Най-Добрите Перални LG за 2024

Пералнята е уред, който е незаменим. Ролята на пералнята в едно домакинство е да пере и поддържа дрехите, и подобни функции не можете да намерите в нито един друг електроуред. Пералните са бързи и лесни за използване устройства, чиято функция се превръща в значително спестяване на време, което може да се инвестира в изпълнението на други задачи. А ако не, попитайте нашите баби! Пералните машини се появяват през 19 век, но са необходими няколко десетилетия, за да бъдат внедрени в домовете. Днес те са незаменими!

Важно е избраната от Вас пералня да бъде най-добрата и тук не става въпрос за перални с прехвалени функции, от най-интелигентните и най-съвременните, които всъщност никога няма да използвате, а става въпрос за здравина на уреда, за дълъг и сравнително безпроблемен експлоатационен срок, както и за качество, с което изпълнява своите основни функции – пране и центрофугиране.

Всичко това, и то на разумни цени можете да получите от най-добрите перални LG. А, ако се чудите които точно са те, то можете да прегледате по-долните редове в този материал и да се запознаете с тях. С огромно внимание и много усилия успяхме да стесним списъка до минимум. Постарахме се към всеки отделен уред да добавим кратка информация за техническите характеристики, които са сред по-важните, както и обективен анализ към всеки продукт. Разгледайте ги!

Най-добрите перални LG

1. Пералня LG F4WV509S1E

Виж цената за днес

LG F4WV509S1E е най-добрата пълноразмерна пералня, идеална за голямо семейство, с капацитет на зареждане от 9кг. Този щедър капацитет е идеалното решение за Вашето четири членно семейство. Има и бутон Заключване за деца, в случаите, когато малчуганите си играят около уреда, докато той работи.

Пералнята е оборудвана с 14 режима на работа. Има програми, адаптирани към определени видове тъкани (дънки, коприна, вълна). Има и програми, които се различават точно по вида на прането (пара, експресно). Времетраенето на бързата програма е само 14 минути, което е незаменима полза за Вашето забързано и динамично ежедневие.

Пералня LG F4WV509S1E се отличава от останалите предлагани модели със своята автоматизация и интегриран набор от интелигентни програми и настройки. Наред с това, че може да осъществи Wi-Fi връзка и да я управлявате директно през Вашия смарт телефон, ще можете още да изтеглите приложението Smart ThinQ, което ще Ви информира с всички известия, от които се нуждаете, така че прането Ви да не мирише на плесен или пицата Ви във фурната да не се препече. ThinQ периодично ще диагностицира състоянието на Вашата пералня и ще Ви информира за възможни и потенциални проблеми.

Тази перална машина притежава интегрирана технология за задълбочено обучение AI DD™. Чрез нея уредът автоматично открива и измерва теглото и мекотата на прането, за да оптимизира моделите на пране за всяка тъкан и да защити дрехите. Резултатите са повече от професионални. LG F4WV509S1E е достойният конкурент на центровете за химическо и професионално изпиране на дрехи, а Вие можете да я притежава в дома си.

2. Пералня LG F4WV910P2SE

Виж цената за днес

Тази стандартна пералня, със стандартен монтаж и зареждане, предлага огромен капацитет от 10.5кг. Тя е изключително полезна за големите семейства, които все имат много дрехи за пране или за тези, които държат на чистотата в дома и търсят удобен начин за почистване на големи завивки, покривала, одеала и т.н.

Скоростта на въртене на Direct Drive инверторния двигател е 1400 оборота в минута. Той се характеризира с дългогодишна здравина и своевременно с това – нисък шум по време на работа от само 71dB. През останалото време на работа на уреда, акустичните звуци се ограничават до границите на 48dB.

LG F4WV910P2SE е една от най-интелигентните перални машини създавани някога! Тя е интуитивна и създава огромни удобства за управление от разстояние. Специални вградени сензори непрекъснато извършват Smart Diagnosis и изпращат сигнал директно до Вашия телефон, в случай на откриване на потенциални грешки или проблеми. Навременното откриване на проблемите може да е ключово в ремонта на пералнята и да Ви избави от закупуването и подмяната с нов уред.

LG F4WV910P2SE предлага възможността за свързване с Вашата домашна Wi-Fi мрежа, чрез което получавате достъп до отдалечено управление на настройките. Можете да настройвате специалната функция Таймер с диапазон от 3 до 19 часа напред във времето.

Разнообразието в начина на пране на дрехите не е нещо чуждо за тази страхотна пералня. Освен че предлага 14 различни програми за всеки тип дрехи и облекло, има и още 6 различни нива на настройка на центрофугирането, както и 6 различни нива на температура на водата. Интелигентната интегрирана технология AI DD™ може автоматично да анализира и измерва теглото на прането, което сте поставили в барабана, като с това да предложи възможно най-добрата грижа за него.

3. Пералня LG F4WV510S0E

Виж цената за днес

Красива пералня LG F4WV510S0E с тъч скрийн и капацитет на барабана 10.5кг. Машината не консумира много енергия, тъй като има високи класове на ефективност: консумация на енергия В и пране клас В. Количеството годишна консумирана енергия е 143kWh.

Една от очевидните разлики на този модел е, че е удобно да се използва през нощта. Не издава почти никакъв шум нито по време на работа, нито след като приключи. Предлага 14 различни програми, 5 нива на скорост на центрофугиране и 5 нива на температурата на водата + режим с пара, с който се дезинфекцира перфектно. Има и режим на отложен старт, който се конфигурира с натискане на няколко бутона. Времетраенето на таймера можете да управлявате в диапазона между 3 и 19 часа.

Пералня LG F4WV510S0E е един от най-интелигентните уреди, които можете да срещнете. Тя притежава Wi-Fi свързаност, която позволява отдалечено управление и отдалечена диагностика. Чрез специално предназначено за целта приложение можете да извършвате Smart Diagnosis, да следите доброто състояние на уреда, както и да вземете навременни мерки преди повредата да е навредила сериозно на уреда.

Мощният Direct Drive инверторен мотор ще Ви осигури наличието на разнообразен набор от програми за всякакъв тип дрехи и материи: Памук, Дънки, Деликатна, Easy Care, Duvet, Вълна, Mixt, Allergy Care и Baby Steam Care. Turbo Wash бързата програма е с времетраене 59 минути. Енергоспестяващата програма Еко 40-60 е с продължителност 4 часа.

4. Пералня Slim LG F2WV5S8S1E

Виж цената за днес

Изтънен модел парна пералня с предно зареждане и капацитет на барабана 8.5кг. Оборудван с различни цифрови иновации (ярък и красив интерфейс в бял цвят, тъч скрийн контролен панел и др.) Уредът пести енергия много добре, благодарение на иновативната технология AI DD™, която автоматично мери и тегли теглото на прането, с което успява да му даде най-добрата грижа на ниска цена. Консумацията на енергия за 100 измивания е само 64kWh. Пералнята попада в Клас С енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби.

Инверторният Direct Drive AI мотор с интелигентно и автоматизирано задвижване може да определя най-добрите настройки въз основа на теглото и текстурата на Вашите дрехи за оптимално пране. Има 14 програми за пране, които работят с повечето от познатите и разпространени тъкани: Памук, Одеала, Mixt Спортно оборудване, Грижа за бебешко пране с пара, Деликатни артикули и Вълна. Освен това имате специални опции за почистване на центрофугата, антиалергична програма използваща пара, както и възможност за повторно изплакване и центрофугиране.

Turbo Wash бързата програма за пране е с времетраене само 59 минути, за които бързо и лесно се сдобивате с няколко чисти и добре ароматизирани комплекта с дрехи за следващите няколко дни. Но, ако не бързате, а сте от хората, които обичат практичността и икономията, то ще можете спокойно да използвате пералнята в малките часове на нощта, благодарение на нейната Еко програма за пестене на вода и електричество. Тя е с продължителност 3:43ч.

5. Пералня LG F4WV308S6TE

Виж цената за днес

Капацитетът на пране на машината е 8кг и е идеален за големи предмети (кувертюри, карета, одеяла, халати и др.) Налични са много функции, разделени според вида на прането и вида на дрехите (спорт, детска градина, бебешки и др.). Пералнята е подходяща за четири членно семейство, нуждаещо се от удобен и интуитивен уред, с помощта на който да се справят със своя стандартен ежеседмичен дебит от мръсни дрехи.

Управлението на уреда се осъществява от тъч скрийн дисплей разположен върху сребристия и стилен корпус. След задаване на желаните настройки, инверторният Direct Drive мотор започва безусловно да ги изпълнява. Той е тих, икономичен и бърз. Работи надеждно и старателно. Освен набор от разнообразни програми за пране, осигурява възможност за почистване и дезинфекция с пара.

Ако сте от хората за които тишината е важна или пък възнамерявате да използвате пералнята основно вечер, докато всички вкъщи спят, ще харесате специалната опция за тихо изплакване, с която водата се източва изключително тихо и незабележимо. През останалото време нивата на шум в ускорен режим на центрофугиране са 73dB, в стандартен – 55dB.

Има 13 програми за пране и скорост на центрофугиране 1400 оборота в минута. Може да пере и центрофугира памук, деликатни тъкани, смесени тъкани, детски дрехи, спортни дрехи и др. Налични са 5 нива скорост на центрофугиране и 5 нива на температура на водата. Има опция за заключване от деца. Енергийният клас е висок и се отнася за тип С, класът на пране е оценен много добре от експертите, както и класът на центрофуга (клас В).

6. Пералня Slim LG F2WV3S7AIDD

Виж цената за днес

Тази slim пералня е един от най-добрите избори, които можете да направите за Вашето по-малко жилище. Все пак вещите не трябва да заемат прекалено голямо пространство, за да има повече място за живущите. Това може да бъде лесно постигнато с изтънения модел пералня LG F2WV3S7AIDD, с размери 60х 85х 47.5см.

Въпреки че външните размери на пералнята са малки, тя може да поеме капацитет сухо пране от 7кг. Вътрешността на уреда е изградена от неръждаема стомана, а под нея е скрит мощен и още по-здрав инверторен Direct Drive AI мотор.

Този уред притежава някои доста иновативни и модерни технологии, напълно подходящи точно за такива уреди от бъдещето. Може да извършва Smart диагностика за автоматично откриване на потенциални грешки или повреди, за които след това сигнализира в специално приложение. От същото това приложение можете да добавяте елементи и да разширите възможностите на пералнята. Има функция таймер, чийто старт можете да прогнозирате с отлагане.

Максималната скорост на върнете, която може да изберете е 1200 оборота в минута. Управлението се осъществява посредством тъч скрийн контролен панел, като се предлагат 14 различни програми: Памук, Одеала, Mixt, Почистване на центрофугата, Антиалергична, Изплакване/ Центруфугиране, Тихо измиване, Спортно оборудване, Лесно изпиране, Еко 40-60, Грижа за бебешко пране с пара, Деликатни артикули или Вълна (Ръчно пране).

Какво е важно да знаете при избор на пералня LG

Много модели перални машини от производителя LG се отличават с по-ниска цена, с по-добри параметри и технически характеристики. Ето и някои от най-важните характеристики, на които трябва да обърнете внимание при Вашата покупка.

Инверторен двигател

Благодарение на преобразувателя на напрежението на инверторния двигател честотата на тока се променя от променлива на постоянна. Задвижването на Direct Drive мотора, специално създаден от LG, директно към барабана (без ремък и четки) прави конструкцията по-издръжлива. Намаляването на триенето повишава ефективността на двигателя, а оборотите се контролират по-прецизно. Нивото на шума е намалено до 53-76dB.

Капацитет

Капацитетът Ви казва колко пране машината може да изпере за всеки цикъл. Ако за малко семейство е подходяща пералня с капацитет 5-7 кг, за големите семейства е по-добре да изберете модели с по-голям капацитет – 8-10 кг. Капацитетът често има пряко влияние върху размера на моделите, въпреки че има изключения. Сред пералните LG можете да намерите, както модели с по-тесни барабани, така и такива с огромен капацитет, дори над 10кг. LG е специализирана и в създаването на изтънени модели, които не заемат място от подовото пространство, но предлагат щедро вътрешно пространство.

Брой и видове програми

Отнася се за броя тъкани, които пералната машина може да поеме. Пералните LG са проектирани както за памук, вълна и синтетични материали, така и за по-широки приложения като дънки, детско бельо и връхни дрехи. Типовете програми се отнасят основно до времето, необходимо за всеки цикъл на пране. В пералните LG можете да бъдете сигурни, че ще намерите необходимия набор, нужен Ви за изпирането на разнообразието от Вашия гардероб.

Често задавани въпроси

Какъв е капацитетът на пералните машини на марката LG?

Капацитетът на пералните машини на марката LG зависи от модела. Обикновено капацитетът е между 7 и 12 килограма, като по-големите модели могат да поемат повече дрехи.

Каква е енергийната ефективност на пералните машини на марката LG?

Много перални машини на марката LG имат класификация A+++ за енергийна ефективност, което означава, че те са много икономични и спестяват енергия. Обаче, енергийната ефективност зависи от модела и можете да проверите класификацията на определен модел в спецификациите на продукта.

Как мога да почистя пералната машина на марката LG?

За да почистите пералната машина на марката LG, може да използвате специален почистващ препарат за перални машини, който можете да закупите от магазина за битова техника. Също така, може да използвате оцет или лимонов сок за почистване на вътрешността на машината и отстраняване на миризмата.

Колко дълго може да издържи пералната машина на марката LG?

Издържливостта на пералната машина на марката LG зависи от модела и от това, колко често се използва и как се поддържа. Някои модели могат да издържат до 10 години или повече, ако се поддържат правилно и се използват съгласно препоръките на производителя.

Какви са функциите и опциите на пералните машини на марката LG?

Пералните машини на марката LG имат много функции и опции, които могат да улеснят ежедневието ви. Някои от тези функции включват: програми за бързо измиване, програми за деликатни дрехи, функции за самопочистване, контрол на температурата и др.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo