Най-Добрите Прахосмукачки Rowenta за 2024

Подреждането на жилищното Ви пространство винаги звучи толкова удовлетворяващо на теория, но когато най-накрая дойде денят да почистите всички стаи в дома си с прахосмукачка, може да почувствате това, като доста скучна и досадна работа.

Време е да си купите нова прахосмукачка и започвате да търсите информация в онлайн мрежата. Днес срещаме много видове прахосмукачки и различни марки. Това означава, че имаме много възможности за избор, когато купуваме прахосмукачка. Въпреки че, това също прави избора малко по-сложен. Това, което правят много потребители, е да залагат на марки, които познават и на които имат доверие. Добър пример за това са прахосмукачките Rowenta, за които ще говорим по-нататък.

Rowenta е една от най-известните марки прахосмукачки на пазара. Имат богат опит и са известни с качеството на своите модели. Така че, те имат подкрепата на потребителите по целия свят. Това несъмнено е от голямо значение, когато купувате нова прахосмукачка.

Затова по-долу Ви оставяме анализ на най-добрите прахосмукачки Rowenta. Така можете да добиете ясна представа какво Ви предлага марката. Може да намерите и прахосмукачка, която отговаря на това, което търсите.

Най-добрите прахосмукачки Rowenta

1. Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3731

Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3731

Виж цената за днес

Отваряме списъка с модел Rowenta Compact, която се отличава с използването на циклонна технология (Mono-cyclonic). Това ú дава голяма мощност и всмукателна сила. Rowenta Compact обещава, че ще Ви помогне по всяко време да премахнете мръсотията в къщата си.

Освен това използването на тази технология не позволява на филтрите да абсорбират толкова много мръсотия, така че издържат по-дълго. Специалната технология Mono-cyclonic, чрез която е изграден принципът на работа на Rowenta Compact, ефективно отделя частиците прах и мръсотия от въздушния път, минимизирайки запушването във филтрите. Това означава, че уредът не губи засмукване, а Вие ще почиствате къщата си по-бързо и по-задълбочено всеки път. Характерно за този тип технология е високата производителност, с която дарява своите собственици.

Rowenta Compact не използва торби. Вместо това има пластмасов резервоар с вместимост 1,5 литра. Това е повече от достатъчен капацитет, за да почистите къщата си няколко пъти, без да се налага да го изпразвате. В допълнение, изваждането на резервоара е изключително лесно, само с натискането на един бутон.

Дължината на кабела от 6,2 метра, което Ви предлага много свобода на движение в широк радиус. Така че, няма да се притеснявате, че не можете да достигнете най-отдалечените ъгли. Rowenta Compact е чудесен конкурент за домове с малки кътчета и пролуки, които трябва да бъдат почистени. Тънката дръжка и подовата глава доставя лесното достигането под диван или близо до масичка за кафе.

Допълнителната четка за тапицерия, с нежна основа, е подходяща за почистване на дивани, фотьойли и всякакви други текстилни материи, по които обикновено полепват много прах, акари, трохи и косми. Включеният в комплекта аксесоар за тесни пространства, с четка с тънък връх, ще Ви позволи с едно движение да почистите всички пролуки, ниши, прагове и ъгли в дома Ви. Дългият 6.2м кабел на този модел, също може да се пренавие автоматично, когато приключите.

2. Вертикална прахосмукачка Rowenta RH6545WH AFE Light

Вертикална прахосмукачка Rowenta RH6545WH AFE Light

Виж цената за днес

Прахосмукачката Rowenta RH6545WH AFE Light оправдава всяка стотинка от цената си. Тя е наистина ефективна вертикална прахосмукачка, която също е и доста стандартна в дизайна си – а не, да речем, прахосмукачка робот, която обикновено е на по-висока цена.

Този модел работи много добре върху всички видове повърхности, но се откроява особено добре в сухото почистване на твърди подове (плочки или камък). Въпреки че, ако имате дървен под или килим, също ще им предложи добра производителност, без да им причинява щети.

Тази безкабелна прахосмукачка е изключително лека. Теглото ú е едва 2.32кг, което е голям плюс за повече маневреност и лекота в движенията. Позволява Ви да вакуумирате цялата къща, без да се уморявате. Извличането и почистването на резервоара е много просто. Нужно е да натиснете само едно копче, за да се отвори и да го изхвърлите. Уредът не използва сменяеми торби, а притежава постоянен пластмасов контейнер за многократна употреба.

Самият дизайн на контейнера побира мръсотията и праха като ги завихва с технологията Cyclon, за да отдели по-добре въздуха.

Power Light главата за почистване има вградено LED осветление в предната си част, за да виждате по-ясно повърхността и замърсявания пред нея. Така например, когато трябва да почистите по-затъмнени зони, като местата под дивана или под масата – удобната LED светлина ще Ви бъде от изключителна полза.

3. Прахосмукачка Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA

Прахосмукачка Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA

Виж цената за днес

Следващият модел прахосмукачка Animal Care RO3985EA в списъка е подходяща за семейства, в които има домашни любимци. Тя е с мощност от 750 W и работи с нива на шум от 75 dB. Animal Care RO3985EA е „толкова тиха, че е абсурдно“. Няма вероятност да попречите на членовете на Вашето домакинство. Това е много лек модел, който се отличава с това, че е лесен за използване тъй като тежи малко, само 3.9кг. След приключване на почистването кабелът се прибира автоматично. Дължината на кабела е 6.2м. Работният обхват на прахосмукачката е 8.8м.

Това е прахосмукачка, която се отличава със своята мощност. Работи перфектно върху всички видове повърхности, така че ще Ви помогне да почистите мръсотията от всеки ъгъл на къщата. Това е модел, който е особено препоръчителен, ако имате животни у дома, тъй като ще изсмуче животинските косми от всяко място с голям комфорт. Или от пода, или от килими. Без съмнение добър вариант в този смисъл.

Моделът има резервоар от текстил с вместимост 3 литра. Позволява Ви да вакуумирате цялата къща наведнъж, без да го изпразвате. Извличането и почистването на резервоара е много просто.

Комплектът на Animal Care RO3985EA включва още: Аксесоар за тесни пространства, Четка специално предназначена за паркет, Накрайник за тапицерия, Удължител и Мини турбо четка, която увеличава силата на засмукването и прави почистването изключително бързо.

4. Прахосмукачка без торба ROWENTA Swift Power Cyclonic RO2981EA

Прахосмукачка без торба ROWENTA Swift Power Cyclonic RO2981EA

Виж цената за днес

Връщаме се към конвенционалните прахосмукачки с кутия. Представител тук в моделът Swift Power Cyclonic RO2981EA. Модел, който се отличава със своята голяма мощност (750W) и добро представяне в радиус от 7.55м. Дължина на кабела 5м. Това Ви дава много свобода, когато почиствате из къщата. Тъй като можете да се движите много лесно, без да се притеснявате дали кабелът ще бъде достатъчно дълъг.

Това е прахосмукачка, която няма мръсотия или прах, които да ú устоят. Тя използва циклонна технология за работа, така че Ви предлага голяма мощност по всяко време. Mono-cyclonic технологията Ви гарантира голяма всмукателна мощност по всяко време. Освен това, тъй като е лек модел с тегло от 4.87кг, употребата му е много удобно.

Сила, която няма да изчезне с течение на времето – нещо, което я прави добра инвестиция за бъдещето. Работи добре върху всички видове повърхности, а също и много добре върху килими. Така че, ако имате такъв модел у дома, той ще Ви остави без мъх и акари.

Има резервоар с вместимост 1.2 литра. Това Ви дава възможност удобно да почиствате къщата без да се налага да купувате и подменяте хартиени торби. Освен това почистването на споменатия пластмасов контейнер е много проста операция за изпълнение, която почти не отнема време. Същото се случва с ЕРА филтъра. Смяната и почистването му са много лесни. Достатъчно е да го намокрите, за да почистите натрупаната в него мръсотия. ЕРА филтърът предоставя ефективна система за филтриране. Слагате го обратно и отново се наслаждавате на прахосмукачката, сякаш за първи път.

Swift Power Cyclonic RO2981EA се доставя с включени различни аксесоари. Тези аксесоари са: Стандартна четка, Аксесоар за животинска козина, Аксесоар за тесни пространства, Четка за паркет и Накрайник за тапицерия.

5. Вертикална прахосмукачка Rowenta X-Force 11.60 RH9898WO

Вертикална прахосмукачка Rowenta X-Force 11.60 RH9898WO

Виж цената за днес

Намирането на вертикална прахосмукачка, която осигурява надеждно засмукване и е лесна за маневриране, е предизвикателство и става още по-голямо предизвикателство, когато трябва да се придържате към определен бюджет. Rowenta X-Force постига този баланс – нашият тестер оцени цялостната лекота, която идва със сглобяването, работата и зареждането на безжичната прахосмукачка. Не се заблуждавайте и от 5-килограмовата рамка на прахосмукачката – малкият, но мощен модел осигурява почистваща сила. Rowenta X-Force лесно се справя, както с твърди подови настилки, така и с килими.

Не само предлага страхотна производителност с 130 W, но и Циклонна технология, която завихря с центробежна сила праха и замърсяванията. Работи без кабели, тъй като има акумулаторна батерия. Автономията на батерията е около 45 минути, достатъчно време, за да можете да почистите къщата. Нивата на шум по време на работа са 67 dB. Капацитетът на контейнера за отпадъци е 0.4 литра, снабден със специален HEPA филтър.

Тази прахосмукачка се доставя с Аксесоар за животинска козина (Animal Care), Въртяща се четка и Robot vacuum brush.

6. Прахосмукачка без торба ROWENTA Compact Power XXL RO4855EA

Прахосмукачка без торба ROWENTA Compact Power XXL RO4855EA

Виж цената за днес

Прахосмукачка без торба Compact Power XXL RO4855EA, се произвежда във Франция. Устройството има и визуално приятен дизайн, като е изработено от висококачествена лъскава черна/сива пластмаса. С тази прахосмукачка без торба можете да спрете да търсите правилния тип торбички в магазините или онлайн, избягвайки да харчите пари за тях едновременно. По принцип прахосмукачката трябва да почиства само подовете, а не портфейла.

Благодарение на усъвършенстваната технология Mono-cyclonic (без торба), с високо ниво на отделяне на праха от засмукания въздух, с което се предлага лесна употреба и висока мощност на засмукване; въздухът и прахът се засмукват с висока скорост в колекторната купа чрез циклонно течение. В допълнение, той е специално проектиран да предоставя усъвършенствани почистващи решения за собствениците на домашни любимци. В циклонния контейнер праховите частици се отлагат и въздухът се евакуира през филтърната система с филтър ЕРА. Контейнерът за събиране на прах, с капацитет 2.5 литра, е прозрачен, за да даде възможност на потребителя да реши кога трябва да се изпразни прахосмукачка ROWENTA Compact Power XXL RO4855EA без торба.

Мощният Effitech мотор от 550 W предлага всмукателната мощност, от която се нуждаете, за да почистите дори най-фините прахови частици от всякакъв вид повърхност. Тази прахосмукачка работи много добре и върху дивана у дома и матраците, благодарение на факта, че има включена четка за тапицерия. Комплектът включва още: Стандартна четка, Аксесоар за тесни пространства, Четка за паркет, Удължител и Мини турбо четка.

7. Ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901

Ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901

Виж цената за днес

Когато имате малка бъркотия на пода, която трябва бързо да почистите, посегнете към ръчна прахосмукачка. Ръчната прахосмукачка е отлична за бързо изсмукване на разлятата закуска във Вашата кухня или космите от домашните любимци по дивана Ви по ефективен начин.

Разбира се, по-малкият профил не я прави чудесен вариант за почистване на целия дом, така че тя трябва да бъде абсолютно допълнение към Вашата основна прахосмукачка, която се справя с повечето от по-големите или седмични бъркотии във Вашия домакинство. Независимо от това, наличието на ръчна прахосмукачка под ръка, особено безжичната ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901, е повече от полезно за бързо почистване на място, почистване на автомобили и много други.

Контейнерът на Rowenta AC476901 без торба, побира 0.375 литра. Автономията на акумулаторната ú батерия издържа до 16 мин. Точно върху ръкохватката ще намерите удобен контролен панел, чрез който лесно можете да настройвате, включвате или изключвате уреда.

Безжичната ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901 се представя отлично. Нейното мощно засмукване ще Ви впечатли. Има висока оценка за маневреност, тъй като успява да почисти труднодостъпни места, включително под диван с включения в комплекта аксесоар за тесни пространства.

Виж още: Най-добрите прахосмукачки | Евтини прахосмукачки |

Какво е важно да знаете при избор на прахосмукачка Rowenta?

Немската фирма Rowenta има честта да бъде пионер в производството на прахосмукачки и прахосмукачки без торба. В допълнение, през целия си десетилетен опит, компанията е разработила различни видове, за да отговорят на различни нужди:

Вакуумни роботи Rowenta

Тази марка също е проектирала свои собствени прахосмукачки-роботи, така че не е нужно да се притеснявате за прахосмукачката в дома си. Ако мразите тази задача, с тези устройства можете да забравите за пода завинаги, тъй като те ще свършат работата вместо Вас. Нещо особено полезно е, ако имате домашни любимци, които обикновено оставят косми всеки ден.

Прахосмукачки Rowenta ,,всичко в едно’’

Те са тип прахосмукачки, които включват голям брой аксесоари за по-добра адаптивност. Можете да ги използвате като прахосмукачка с метла за пода, ръчна прахосмукачка за диван, фотьойли, мебелни повърхности, високи площи и др., или дори за кола.
Прахосмукачки Rowenta с метла: те са прахосмукачки с дълъг прът и специален аксесоар за пода. С тях можете да прахосмучите пода, независимо от вида му, по-лесно, без да се налага да се навеждате, поддържайки винаги изправена стойка.

Ръчни прахосмукачки Rowenta

Те са компактни прахосмукачки с намалено тегло. С тях можете да достигнете всички онези зони, които не бихте достигнали с прахосмукачка с шейна или метла. Те могат да бъдат идеални за почистване на високи места, за пренасяне в тесни зони, където други не се побират, или за колата.

Прахосмукачки Rowenta с метла с моп и пара

Те са по-усъвършенстван вариант на конвенционалната вертикална прахосмукачка. Новото при тях е, че имат глава за моп и могат да изпускат пара, за да търкат пода и да премахват петна, докато прахосмучат мръсотия.

Шейни прахосмукачки Rowenta

Те са конвенционалните подови модели. Те имат кабел и теглото на резервоара им, филтриращата система и мотора са на колела. Можете да ги преместите където трябва, като ги издърпате. Имат гъвкав маркуч с различни накрайници за под, мебели и т.н. Те имат предимството, че могат да прахосмукат с часове без проблеми с батерията, освен че имат доста голяма мощност. Но са и по-неудобни и кабелът ограничава движението.

Плюсове на прахосмукачките Rowenta

Сменяема батерия с голям капацитет: Въпреки че много прахосмукачки с батерии имат вградена батерия, тези модели обикновено включват сменяема батерия, така че ще бъде по-лесно да се смени, ако е необходимо.

Гъвкава тръба: тя ще Ви осигури по-голяма гъвкавост, като имате достъп до най-сложните ъгли и ниши. Тя ще достигне онези области, недостъпни за друго оборудване с твърди тръби.

Глава с Power Led: Тя ще позволи почистване в най-тъмните зони чрез осветяване, така че да можете да видите мръсотията правилно. Главата ú ще светне, за да вижда добре във всички онези труднодостъпни места.

Циклонна технология: това е система, която позволява по-мощен капацитет на засмукване, отколкото при конвенционалната система. Този тип технология има мощни електрически двигатели, които генерират въздушен циклон вътре, за да уловят цялата мръсотия и да накарат по-голямата и по-тежка мръсотия да се утаи чрез центробежна енергия, докато останалата част от фината мръсотия ще премине през филтъра, преди да се върнете в стаята. Това също така предотвратява замърсяването на филтрите толкова бързо, колкото при обикновените прахосмукачки.

Грижи за домашни любимци: те са специфични дизайни за онези домове, в които живеят космати приятели. Домашните любимци са част от семейството в много домове, така че тези прахосмукачки ще Ви помогнат да се борите с всякакви мъхове и косми с по-добри резултати.

Aqua Head: има глава, която може да побере няколко кърпи и да ги навлажни, така че да може да премахне и сухи петна от пода, сякаш търкате пода.

Stop&Go позиция: нейната структура позволява на главата и тръбата да се изправят, без да се налага да ги облягате на стената или на мебел. Това е идеално, когато ще спрете прахосмукачката за момент и имате нужда от свободни ръце, за да изпълнявате други задачи.

Специална четка за домашни любимци: Rowenta също е оборудвала своите прахосмукачки със специална четка за домашни любимци. Аксесоар, който има специални клетки и гравюри на повърхността си за улавяне на космите по по-добър начин, постигайки много добри резултати.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo