Най-Добрите Принтери за 2024

Всички сме използвали принтер поне веднъж в офиса, в копирен център или другаде. Но когато става въпрос за закупуване на принтер за собствени нужди, много хора се объркват, започват да четат безброй статии и форуми, като се объркват все повече от мненията на привържениците на различни технологии.

Технологичният напредък направи възможно използването на технологиите за печат не само в офисите, но и у дома. Искаме да отпечатваме документи, снимки, отчети и други документи, които са ни необходими, от уюта на собствения ни дом. За целта се нуждаем от модерни принтери. Съществуват много видове принтери, като матрични, мастиленоструйни и лазерни.

Съвременните принтери са буквално пълни с функции, които правят печатането по-лесно от всякога, като същевременно осигуряват изключителна скорост на копиране. Може би се чудите в какви функции си заслужава да инвестирате и какви спецификации да търсите, когато избирате идеалното устройство. Ние сме тук, за да ви помогнем!

В тази статия ще се опитаме да ви помогнем да вземете решение за избор на най-добрия принтер за вас.

Най-добрите принтери

1. Мултифункционално мастиленоструйно цветно устройство Canon Pixma MG2550s

 

Canon Pixma MG2550s

Виж цената за днес

Мастиленоструйното многофункционално устройство Canon Pixma MG2550S съчетава функциите на три устройства едновременно: принтер, скенер и копирна машина. Можете да премахнете три броя офис оборудване, като ги замените с едно устройство. Идеален за използване у дома, ако не планирате да отпечатвате много документи и не е необходимо да отпечатвате много копия наведнъж.

Поместен е в здрав пластмасов корпус със стандартно черно покритие. Благодарение на компактния си размер, то лесно ще се побере на миниатюрно компютърно бюро или в близост до него. Интуитивният контролен панел с бутони на Canon PIXMA MG2550 е разположен от лявата страна на предната част на корпуса, а за свързване на модела с компютъра се използва USB кабел.

Canon Pixma MG2550S може да отпечатва документи както в черно и бяло, така и цветно. Той предлага висока разделителна способност за печат, така че отпечатаните изображения ще бъдат резки и детайлни. В режим на печат устройството обработва 8 черно-бели и 4 цветни страници за 1 минута.

Отпечатването на снимки също е сред предимствата на устройството: отпечатването на една страница с размери 10×15 отнема около 44 секунди. Сканирането и фотокопирането на изображения или документи също се извършва от многофункционалното устройство без най-малки затруднения, например за създаването на едно текстово копие устройството изразходва 35-38 секунди чисто време.

2. Монохромен лазерен принтер Xerox Phaser 3020

 

Xerox Phaser 3020

Виж цената за днес

Сравнително евтин монохромен лазарен принтер с компактни и удобни размери, който изисква малко място на работното ви бюро. Той е добър избор за лична употреба у дома или в малък офис. Основен размер на хартията A4 с максимална разделителна способност на изображението 1200×1200 dpi и сравнително висока скорост на печат от 20 стр.

Принтерът поддържа хартия с различно тегло и може да печата например върху пликове, фолиа и стикери. Максимално допустимият брой страници на месец е 15 000, въпреки че производителят препоръчва да не се превишават 12 000. Предаването на данни може да се извършва както чрез порт USB 2.0, така и чрез модул Wi-Fi, което е много удобно с оглед на развитието на мултимедийните технологии.

Освен това трябва да се отбележи, че този принтер има специални режими: пестене на тонер (Toner Save), автоматично мащабиране на изображението в зависимост от избрания размер на листа (Fit-to-Page), печат на плакати (Posters), печат на водни знаци (Watermarks) и режим на печат на наслагвания (Overlays).

XEROX Phaser 3020 е компактна и продуктивна машина, която съчетава добра функционалност със стилен дизайн. Идеален както за офиса, така и за дома, моделът се отличава с висока скорост на печат, впечатляващ капацитет на паметта и отлично качество на изработката. С голямата касета за хартия с капацитет до 150 листа не е необходимо да се разсейвате с редовното допълване.

XEROX Phaser 3020 се отличава с тиха работа и икономичен разход на мастило. Вграденият Wi-Fi модул ви позволява да се откажете от кабелна връзка и да изпращате документи директно от вашия смартфон или таблет. Устройството работи с всички видове хартия и отпечатва във всички популярни формати. Свързва се с компютъра ви чрез USB. Бързата инсталация включва инсталиране на драйвер и специален софтуер.

3. Мултифункционално мастиленоструйно цветно устройство Canon PIXMA G3411

Canon PIXMA G3411

Виж цената за днес

Компактно и многофункционално устройство (скенер-принтер-копирна машина) с фабрично монтирано непрекъснато захранване с мастило. Позициониран като продукт от среден клас, то е подходящо за използване в офиса или у дома. Това е актуализирана и подобрена версия на много успешното многофункционално устройство Canon PIXMA G3400.

Основната разлика между този модел и предшествениците, оборудвани с отделни касети за печат, е значително по-големият ресурс и много по-ниската цена на печат. Стандартният обем черно мастило е достатъчен за 6000 страници (5% зареждане), а цветният запас – за 7000 страници. МФУ Canon PIXMA G3410 демонстрира умерена скорост на печат, съвсем приемлива за малък офис/домашен офис. Разполага с плосък скенер формат A4 с разделителна способност 600×1200 dpi, която е достатъчна за висококачествено сканиране на снимки и копиране на монохромни документи.

Интерфейсът USB 2.0 е стандартен за връзка с компютър. Безжичният печат е възможен от смартфони с Android и iOS (изисква се предварително инсталирано приложение) благодарение на Wi-Fi модул. Поддържа се и услугата за печат в облак PIXMA Cloud Link. Многофункционалното устройство може да обработва различни по дебелина и тегло хартии и да отпечатва цветни снимки без рамки и с високо качество.

Черният CANON Pixma G3411 е идеалният избор за създаване на домашно фотостудио. Той има висока разделителна способност за цветен печат от 4800×1200 dpi, което прави изображенията ясни и богати на цветове. Благодарение на технологията CISS изобщо не е необходимо да сменяте касетите, а само да зареждате правилното количество мастило. Специални прозорци ви позволяват да следите нивото на мастилото.

Машината работи с хартия с тегло от 64 до 275 г/м2, така че не е трудно да изберете подходящата за целта. CANON Pixma G3411 има Wi-Fi връзка и може да се свързва с мобилни устройства с Android и iOS. Моделът се отличава с ниска консумация на енергия – само 11 W в режим на работа.

4. Монохромен лазерен принтер Brother HL 1110

Brother HL 1110

Виж цената за днес

Настолен лазерен принтер на изгодна цена от известна марка с високо качество. Това е един от най-достъпните монохромни лазерни модели с формат A4 на пазара и е предназначен за сравнително леки работни натоварвания в дома или умерени натоварвания в малък офис. Във всеки случай производителят препоръчва да не се превишава максималната месечна квота от 5 000 отпечатъка.

Има висока скорост на печат (до 20 стр./мин.), а качеството на печат при разделителна способност 600×600 dpi е доста висока. Принтерът Brother HL-1110R работи както с обикновена, така и с рециклирана хартия с плътност от 65 до 105 g/кв.м. Скоростта на извеждане на първата страница не е рекордна и е около 10 секунди, но трябва да се разбере, че това е GDI-принтер и скоростта на извеждане на задачите за печат зависи до голяма степен от производителността на компютъра и дори от действителната скорост на интерфейса, тъй като се използва USB 2.0.

Консумативните материали като образният барабан и тонерът в този модел са структурно разположени в различни корпуси, така че сравнително честа подмяна е необходима само за касетата с тонер (живот 1000 страници). Барабанът за изображения гарантира 10 000 отпечатъка и се сменя много по-рядко. Устройството е сертифицирано по програмата Energy Star – то е с ниска консумация на енергия и не изисква дълго време за загряване.

В режим на готовност той консумира само 0,5 вата енергия. Освен това принтерът е оборудван с касета за печат, която е отделена от барабана, така че компонентите могат да се сменят независимо един от друг. Принтерът е оборудван с вграден регулатор на напрежението, който може да работи в нашите невинаги стабилни електрически мрежи.

5. Мултифункционално мастиленоструйно цветно устройство HP Deskjet 2320 All-in-One

HP Deskjet 2320 All-in-One

Виж цената за днес

Достъпно мастиленоструйно многофункционално устройство 3 в 1 с формат A4 и възможност за печат на снимки. Позициониран от производителя като достъпен продукт на базова цена за използване у дома или в малък офис.

Освен с най-достъпната си цена, той се характеризира със сравнително компактни размери и лесен монтаж, който потребителят може лесно да извърши самостоятелно. Той може да работи с малък обем печат (препоръчва се до 100 страници месечно). Традиционно висококачествената термомастиленоструена технология за печат HP Thermal Inkjet осигурява разделителна способност до 1200 dpi (заявена собствена оптимизация до 4800h1200 dpi при използване на специална фотохартия HP).

Производителността на HP DeskJet 2320 MFP в режим на монохромен принтер е напълно достатъчна за типични домакински задачи (9 стр./мин. при стандартно качество, до 20 стр./мин. в режим на чернова). Документите с прости цветни графики се показват малко по-бавно (6 стр./мин. при нормално качество, до 16 стр./мин. при качество на черновата).

Допълнително предимство на това устройство е лесната поддръжка и подмяна на касетите, с която може да се справи и необучен потребител (при използване на конвенционални касети HP 305 до 120 страници или висококапацитетни HP305XL 240 страници). Това многофункционално устройство може да бъде скенер (до 1200 dpi) и да прави бързи копия с резолюция 600×300 dpi.

HP DeskJet 2320 All-in-One Inkjet MFP се предлага в бял компактен корпус и е много удобно устройство за печат, което може да се справи с множество задачи. Основните области на работа на устройството са копиране на документи, отпечатване и сканиране, при което документите се преобразуват в електронен вид. Като носител устройството използва хартия за брошури, обикновена хартия, както и фотохартия, така че МФУ ще бъде идеален апарат за различни задачи.

6. Мултифункционално лазерно монохромно устройство Xerox WorkCentre 3025BI

Xerox WorkCentre 3025BI

Виж цената за днес

Монохромно лазерно многофункционално устройство с формат A4, което съчетава принтер, CIS скенер и копирна машина в един сравнително компактен корпус. Тази интеграция спестява закупуването на отделни устройства и значително намалява необходимото пространство на работното място в офиса.

Позициониран като достъпен продукт от средна ценова категория, който може да се използва в малък или среден офис, както и у дома. Оборудван с вграден Wi-Fi адаптер, устройството използва стандартен USB 2.0 интерфейс за връзка с компютър. МФУ Xerox WorkCentre 3025BI има висока надеждност, отлична производителност и възможност за безжичен печат от всякакви мобилни устройства, базирани на Android и iOS.

Със скорост на печат до 20 стр./мин можете бързо да изготвяте хартиени копия на документи от няколко страници. Скенерът има максимална оптична разделителна способност 1200 x 1200 dpi. Поддържа хартия с ниско (65 g/m²), нормално и тежко тегло (до 163 g/m²).

7. Мултифункционално мастиленоструйно цветно устройство HP OfficeJet 6950

 

HP OfficeJet 6950

Виж цената за днес

Това мастиленоструйно многофункционално устройство на HP е младшият член на гамата OfficeJet Pro, която съчетава решения за малки и средни офиси. Моделът съчетава възможностите на цветен принтер, копирен център, скенер и факс с памет за 100 страници.

Устройството е достатъчно бързо, за да се справи с обемни задачи, тъй като първият печат “излиза” още след 12 секунди, а скоростта на последващия печат и копиране е съответно 29 страници в минута за монохромен и 24 страници в минута за цветен печат. HP OfficeJet 6950 поддържа автоматичен двустранен печат и има система за автоматично подаване на оригинали за 35 листа, което ще увеличи удобството при изпълнението на различни задачи, независимо дали отпечатвате или дигитализирате документи.

Други чудесни характеристики включват Wi-Fi модул с директен трансфер на мобилни данни (AirPrint и Wi-Fi Direct), поддръжка на гласов асистент и 2,2-инчов цветен сензорен екран. Трябва да се има предвид, че устройството не е много подходящо за работа със сложни графични материали и още повече със професионални снимки, поради скромната разделителна способност на печат (1200×600 dpi). На предния панел е разположен 2,2-инчов LCD сензорен екран за лесно управление.

HP OfficeJet 6950 е идеално за печат на големи обеми. Системата за непрекъснато подаване на мастило намалява десетократно разходите за печат, подобрява производителността и удължава живота на печатащата глава.

Устройството може да се използва както за ежедневни домакински цели, така и за професионален бизнес – в офиси, дизайнерски организации, рекламни агенции и други предприятия, занимаващи се с печат или създаване на печатни продукти.

Какво е важно да знаете при избор на принтер?

Производителност или броят на листовете, които принтерът отпечатва за един месец

Тя може да варира от 3000 до 100 000 страници. За да избегнете надплащане за допълнителен капацитет, изчислете колко хартия използвате за един месец.

Отпечатване

Предлага се в черно и бяло или в цвят. За текстови документи обикновено се използват лазерни модели, а за висококачествени снимки и брошури – мастиленоструйни.

Скорост

В зависимост от технологията на трансфер и възможностите на принтера скоростта варира от 4,5 до 33 стр./мин. и повече. Всичко, което е над 50 ppm, е предназначено за работа с документи с голям обем.

Време за загряване и първо отпечатване

Определя колко бързо ще се отпечатват документите. Лазерните устройства обикновено се загряват до 60 секунди, докато мастиленоструйните устройства са готови за печат веднага след включването им.

Двустранен печат

Полезна опция, която ви позволява да отпечатвате по-бързо необходимото количество хартия.

Вградена памет

Колкото повече са те, толкова по-лесно е няколко души да използват принтера.

Четец на карти

Помага ви да отпечатвате файлове директно от носители за съхранение: карта с памет, фотоапарат.

Свързване с Wi-Fi и работа с мобилни приложения

Позволява ви да изпращате документите си за работа от смартфони и таблети.

Допълнителни плотове

Улеснява отпечатването върху различни видове хартия. Добре е принтерът да се изключва автоматично, да има дисплей и CISS-система за непрекъснато подаване на мастило (за мастиленоструйните модели). Вие обаче трябва да решите кой принтер е най-подходящ за вашите нужди. 

4.7/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo