни живота Ви, тази марка работи на почти всеки континент по света. Нека разгледаме удобствата, които ще Ви предложи.

Благодарение на неутралните си цветове от бяло и сиво, това столче е еднакво подходящо и за момичета и за момчета. Здравата конструкция е комбинация от PP пластмаса, стомана и дърво в основата при краката, с характерна разширена стойка за непоколебима стабилност. Благодарение на това теглото на конструкцията е едва 5.1кг, което го прави може би един от най-леките модели столчета за хранене.

Покритието на седалката е от еко кожа, която не спарва и не пързаля детето, дори когато още е неумело в стабилното сядане. Почиства и поддържа се лесно. Разбира се, от безопасна гледна точна можете да използвате 5-точковия колан на седалката, за да бъдете спокойни, дори когато отидете набързо до съседната стая.

2 в 1 столчето Kinderkraft Fini расте заедно с Вашето дете, като преминава от високо столче за хранене на бебета, към малък стол, подходящ за по-големи деца. Това е удобство не само за детето, но и за неговите родители, защото ще са спокойни, че са осигурили безопасност на детето си до поне 5 годишна възраст (или до достигане на 15кг тегло на детето).

3. Столче за хранене Wunderkid Play

Столче за хранене Wunderkid Play

Виж цената за днес

Wunderkid Play е практично и удобно столче. Снабдено е със система за сгъване, за да можете да го съхранявате лесно без да заема излишно място – един от най-честите проблеми с големия обем на столчетата и малките кухни – тук е елиминиран. Може да се използва веднага след като детето започне да сяда самостоятелно, до достигане на 36 месечна възраст или тегло от 15кг. Теглото на конструкцията е 8кг. Калъфът е мек, от еко кожа, за да може да се почиства бързо и лесно само с навлажнена кърпа.

Едно от незаменимите предимства, които това столче Ви предлага е възможност да регулирате височината му според масата, на която е поставено детето. Ще имате възможност от цели 7 позиции във височината, което е изключително и не е често срещана възможност дори при много скъпите модели столчета за хранене. Получавате възможност от съвсем ниска позиция, почти изравнена с пода, така ако имате по-голямо дете ще му осигурите достъп да си играе с бебето, чак до съвсем висока позиция, в която ще можете да храните детето изправени, без излишни привеждания и болни в кръста и раменете. Седемте регулируеми позиции ще Ви позволят лесно да намерите точната височина на Вашата маса и така бебето Ви да стои на нея като пълноправен член на семейството, вместо по-встрани.

Също така облегалката може да се регулира в 3 позиции, от седнало към полулегнало до напълно легнало. Така лесно ще можете да пригодите модела към възрастта на Вашето бебе и да го положите например полулегнало, в периода, когато още не е съвсем готово за напълно седнало положение. Но и легналото положение прави седалката на Wunderkid Play изключително удобна за малчугана, особено когато му се приспи след похапването. А през това време, за да не Ви пречи, можете удобно да закачите подноса на гърба на столчето на обозначеното за това място. През цялото това време на хранене ще можете да обезопасите детето си с 5 точкова система на коланите.

4. Столче за хранене Wunderkid Swing 2 в 1

Столче за хранене Wunderkid Swing 2 in 1

Виж цената за днес

Столът Wunderkid Swing 2 в 1 предлага толкова много възможности за регулиране, че може да се използва много години подред. Освен това качеството на материалите е неоспоримо. Столът е практичен. Има система за сгъване, за да можете да го съхранявате удобно, където пожелаете.

Дизайнът му в семпло бежово и бяло, много чист и подходящ както за момичета, така и за момчета. Калъфът е мек, изработен от висококачествени материали, почистването е бързо и лесно, като дори може да се сваля от конструкцията. Предлага се с допълнителна, удобна, подвижна възглавница.

Столчето Ви предлага възможността да регулирате височината му в 5 различни позиции според масата, на която е поставено детето или според Вашата собствена височина. Също така облегалката може да се регулира в 3 точки, а стойката за крачета може да се разширява, за да позволи на детето пълно легнало положение с изправени колене. Подносът също, разбира се, може да се премахва с едно лесно издърпване с две ръце. Това позволява на детето да се настани максимално удобно в столчето, позволява на родителя лесно да го постави или извади от седалката, както и бързото му почистване след хранене. Относно безопасността, която трябва да осигурите на Вашето дете, то ще можете да използвате сигурния 5-точков колан на седалката.

И ако всичко това не стига, то ще харесате транспортните колела на модела, с които можете да го приплъзвате из стаята, там където намерите за удобно, вместо да го вдигате. А, когато Вашето мъниче се почувства изморено и сънено, с едно движение ще можете да му осигурите нужната почивка, като наклоните седалката до пълно легнало положение и включите нейния вграден, електронен механизъм на люлеене. Сгъваемата конструкция на това столче за хранене Wunderkid Swing 2 в 1 е олекотена, изградена от пластмаса и метал.

5. Столче за хранене 2 в 1 Peg Perego

Столче за хранене 2 in 1 Peg Perego

Виж цената за днес

Започвайки от първите дни от живота на детето, продуктът може да се използва като люлеещ се стол, в който то може да спи, а от 6 месеца може да се използва като стол, с вграден поднос, на който да предлагате любимите ястия на Вашия мъник. Основното предимство, което предлага този продукт е, че мъничето свиква с него от раждането и когато искате да го поставите на стола, няма да се сблъсквате с поредната бебешка криза. Peg Perego е одобрено за използване от раждането.

Освен в люлка и стол, Peg Perego може да се трансформира и в шезлонг, с ъгъл от 150 градуса. В тази позиция можете да използвате анатомичния ограничител в комплекта и да закопчаете колана в 5 точки, за безопасност. Олекотената конструкция е подходяща от 0 до 3 години на детето, като има цели 7 степени на регулиране на височината. Тоест, когато Вашето дете расте, ще можете адекватно да отговорите на неговите нужди и няма да го карате да наднича из под масата или да яде от нея от прекалено високо разстояние, защото столчето е достатъчно гъвкаво, за да се пригоди към растежа и нуждите му.

За да нахраните мъничето трябва да закрепите таблата, която е двойна, а след като се нахрани, отделяте само горната табла, която можете да измиете в съдомиялна, докато през това време оставите детето да си играе с нещо друго върху подноса. Покривалото на седалката е антиалергично и лесно за почистване, благодарение на екологичната кожа в бяло и свежо зелено. Това прави столчето еднакво подходящо както за момчета, така и за момичета.

Въпреки удобните транспортни колелца, ще забележете, че приплъзването на столчето се извършва изключително удобно, благодарение на олекотената му конструкция от пластмаса и метал, с общо тегло от 7.6кг.

6. Столче за хранене Wunderkid Loofy

Столче за хранене Wunderkid Loofy

Виж цената за днес

Със столчето Wunderkid Loofу, масата със сигурност ще се превърне в специална, тъй като този стол е създаден, за да привлече вниманието на малкото дете. С много регулируеми и адаптивни функции, Wunderkid Loofy ще расте заедно с Вашето бебе от 6 до 36 месеца.

Най-важните характеристики на този стол за маса е фактът, че е много лесен за употреба и височината му пасва перфектно на всяка маса. Височината се регулира в 5 различни позиции, докато облегалката се регулира в 3 – от седнало до легнало. Оборудван е с 5-точкови предпазни колани за максимална безопасност.

Конструкцията на столче за хранене Wunderkid Loofy е лесна за пренасяне. Има свиващ се механизъм и е направена от пластмаса и метал. Теглото на конструкцията е 14.8кг, което означава, че можете да го грабнете с една ръка и да го натоварите в багажника на колата, когато отивате на почивка за по-дълъг период.

Самата седалка е много удобна и мека за детето. Тапицирана е със специален нетъкан текстил, който не попива разлятата храна и може да се мие или забърсва с навлажнена кърпа. Подносът е двоен и също се почиства лесно, без да се разглобява цялата конструкция. Под седалката на детето ще намерите малък багажник, в който можете да съхранявате различни принадлежности, които да Ви бъдат под ръка.

7. Столче за хранене 2 в 1 Peg Perego Siesta Follow Me

Столче за хранене 2 в 1 Peg Perego Siesta Follow Me

Виж цената за днес

Започнете правилно да разнообразявате Вашето мъниче, като използвате най-добрите продукти за неговия/нейния комфорт, така че храненето да е удоволствие както за Вас, така и за него. Siesta Follow Me на Peg Perego е интуитивен и лесен за работа, като може да се използва още от самото раждане на детето във възраст от 0 до 3 години, или до достигане на 15кг тегло на детето.

Този стол има модерен дизайн и приятна на допир материя в атрактивен цвят бордо. Тапицерията на седалката се поддържа лесно, почиства се с влажна кърпа и няколко прости движения. Таблата също е мобилна и можете да я издърпате от конструкцията, за да я откачите и да я измиете директно над мивката. Вие печелите повече свободно време, а детето печели повече време за игри и занимания с мама. Има облегалка, която се накланя в 5 позиции, до пълна хоризонтална, за да може бебето да се отпусне или да спи. Разполага и с упора на крачетата, върху която детето може да стъпи, за да се чувства по-стабилно и комфортно.

За по-голяма безопасност на детето предпазният колан е в 5 точки. Въпреки осигурената висока сигурност се препоръчва да използвате колана винаги, когато поставяте детето на столчето. Конструкцията на Siesta Follow Me е изградена от пластмаса и метал, за да бъде едновременно здрава, но и лесна за поддържане и лесна за пренасяне. Теглото ú е 10.5кг.

Какво е важно да знаете при избор на детско столче за хранене?

Безопасност

Преди покупка се уверете, че избраната от Вас седалка отговаря на регламентираните стандарти за безопасност. Ако столчето изглежда много добре от естетична гледна точка, но не гарантира безопасността на детето, значи изборът не е правилен. Комфортът и безопасността на детето са основните аспекти, които трябва да имате предвид, преди да направите окончателния си избор.

Подходящият стол за хранене на деца трябва да бъде оборудван с регулируем предпазен колан и за предпочитане с подвижна табла. В идеалния случай краката, с които се предлага столът, са регулируеми, така че да можете да регулирате височината им според височината на масата.

Пет точково закопчаване

  • Това включва колан с презрамки за раменете, кръста и чатала, така че децата да не могат да паднат или да се катерят:
  • Презрамките, които се прикрепят към седалката на височината на раменете, осигуряват по-ефективно прилягане от тези, които се прикрепят към задната част на колана на кръста;
  • Коланът за чатала трябва да бъде закрепен достатъчно близо до гърба, така че детето да не може да се плъзне на една страна;
  • Катарамите трябва да са лесни за разкопчаване, но не и за детето Ви;

В идеалния случай коланът не трябва да може да се сваля или поне да изисква инструмент за премахването му. По този начин е по-малко вероятно Вие или Вашето дете да го извадите и да го загубите или да забравите да го поставите отново.

Издръжливост и стабилност

Моделът, който изберете, трябва да бъде доста издръжлив и следователно с добро качество по отношение на покритията. Тъй като покупката на стол за хранене на дете може да се счита за доста дългосрочна покупка, този критерий трябва да се спазва. Затова отдайте по-голямо значение на покритията, за да сте сигурни, че столът ще издържи възможно най-добре във времето.

Също така столът за маса за деца трябва да е стабилен. Разбира се, бебето няма да прекара целия ден седнало на масата, но стабилността е важен критерий, за да се избегнат възможни инциденти, които могат да възникнат поради нестабилен стол.

Сложност

Има обикновени столове за маса и еволюционни столове за маса. Първата категория е представена от модели, съобразени с възрастта на детето, които не могат да се адаптират с времето, когато детето расте на височина и тегло. Обикновените трапезни столове са по-стари модели, сега заменени от еволюционни трапезни столове. Те са направени така, че постепенно да следват растящото бебе. Позициите на тези седалки са регулируеми, седалките се накланят леко, предпазните колани и таблата се свалят, а аксесоарите, с които са снабдени, осигуряват на детето необходимия комфорт по време на хранене. Повечето родители предпочитат този вид столчета заради техните удобства.

Цена

Има детски столчета за хранене за всеки бюджет и предпочитания. От най-простите до най-сложните модели, цените им отразяват полезността и функциите, които притежават. Цената на детски стол за хранене се определя от материала, от който е изработен, възможността за регулиране или аксесоарите, които са включени.

5/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo