Най-Добрите Прахосмукачки Concept за 2024

Известен факт е, че човек със здрав разум, не понася мръсотия, да не говорим за прах. Затова не трябва да пропускате да притежавате удобна, маневрена и компактна прахосмукачка, каквито са представителите на Concept. Тези чешки прахосмукачки са известни с богатия си арсенал от приставки и допълнителни аксесоари за тесни пространства, за обиране на животинска козина, като някои модели от тях, дори предлагат мокро почистване на повърхностите.

Едно от качествата, което ги отличава, е преносимостта. Благодарение на преносимостта си, прахосмукачките Concept постигат блестящи резултати на места, където другите дори не биха и мечтали да достигнат.

Време е да разберем заедно кои са най-добрите прахосмукачки Concept и защо се радват на толкова високи положителни оценки от потребителите.

Най-добрите прахосмукачки Concept

1. Ръчна прахосмукачка Concept VP4370

Concept VP4370

Виж цената за днес

Мислехте ли до вчера, че можете да излезете от вкъщи с прахосмукачката по ръка? Вероятно не. Сега обаче използването на прахосмукачката на открито може да се превърне в нещо естествено благодарение на ръчната преносима прахосмукачка Concept VP4370. Тя е съвсем лека и се държи лесно, благодарение на широката си ръкохватка.

Акумулаторът с мощност от 90 W Ви предоставя автономия на работа, и то забележете за мокро и сухо почистване, от 40 минути. Така лесно можете да хванете под ръка Concept VP4370 и да почистите седалките и багажника на колата Ви пред дома.

За бързо почистване, навсякъде, където се намирате това е перфектната и препоръчителна концепция, и цената ú си заслужава предвид дългата автономия и мощния тип на работа, които осигурява. Побира 450мл замърсявания в пластмасовия си контейнер, който се почиства само с няколко движение. Просто изпразнете контейнера над коша за отпадъци и го поставете обратно.

В допълнение към своя комплект, Concept VP4370 разполага с голям набор от оборудване: Аксесоар за животинска козина; Аксесоар за тесни пространства; Приставка за почистване на прозорци и Накрайник с четка. Различните размери и удължени дюзи на тези допълнителни приставки, ще Ви бъдат полезни, за да почистите труднодостъпни места или тесни ниши в купето на автомобила.

Няма да Ви дразнят повече полепналите косми по дивана и по дрехите Ви от козината на Вашия любимец, защото ще можете лесно да ги обирате с ултра мощната приставка за животинска козина. Дори прозорците Ви ще блестят от чистота с практичната приставка, която прилепва към повърхността и перфектно отстранява цялата течност. Накрайникът с моторизирана четка ще Ви помага да премахнете праха от книги, компютърни клавиатури или рафтове.

2. Прахосмукачка без торба Concept Pet Expert VP5240

Concept Pet Expert VP5240

Виж цената за днес

Concept Pet Expert VP5240 е експерт в почистването на всички видове повърхности. С тегло от едва 4.5кг тя е лесна за управление и носене. Дори има удобна широка дръжка, за която да я хванете, ако имате нужда да я пренесете до друга стая, която искате да почистите. Дългият ú 6м кабел предоставя широк обхват на почистване от 10м в комбинация с метална телескопична тръба.

Снабдена е с голям 2.5л контейнер за събиране на замърсяванията, който трябва просто да изпразните над коша за отпадъци, когато се напълни, за да продължите отново с работата си. Не използва торби и други подобни принадлежности, които трябва да закупувате допълнително. Всичко е максимално опростено и улеснено.

Освен това Concept Pet Expert VP5240 сама ще алармира, когато контейнерът е препълнен, чрез специален Индикатор, за да го почистите и отново да можете да се възползвате от пълната 800W мощност. Освен това към контейнера има приложен специален филтър НЕРА 13, който улава миниатюрни прахови частици, алергени и други предизвикващи раздразнения микроорганизми. Така всичко остава плътно затворено в контейнера, а въздухът, който излиза обратно към стаята е по-чист.

Concept Pet Expert VP5240 притежава Silent Technology, която я прави изключително тиха по време на работа, като потиска и приглушава силните вибрации на двигателя. Прахосмукачката регистрира нива на шум от 72 dB, което е напълно приемливо.

Има и още – добър набор от удобни и иновативни аксесоари, сред които Малка четка за тесни повърхности; Четка за тапицерия за почистване на дивани и матраци; Аксесоар за животинска козина с моторизирана глава за силно засмукване на вградилите се в тапицерията косми; Аксесоар за тесни пространства с удължена дюза за премахване на праха от ъглите, под дивана и всички тесни места по мебелите.

Ако този набор от допълнителни аксесоари Ви притеснява, че трябва да му отделите обособено място, в което да го съхранявате, то това не е нужно! На самата метална тръба има монтирана поставка за аксесоари, на която да наредите всичко, като освен това, аксесоарите ще Ви бъдат постоянно подръка, когато Ви потрябват.

3. Робот прахосмукачка Concept VR3120

Concept VR3120

Виж цената за днес

С този робот прахосмукачка Concept VR3120 можете да почиствате всякакви мокетени повърхности и килими с нисък рязан косъм, както и да миете твърди подови настилки. Уредът се ориентира перфектно в зоната, чрез 3D картографиране с лазерна навигация от RoomPlan.

Избягва автоматично челни удари, както и високи места и стълби, благодарение на вградените си сензори против сблъскване и против падане. Concept VR3120 е снабдена и с един от най-революционните и иновативни – Сензорът Tof, който ú позволява ясно да идентифицира близкото разстояние и околната среда. В допълнение към идентифицирането на големи препятствия, сензорът също така взема предвид малки препятствия като чорапи и изпаднали дребни предмети.

За работата на уреда са нужни 4-5 часа за пълно зареждане, а след това гарантира дълга автономия от 250 мин, с което време можете да почистите няколко пъти стаята или дори няколко стаи наведнъж. Мощността на двигателя е 50W.

Замърсяванията се събират в един контейнер за прах с капацитет от 600мл и още един контейнер за мръсна вода и прах с капацитет от 350мл. Така общо получавате почти 1 литър свободно пространство за замърсяванията, когато решите да прахосмучите и измиете подовете.

Този щедър капацитет е полезен с това, че не изисква често да го изпразвате. В зависимост от замърсяванията по пода, големината на контейнерите може да Ви стигне до следващото зареждане на уреда, тоест да използвате пълната му автономност само с едно почистване на контейнерите. Важно уточнение е, преди да активирате функцията за миене на под, да налеете вода в уреда, като за целта има допълнителен обособен контейнер, побиращ 300мл течност.

Събраните замърсявани и прах от пода преминават през 3 етапа на филтриране с HEPA филтър 13. Този тип многослоен филтър може да отстрани 99,95% от всички частици във въздуха и по пода с диаметър 0,2 микрона. За да почистите филтъра можете просто да го изчеткате с почистващ инструмент с меки влакна. Можете също така да използвате чиста вода, за да изплакнете внимателно, но не мокрете обилно цялата площ. Не използвайте сапун или други почистващи препарати. След това оставете филтъра да изсъхне напълно, преди отново да го поставите в прахосмукачката.

4. Вертикална прахосмукачка 2 in 1 Concept VP4150

Concept VP4150

Виж цената за днес

Гениалната вертикална прахосмукачка Concept VP4150 привлича вниманието с три безспорни качества, лесни за забелязване: уникален външен вид, краткосрочна и дългосрочна ефективност и надеждност. Всяко по-привлекателно от другото.

Тя ще бъде Ваш верен помощник, всеки ден от седмицата, като ще Ви помага да имате по-чист дом. Има мощност 160W и автономност на работа до 50 минути. Работи посредством акумулаторна Li-Ion батерия и без никакви досадни кабели, оплитащи се във всичко възможно. Излъчването на Concept VP4150 е като на ,,човек’’, който знае какво прави, докато уверено рита наглия прах. Добрата производителност на мощния акумулатор можете да използвате в две скорости, които удобно да настройвате от контролния панел точно върху ръкохватката.

Изключително удобство предлага ръчната прахосмукачка част от конструкцията на Concept VP4150. С натискането на един бутон за освобождаване на стойката можете да получите малка ръчна прахосмукачка, която да пренесете навсякъде из дома, дори до автомобила Ви.

Отново след това можете да сглобите конструкцията с едно просто движение и автоматично се сдобивате с вертикална стойка за почистване на пода в изправено положение. Теглото на цялата конструкция е само 3.6кг, така че не се тревожете, ако често страдате от болки в гърба и раменете. Това ниско тегло и вертикална стойка няма да навредят на състоянието Ви по никакъв начин.

От самия този панел ще получавате информация, когато контейнерът се е напълни, посредством интелигентен индикатор свързан с него. Капацитетът на контейнера за замърсявания е 0.5л – достатъчно голям, за да почистите с него няколко стаи наведнъж. Изсмучените замърсявания и прах първо преминават през защитна филтърна система HEPA11. Този филтър задържа алергените, микробите и акарите, които могат да се върнат обратно във въздушното пространство в стаята, докато почиствате.

Когато приключите с почистването можете да измиете филтъра, а пластмасовия контейнер да изпразните над кошчето за отпадъци. Дръжката на прахосмукачката може да се сгъва в две позиции – на 90° и на 180°, така че можете да я приведете до половината от размера ú, за да я съхранявате по-лесно.

Виж още: Най-добрите прахосмукачки | Евтини прахосмукачки |

Какво е важно да знаете при избор на прахосмукачка Concept?

Jindřich Valenta – Concept е чешка компания и собственик на марката електроуреди Concept. Фирмата стартира през 1991г. като дистрибутор на електроуреди ELKO внос от Германия със седалище в гр. Чокна. През 1995г. компанията създава собствен ръчен миксер с марката Concept, но едва през 2001г. започва производството на цяла гама уреди с тази марка. През 2008г. компанията разширява обхвата си и включва производството на големи електроуреди за вграждане (печки, хладилници и др.)

Днес чешката марка Concept се нарежда сред водещите производители и доставчици на домакински електроуреди в Чехия, Словакия и Полша. Основни приоритети са високото техническо качество на продукта, модерен дизайн и бързо обслужване. Благодарение на дългогодишния професионален опит, компанията е разработила собствен изчерпателен набор от правила, следящи за високото качество и практичността на всички продукти.

Благодарение на Concept почти всеки може да си позволи луксозна визия на нова кухня на разумна цена. И трите дизайнерски линии, наречени SINFONIA (неръждаема стомана, фино комбинирана с черна ивица), BLACK (черно стъкло) и WHITE (бяло стъкло), позволяват взаимодействието на големи и малки уреди, които елегантно съчетават кухненското пространство в едно хармонично цяло.

Concept е един от водещите производители и доставчици на домакински електроуреди. Първоначално оперира само на чешкия пазар, но има силна позиция на словенския и полския пазар и разширява дейността си и в други страни, включително България. Приоритетът на компаниите е да улеснят живота на хората.

Къде се произвеждат уредите Concept?

Продуктите под марката Concept се произвеждат в Китай, Турция, Полша и Италия. Concept не ги разработва сам, а се намесва в техния дизайн, използвани материали и части.

Допълнителни аксесоари

Прахосмукачките Concept (ръчни, вертикални, робот-прахосмукачки) се характеризират с богат набор от допълнителни приставки и аксесоари. Освен основната четка, към комплекта винаги ще присъства аксесоар с издължена дюза за тесни пространства, приставка за ъгли и четка за обиране на животинска козина. Допълнителните аксесоари са абсолютен ,,плюс” при всяко почистване. С тях се спестява много време. В края на почистването, пространството изглежда много по-приветливо, защото сте обрали много повече прах от обикновено, благодарение на допълнителните приставки.

Дълга автономия

Дългата автономия на работа на моделите с акумулатор от Concept е предимство пред останалите прахосмукачки с по-малка автономия, предлагани от други марки в бранша. По-дългият работен процес позволява да осъществите по-качествено и ефективно почистване, на цялата площ в стаята, отколкото ако успеете да преминете едва през половината, докато отново трябва да заредите уреда.

Гъвкавост

Concept участва активно в изработването на гъвкави и практични дизайни на своите прахосмукачки. От марката често ще намерите уреди с много подвижни части, сгъваеми дръжки, телескопични, олекотени и удобни за съхранение модели. Тази практичност е важна, особено ако живеете в по-малко жилищно пространство.

5/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo