Най-Добрите Ръчни Прахосмукачки за 2024

Ускореният ритъм на живот насърчава използването на алтернативни техники за почистване, с които се цели, както удобство, така и бързина. Бихме искали да вземем устройство с един бутон и да видим как замърсяванията изчезват от повърхностите в къщата.

В повечето случаи една качествена ръчна прахосмукачка се счита за добър вариант. Много малко време е необходимо за подготовка на устройството за употреба, а в същото време получавате достъп до замърсените зони, без зависимост от дължината на кабела, безшумна работа и пълна независимост. Важно е да проучите характеристиките и възможностите на системата и да разберете коя ръчна прахосмукачка е най-подходяща за Вашите нужди.

Ако искате да разберете кои са най-добрите ръчни прахосмукачки, преносими с батерия и с дълга автономност, прочетете нататък. Ние Ви помагаме със съвети, мнения и препоръки за закупуване на мощна ръчна прахосмукачка. Ако търсите малък вертикален модел на изгодна цена, тип мокро-сухо, с кабел или без, който може да използвате и от контакта на колата, вижте моделите по-долу.

Най-добрите ръчни прахосмукачки

1. Ръчна прахосмукачка Concept VP4370

Concept VP4370

Виж цената за днес

С помощта на Concept VP4370 можете да извършвате мокро и сухо почистване на различните повърхности във Вашия дом. Тази преносимата прахосмукачка с акумулаторна батерия Ви помага бързо да почистите суха и мокра мръсотия. Може бързо и лесно да засмуче както трохи, така и разлято мляко по пода. За да извърши задоволително мокрото почистване, прахосмукачката разполага с практичен скрепер, който прилепва към повърхността и перфектно премахва цялата течност. Оборудвана е още с три светодиода, осветяващи площта отпред, така че няма да пропуснете нищо!

Concept VP4370 притежава висококачествена 14.8 V батерия, с мощност 90 W, която Ви позволява да прахосмучите до 40 минути с едно зареждане, както и да използвате 2 нива на сила на засмукване. Батерията се характеризира с по-висока мощност и по-дълъг живот. В същото време батерията не страда от така наречения ефект на паметта, когато неправилното зареждане може да доведе до внезапно и постоянно намаляване на капацитета на батерията след няколко десетки цикъла на зареждане.

Почистването на прахосмукачката е много бързо и лесно. Нужна Ви е само една ръка, за да натиснете бутона, с който да се отдели събирателният контейнер за замърсявания. Просто изпразвате контейнера и го поставяте обратно, и устройството отново е готово за употреба. Ще забележите, че контейнерът за боклук е пригоден заедно с филтър HEPA за по-добра филтрация на алергени, акари и микроорганизми, които могат да бъдат погълнати заедно с праха и замърсяванията. Капацитетът на контейнера е 0.45 л.

Преносимата прахосмукачка VP4370 е идеална за собствениците на домашни любимци. Оборудвана е с мощна турбо моторизирана четка, която може лесно да изсмуче животински косми от дивана, килима или колата. VP4370 е подходяща както за Вашия дом, така и за почистването на Вашия автомобил. Оборудвана е с дълъг накрайник за почистване на труднодостъпни места.

Почистете лесно всяко пространство – между матрака, вътрешността на колата или дъното на чекмеджетата в кухнята. Предоставя Ви и аксесоар за почистване на прозорци. Друг полезен аксесоар е стойката за стена, в която се поставя прахосмукачката, когато не Ви е необходима или когато трябва да се презареди.

2. Ръчна прахосмукачка Star-Light AUVE-402F

Star-Light AUVE-402F

Виж цената за днес

Star-Light AUVE-402F е ръчна прахосмукачка, подходяща за почистване и дезинфекция на матраци, тапицерия и изделия от текстил от различни видове алергии, като по този начин оптимизира чистотата в дома. Намалените размери на уреда го правят много лесен за боравене, така че да можете да вършите лесно работата. Можете да го използвате както у дома, така и в колата за ефективно почистване на тапицерията.

Ръчната прахосмукачка Star-Light AUVE-402F е отличното решение за лесно почистване на дивани, фотьойли, столове, матраци, багажници или тапицерии на автомобили. Освен това има UV лампа в основата си, което означава, че не само абсорбира мръсотията, но и успява да хигиенизира повърхностите по ефективен начин.

Благодарение на теглото ú от 1.77 кг, можете да се справите много лесно дори в по-трудни пространства, без да уморявате ръката си. Има мощност 400 W, управлява се директно от дръжката, а контейнерът за събиране на замърсявания е с капацитет 0.2 литра.

Използваното захранващо напрежение е специфичното от контакта 220 V, тъй като уредът не е с батерии, а за да се използва, трябва да се включи към електрическата мрежа. Дължината на кабела е 5м. Системата за филтриране разполага с HEPA изпускателен филтър, който има способността да улавя фини прахови частици за по-чист въздух.

3. Ръчна прахосмукачка Bosch BHN16L

Bosch BHN16L

Виж цената за днес

Прахосмукачката Bosch BHN16L е ръчна прахосмукачка със смукателна верига с циклонен въздушен поток, която осигурява универсално и лесно почистване, когато имате нужда. Уредът е лек и ергономичен, винаги под ръка, перфектен за бързо прахосмучене на тесни пространства, около масата, около дивана или купето на колата.

Ръчната прахосмукачка Bosch BHN16L е оборудвана с две нива на мощност и Li-Ion 14,4 V батерия, с време за зареждане от 4 до 5 часа, след което получавате автономност от 40 минути, достатъчни да вакуумирате множество повърхности в дома си. Когато зарядът на батерията е на привършване, фин индикатор върху контролния панел ще Ви уведоми за това.

Капацитетът на контейнера за замърсявания е 0.4 литра. Към контейнера има филтър, който може да се мие под течаща вода и да се използва многократно.

Няма да намерите по-добър партньор за бързо почистване! С една ръка можете да почистите малко замърсявания, без да се налага да изваждате класическата прахосмукачка. Лека е, пасва идеално в ръката и нито един кабел няма да Ви пречи, докато работите.

4. Ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901

Rowenta AC476901

Виж цената за днес

Тъй като нищо не трябва да се оставя на случайността, когато става въпрос за почистване, подходящият избор е ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901. Това е възможно най-стилният на външен вид уред, малък, компактен, лесен за използване и който преди всичко е много полезен за премахване на прах и частици мръсотия от различни повърхности. С Rowenta AC476901 ще поддържате чистота в целия си дом, както и в колата.

Предимства на ръчната прахосмукачка Rowenta AC476901: Моделът е много ефективен, използващ сухо прахосмучене. За осъществяване на работата си използва 7.2 V акумулаторна батерия, която му носи автономия от около 16 минути.

Капацитетът за събиране е 0.375 литра, достатъчен за кратки, но много ефективни почистващи сесии. Качеството на процеса на вакуумиране се гарантира и от циклонния процес (Cyclonic система), чийто ефект успява да предложи най-добри резултати.

Много полезен е аксесоарът за тесни пространства, който позволява почистване дори на места, които досега са изглеждали невъзможни за почистване или много трудно достъпни.

Тази ръчна прахосмукачка тежи само 0.8 кг, което я прави много лесна за работа и дори за носене в багажа Ви, като можете да я вземете на почивка или в офиса, когато е необходима бърза, ефективна и много проста сесия за почистване. Управлението на функциите е лесно, направо от контролният панел върху дръжката, което прави всичко много интуитивно и дори приятно.

5. Ръчна прахосмукачка Electrolux Rapido ZB6106WDB

Electrolux Rapido ZB6106WDB

Виж цената за днес

Ръчна прахосмукачка Electrolux Rapido ZB6106WDB с технология Wet&Dry Ви предлага сухо и мокро почистване, подходящо за различни повърхности в един дом или офис. Със своята мощност от 10 W, предоставена от 7.2 V Li-Ion батерия – тази ръчна прахосмукачка гарантира 14 минути автономност.

Electrolux Rapido ZB6106WDB е проектирана да бъде на една ръка разстояние, когато имате най-голяма нужда. Затова е снабдена с TurboPower батерия с литиеви батерии, която осигурява повече всмукателна мощност за по-дълго време. Батерията издържа по-дълго и се зарежда само за 4 часа. Светлинен индикатор за зареждане ще Ви съобщава, когато прахосмукачката трябва да се презареди.

Опростено изпразване на контейнера за прах; контейнерът за прах може лесно да се отстрани и изпразни. В допълнение, прахът може да се изсмуква през патентования преден отвор с помощта на основната прахосмукачка. Вграденото гумено острие улеснява пълното улавяне на течността, когато изсмуквате случайно разлята течност. Капацитетът на контейнера е 0.5 литра. Филтрите на прахосмукачката могат да се мият, което удължава живота им и ги прави по-щадящи както за Вашия бюджет, така и за околната среда. Дизайнът на вътрешния и външния филтър спомага за по-доброто и по-ефективно филтриране на праха.

Липсата на захранващ кабел означава, че можете да се движите свободно в ръка с прахосмукачка Electrolux Rapido ZB6106WDB – от тавана до мазето или до колата – без кабел, който да Ви ограничава в разстоянията.

Отделната дюза Wall mount support Ви позволява да достигнете до труднодостъпни места. Нищо не може да попречи на прахосмукачката Electrolux Rapido ZB6106WDB по отношение на почистването.

Виж още: Най-добрите прахосмукачки | Евтини прахосмукачки |

Какво е важно да знаете при избор на ръчна прахосмукачка?

Обща информация за ръчната прахосмукачка

Ръчната прахосмукачка се основава на действието на смукателната сила, която се развива в отделението със смукателната и вентилационната тръба. Тъй като е ръчно устройство, то има батерия, която му осигурява разширен обхват, така че е много по-изгодно да се използва в пространства, които са трудни за почистване с нормална прахосмукачка. Буталото във всмукателното отделение прави възможно изтеглянето на прах и мръсотия в отделението за съхранение (което може да бъде под формата на просто пространство, което позволява почистване, когато се достигне максималното ниво на събрания боклук.

Аксесоари

Ръчните прахосмукачки с аксесоари улесняват почистването. Удобство е когато разполагате с въртяща се дюза, когато трябва да почистите килими и твърди подове, докато по-меките килими и седалки могат да се почистват с турбо маркуч. В някои комплекти можете да намерите дюзи за миене и дезинфекция.

Четки за специални операции – такива аксесоари могат да бъдат полезни за почистване на прах от дивани и тапицерии, за много тесни пространства или дюзи за определени видове подове;

Възможност за миене на прозорци – някои ръчни прахосмукачки Ви позволяват да почиствате прозорци, което не е възможно с използването на голяма прахосмукачка.

Тегло

Преносимостта и лекото тегло са основните предимства на ръчните прахосмукачки. Все пак, както подсказва името им, те трябва да са толкова удобни, че да могат да се държат с една ръка. Освен това малките прахосмукачки трябва да имат лесно съхранение и ергономична дръжка за носене. Дизайнът трябва да бъде лек и компактен, като включва корекция на височината. Добрата ръчна прахосмукачка не трябва да заема повече място отколкото стандартната прахосмукачка, която вече имате.

Автономност

Съвременните преносими прахосмукачки имат автономност между 15 и 45 минути. След това потребителят трябва да спре да работи и да зареди батерията преди отново да може да продължи с чистенето.

Специални характеристики, които отличават ръчните прахосмукачки от други подобни продукти

Със сигурност не очаквате една ръчна прахосмукачка да бъде толкова мощна, колкото електрическите прахосмукачки или да има определени функции, но истината е, че през повечето време малката и мощна прахосмукачка е просто еквивалент на голямата и солидна. Ето няколко подробности, които правят разликата в полза на ръчните прахосмукачки:

Максимална преносимост – размерите позволяват това устройство да достигне там, където много големи прахосмукачки не успяват да достигнат (в ъглите на стаите, зад радиатори, в шкафове и др.). Това е една от най-важните характеристики на такава прахосмукачка, защото е лесна за използване дори в тези ъгли, от които изглежда, че прахът няма да изчезне завинаги

Тъй като е леко устройство, с ръчната прахосмукачка се борави лесно за разлика от обикновените и конвенционални прахосмукачки, които имат много по-ниско ниво на маневреност и не позволяват на потребителя да достига до определени места, както прави с такава прахосмукачка.

Използване на открито – почистването на колата, например, не може да се извърши толкова бързо с прахосмукачка, която има ограничен захранващ кабел, така че мощната ръчна прахосмукачка ще Ви помогне да извършите тази процедура много по-бързо и по-изгодно, отколкото с обикновена прахосмукачка.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo