Най-Добрите Саундбар Системи за 2024

Днешната ни класация е посветена на най-добрите саундбар системи. В края на краищата, дори технически усъвършенстваният телевизор с огромен екран и брилянтна картина не може да осигури перфектен звук при гледане на филми или слушане на музика. Ценителите на висококачествения звук намират решение в системите за домашно кино.

Но не всеки разполага с пространство, което да го побере. Саундбар, моноблокова активна тонколона, чиито високоговорители се управляват от сложен цифров алгоритъм, имитиращ доста убедително звука на обикновена пространствена система от високоговорители, може да бъде решение: един добър саундбар, заемащ минимално пространство в стаята, ще може да раздели звуковата сцена не само в посока “дясно-ляво”, но и “напред-назад” и дори “нагоре-надолу”, използвайки особеностите на човешкия слух.

Въпреки че евтиният саундбар няма да осигури пространствен звук, в сравнение с мощните високоговорители, които вече са вградени в плоските панели, той ще осигури по-добро качество.

С разпространението и усъвършенстването на безжичните технологии предимството на саундбарите е и лесният им монтаж: необходимо е само да ги включите в контакт, без да се налага да дърпате кабели за високоговорителите из цялата стая. Съвременният саундбар може да се свързва с източника на звук и активния субуфер “по въздуха”, да възпроизвежда звук от локалната мрежа и т.н.

Нека оценим какво предлага пазарът за 2022 г. След като разгледахме много модели на българския пазар, ще представим нашата класация на най-добрите soundbar системи.

Най-добрите саундбари

1. Soundbar Samsung HW-Q950A

Soundbar Samsung HW-Q950A

Виж цената за днес

Samsung HW-Q950А осигурява пълно потапяне в завладяващия звук. 9 основни канала на саундбара, 1 канал на субуфера и 4 канала на високоговорителите, излъчващи нагоре, създават обгръщащо звуково поле. Интегрираните високоговорители, разположени от край до край, запълват цялото пространство между саундбара и задните високоговорители, като засилват усещането за съраунд звук. Високоговорителите на саундбара Samsung HW-Q950А се синхронизират с високоговорителите на вашия телевизор, като създават поглъщащо звуково изживяване. Високоговорителите на саундбара, работещи с високоговорителите на телевизора, подобряват ефекта на съраунд звука, така че ще изпитате по-дълбоко преживяване при гледане на съдържание.

Samsung HW-Q950А е феноменално мощен, детайлен и динамичен. Ефектите са добре разположени вертикално или хоризонтално. Вокалите са кристално чисти, реалистични и леко издигнати, така че да не изглежда, че идват изпод картината на телевизора.

На системата Dolby Atmos е присъщо силно усещане за триизмерно пространство и голяма мощност за ефективно управление на ефектите в това пространство – две неща, с които Q950A се отличава.

Саундбарът поддържа Bluetooth и Wi-Fi и има два HDMI входа, HDMI изход с поддръжка на eARC и оптичен цифров аудиоизход. HDMI проходът поддържа Dolby Vision и HDR10+, както и основния HDR10, а поддръжката на eARC означава, че може да приема без загуби Dolby Atmos / DTS: X, предавани от eARC-съвместими телевизори.

2. Soundbar Sony HT-SF150

 

Soundbar Sony HT-SF150

Виж цената за днес

Позволете на музиката да преминава през всеки милиметър на тялото ви. Насладете се на дълбокия тътен и мощните басове на саундбара HT-SF150 на Sony. Устройството разполага с мощен високоговорител Bass Reflex, който осигурява изключително дълбок звук. Въпреки това мощта на този високоговорител е скрита в малък компактен корпус, който можете лесно да преместите на желаното от вас място. Така че не е необходимо саундбарът да бъде фиксиран в стаята ви, а можете да го преместите в друга стая, когато е необходимо, без никакво усилие.

Технологията S-Force Front Surround осигурява изключително изживяване. Той може да възпроизведе звука, с който сте свикнали от киното, директно във вашата всекидневна. Звуковата следа е отчетлива и богата, като надеждно изпълва цялата стая. Така че независимо къде седите, гарантирано ще изпитате страхотно преживяване във фотьойла, на дивана или в ъгъла на стаята. Дори и при висока сила на звука няма изкривяване на звука, което със сигурност ще задоволи дори взискателните потребители.

Когато свържете устройството към телевизора с помощта на един HDMI ARC кабел, ще можете не само да слушате звука, докато гледате филми и телевизионни предавания на саундбара, но и да управлявате информацията директно от екрана на Smart TV и да регулирате настройките за най-добро изживяване. В допълнение към HDMI можете да избирате и между оптичен аудиовход, USB или безжична технология Bluetooth.

Общата мощност на устройството е 120 W, като 60 W идват от саундбара, а останалите 60 – от вградения субуфер с Bluetooth безжична връзка. В панела има USB порт за използване на външни устройства за съхранение на данни. Sony HT-SF150 разполага с технология за съраунд звук S-Force PRO Front Surround, както и с цифров усилвател S-Master. Потребителят има възможност да прикрепи саундбара и към стената.

3. Soundbar LG SJ2

Soundbar LG SJ2

Виж цената за днес

Компактен саундбар с богат звук. Елегантността на изтънчения дизайн позволява на саундбара да допълни перфектно интериора ви, подчертавайки характеристиките на вашия телевизор.

Саундбарът LG SJ2, оборудван с Bluetooth интерфейс, е в съответствие с акустичния формат 2.1. Субуферът е свързан безжично. Общата изходна мощност на системата е 160 W, от които 60 W се падат на саундбара. Моделът е оборудван с оптичен вход S/PDIF и поддържа синхронизация на звука чрез оптичен кабел. Поставете субуфера, където пожелаете, и се наслаждавайте на страхотни басове. Можете да управлявайте възпроизвеждането от мобилни устройства чрез безжично предаване на музика към саундбара.

Звуковият панел може да се възпроизвежда също от USB носител. Поддържаните формати са LPCM, MP3 и WMA. Енергийната ефективност на саундбара се подобрява благодарение на наличието на режим на заспиване. Саундбарът може да се управлява с доставеното компактно дистанционно управление.

Размерите на саундбара са 660x99x55 мм. Същите показатели за субуфера са 170x204x300 мм. Комплектът се предлага в черен цвят, за да подхожда на всеки интериор.

4. Soundbar Sony HT-S350

Soundbar Sony HT-S350

Виж цената за днес

Sony е една от най-големите компании в света и една от трите най-големи японски компании, произвеждащи богато аудио оборудване за домашна и професионална употреба. Саундбарът HT-S350 изглежда дискретно, но стилно и ви позволява да се потопите в епицентъра на случващото се на екрана, а не да бъдете просто зрител.

С размери 900 мм x 64 мм x 88 мм и тегло 2,4 кг проекторът се вписва добре в помещението – може да се монтира на рафт, на етажерка или на стена. Лекото заобляне на предните ръбове на високоговорителя и субуфера, матираните повърхности и защитните метални решетки с фина перфорация придават на дизайна мекота и елегантност. Системата изглежда проста и в същото време скъпа.

Проекторът има два 85-ватови високоговорителя и един субуфер с мощност 150 W. Благодарение на рефлексния си порт и дебелостенния корпус субуферът е доста голям – около 40 см на височина и дълбочина – и тежък (7,8 кг). Благодарение на тънката си 19-сантиметрова предна част той не изглежда обемист, но звукът му е изключително дълбок и богат. Тогава басът буквално кара пода да вибрира.

Технологията S-Force PRO Front Surround заслужава специално внимание. С него звуковата сцена е възможно най-реалистична, създавайки ефект, подобен на този в киното, като се отказва от конвенционалните задни високоговорители.

Друга гениална функция е изходът HDMI ARC (Audio Return Channel), който се осъществява чрез обикновена връзка с един кабел, а в случай че телевизорът не поддържа HDMI, е осигурен стандартен оптичен конектор. Може да се свързвате и с Bluetooth®,разбира се. Има и USB A, но само за ъпгрейди.

В обобщение, нека кажем, че саундбарът ще се хареса предимно на любителите на кинематографичния звук. Той създава перфектно ефекта на присъствие, като ви позволява да се потопите в атмосферата на вълнуващ филм или игра. Можете да закупите тази система в апартамент или в частен дом, с достатъчно звук за всички.

5. Soundbar JBL Cinema SB160

Soundbar JBL Cinema SB160

Виж цената за днес

Саундбарът JBL Cinema SB160 2.1 е подходящ за любителите на съраунд, мощен звук, който в комбинация с реалистична телевизионна картина ви потапя в нереални светове на видеосъдържание. Тънкият черен корпус може да бъде поставен хоризонтално на всяка повърхност до телевизора или вертикално на стената. Звуковият бар е с мощност 104 W и свободно стоящ субуфер с мощност 116 W.

Устройството поддържа Bluetooth и ви позволява да слушате и гледате любимата си музика и филми от вашия смартфон или таблет. Саундбарът JBL Cinema SB160 2.1 излъчва съраунд звук благодарение на декодера Dolby Digital. Той е проектиран с HDMI входове и S/PDIF (оптичен) вход. Той може да се управлява с дистанционното управление или с бутоните в горната част на устройството. За свързване с телевизор саундбарът има HDMI изход с поддръжка на обратния аудиоканал ARC. Това позволява аудиото от всички източници, свързани към телевизора, да бъде пренасочено обратно към саундбара и улеснява максимално свързването на цялата аудио-видео система. Алтернативно може да се използва цифров оптичен вход за свързване към JBL Cinema SB160.

Саундбарът има семпъл и висококачествен дизайн и е чудесно допълнение към всеки модерен телевизор. Този модел е оборудван с безжичен субуфер, чието поставяне в помещението няма да предизвика особени затруднения. Основният високоговорител има елегантен дизайн, като целият му преден панел е покрит със защитна мрежа, а бутоните за управление на основните функции са разположени в горната част.

6. Soundbar Panasonic SC-HTB250EGK

Soundbar Panasonic SC-HTB250EGK

Виж цената за днес

Вградените високоговорители на телевизора с плосък панел не звучат никак зле, но осигуряват само най-необходимото. Ако искате да се потопите истински в звуците на филма или музиката, трябва да допълните телевизионната си конфигурация със саундбар, за предпочитане с отделен субуфер за по-силни баси, като например Panasonic SC-HTB250EGK.

В сравнение с други подобни устройства ще ви направи особено впечатление компактният му размер, но качеството на възпроизвеждания звук не е пострадало от това. Той се характеризира преди всичко с ясна акустика, реалистично представяне и най-вече с изненадващо представяне.

В основата на системата са два пълнообхватни високоговорителя с размери 10×4 см, захранвани от 80 W усилвател.

Съставът се допълва от безжичен субуфер с тънък профил. Можете лесно да го поставите между мебели или на рафт, тъй като може да се позиционира както хоризонтално, така и вертикално. Общата изходна мощност на комплекта е 120 W.

Друга функция на саундбара със субуфер Panasonic SC-HTB250EGK е безжичната технология Bluetooth. Дори когато телевизорът е изключен, можете да свържете телефона си и да слушате музика от него с най-високо качество.

7. Soundbar Samsung HW-Q60T

 

Soundbar Samsung HW-Q60T

Виж цената за днес

Звуковият бар Samsung HW-Q60T е с приятен и семпъл дизайн. Корпусът е изработен от висококачествена черна пластмаса. Метална решетка покрива предната и горната част на панела. Субуферът е изработен основно от дърво. Субуферът може да се постави навсякъде в стаята, тъй като се свързва с панела безжично. Доставя се с: 2 захранващи кабела, ръководство за употреба, скоба за монтаж на стена с монтажен хардуер, дистанционно управление с две батерии АА, HDMI кабел и захранване за бара.

Саундбарът има и малък дисплей, който е разположен от дясната страна на панела зад предната решетка. Дисплеят може да показва свързания вход, нивото на звука и настройките.

Саундбарът на Samsung поддържа формата DTS Virtual:X, който създава истински поглъщащ съраунд звук. Технологията Acoustic Beam на Samsung смесва звука по такъв начин, че той се локализира точно там, където се развива действието на екрана.

Това е перфектната технология за гледане на филми и игри, която създава истински 5.1-канален звук, в който можете да се потопите напълно. Високоговорителите на саундбара работят с високоговорителите на телевизора, за да подобрят ефекта на съраунд звука, като ви предоставят изживяване, каквото не сте имали досега. Samsung Soundbar анализира звуковия сигнал и автоматично оптимизира звуковия изход за всяка сцена. Адаптивният звук подобрява чуваемостта на гласовете на актьорите дори при ниски нива на сила на звука, когато гласовете обикновено са едва чуваеми.

Саундбарът поддържа съдържание с HDR 10+. Насладете се на великолепно качество на звука, когато гледате съдържание с HDR 10+. Когато свържете източника на HDR 10+ към саундбара, можете да се насладите на брилянтната комбинация от остър звук и брилянтни детайли на изображението на екрана.

Какво е важно да знаете при избор на саундбар?

Изборът на саундбар трябва да се основава на следните показатели:

Видът на високоговорителя

Саундбаровете могат да бъдат пасивни или активни. Първите са свързани с приемник за работа. Активните саундбарове са самостоятелни устройства, които се свързват директно към телевизора. Те имат собствен процесор, захранване и набор от интерфейси. Ето защо, ако потребителят се нуждае от модерно и компактно устройство, активният саундбар ще бъде достатъчен. Пасивните модели се препоръчват, ако имате приемник у дома.

Тип на субуфера

Саундбарът е оборудван с външен или вграден субуфер. Ако пространството в помещението позволява, е препоръчително да се сдобиете със саундбар с външен субуфер. В същото време моделите с вградени високоговорители са също добри и компактни, така че ще спестят място в апартамента.

Избор на интерфейси

Активните саундбарове са снабдени с редица конектори, които ги превръщат от обикновен високоговорител във функционално устройство. Обикновените модели имат USB конектор и оптичен вход. Саундбаровете от по-висок клас имат HDMI. Колкото повече HDMI портове има саундбарът, толкова повече устройства можете да свържете към него (декодер, Blu-ray плейър, лаптоп и т.н.).

Безжична технология

Поддръжката на Bluetooth ви позволява да възпроизвеждате музика от телефона си на саундбара и да го управлявате дистанционно. А достъпът до Wi-Fi превръща саундбара в част от конфигурацията за няколко стаи.

Обща мощност на високоговорителите

Този параметър влияе върху силата на възпроизвеждания звук. При избора на мощност трябва да се вземе предвид и размерът на помещението. Например, ако площта му е 50 m2 или повече, ще ви е необходим модел с мощност 200 W. Въпреки това саундбар с мощност 70-80 W ще бъде достатъчен за средни по размер помещения, а 30 W – за малки спални.

4/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo