Най-Добрите Смарт Аудио Системи за 2024

Много хора са гледали научнофантастични филми, в които можете да управлявате много домашни устройства само с гласови команди, като например да настроите температурата, да отворите или затворите завесите, да включите музика или телевизор. Можете да научите прогнозата за времето само като зададете въпрос.

Преди време това изглеждаше нереалистично, но сега можете да направите всичко това с помощта на интелигентен високоговорител. Това устройство изглежда като обикновен безжичен Bluetooth високоговорител с функция за гласов асистент. Това му позволява да се използва не само за слушане на музика, но и като самостоятелно устройство, което може да се използва за задействане на различни функции само чрез поискване. Когато избирате високоговорител, е препоръчително да прочетете характеристиките му и отзивите на потребителите, които са закупили джаджата.

„Интелигентният високоговорител“ е безжично интелигентно устройство с вграден микрофон и високоговорител, което се управлява от гласов асистент. Основната характеристика на джаджата е собственият ѝ миникомпютър, предназначен да разпознава и изпълнява дадени команди.

Най-добрите смарт аудио системи

1. Тонколона Amazon Echo Dot 3

Тонколона Amazon Echo Dot 3, Alexa

Виж цената за днес

Echo Dot 3rd Gen е третото поколение на компактния интелигентен високоговорител на Amazon с подобрен звук и красив дизайн. В сравнение с предишното поколение силата на звука на джаджата се е увеличила със 70 процента – отговорът на гласовия асистент вече е още по-ясен и отчетлив.

Високоговорителят може да бъде свързан към интернет за възпроизвеждане на музика чрез услуги за стрийминг, като Amazon Music, Spotify, Pandora, ToneIn и други услуги. Благодарение на 3,5-милиметровия аудио жак можете да свържете устройството си към високоговорителя не само чрез Bluetooth, но и с кабел. Amazon Echo Dot 3 е съвместим и с новия Echo Sub.

Тонколонката е с миниатюрен размер и ще се впише добре във всеки интериор, без да привлича прекалено много внимание. Има заоблена форма и периметърът му е подплатен с плат.

В горната част на устройството има LED пръстен, който показва кога устройството се използва, и 4 функционални бутона за управление на устройството. За свързване с други аудиоизточници, например голяма аудиосистема, има аудиожак 3,5.

Изцяло новият дизайн на Amazon Echo Dot от 3-то поколение придобива освежен вид. Той има нов свеж допир на материала, който го отличава от предишното поколение Echo Dot.

Освежената аудиосистема ще ви осигури добро качество на звука. Що се отнася до микрофона, микрофонът с 4 матрици е най-добрият в сегмента. Качеството на разговорите е страхотно.

Това, което отличава Amazon Echo Dot от други подобни устройства и гласови асистенти, е отличното разпознаване на речта. Невъзможно е да не го забележите.

2. Тонколона Sony SRS-RA3000B

 

Тонколона Sony SRS-RA3000B

Виж цената за днес

SRS-RA3000 има елегантен външен вид, с класически заоблен цилиндричен корпус и обграждаща го тъкан. Под материята има два високочестотни говорителя, два пасивни излъчвателя и един високоговорител с пълен обхват.

Безжичният високоговорител SRS-RA3000 на Sony е оборудван с 80 мм широколентов възходящ високоговорител, два 17 мм високочестотни говорителя, монтирани на страничните панели, и два продълговати пасивни говорители с размери 103 x 37 мм. Един от уникалните качества на Sony е,че дори може да се използва във влажни помещения, като например кухни и бани.

Функционалността на Sony SRS-RA3000 включва поддръжка на всички актуални гласови асистенти, формат 360 Reality Audio, както и автоматично калибриране на звуковото поле. Всички функции се управляват чрез приложението Sony Music Centre.

Безжичният високоговорител SRS-RA3000 се отличава с уникален дизайн с високо качество на звука и е съвместим с 360 Reality Audio. Това ви позволява да озвучите стаята с музика и да подобрите още повече звуковото си потапяне.

SRS-RA3000 е компактна, влагоустойчива система от високоговорители за жилищни помещения. Това позволява да се поставя във всяка стая – от кухнята до всекидневната. Непрекъснатото автоматично калибриране осигурява качествен звук, подходящ за всякакъв вид помещения.

3. Amazon Echo Dot 4

Смарт тонколона Amazon Echo Dot 4

Виж цената за днес

Echo Dot 4 има елегантен, компактен дизайн, който се вписва идеално в малки пространства. Той осигурява богат звук с ясни вокали и балансирани басове, на които можете да се наслаждавате навсякъде в къщата.

С функцията Multiroom за музика можете да слушате музика, радиостанции, подкасти и книги на съвместими устройства Echo във всяка стая на дома си.

Amazon е избрала унифициран дизайн за четвъртото поколение Echo Dot-сферичен дизайн. Новата форма вписва високоговорителя по-добре в заобикалящата го среда и допринася за по-доброто разпространение на звука в пространството. Тонколонката се побира навсякъде,благодарение на уникалния си дизайн. Долната част на високоговорителя е изработена от пластмасов плосък панел, а горната част на сферата е покрита с плат.

Amazon подчертава, че при производството на високоговорителите са използвани рециклирани материали: половината от пластмасата и 100% от тъканта са изработени от битови отпадъци. 100% от алуминия се получава от рециклиране на отпадъци. Amazon предприема и други мерки за опазване на околната среда, като тук можем да споменем екологичните опаковки, енергоспестяващия режим и използването на вятърна и слънчева енергия в производствените линии.

След дизайна друга важна актуализация е качеството на звука.
Високоговорителят е с по-мощен 1,6-инчов драйвер; по-голям от 1,1-инчовия високоговорител от трето поколение.

Звукът е много по-силен от този на предишното поколение Dot. Четвъртото поколение Echo Dot предлага зашеметяващ кристално чист звук.

4. Умен говорител Google Home mini

Умен говорител Google Home

Виж цената за днес

Многофункционален интелигентен високоговорител на Google за слушане на музика и управление на интелигентната ви домашна система. За разлика от подобни устройства, този модел има възможността за дълбока интеграция с услугите на Google, което го прави привлекателен избор за потребителите, които желаят да приемат удобството на гласовия контрол.

Умният високоговорител Google Home Mini е оборудван с вграден Bluetooth адаптер, Wi-Fi модул и един широколентов високоговорител. То може да възпроизвежда музика, да управлява интелигентни домашни устройства, да отговаря на прости въпроси, да добавя събития в календара и да възпроизвежда видео/аудио чрез Chromecast. Производителят го позиционира като достъпно устройство за напреднали потребители и домашни ИТ ентусиасти.

Благодарение на данните, натрупани от гласовите услуги на Google, разпознаването на речта е реализирано на много високо ниво и не се нарушава дори от ясно изразен акцент. Можете да слушате музика от високоговорителя чрез услугите за стрийминг Google Play Music, Pandora и Spotify. Устройството се предлага в три цвята: светлосиво, тъмно сиво и червено. Горната част на високоговорителя е изработена от текстуриран плат, който изглежда ефектно и се почиства лесно от прах.

Корпусът на Home Mini е обвит в материал на основата на плат, който е разработен специално за устройството. Google твърди, че този високоговорител може да осигури отличен 360-градусов панорамен звук. Освен това предлага възможност за съвместна работа с външни високоговорители чрез Chromecast Audio и поддържа синхронизация със смартфони с Android от версия 4.2 и устройства с iOS 9.1 и по-нови версии. Върху корпуса има две чувствителни на допир зони (които не се виждат) за управление на силата на звука, а също и бутон за изключване на микрофона. Долната повърхност е покрита с противоплъзгащ слой, така че можете да поставите Google Home Mini навсякъде.

5. Смарт тонколона Google Nest Mini Smart Home

Смарт тонколона Google Nest Mini Smart Home

Виж цената за днес

Google Nest Mini е достъпен интелигентен високоговорител с Google Assistant. Nest Mini е физически идентичен с Google Home Mini. Тонколонът е с извити страни, с размери 42 мм на 98 мм, с горна половина, покрита с плат, и гумена долна част.

Смарт тонколонката се предлага в няколко цвята. В средата на горния панел са разположени група от четири светодиода, които светят през тъканта, когато Google Assistant слуша. Още два светодиода са разположени под ръба на тъканта от двете страни и служат за управление на силата на звука на високоговорителя, като светват при докосване. За да оптимизира работата на гласовия асистент, Nest Mini разполага с трети микрофон, който помага на софтуерен алгоритъм, базиран на изкуствен интелект, да изчисти говора на потребителя от околния шум.

На задната страна на Nest Mini има гнездо за включения в комплекта адаптер за захранване и превключвател за микрофона. Той не разполага с 3,5 мм изход като Echo Dot, но поддържа Bluetooth и може да контролира всеки съвместим с Google Cast високоговорител. Отворът за монтиране в долната част на Nest Mini ви позволява да го окачите на стената.

От Google твърдят, че Nest Mini има 40% по-силен бас от своя предшественик. Що се отнася до музиката, можете да помолите Google Assistant да пусне нещо от Google Play Music, YouTube Music, Deezer, Pandora или Spotify. Nest Mini може също така да настройва всяка интернет точка и да възпроизвежда аудиокниги от Google Play Books. Не можете директно да намирате и възпроизвеждате музика от други източници с помощта на Google Assistant, но можете да стриймвате звук от телефона си чрез Bluetooth или Google Cast.

6. Тонколона Harman Kardon Citation 500

Harman Kardon Citation 500

Виж цената за днес

Продуктите на Harman са световноизвестни и не се нуждаят от представяне. Kardon Citation 500 впечатлява с всичко – от качеството на изработката и звука до рекордната си цена.

Размерите му са доста впечатляващи 212x374x172 мм, а теглото му е почти 8 кг. За тези, на които Citation 500 може да се стори твърде голям, производителят предлага по-компактен модел – Citation 300 с тегло 4 кг.

Овалната форма, плътната качествена тъкан с примес на вълна, черният или сивият цвят помагат за позиционирането на системата в премиум сегмента. И дори не споменахме другите му качества.

Два едноинчови високочестотни говорителя и два 5-инчови нискочестотни говорителя с обща мощност 200 W осигуряват достатъчно звук, запълващ помещението, дори в големи стаи (до 50 квадратни метра). Поддръжката на функцията Multiroom ви помага да изберете характера на звука, който да отговаря на особеностите на помещението. Стилният модул се вписва хармонично във всеки модерен интериор благодарение на елегантния си и изчистен дизайн.

Bluetooth, Wi-Fi, Google Assistant, стрийминг услуги, интернет радио, информационен дисплей на горния панел – всичко това допринася за удобството при използване. С помощта на високоговорителя можете да управлявате интелигентни светлини, термостати, ключове и камери.

Harman Kardon Citation 500 е много мощна висококачествена тонколона с богат интерфейс, която е идеална за взискателни потребители, които изграждат живота си върху съвременните технологии.

7. Смарт тонколона Google Home Hub

 

Смарт тонколона Google Home Hub

Виж цената за днес

Google Home Hub може да се използва за изпълнение на различни задачи – от календар до намиране на рецепти за различни ястия. По отношение на функционалността дисплеят е подобен на гамата от интелигентни високоговорители на Google. Но за разлика от тях той има 7-инчов дисплей, така че позволява взаимодействие чрез интерфейс, а не просто чрез гласови команди. Home Hub се захранва от гласовия асистент Google Assistant, така че е възможно най-лесен за използване. Той може да се използва и за управление на свързани интелигентни домашни устройства. Интелигентният дисплей е допълнително оборудван с висококачествен високоговорител и микрофон, което позволява гласово управление, възпроизвеждане на видео и аудио.

С размери 178,5 x 118 x 67,3 мм и тегло 480 г, то не заема много място и е лесно за използване. Производителят предлага избор от няколко цвята. Със своите спокойни тонове и стилен дизайн устройството ще бъде подходящо за всеки интериор. Може да се постави във всекидневната, спалнята или кухнята. Естетическият дизайн отразява удобството и функционалността на уреда. Що се отнася до дизайна, Home Hub представлява HD сензорен екран, който е монтиран на специална основа. Тя държи уреда под удобен наклон за използване.

Хъбът на Google има модули Wi-Fi и Bluetooth 5.0. Това дава възможност за използване на устройството като контролен център за функциите на интелигентния дом. Поддръжката на NEST осигурява цялото удобство на видеонаблюдението, но се предлага и интеграция с други популярни системи. Сензорният дисплей визуализира всички заявки на потребителя. Можете да преглеждате информацията, която ви интересува, успоредно с гласовия отговор на Google Assistant. Например, устройството ще покаже на потребителя времето не само за съответния ден, но и за няколко дни напред. Google Home Hub е снабден с високоговорител със сила на звука 80 dB и два микрофона. Затова устройството е подходящо не само за преглед на интересуваща ви информация, но и за слушане на музика.

Какво е важно да знаете при избор на смарт аудио системи?

Обем

Ако искате интелигентен високоговорител само за слушане на музика, аудиокниги и подкасти, трябва да изберете устройство с мощност поне 30 вата. Колкото по-висока е мощността, толкова по-силен и чист е звукът.

Музикални услуги

Умните високоговорители не винаги са съвместими с всички услуги за стрийминг на музика. Например Apple Music е единствената съвместима услуга за стрийминг на музика с устройствата HomePod, докато високоговорителите Amazon Echo могат да възпроизвеждат и контролират възпроизвеждането от Amazon Music, Spotify, Deezer и Apple Music.

Система Smart Home

За да управлявате интелигентни устройства като електрически крушки, термостати за отопление или устройства за стрийминг на телевизия, трябва да изберете съвместим с тях гласов асистент.

Други връзки

Повечето интелигентни високоговорители се свързват със смартфони чрез Wi-Fi и Bluetooth, което ви позволява да възпроизвеждате музика, съхранена в телефона ви. Някои устройства имат 3,5-милиметров жак, който ви позволява да свържете високоговорителя към устройство, което няма Bluetooth, например стар MP3 плейър. Други високоговорители имат оптична връзка, която се намира в телевизорите и се използва за свързване на системи за съраунд звук.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo