Най-Добрите Помпи за Кърма 2024

Използването на помпа за кърма понякога може да бъде необходимост за новите майки. Изцеждането на кърма има много предимства и помага на майките да се справят по-лесно с кърменето и с грижите покрай новия член на семейството.

Най-добрите помпи за кърма са специално предназначени за майки, които имат различни практически или патологични проблеми или за тези, за които класическото кърмене е станало невъзможно по различни причини. Помпата за кърма дава голяма свобода на майките, те могат да дават млякото на бебетата си дори без да са постоянно с тях.

Тъй като има голямо разнообразие от модели, които имат различни функции и опции, ето някои практични съвети за това какво трябва да търсите, за да изберете най-добрата помпа за кърма, както и няколко препоръчани модела, от които да изберете.

Най-добрите помпи за кърма

1. Електрическа помпа за кърма Philips Avent SCF396/11

Philips Avent SCF396/11

Виж цената за днес

Този модел е компактен и много ще Ви хареса това, че има функция за запаметяване. Страхотно е, че автоматично запомня последните използвани настройки, така че всичко, което трябва да направите, е да седнете и да натиснете бутона за захранване. Можете да седите спокойно, докато събирате млякото си, благодарение на дизайна, който Ви позволява да седите с изправен гръб, без да се навеждате напред.

Изключително безшумна е, благодарение на тихия си мотор, така че ще можете спокойно да използвате помпата в часовете, в които Вашето бебе спи. Силиконовите възглавници са много меки, правейки нежен масаж, докато изсмукват млякото. Дизайнът им е много удобен, изцежда млякото лесно и без болка. Доказано е, че можете да съберете повече мляко с масажираща възглавница, която стимулира гърдите и фоликулите вътре в тях, почти толкова ефективно, колкото и бебето.

Електрическа помпа за кърма Philips Avent SCF396/11 безпроблемно се адаптира от режим на стимулация към режим на изцеждане и прилага правилното ниво на стимулация и засмукване на зърното за максимален поток на млякото. Впечатляващо е, че тази помпа предлага 8 нива на стимулация и 16 нива на изцеждане на мляко за персонализирано изживяване.

2. Електрическа помпа за гърди Spectra S2

Електрическа помпа за гърди Spectra S2

Виж цената за днес

Spectra S2 има физическа бариера между млякото и помпата, която гарантира хигиената и добрата работа на двигателя. Ще бъдете приятно изненадани от революционния модел Spectra S2, помпа напълно различна от това, което сте виждали досега на пазара. Spectra S2 е усъвършенстван, мощен модел в болничен стил с лесни за регулиране настройки и допълнителни функции като нощна подсветка, LCD екран и таймер.

Двойната електрическа помпа Spectra S2 изпомпва млякото ефикасно и освен това е значително по-тиха и по-лесна за използване от другите топ електрически двойни помпи. С отделни режими за сила на засмукване и скорост, тя също е по-персонализирана от другите помпи. Изработката на частите е от естествени материали, без ВРА, меки и нежни на допир. Цветът на помпата е в нежно розово и бяло.

Ако нямате нужда от батерия (защото винаги помпате някъде, където можете да включите), можете да спестите пари и тегло, като изберете Spectra S2, която работи без батерия.

3. Ръчна помпа за кърма Philips-AVENT SCF330/13

Philips-AVENT SCF330/13

Виж цената за днес

Тази ръчна помпа изисква механично стискане с едната Ви ръка, което я прави по-трудна за работа от електрическата, но за сметка на това компенсира с ергономичност в захвата. Също така има малко части и е лесен за сглобяване, използване и почистване. Тъй като е лек и компактен модел, лесно събира Вашето мляко в движение, а можете удобно да я поставите във Вашия ръчен багаж и да я използвате навсякъде извън дома, където прецените, като например във Вашето работно място, в самолета или например в хотела, когато заминете на семейна почивка.

Установихме, че ръчната помпа за кърма Philips-AVENT SCF330/13 е също толкова ефективна при изцеждане на мляко, колкото са и електрическите помпи. Но за съжаление не е толкова персонализирана и подходяща за повече време на дълги сесии на помпане. Този модел ще бъде по-подходящ за употреба след като вече сте се специализирали в помпенето на кърма.

Изработена е от чист силикон и полипропилен. Дизайнът ú е прозрачен, за да можете лесно да следите изпомпеното и събрано количество мляко.

4. Електрическа помпа за кърма Cangaroo Elegance XN-D201

Cangaroo Elegance XN-D201

Виж цената за днес

С удобен Touch Screen върху LCD дисплей, Cangaroo Elegance XN-D201 е многократно по-лесна за използване от други модели. Електрическата помпа за кърма на Cangaroo Elegance има 10 степени на стимулация и 3 степени на честота с 15 степени на изцеждане, като е единствената електрическа помпа за кърма, базирана на научни изследвания, способна да имитира естествения ритъм на сукане на бебето.

Cangaroo Elegance XN-D201 е толкова ефективна или по-ефективна при изцеждане на мляко от всяка друга ръчна помпа. Това я прави по-удобна за използване по време на дълги или чести сесии на помпане, тъй като можете да я използвате от всяка позиция на ръцете – или да сменяте позициите на ръцете си често. Освен това е на разумна цена и е широко достъпна, с лесни за намиране резервни части и аксесоари.

За изграждането ú са използвани части и елементи, които не съдържат ВРА. От аксесоара за гърди, до шишето, Вашето мляко ще остане защитено, неомърсено и натурално, така сякаш Вашето мъниче го е изпило директно от Вас. Цветът на модела е в свежо и нежно лилаво.

5. Ръчна помпа за кърма с шише за натурално хранене Philips-AVENT SCF330/20

Philips-AVENT SCF330/20

Виж цената за днес

Механичната помпа Philips-AVENT SCF330/20 е създадена за практични майки, които ценят свободното си време. Именно за това тя предлага двойна система, с която можете да изпомпате от Вашата кърма и директно да я предложите на Вашето мъниче от контейнера за събиране. Нужно е просто да подмените накрайника с подходящ биберон и да го поднесете към устата на бебето.

С ръчната помпа Philips-AVENT SCF330/20 няма да преливате мляко, да разливате, да претопляте или пък да купувате излишно допълнителни шишета за хранене. Моделът включва всичко необходимо. Това е един затворен цикъл, напомнящ силно на натурално хранене.

Частите на тази ръчна помпа се подменят и разглобяват много лесно. Могат и лесно да се почистват. Освен това накрайниците, които са изработени от полипропилен са без ВРА, така че ще бъдете сигурни още веднъж, че предлагате най-доброто на Вашето бебе.

6. Електрическа помпа за изцеждане на кърма Lansinoh

Помпа за изцеждане на кърма Lansinoh

Виж цената за днес

Познатата на много майки марка Lansinoh намира място в този чарт благодарение на своя модел компактна единична помпа. Марката е известна със своите широко разпространени кремове от чист ланолин, подходящи за зачервявания и разранени зърна. Кремовете се произвеждат от чиста маз и подобно на тях и този модел не изневерява на своите почитатели: без ВРА и чист силикон в уплътнителя за гърди.

Можете да регулирате силата на вакуума с до 5 различни степени. Лесно можете да изберете степента на засмукване, спрямо тази, с която се чувствате най-удобно. Помпата осигурява комфорт и бързина на изпомпване. Предлага още две фази на изпомпване – стимулационна и експресна. Тоест, ако изберете най-леките степени ще получите нежен и стимулиращ гърдите масаж, а по-силните степени ще издърпат млякото произведено вътре в гърдите Ви.

Работи на ток или с външна батерия 2А. Това удобство в дизайна Ви носи улеснение не само, когато сте си у дома, но и когато сте навън, на почивка или на работа. Просто поставете предварително батерии в шлюза и бъдете уверена, че ще можете да използвате Вашата помпа Lansinoh навсякъде и по всяко време.

Електрическата помпа за кърма на Lansinoh е много удобна, особено в движение, защото не зависи от източник на захранване. Това позволява събирането на мляко за относително кратко време, а вместимостта на бутилката е 160мл. Дръжката е ергономично изградена, така че може да се използва лесно с една ръка, може да се регулира в две позиции. Състои се от седем части и се сглобява за минута.

7. Електрическа помпа за кърма Canpol 12/201

Електрическа помпа за кърма Canpol 12/201

Виж цената за днес

Помпата за кърма Canpol 12/201 е направена изцяло с оглед на основните нужди на майките. Тази помпа нежно масажира гърдите, като по този начин естествено стимулира млечните жлези да произвеждат мляко. Използва се много лесно и ръката не се уморява. Когато се наложи да излезете от вкъщи, млякото може да оставите да се съхранява в хладилник, благодарение на практичния дизайн на уреда, събиращ млякото директно във шише за хранене.

Снабдена е с изключително тих акумулатор, който не издава почти никакъв шум и бръмчене. По този начин спокойно можете да останете в стаята на Вашето бебе, което спи, докато се изцеждате, вместо да се измествате в друга стая и да рискувате да го събудите.

Практичният дизайн предлага също удобна поставка, в която можете да съхранявате помпата изправена. Не се притеснявайте, че Вашата така ценна кърма ще се разлее, защото ще стои здраво изправена в контейнера.

Какво е важно да знаете при избор на помпа за кърма?

Тип на помпата

Има два основни модела помпи за кърма, ръчни и електрически. В зависимост от нуждите и финансовите възможности, които всеки има, всеки от тези два модела може да се счита за най-добрият вариант.

Ръчно изцеждане

Това е модел, признат със способността си да бъде практичен по всяко време и на всяко място. Той е достатъчно малък, за да се използва дискретно, може да се разглоби и е много лесен за използване. Обикновено отнема 15-30 минути, за да изцедите достатъчно мляко, като количеството разбира се зависи от притока на кърма и личните нужди. Най-голямото предимство на тези модели е цената.

Електрическо изцеждане

Признат е преди всичко заради скоростта, с която се изцежда млякото, като се препоръчва за майки, които не искат да загубят нито минута от ценното си време. Важен аспект на електрическите помпи е мощността на засмукване – важно е тя да се регулира, за да не е болезнен процесът на изцеждане на млякото.

Електрическите помпи могат да бъдат още:

Двойни – както подсказва името, двойната помпа за кърма позволява изцеждане на мляко от двете гърди едновременно. Тъй като в същото време са електрически, моделите с двойна помпа за кърма имат предимството да стимулират лактацията, като са перфектният съюзник на стресираните и притиснати от време майки. Като изцеждат мляко от двете гърди едновременно, майките печелят значително повече свободно време.

Единични – позволява изцеждане на мляко от едната гърда. Много майки предпочитат да не стимулират прекалено много своята лактация, като цедят и двете гърди, затова се придържат към отделна стимулация, като редуват гърдите си на всяко хранене.

Начин на използване

За да използвате електрическата помпа, е необходимо само да поставите зърното в центъра на чашата, последвано от регулиране на идеалното ниво на засмукване – това, което позволява ефективно изцеждане на млякото според зърното.

А ръчният модел е лесен за използване: чрез позициониране на силиконовата мембрана върху гърдата и задействане на помпата, която е свързана към нея, за да се възпроизведе сукателното движение, специфично за бебетата. В този случай интензивността на засмукване е по-лесна за контролиране, тъй като движенията на изпомпване са ръчни.

Предназначение

Помпите за кърма могат да се използват или защото майката трябва да отсъства за по-дълъг период от време и трябва да остави храна на все още неразнообразното бебе, или защото това е недоносено бебе, което не може да се храни само на гърдата. Важно е в зависимост от нуждите да бъде избран правилният модел, способен да се справи с нуждите.

Време за почистване

Купуването на помпа, която отнема много време за разглобяване и сглобяване, подобно на пъзел, не е идеално. От тази гледна точка идеална е помпа, която се почиства лесно и няма малки аксесоари, от които не може да се извади млякото. Най-добрите помпи за кърма са тези, които се почистват и стерилизират само за минута, до най-много пет.

5/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo