Най-Добрите Прахосмукачки Без Торба за 2024

Искате ли никога повече да не купувате торбички за прахосмукачка и постоянно да се наслаждавате на висока мощност на засмукване, дори когато контейнерът за прах се е напълнил? Тогава прахосмукачката без торба е подходящ избор за Вас.

Прахосмукачката без торба използва циклонна сила и филтърна система за филтриране на праховите частици от въздуха. Когато контейнерът за прах е пълен, можете просто да го изпразните над кофата за отпадъци, след което да продължите веднага с почистването. Спестявате огромни суми от постоянно закупуване на торби за прахосмукачка и не е нужно да се запасявате с торби и да се чудите къде да ги складирате.

Има невероятен брой различни прахосмукачки без торба. От прахосмукачки с кутия без торба през вертикални прахосмукачки до акумулаторни модели. Ние проучихме най-добрите прахосмукачки без торба. Вижте кои са те:

Най-добрите прахосмукачки без торба

1. Прахосмукачка Philips PowerPro Compact FC9331/09

Philips PowerPro Compact FC9331/09

Виж цената за днес

Прахосмукачката без торба Philips PowerPro Compact FC9331/09 е идеална за сухо почистване на домове с твърди подове, както и с килими или мокет. Комплектът включва четка за паркет, както и специалната четка TriActive, която е с въртяща глава, за да достигате по-лесно до тесни ъгли, пролуки и тесни пространства. Почистете с прахосмукачката лесно около и под мебелите или използвайте четката TriActive за почистване на труднодостъпни места.

Силната всмукателна мощност от 750 W ще бъде Ваш верен съюзник в борбата с праха и замърсяванията по пода. В същото това време прахосмукачката регистрира нисък шум, измерен в максимум 79 dB. Работният обхват е 9кв.м, с което лесно ще почистите целия си дом, без постоянно да пренасяте контакта от стая в стая. Дължината на кабела е 6 м, а след края на почистването можете да го приберете автоматично с натискането на бутон върху горната част на корпуса.

Philips PowerPro Compact FC9331/09 използва циклонната технология PowerCyclone 5, която ускорява въздушния поток в цилиндричната камера, за да отдели праха от въздуха и да поддържа висока производителност и силна всмукателна мощност за по-дълго време. Контейнерът има Anti-Alergic филтър, със сертификат ECARF, с което се доказва естествения му и висококачествен произход, без намесата на химикали и вредни елементи и субстанции.

2. Прахосмукачка Star-Light ACVS-720S

Star-Light ACVS-720S

Виж цената за днес

Прахосмукачка без торба Star Light ACVS-720S е оборудвана със 700 W мощност на двигателя и 170 W всмукателна мощност. Можете да регулирате мощността чрез регулиращия селектор в горната част на корпуса. Star-Light ACVS-720S помага за почистването на труднодостъпни повърхности до последния мъх, оставяйки идеална чистота след себе си. Уредът принадлежи към енергиен клас А (за почистване на твърди повърхности и емисии прах). Използва Cyclone система, с която получавате определени предимства, ако страдате от алергии към прах.

Високоефективният въздушен филтър за частици (HEPA), който притежава, е един от най-мощните пречиствателни филтри. Той има предимството да улавя и задържа микроскопична мръсотия, като акари или мухъл, като по този начин предпазва както Вашето здраве, така и здравето на двигателя и на прахосмукачката.

Star Light ACVS-720S е прахосмукачка без торба, с което идва предимството в по-лесното почистване. Това Ви спестява повече свободно време, защото не е нужно всеки път да търсите сменяеми торбички за прах и можете да избегнете износването на платнената торбичка.

Дължината на захранващия кабел (5 м) Ви позволява да почистите площ от 8 кв.м. Кабелът е достатъчно дълъг, за да не се налага да се включва в друг конектор. В същото това време ще елиминирате досадния силен шум от почистването. Със Star-Light ACVS-720S можете да почиствате дори през нощта, без да безпокоите съседите. Тя е доста тиха, а нивото на шума ú не надвишава 75 db.

3. Прахосмукачка Heinner HVC-V750BL

Heinner HVC-V750BL

Виж цената за днес

Прахосмукачката Heinner HVC-V750BL е оборудвана с двойна система за филтриране HEPA 13, която помага за задържането на въздушните примеси, като по този начин осигурява по-чиста среда за Вашия дом и Вашето семейство. Освен това филтрите HEPA 13 са лесни за почистване и поддръжка, благодарение на миещия се материал, от който са направени.

Контейнерът за прах от пластмаса, с капацитет от 2.2 литра, е достатъчно голям, за да изсмуче цялата къща, без да се налага да го изпразвате. Тъй като може да се сваля, може да се почиства и пере лесно. Мощността на мотора е 750 W, категоризиран в енергиен клас А, благодарение на иновативно разработената Cyclon технология, с която вакуумът се задържа постоянен. Разбира се, за по-голямо удобство, можете да регулирате мощността на засмукване, спрямо различните подови повърхности, които обработвате. Можете да регулирате силата на засмукване на прахосмукачката, като просто завъртите един бутон. По този начин можете лесно да вакуумирате различни видове подове или килими.

Нека разгледаме останалите технически характеристики: нивото на шум на прахосмукачката е 75 dB; захранващото напрежение е от 220 V до 240 V в зависимост от степента на мощност, която използвате; дължината на кабела е 4.5 м, като след приключване на почистването можете да приберете кабела с бутона за автоматично пренавиване.

Прътът на прахосмукачката е изработен от метал, което го прави здрав и издръжлив. Освен това е телескопичен и можете да регулирате дължината му в зависимост от зоната, която ще се вакуумира.

4. Прахосмукачка Bosch BGS05X240

Bosch BGS05X240

Виж цената за днес

Bosch BGS05X240 е компактна прахосмукачка без торба, която може да бъде закупена на доста добра цена и е сред предпочитанията на потребителите.

Въпреки компактните си размери, тази прахосмукачка притежава мотор с мощност от 700W. Ще получите висока производителност, без да се притеснявате къде ще намерите място за съхранение. Подходяща е за сухо почистване на различни повърхности. Допълнителните включени аксесоари ще Ви предоставят възможност, освен да обработвате различни повърхности, то и лесно да почиствате трудно достъпни и тесни места. Специалната mini turbo четка засмуква повече прах и отломки, в по-широк диапазон около своята глава, отколкото стандартната четка. Освен това с нея килимите Ви ще блестят от чистота, защото силата ú на засмукване може да извади дори най-фините прахови частици вкопчили се дълбоко в основата на нишките на Вашия килим.

Замърсяванията се събират в пластмасов контейнер с капацитет от 1.5 литра. Специфичното за този модел контейнер е, че се изпразва изключително удобно – директно през дъното – с натискането на един бутон. Просто извадете, поставете над коша за отпадъци и натиснете бутона. Освен това контейнерът има хигиенен филтър PureAir, който отделя събралия се прах и оставя след себе си по-здравословна и хигиенична среда.

Bosch BGS05X240 се доставя с три включени аксесоара: стандартна четка, четка за тясно пространство (малка четка) и мини-турбо четка.

5. Прахосмукачка Daewoo

Прахосмукачка с торба Daewoo

Виж цената за днес

Тази прахосмукачка Ви предлага 800 W мощност на засмукване, заедно с циклонно засмукване, което завихря, като вихрушка, праха и отломките и по този начин ефективно отделя праха и въздуха в 2.5 литровия контейнер. Въздухът и прахът се засмукват с висока скорост в събирателния съд от циклонно течение. Праховите частици се отлагат и въздухът се евакуира през филтърната система HEPA. За да бъде изходящият въздух възможно най-чист и обезпрашен, HEPA филтърът задържа най-малките прахови частици.

Прахосмукачката Daewoo има по-голям капацитет на отделението за събиране на прах, така че можете да я използвате дълго време, без да се налага да изпразвате контейнера. Прахосмукачката Daewoo с циклонно засмукване ще Ви помогне да намалите разходите за консумативи. Благодарение на бутона за регулиране на мощността на засмукване можете да изберете желаната мощност в зависимост от повърхността, върху която ще използвате прахосмукачката.

Със специалната малка четка за прахосмукачка Daewoo, абсорбиращата повърхност ще бъде по-голяма и труднодостъпните места ще бъдат по-лесни за почистване. С четката за паркет, която също е включена към комплекта, ще почиствате ефикасно Вашите дървени подове, като ще можете да бъдете сигурни, че няма да ги надраскате, докато ги обработвате. С помощта на телескопичната тръба, ще имате по-голям радиус на действие и ще можете да достигате до труднодостъпни места без да се налага да се навеждате. Работният обхват за почистване е 10 кв.м. Дължината на кабела е 6 метра.

Специално създаденото тяло на прахосмукачката, с компактни размери, за да може лесно да преминава и през най-тесните пространства. Компактният дизайн изисква съвсем малко място за съхранение. С много леко тегло, прахосмукачката Daewoo може лесно да се транспортира навсякъде, където Ви трябва. Нейното тегло е едва 5.2кг.

6. Прахосмукачка Electrolux Ease C2 ECC21-4SB

Electrolux Ease C2 ECC21-4SB

Виж цената за днес

Практичният превключвател тип педал на четката на тази прахосмукачка осигурява лесен преход между повърхностите за ефективно и видимо сухо почистване на килими, дървени подове и твърди подови настилки. Допълнителните аксесоари като четката за паркет и четката за тапицерия ще затворят изцяло кръга в почистването на Вашия дом.

Двустепенната система за отделяне на прах на прахосмукачката без торба осигурява по-ефективно и мощно засмукване, докато миещите се филтри удължават живота на прахосмукачката. Общата мощност на прахосмукачката е 700 W като можете да регулирате силата ú на засмукване, спрямо различните повърхности, които искате да почистите с нея.

С капацитет от 1.3 литра, контейнерът за прах на прахосмукачката без торба Electrolux Ease C2 ECC21-4SB изисква по-рядко изпразване, докато интуитивният бутон за освобождаване осигурява лесно и контролирано изпразване. С този капацитет успешно можете да почистите работен обхват от 7 кв.м. Дължината на кабела на прахосмукачката е 4.7 м.

Прахосмукачка без торба Electrolux Ease C2 ECC21-4SB е лесна за боравене и използване. Нейните големи задни колела осигуряват лесна маневреност из къщата, а с телескопичната ú метална тръба можете лесно да достигане до всички труднодостъпни повърхности, които трябва да бъдат вакуумирани.

7. Прахосмукачка Bosch BGS7MS64

Bosch BGS7MS64

Виж цената за днес

Bosch BGS7MS64 е прахосмукачка без торба, за сухо почистване, полезна за всеки дом, лесна за използване, практична и ефективна. Тя използва усъвършенствана система за филтриране с интелигентен филтър SelfClean System със самопочистване. Така системата извършва няколко степени на обработка на погълнатия от външната среда въздух. Прахът и малките частици се съхраняват безопасно във вътрешността. Освен това HEPA филтърът може да се мие, което го прави подходящ за многократна употреба.

Независимо от повърхността, ефективността на засмукване на Bosch BGS7MS64 не се променя, като тази прахосмукачка може да развие същата мощност и ефективност, независимо дали се използва за подове или килими. Отличните резултати от цялостното почистване се осигуряват от двигател с мощност 800 W.

Макарата за електрическия кабел е автоматизирана, разтяга се на разстояние от няколко метра и заедно с маркуча и металния прът предлага доста голяма зона на покритие – до 11 кв.м.

Това, което най-много се харесва в този уред е това, че е изключително тих в сравнение с други модели. Концепцията осигурява ниско ниво на шум от само 64 dB, тествано при най-високото ниво на мощност.

Контейнерът за събиране на прах и отломки от пода е с общ обем от 3 литра. Изключително голям обем, с който ще почистите целия си дом без да го изпразните нито веднъж. Въпреки това теглото на прахосмукачката е изключително леко – 6.7кг, за лесно влачене и вдигане. Контейнерът за събиране е прозрачен, за да даде възможност на потребителя да реши кога трябва да бъде изпразнен. След вакуумиране на цялата къща е достатъчно да извадите контейнера за събиране на прах, да отворите капака чрез завъртане, за да изхвърлите съдържанието.

Виж още: Най-добрите прахосмукачки | Евтини прахосмукачки |

Какво е важно да знаете при избор на прахосмукачка без торба?

Прахосмукачка с торба или без торба?

Независимо дали ще изберете модел с торба или такъв без торба, трябва да знаете, че и двата вида покриват еднакви стандарти и норми на почистване. Разликата е в начина на обслужването и стопанисването им. Моделите без торба се доставят с чаша (контейнер) за прах и филтър, който се нуждае от ръчно изпразване и почистване. Предимството е, че не е нужно да се запасявате с чанти или да се притеснявате, че ще Ви свършат. Докато прахосмукачките с торбички са по-лесни и спретнати за поддръжка, и всичко, което правите, е да хвърлите чантата, но винаги трябва да имате под ръка друга резервна торба.

Предимства на прахосмукачките без торба

Прахосмукачките без торбички могат да Ви спестят пари, защото не е необходимо да купувате резервни торбички. Почистването на пластмасовия контейнер става ръчно и не се тревожете, че около коша за отпадъци ще стане бъркотия или пък че ще вдишате целия събран прах, защото преди това той е филтриран през HEPA филтри.

Мощност на засмукване на прахосмукачките без торба върху различните видове подове

Прахосмукачката без торба почиства дървени подове, твърди подове, килими, мокети и килими с висок косъм еднакво добре, както прахосмукачките с торба. Всмукателната мощност за всеки тип може да варира, като средната е около 500-600 W, което се счита за прилична мощност.

Капацитет за прах

Винаги обръщайте внимание на това колко голям е контейнерът за прах на прахосмукачката без торба? Това често се изразява в литри. Големите контейнери ще Ви спечелят повече време, защото ще се запълват по-бавно и няма да изискват от Вас често изпразване.

Допълнителни аксесоари

Допълнителните смукателни четки могат да Ви осигурят универсално използване на прахосмукачката. Колкото повече различни четки, толкова по-добре! Четките за тапицерия са незамени за семействата, в които има малки деца или космати домашни любимци. Четките за паркет пък предпазват красивите дървени подове от надрасквания, докато накрайниците за тесни пространства ще Ви предоставят удобството да почистите лесно праха дори от труднодостъпни ниши и ъгли.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo