Най-Добрите Прахосмукачки Bosch за 2024

Искате да запазите Вашите подове и килими чисти от прах и мръсотия? Bosch произвежда няколко вида техники, за да задоволи всяка Ваша нужда, и в тази гама са включени уреди от висококачествени прахосмукачки. Проектирани с типична немска прецизност, прахосмукачките Bosch се рекламират заради мощното си и тихо почистване, интелигентни функции и бомбоустойчива надеждност. Прочетете по-долу за пълен преглед на текущата гама прахосмукачки на Bosch.

Докато никой не обича да грабва прахосмукачката и да я мъкне из всяка стая в къщата, най-добрите прахосмукачки Bosch могат да направят тази досадна задача малко по-поносима. Независимо дали търсите супермощна прахосмукачка с пълен размер или лек безкабелен ръчен модел, който можете да вземете от кухнята в колата, има много страхотни модели, от които да избирате. Тук ще обясним ключовите характеристики, на които да обърнете внимание, и ще предоставим кратки обобщения на нашите задълбочени прегледи, за да Ви помогнем да изберете най-добрата прахосмукачка Bosch за Вас.

Най-добрите прахосмукачки Bosch

1. Перяща прахосмукачка Bosch BWD41740

Перяща прахосмукачка Bosch BWD41740

Виж цената за днес

Сред разнообразието от прахосмукачки от най-висок клас за дома, моделът Bosch BWD41740 се откроява със своята шикозна система за филтриране с ЕРА филтър. В същото време устройството е ергономично и заема малко място.

Корпусът е изработен от здрава пластмаса. Има и голям контейнер от 5 литра. Общото тегло на уреда е 10.4кг, така че лесно ще можете да го придърпвате из различните стаи, докато почиствате. Работният обхват на уреда е 9м, като след края на почистването кабелът се прибира автоматично.

По време на работа прахоуловителят се пълни с вода, след което засмуканият прах попада вътре и се превръща в утайка. В резултат на това изходящият въздух става по-чист. Водният резервоар на Bosch BWD41740 е подвижен, така че, ще можете лесно да го откачите от уреда и да го почистите. Почистващият филтър също е миещ, за многократна употреба. Лесно ще стопанисвате този модел прахосмукачка, докато тя ще Ви се отблагодарява като почиства дома Ви. Подходяща е за всякакви повърхности.

Струва си също да се добави, че това устройство поддържа контрол на мощността до 1700 W. Силните му страни включват телескопична тръба, добър маркуч и дълъг кабел от 9м. Всичко това осигурява комфорт по време на използване. Към комплекта получавате още: стандартна четка, малка четка и аксесоар за тесни пространства.

2. Вертикална прахосмукачка без торба Bosch Athlet BCH625LTD

Вертикална прахосмукачка без торба Bosch Athlet BCH625LTD

Виж цената за днес

Тази уникалната изправена прахосмукачка, предлагана от Bosch, е подходяща за различните повърхности във Вашия дом. С дизайн без кабел, който прави преносимостта много по-добра от тази на моделите, закрепени към пода.

Athlet BCH625LTD е акумулаторен уред, като се захранва от литиево-йонна (Li-Ion) батерия. С нея можете да извършите сухо почистване на пода и подовите настилки, като замърсяванията ще бъдат побрани в специален пластмасов контейнер с филтър. С Athlet BCH625LTD можете да забравите купуването на книжни пликове, както и досадното им подменяне всеки път, когато се напълнят. Капацитетът на контейнера е 0.9 литра.

Удобство представлява разположението на контролния панел точно върху ръкохватката. Така няма да се навеждате излишно, ако искате да изключите или включите уреда. Всеки бутон е на няколко сантиметра разстояние – буквално.

Тази вертикална прахосмукачка е с тегло от 3кг, лесна за вдигане, пренасяне и бутане. Материалът на почистващата тръба е изграден от пластмаса, за да не утежнява допълнително конструкцията и да бъде лесна за пренасяне и маневриране. След пълно зареждане, батерията на прахосмукачката, издържа до 60 мин.

3. Прахосмукачка без торба Bosch BGS05X240

Прахосмукачка без торба Bosch BGS05X240

Виж цената за днес

Bosch BGS05X240 е предназначена за лесно и удобно сухо почистване на апартаменти и къщи. Устройството привлича с отлично качество на изработка и компактни размери. В същото време във вътрешността си притежава доста мощен 700 W мотор, който гарантира ефективни резултати. Нивата на шум по време на работа също са завидни, характеризиращи се в границите до 78dB.

Сред основните предимства на прахосмукачката може да се припише големият капацитет на прахоуловителя, от 1.5 литра, с което се намалява необходимостта често да се разсейвате от процедурата на почистване на оборудването от замърсявания. Заслужава да се отбележи, че немският производител е създал този модел без торба, като замърсяванията се събират в пластмасов контейнер за многократна употреба. Към контейнера има пригоден специален хигиенен филтър PureAir. Това говори много.

Освен с висока ефективност, убеждава и с много детайли, които съчетават функционалност с естетика. Благодарение на малкия си размер, тегло от 4.4кг и изключителна маневреност, прахосмукачката ще се побере навсякъде и лесно ще почиствате с нея всички кътчета и ъгли. Всъщност дори включените аксесоари също не предизвикват съмнение по отношение на тяхното качество: mini turbo четката със специален дизайн повлича със себе си много повече замърсявания от повърхността и в много по-голям радиус в сравнение със стандартните четки.

4. Ръчна прахосмукачка Bosch BHN16L

Ръчна прахосмукачка Bosch BHN16L

Виж цената за днес

Ръчната прахосмукачка Bosch BHN16L има повече засмукване от всяка друга ръчна прахосмукачка с мрежово захранване. Тя лесно вдига зърнени храни, прах, пясък и други често срещани замърсявания, и е достатъчно силна, за да вдигне косми от домашни любимци без специални инструменти. Подходяща е за различните повърхности, намиращи се в един дом.

За работата си Bosch BHN16L използва 14,4V Li-Ion батерия, чиято автономия, след пълно зареждане, е 40 мин. Време, напълно достатъчно да почистите старателно и основно подовите настилки в няколко стаи и дори цялото Ви жилище. Можете да използвате двете нива на мощност, за нормално и за силно засмукване.

С допълнителната почистваща мощност, времето от 40мин за работа, трябва да е достатъчно, за да подредите Вашия интериор. Лекото ú тегло, от 1.1кг, прави вдигането и влизането в пукнатини, като например между седалките на колата, много по-лесно, отколкото с традиционно по-тежките модели.

5. Вертикална прахосмукачка Bosch BCH3ALL25

Вертикална прахосмукачка Bosch BCH3ALL25

Виж цената за днес

Друго устройство намиращо достойно място в този чарт е вертикалната прахосмукачка Bosch BCH3ALL25. Тук говорим за надеждна безжична прахосмукачка, която е чудесна за сухо почистване на различните повърхности в домовете. Предимствата на устройството са очертани в технологията EasyClean, която прави изключително 2 в 1 лесно почистването, както на стандартни подови повърхности, така и на тесни пространства. За целта специален накрайник ще Ви бъде помощник.

Обмисленият и компактен дизайн Ви позволява да преместите модела на всяко място без много затруднения. С тегло от 3.1кг няма да представлява никаква трудност да вдигнете уреда. Освен това производителят се е погрижил за бързото почистване на контейнера, който е с капацитет 0.4 литра. Достатъчно е просто да щракнете веднъж върху бутона на контейнера, след което целият боклук ще изпадне в кофата за боклук.

Автономията на батерията, на тази вертикална прахосмукачка, е 55 минути, което време е достатъчно за почистване дори на големи апартаменти. Уредът използва 25.2V LI-Ion батерия. Характеризира се с ниска средна консумация на електроенергия от 9.3 kWh/годишно. Мощността на уреда можете да използвате в две степени, като разположението на контролния панел е точно върху ръкохватката, за да можете лесно да превключвате през скоростите, както и да включвате или изключвате уреда, без никакви излишни и допълнителни движения.

6. Прахосмукачка без торба Bosch ProSilence BGC41Q69

Прахосмукачка без торба Bosch ProSilence BGC41Q69

Виж цената за днес

В сегмента на добрите подови прахосмукачки без торба, е трудно да не се разпознаят предимствата на Bosch ProSilence BGC41Q69. Уредът може да се похвали с добър прахоуловител с капацитет от 2.4 литра и доста висока мощност – 600 W.

Контейнерът е с HEPA филтър за високоефективен въздух по време и след работа на прахосмукачката. HEPA филтърът улавя малки, вредни частици, като цветен прашец, пърхот от домашни любимци, дим и акари, като прокарва въздуха през фина мрежа.

Комплектът включва усъвършенствана Система EasyClean, улесняваща всяко почистване дори на тесни и труднодостъпни места, както и инженерната Технология AirCycle, която завихря насъбралата се мръсотия в контейнера така, че да се побере по-лесно. Самото завихряне използва центробежна сила, с която увеличава всмукателната сила на накрайника. Можете също така да регулирате мощността на уреда.

В същото време лекотата на използване заслужава специално внимание, поради теглото на конструкцията от 8.3кг и 69 dB ниво на шум. С тези ниски шумови нива, тази прахосмукачка може единствено да си конкурира със силата на мъркането на Вашата котка.
Кабелът на Bosch ProSilence BGC41Q69 се прибира автоматично и бързо с натискането на един бутон. Дължината на кабела е достатъчна да покрие добър работен обхват от 10м.

7. Прахосмукачка без торба Bosch BGS7MS64

Прахосмукачка без торба Bosch BGS7MS64

Виж цената за днес

По съотношение цена/качество една от най-добрите прахосмукачки без торба, за сухо почистване, е Bosch BGS7MS64. Основното предимство на този апарат се състои в богатия му набор от допълващи аксесоари, с които чистенето е дори приятно. Получавате накрайник за тапицерия, удължител, четка за мебели и специална ъглова дюза за почистване на тесни и труднодостъпни зони.

Работният обхват на уреда е 11м, като след приключване на почистването можете лесно и автоматично да приберете кабела.

Въз основа на отзивите на клиентите, моделът еднакво добре премахва мръсотията както от твърди подови настилки, така и от килими. Вътре в себе си, уредът съхранява висококачествен 800 W двигател. Дизайнерските му характеристики включват огромен 3 литров контейнер за отпадъци и системи за филтриране с HEPA филтър. Големият обем на филтъра ще Ви позволи по-дълги почиствания, с по-редки паузи на изпразване. Филтърът може да се мие и да се използва многократно. Освен това можете да се възползвате от интелигентната система SelfClean за самопочистване на филтъра.

Благодарение на добрите ролки, маневреността на тази прахосмукачка може да бъде завидена дори от много по-скъпи аналози. В същото време конструкцията е с тегло от 6.7кг, с което няма да усещате никаква тежест при вдигане или влачене.

Виж още: Най-добрите прахосмукачки | Евтини прахосмукачки |

Какво е важно да знаете при избор на прахосмукачка Bosch?

Защо да изберете прахосмукачка Bosch

Базираната в Германия Bosch съществува от дълго време – над 130 години. Компанията, която започна да произвежда компоненти за автомобилни двигатели, сега произвежда едни от най-добрите вакууми на планетата. Иновативните функции и производителността с най-високо качество от най-добрите прахосмукачки Bosch доведоха до брилянтни резултати всяка година. Лесно можете да станете част от семейството на Bosch, със закупуването на прахосмукачка от серията, като освен всичко друго, на първо място това ще Ви донесе стабилна конструкция, мощна производителност и дълъг експлоатационен срок.

Bosch добра и надеждна марка ли е?

Уредите на Bosch са оценени като една от най-надеждните марки на пазара благодарение на иновативния си дизайн и удобните за клиента гаранционни планове. Освен това домакинските уреди на Bosch са избрани за „Най-доверената марка за кухня в Америка“ от 2019 до 2022г от Lifestory Research.

В Германия ли се произвеждат прахосмукачките Bosch?

Да! Неограничена серия на Bosch се разработва и произвежда в собствената фабрика на Bosch, с повече от 80 години опит в производството на прахосмукачки. Така че, не е чудно, че ,,произведено в Германия” означава още произведено качествено.

Какви са предимствата на прахосмукачките Bosch?

  • Атрактивен и стилен дизайн;
  • Широка гама от предимства с високотехнологични, интелигентни и иновативни функции;
  • Най-компактните безжични прахосмукачки в категорията;
  • Произведени в Германия.

Bosch луксозна марка ли е?

Производителят основно се позиционира като марка от среден клас, въпреки че продуктите на Bosch Benchmark постоянно се нареждат до водещите марки уреди от висок клас.

Полезни съвети

Често купувачите обръщат толкова много внимание на дюзите, мощността и функциите, че забравят за важни детайли, включително нивото на шума, енергийният клас, кабелното отделение и др. Нека се съсредоточим върху аспектите, които могат да повлияят на използваемостта на Вашето оборудване:

  • ниво на шум – от 40 до 90 dB се счита за стандарт. Естествено, при условията на работа на такова оборудване в апартамент е рационално да се съсредоточите върху модели до 60 dB;
  • тип тръба – по-голямата част от прахосмукачките имат телескопичен водач и само няколко премиум единици могат да се похвалят с композитна тръба, която се състои от няколко сгъваеми части;
  • Допълнителни аксесоари – аксесоарите към комплекта правят ефекта от почистването много по-добър, защото чрез тях се набляга на почистване на трудно достъпни места, тесни пространства, високи зони и ъгли, които иначе биха били пропуснати при стандартен начин на почистване;
  • Тегло – ниското тегло на Вашата прахосмукачка е гаранция за лесно вдигане, преместване или влачене. Ниското тегло означава още по-добра маневреност.
5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo