Най-Добрите Съдомиялни BOSCH за 2024

Миенето на чинии на ръка не прави нищо друго, освен да поглъща време, което бихте могли да прекарате с любимите си хора или да го отдадете на по-градивна цел. Идеалното решение в тази ситуация може да бъде добра съдомиялна машина, подходяща за Вашите нужди.

Тъй като има много варианти на пазара, трябва да идентифицирате модела, който идеално ще отговаря на Вашите нужди, и който ефективно ще Ви помага да се отървавате от мръсните съдове, ден след ден. Едни от най-добрите и популярни съдомиялни са тези на немската компания BOSCH.

Когато използвате добра и качествена съдомиялна машина, каквито са съдомиялните BOSCH, усилията Ви в този случай ще са минимални, като ще бъде нужно само да пъхнете мръсните съдове вътре в нея и да добавите препарат.

С десетилетния си опит в превъзходното качество на продуктите, потребителите по света оценяват BOSCH като една от най-надеждните марки кухненски уреди. Всеки от произведените техни уреди преминава стотици проверки на качеството, преди да напусне завода.

Нашето проучване и нашите усилия доведоха до съставянето на списък с най-добрите съдомиялни BOSCH. Вижте кои са те.

Най-добрите съдомиялни BOSCH

1. Съдомиялна Bosch SMS4HTI33E

Виж цената за днес

Bosch SMS4HTI33E е стандартна съдомиялна, която предлага най-често срещаните програми, ефективно решаващи проблема със замърсените съдове. Капацитетът ú побира до 12 комплекта съдове за хранене, така че може да бъде чудесен помощник на всяко по-голямо семейство от три, четири и дори повече членове. Идеална е за хора, които обичат социалния начин на живот, често посрещат гости у дома, организират домашни партита и все имат много чинии за миене.

Високата мощност на уреда от 2400 W няма да Ви разочарова и винаги ще Ви връща перфектно почистени съдове. С нито една от шестте програми за почистване, мазните и загорели остатъци няма да имат шанс. Контролният панел, от който ще избирате настройките и програмите, както и ще следите статуса на целия цикъл, е електронен и напълно вграден в конструкцията на уреда. Може да се заключва по време на работа на съдомиялната и има индикатор за оставащото време до края на цикъла.

Програмите, от които можете да се възползвате са: Повторно измиване, Дезинфекциране, Автоматична, Интензивна, Бърза или Сушене. С две прости думи – има от всичко. Доста полезна е функцията за вътрешна дезинфекция, която благоприятства още по-доброто почистване на съдовете цикъл след цикъл, както и повлиява положително на по-дълготрайната експлоатационна годност.

Енергийната ефективност на уреда е в Class D, съгласно най-новите европейски разпоредби. Средната годишна енергийна консумация е 258 kWh и среден годишен разход на вода – 2 660 литра.

Bosch SMS4HTI33E може да осъществи Wi-Fi свързаност с Вашата домашна мрежа и лесно да я управлявате от дивана в дневната или от работното си място. Просто настройте програмата, която желаете от менюто на Вашия телефон или таблет и задайте кога точно искате цикълът да се стартира. Можете да прогнозирате работата на уреда с Отложен старт, за да бъдете уверени, че когато се приберете отново у дома ще има чисти съдове, в които да сервирате вечеряте за семейството.

Размери: височина – 84.5см, широчина – 60см, дълбочина – 60см. Дължина на кабела – 175см.

2. Съдомиялна Bosch SMS2ITW39E

Виж цената за днес

Скъпи наши домакини, представяме Ви един практичен и много евтин модел  съдомиялна машина, която може да Ви спести от усилията, свързани с ръчното миене на съдове. Става въпрос за  съдомиялната машина Bosch SMS2ITW39E, която, освен че притежава много функции и програми, винаги може да бъде на една ръка разстояние, на по- ниска цена, отколкото бихте си представяли.

Bosch SMS2ITW39E може да побере до 12 комплекта за хранене и да ги почисти перфектно благодарение на своята мощ от 2400 W. Предлага се избор от 6 разнообразни програми, всяка от които добре обмислена и специфична, за да покрие идеално изискванията на различните материали на посудата, както и различните случаи на замърсеност по тях – дали омазняване, тежък загар или просто фино почистване.

Ще можете да избирате сред програмите: Повторно измиване, Дезинфекциране, Автоматична, Интензивна, Бърза или Сушене. Полезен помощник ще Ви се стори цикъла с половин зареждане, в случаите когато нямате много чинии за миене или искате по-бързо да се снабдите с чист комплект. На вградения контролен панел ще забележите Индикатор за оставащото време, който ще Ви уведомява с изключителна точност, кога ще приключи цикълът на почистване на Вашите чинии. От същото това меню с настройки можете да избирате функцията Отложен старт, с която да програмирате напред във времето стартирането на уреда. Това можете да направите в диапазон между 1 и 24 часа. Продължителността на Еко програмата е 4:30ч.

Вътрешността на тази стандартна съдомиялна е изградена от неръждаема стомана, като сред програмите ú има включена опция за дезинфекциране на пространството, с което се избягва пренасяне на бактерии и хранителни остатъци към следващия комплект съдове, които ще се почистват.

Тази бяла съдомиялна със стандартно монтиране Bosch SMS2ITW39E е много удобна и лесна за работа, защото притежава Wi-Fi свързаност и позволява да я управлявате от разстояние, директно през Вашия телефон или таблет.

Съгласно най-новите европейски разпоредби, съдомиялната се вписва в Class E. Средната ú годишна консумация на електроенергия е 290 kWh. Работи тихо и уверено с 48dB нива на шум.

Размери: височина – 84.5см, широчина – 60см, дълбочина – 60см. Дължина на кабела – 175см.

3. Съдомиялна Bosch SPS4EMI28E

Виж цената за днес

Bosch SPS4EMI28E е добре организирана съдомиялна машина, която може да осигури добро почистване на съдовете. Тя може да се окаже изключително полезна за едно средно голямо семейство, тъй като побира в себе си до 10 комплекта прибори.

Интериорът е снабден с три доста просторни и гъвкави кошници, в които можете да поставите различни видове съдове. Материалът на кухината е от неръждаема стомана. Предлага 6 програми за почистване на различни видове посуди, с различна температура на водата. Сред програмите са: Изплакване, Еко, Автоматична, Интензивна, Бърза и Тих режим на работа. Уредът може да работи наистина тихо, като регистрира едва 44dB.

Важно е да отбележим, че притежава още две допълнителни, интелигентни и много удобни функции – Wi-Fi връзка, която е изключително полезна за всяко забързано и заето ежедневие, както и самопочистващ се филтър, чрез който се запазва по-дългата експлоатация на уреда. Освен това можете да настройвате съдомиялна Bosch SPS4EMI28E за работа с Отложен старт в диапазон от 1 до 24 часа напред във времето.

Bosch SPS4EMI28E  е много ефективна съдомиялна машина, която предлага най-често срещаните програми и функции. Купувачите са много доволни от начина, по който върши работата си и заявяват, че измива и подсушава съдовете отлично. Уредът е доста просторен и много добре организиран, осигурява икономичен и безшумен режим на работа.

Съдомиялна машина Bosch SPS4EMI28E е част от клас на енергийна ефективност D, според най-новите енергийни етикети, приети на ниво ЕС, като записва приблизително 67 kWh за всеки 100 измивания.

Тъй като е самостоятелен модел, контролният панел е от външната страна на вратата, което Ви дава възможност да следите непрекъснато времетраенето на програмите. Тук има и много два важни показателя, а именно: Индикатор за оставащо време и този за солта и препарата за изплакване. Солта предотвратява отлагането на варовик по повърхността на съдовете и вътрешните компоненти, а изплакващият препарат се грижи за тяхното полиране, така че следете редовно тяхното количество от дисплея на съдомиялната.

Размери: височина – 84.5см, широчина – 45см, дълбочина – 60см. Дължина на кабела – 175см.

4. Съдомиялна Bosch SKS51E32EU

Виж цената за днес

Bosch SKS51E32EU е оборудвана с полезни функции, които ще осигурят добро измиване на съдовете. Подходяща е за малки домакинства от един човек или двама. Побира до 6 комплекта за хранене и е изключително компактна със своите размери: височина – 45см, широчина – 55.1см и дълбочина – 50см. Теглото ú е 21.23кг, така че спокойно можете да я поставите навсякъде където решите, дори върху кухненския плот. Така ще спестите повече свободно подово пространство за по-големите уреди.

Но нека компактността на сушилня Bosch SKS51E32EU не Ви създава грешни впечатления. Този уред е толкова мощен и надежден, колко своите по-големи конвенционални алтернативи. Мощността е 2400 W, разпределени в 5 различни програми, които можете да избирате от въртящия селектор в лицевата част.

Сред програмите за измиване на съдове са: Еко, Интензивна, Бърза и Сушене. Важно, което трябва да споменем е това, че точно до механичния селектор има разграфени етапи, с LED осветление, които показват статуса на цикъла и точно през какъв етап преминава измиването в момента. По този начин е съвсем лесно да планирате ежедневните си задачи и да предвидите колко време още е нужно, за да завърши цикъла на почистване.

Вътрешността е изградена от неръждаема стомана, а в нея се простира една голяма кошница, с отделение за големи и малки чинии, за по-дребни предмети като вилици, лъжици и ножове, както и поставка за чаши и купи.

Тази компактна съдомиялна Bosch SKS51E32EU с малки размери, е категоризирана в Клас F на енергийна ефективност, съгласно най-новите европейски разпоредби, с консумация на енергия от 61 kWh за 100 измивания. Трябва да споменем също така, че работи много тихо, със средно измерени нива от 49dB, които по никакъв начин не биха Ви притеснили.

5. Съдомиялна Bosch SMS6ECI07E

Виж цената за днес

Тази съдомиялна, със стандартно монтиране, е подходяща за по-големи три или четири членни семейства, които се нуждаят от по-голямо пространство за мръсните съдове. Освен това съдомиялната Bosch SMS6ECI07E може лесно да се приспособи към Вашия начин на живот и дори да улесни изпълнението на ежедневните Ви задачи, защото може да осъществи персонализирана връзка с Wi-Fi и да се управлява от разстояние, само от Вашия телефон или таблет. Така можете да включите уреда дори, когато се намирате извън дома и сте на работното си място например.

Интериорът на съдомиялна Bosch SMS6ECI07E е организиран с помощта на две просторни и гъвкави кошници, в които можете да поставите до 14 комплекта съдове. В същото време, чрез сгъване на мобилните опори, можете да получите още повече място за по-големи предмети. Има също кошница за прибори и поставка за чаши и чаши. Кухината е изградена изцяло от неръждаема стомана.

Мощността на тази голяма съдомиялна Bosch SMS6ECI07E е 2400 W, които са разпределени в 6 разнообразни програми за различни видове съдове за хранене. Програмите нагласяте и избирате от напълно вградения електронен контролен панел. Програмните настройки включват: Повторно изплакване, Еко програма, Автоматична програма, Интензивна програма, Бърза програма и Сушене. През цялото време можете да следите етапите на цикъла и релевантно с това лесно да планирате Вашите лични задачи.

Може да настроите уреда да работи на Тих режим, в случаите, когато искате да го използвате в малките часове на нощта или просто, когато търсите уединение и спокойствие. Но не приемайте всичко това като знак, че уредът работи шумно, а напротив. Неговите акустични звуци са само с 38dB височина, което е равнозначно на един настолен компютър.

Опцията за Отложен старт позволява да програмирате стартирането на уреда от 1 до 24 часа напред във времето. Така можете да го настроите да се включи през деня, докато сте на работа и когато се приберете да имате готови комплекти за вечерята.

Размери: височина – 84.5см, широчина – 60см, дълбочина – 60см. Дължина на кабела – 175см.

6. Съдомиялна за вграждане Bosch SMV4HTX33E

Виж цената за днес

Bosch SPV6ZMX23E е добре организирана съдомиялна машина за вграждане, която предлага серия от полезни програми за оптимална грижа за съдовете.

Предният корпус разполага с електронен и напълно вграден електронен панел, с 6 програми за почистване на съдове. Можете да избирате из между програмите: Еко, Автоматична, Интензивна, Сушене или Нормална. Дисплеят показва оставащото време до края на почистващия цикъл, с приключване на всяка от програмите ще чувате уведомяващ звуков сигнал. Можете да избирате опцията за Отложен старт с настройка от 1 до 24 часа напред във времето. Продължителността на икономичната Еко програма е 5:20ч.

Съдомиялната машина Bosch SMV4HTX33E  е с капацитет 12 комплекта и е класифицирана в клас на енергийна ефективност A++ или, според новите енергийни етикети, приети на ниво ЕС, клас D, отчитайки много ниска консумация. Според оценките на производителите годишното потребление на енергия е само 258 kWh.

Нивата на шум също са приемливи – 46dB, което е напълно нормално за вградена съдомиялна, за която се има предвид, че ще бъде поставена в жилищно кухненско пространство.

Bosch SMV4HTX33E ще Ви се стори доста полезна с нейните допълнителни настройки, които не всяка съдомиялна за вграждане притежава. Това е функцията за дезинфекция, с която се почиства вътрешното пространство от микроби и бактерии, за да не се смесват те със следващия цикъл на почистване. Друга полезност ще намерите в опцията за половин зареждане, която представлява удобство, когато нямате много замърсени съдове. Без да чакате следващия или по-следващия ден, за да запълните пространството, просто настройте цикъла с половин зареждане и воаля.

Размери: височина – 81.5см, широчина – 59.8см, дълбочина – 55см. Дължина на кабела – 175см.

Какво е важно да знаете при избор на съдомиялна BOSCH?

Капацитет: Стандартен или компактен размер

Първият аспект е капацитетът на съдомиялната машина BOSCH. 18-инчовата съдомиялна машина обикновено е подходяща за двама до трима души и може да побере до шест или осем стандартни комплекта съдове. Типичната 24-инчова съдомиялна машина има капацитет от 12-14 стандартни комплекта и е достатъчно просторна за по-големи семейства.

Броят на местата може да бъде измамен и поради тази причина се препоръчва стандартна 24-инчова съдомиялна машина за семейна употреба. От друга страна компактната 18-инчова съдомиялна машина BOSCH е чудесна за малка кухня и за нередовна употреба.

Видове съдомиялни BOSCH: Стандартни или модели за вграждане

Вашият избор дали да закупите стандартна или съдомиялна за вграждане ще зависи до голяма степен от това дали наемате или притежавате дома си, размера на дома Ви и размера на домакинството Ви. Всеки модел съдомиялна машина BOSCH има своите предимства и ограничения.

Като цена най-икономични са моделите BOSCH за вграждане. Цените на вградените от последно поколение се влияят от стила и характеристиките. Ако се откажете от някои функции по отношение на звукови сигнали или предупреждения, все още можете да намерите много икономични модели BOSCH, както вградени, така и стандартни.

Често задавани въпроси

Какво е най-доброто място за поставяне на съдомиялната машина Bosch?

Най-доброто място за поставяне на съдомиялната машина Bosch е на равна и стабилна повърхност, близо до водопровода и канализацията. Също така е важно да има достатъчно пространство за зареждане и изваждане на съдовете.

Как мога да почистя филтъра на съдомиялната машина Bosch?

Филтърът на съдомиялната машина Bosch може да се почисти с помощта на гореща вода и мека четка. Трябва да се почиства редовно, за да се предотврати натрупването на мръсотия и да се осигури по-добра работа на машината.

Каква е максималната температура на водата, която може да се използва в съдомиялната машина Bosch?

Максималната температура на водата, която може да се използва в съдомиялната машина Bosch, зависи от модела. Обикновено максималната температура е между 60 и 70 градуса Целзий.

Какви функции и опции имат съдомиялните машини на марката Bosch?

Съдомиялните машини на марката Bosch имат много функции и опции, които могат да улеснят ежедневието ви. Някои от тези функции включват: програми за бързо измиване, EcoSilence Drive мотори, автоматично изключване, функции за сушене, вградени дисплеи, контрол на водното ниво и др.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo