Най-Добрите Съдомиялни Beko за 2024

Готвенето у дома може да бъде забавно, обаче малко от нас биха казали същото за това, което предстои след готвенето. След като всички деликатеси и ястия са изчезнали, неканената купчина тенджери и чинии в мивката носи някои мрачни нотки. Не е задължително обаче да е така. Модерните съдомиялни са тихи, икономични и ще почистват и дезинфекцират вашите съдове безкрайно. И нещо повече, те ще спестят ръцете, гърба и брака ви от ненужен стрес.

Добрата съдомиялна може да се окаже ваш пръв и най-вечен приятел в няколко аспекта от живота ви. Това автоматично означава, че ако сте решили да закупувате нова съдомиялна машина, определено си струва да се замислите два пъти над модела, който ще изберете.

В този материал ще ви предоставим обективна и безпристрастна информация относно най-добрите съдомиялни Beko. Сигурни сме, че ще ви допаднат, а още по-сигурни сме, че няма да съжалявате, ако изберете един от моделите от този клас. Вижте нашите препоръки.

Най-добрите съдомиялни Beko

1. Съдомиялна Beko DVN06430W

Beko DVN06430W

Виж цената за днес

Следващият модел практична и икономична съдомиялна е Beko DVN06430W. Тя е аналог на предходния модел, но предлагана в бял цвят. Тя притежава по-класически и по-изчистен дизайн, подходящ за кухните в които се търси естетическа издържаност и минималистичност.

Капацитетът на тази сушилня отново побира до 14 комплекта съдове. Тя ще се справи отлично с мръсните чинии на вашето голямо семейство. В нея можете да поставите всичко – от плоски до дълбоки чинии, чаши, тави, купи, както и вилици, черпаци и лъжици. Вътрешното разположение е на две нива, с удобни и широки кошници, като има възможност да използвате само едното от нивата, в случаите, когато сте събрали по-малко мръсни чинии. Използвайте цикъла с половин зареждане, за да спестите време и консумативи.

Във вътрешността са разположени 2 разпръскващи водата рамена, които успешно достигат до всеки край и до всеки от поставените съдове. След края на програмата за почистване, сушилня Beko DVN06430W, в бял цвят, ще отвори автоматично вратата си, за да позволи по-лесното излизане на парите и по-лесното изсъхване на съдовете. Тази технология е една от любимите на съвременните купувачи, защото им гарантира перфектни резултати дори когато не са си у дома.

Съдомиялна Beko DVN06430X с инсталирана мощност 2100 W попада в клас на енергийна ефективност A++, според стария енергиен етикет, с изключително ниска консумация на електроенергия. Стандартната консумация на енергия за цикъл Био/Еко пране е 0,85 kWh, а тази на вода е 11,5 литра. Годишната консумация е 237 kWh/година, а потреблението на вода е 3220 литра, като максимално допустимата температура на водата е 25°C. В същото време консумацията на вода в семейството се намалява с до 35%. Акустичните емисии от пространството, където е поставена съдомиялната машина, при стандартен ECO цикъл на измиване при номинален капацитет на измиване, е 47 dB, според енергийния етикет.

2. Съдомиялна Beko DEN38530WAD

Beko DEN38530WAD

Виж цената за днес

Съдомиялната машина Beko DEN38530WAD е идеалният избор, ако искате високопроизводителна машина с електронно управление, оборудвана с най-новите функции и технологии. Уредът е с много семпъл дизайн, с изцяло бяла каросерия, а материалът, от който е направен е боядисан метал.

Уредът с размери (ДxШxВ) cm 85 x 59,8  x 60  cm и тегло от 50,3 кг, може да се интегрира в кухнята, без да заема твърде много място. Със среден капацитет на измиване не по-малко от 15 (комплекта), той е подходящ за семейства от 5-6 души и може да измие няколко вида съдове или дори големи съдове. Вътрешността е организирана в 3 просторни телени кошници със сгъваеми рафтове, от които кошницата за прибори е плъзгаща се, за да можете да се адаптирате към всяка ситуация и да измиете всички необходими съдове.

Черният електронен контролен панел, поставен високо отпред върху купето на автомобила, има много прост интерфейс, снабден с 2 реда LCD цифров дисплей с чувствителни бутони,  които  показва оставащото време до края на програмата, данните за програмата и средните стойности на консумацията, индикатор за сол, индикатор за допълнително изплакване, индикатор за старт/пауза, полузареждане Fast+, индикатор за завършване на програмата, индикатор за спиране на водата.

Уредът е оборудван и с  функция Таймер  с отложен старт за 24 часа с показване на оставащото време. При активиране на тази функция времето ще се увеличава с 30 минути до 6 часа и след това при всяко натискане на бутона с час до 24 часа.

Освен това с помощта на технологията Автоматично дозиране и специални сензори, тази машина автоматично определя оптималното количество течен препарат за съдове, необходимо за цикъл на измиване, в зависимост от количеството съдове, степента на замърсяване и вида на материала, като се възползва от безупречното измиване. С тази технология вие увеличавате максимално ефективността на енергийните, водните и перилните ресурси, без да намалявате резултатите от почистването и изплакването. В допълнение, технологията може да бъде деактивирана, така че можете да имате пълен контрол върху дозировката на препарата, като изберете ръчно един от 3 режима на ниско, средно или високо дозиране.

3. Съдомиялна Beko BDFN36530XC

Beko BDFN36530XC

Виж цената за днес

Beko BDFN36530XC има много семпъл дизайн, с изцяло сребристо тяло с вложки от неръждаема стомана. Монтира се стандартно и побира в себе си до 15 комплектна чинии, тави и друг вид посуда. Предлага перфектно почистване посредством 6 разнообразни програми + 5 различни нива на температура на водата. Възползвайте се от това разнообразие, ако често ви се налага да миете тигани и загорели тави или тенджери, или ако ежедневно ви се налага да почиствате чиниите след хранене.

Сушилня Beko BDFN36530XC предлага функция за сушене на съдовете, отложен старт с програмиране до 24 часа напред във времето, както и една от най-последно разработените технологии за автоматично отваряне на вратата след края на почистващия цикъл. Последната функция е изключително удобна като не е нужно да бъдете у дома, за да чакате уредът да свърши задачите си, за да отворите вратата му. Той ще направи всичко това съвсем автоматично и по този начин ще увеличи времето за сушене на съдовете, ще се избави от количеството пари и ще предотврати образуването на мухъл и неприятна миризма.

Beko BDFN36530XC, оборудван с безчетков Pro Smart Inverter мотор, осигурява ултра тиха работа от 44 dB при пране, достигайки най-високите стандарти за енергийна ефективност. Този тип безчетков двигател, чиято конструкция позволява елиминирането на въгленовите четки, въвежда набор от забележими предимства от първата употреба: ниско ниво на шум, липса на вибрации, подобрен контрол на скоростта, елиминиране на електромагнитни емисии. Всички тези предимства се удвояват от издръжливостта и здравината на сглобката, от която елементите, подложени на износване, въглеродните четки, са елиминирани.

Ще останете доволни и от факта, че тази сушилня е на практика безшумна. При измерването на акустичните шумови нива се наблюдават висоти до 44 dB, което е просто прекрасно. Освен това уредът работи сравнително икономично, като се категоризира в енергиен Class D, спрямо най-новите европейски изисквания.

4. Съдомиялна за полувграждане Beko DSN26420X

Beko DSN26420X

Виж цената за днес

Полувградената съдомиялна машина Beko DSN26420X e много интересно решение, ако се интересувате да оборудвате дома си с изключителен електрически продукт. Този модел е лесен за използване, икономичен, а вътре имате място, което може да се използва за 14 комплекта съдове. Със среден капацитет на измиване не по-малко от 14 (комплекта), той е подходящ за семейства от 4-5 души и може да измие няколко вида съдове или дори големи съдове.

Тук трябва да се вземат предвид размерите на пералнята: (H, L, L) mm 81.8 x 59.8 x 57 и тегло от 36 кg. така че да можете да се адаптирате към всяка ситуация и да измиете всички съдове, от които се нуждаете. 

Вътрешността е организирана в 2 просторни телени кошници със сгъваеми рафтове, единият от които е с регулируема височина, за да можете да се адаптирате към всяка ситуация и да измиете всички необходими съдове.

По отношение на външния вид, повърхността от неръждаема стомана против пръстови отпечатъци предпазва от надраскване, лесна е за почистване и най-важното придава доказателство за модерен вид на помещението, в което ще бъде инсталиран. Кухнята изглежда много по-добре, също толкова просторна е, особено ако решите да я интегрирате в обзавеждането.

Контролният панел с електронно управление, разположен високо на вратата за достъп, има много опростен интерфейс, снабден с малък брой бутони и LED дисплей,  който показва оставащото време до края на програмата, работните температури, както и текущия етап на пране. 

Благодарение на технологията  Traywash  и  пространството със специален дизайн, можете да поставите три тави на фурната за миене, две от тавите в долната кошница и още една тава в горната кошница. Този модел, разполагащ със система за закрепване със странични аксесоари, позволява измиване под налягане на тави за печка и фурна, без риск от разместване.

Благодарение на технологията Acrobat System, зареждането на съдове от всякакъв размер в съдомиялната вече е възможно благодарение на тази система. Тази система позволява горната кошница да се регулира на 3 нива за максимална гъвкавост.  Долната кошница е оборудвана с  технология Easy Fold Plate държачите за чинии могат лесно да се сгъват, за да направят пространството по-ефективно и да направят място за големи чинии. Долната кошница също е оборудвана с гъвкава кошница за прибори, която позволява бързото зареждане и преместване на кошницата за прибори. Така пространството се използва максимално.

5. Съдомиялна за вграждане Beko BDIS38120Q

Beko BDIS38120Q

Виж цената за днес

Съдомиялната машина за вграждане Beko BDIS38120Q е вдъхновяващ избор, ако искате машина с висока производителност. Тъй като е напълно вграден модел, системата Time-Light е много полезна, при която светлината, проектирана на пода, ни информира дали съдомиялната е включена. Прожекцията е възможна върху всякакъв вид и цвят под, включително бял.

Тази практична машина за миене на съдове е с изтънени размери (Slim model) и е силно подходяща за вашия проект за малка кухня. Въпреки умаления си размер, тя ще ви предостави всички нужни технологии и функции, които би искал да има един съвременен потребител. Дизайнът е в бяло, с напълно вграден електронен контролен панел. От панела можете да се възползвате от 8 различни програми за миене на съдове + още 6 различни нива на температура на водата. Съдомиялната побира до 11 комплекта съдове.

С достъп до функцията Fast+ машината ви предлага идеално чисти съдове, до 3 пъти по-бързо от обикновена програма. Активираната функция повишава температурата на пране, като в същото време намалява консумацията на вода и чрез регулиране на налягането на водата намалява времето за пране с тази технология.

Уредът притежава 2 пръскащи системи с горна перка и долна перка, осигурява ефективно почистване на много замърсени съдове от зоната на долната опора за съдове. В този смисъл машината разполага с технология Aqua Intense, която осигурява равномерно разпределение на водната струя и препарата в пространството на ваната, така че, всички повърхности да се измият много добре и накрая да не остават следи от мръсотия. Този отличен резултат от измиване, предлаган на вашите съдове, се дължи на движенията на въртящото се рамо на 180° от дъното, чрез което водата под високо налягане, заедно с препарата, достигат до всеки ъгъл, за ефективно отстраняване на мръсотията.

Съдомиялна за вграждане Beko BDIS38120Q с инсталирана мощност 2,1 kW попада в клас на енергийна ефективност А++, с изключително ниска консумация на електроенергия, според стария енергиен етикет. Консумацията на енергия остава същата, само методът на изчисление е променен. Стандартната консумация на енергия за био/еко цикъл на пране е 0,81 kWh. В същото време консумацията на вода в семейството се намалява с до 40%.

Какво е важно да знаете при избор на съдомиялна Beko

Независимо колко време имате на ваше разположение, съдомиялната си остава един от най-новите и полезни домакински уреди, на които вие и вашето семейство можете да се насладите, спестява време и защо не признаете, че е много по-професионално решение от обикновеното миене на ръка.

Основни отличителни характеристики на съдомиялните Beko

Съдомиялната машина на производителя Beko принадлежи към класа на ефективните и икономични уреди. Широката функционалност и прогресивните иновации позволяват качествено почистване на съдове от голямо разнообразие от материали от замърсяване, без да се повреди повърхността и общата цялост на предмета

Оригиналността на вътрешната конфигурация

Допринася за поддръжката на самопочистващ се филтър. Помпа изпомпва вода под високо налягане през него. По време на тази процедура частиците храна, телесните мазнини и други елементи, които пречат на висококачествената работа на пълно работно време, се отстраняват бързо.
Прогресивните релси, оборудвани със сачмени лагери, позволяват на кошниците да се движат плавно и прецизно. В резултат на това кухненските прибори не се удрят един в друг, а повърхността им остава гладка и лъскава.

Често задавани въпроси

Какви програми и функции предлагат съдомиялните машини Beko?

Съдомиялните машини на Beko предлагат разнообразие от програми и функции, които са създадени да отговарят на различните нужди на потребителите. Някои от тях включват:

  • Автоматична програма: Тази програма определя нивото на замърсяване на съдовете и автоматично променя температурата, времето и консумацията на вода, за да постигне оптимални резултати.
  • Еко програма: Тази програма е идеална за ежедневно измиване на съдове и е създадена да намали консумацията на енергия и вода.
  • Бърза програма: Тази програма е подходяща за измиване на леко замърсени съдове и съкращава времето за измиване.

Как да поддържам съдомиялната си машина Beko?

За да поддържате съдомиялната си машина Beko в добро състояние, е важно да извършвате редовно почистване и поддръжка. Някои от основните стъпки включват:

Почистване на филтрите: Проверявайте и почиствайте филтрите редовно, за да предотвратите натрупване на остатъци и мазнини.
Почистване на дюзите: Проверявайте дюзите за заспиване на хранителни остатъци и ги почиствайте при необходимост.
Поддръжка на уплътненията: Проверявайте уплътненията на вратата и ги почиствайте с мека кърпа и топла вода.

Как да инсталирам съдомиялната си машина Beko?

Инсталацията на съдомиялната машина Beko може да бъде извършена от квалифициран техник или самостоятелно, ако сте уверени в своите умения. Важно е да следвате инструкциите за инсталация, предоставени с уреда, и да се уверите, че всички водопроводни и електрически връзки са правилно свързани.

Какво да правя, ако съдомиялната машина Beko не работи правилно?

Ако съдомиялната ви машина Beko не работи правилно, първо проверете дали не са налице проблеми с електричеството, водата или връзките. Ако проблемът продължава, консултирайте се със сервизния център на Beko или с квалифициран техник.

Къде мога да намеря допълнителна информация и поддръжка за съдомиялните машини Beko?

За допълнителна информация и поддръжка на съдомиялните машини Beko, можете да посетите официалния уебсайт на Beko, където ще намерите видео ръководства, статии и други полезни ресурси.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo