Най-Добрите Пасатори за 2024

Човешкият организъм се нуждае от приема на достатъчно големи количества витамини, минерали и соли, чрез които се поддържат неговите жизненоважни функции, в оптимално високи нива на здраве, правилен растеж и жизнен тонус. Голяма част от тези елементи можем да открием в храната, но невинаги успяваме да се снабдим с така необходимите ежедневни стойности.

Нужен е постоянен, балансиран, но и богат на хранителни вещества режим. Най-лесният начин за поддържане на подобен здравословен режим е чрез добри помощници в кухнята, чрез които приготвянето на храната се осъществява по лесен, бърз и атрактивен начин. Такива уреди са пасаторите! Те спомагат за бързото и лесно приготвяне на овкусителни сосове, крем супи, витаминозни напитки и още много други.

За да Ви улесним максимално в избора Ви за нов пасатор, изпробвахме някои от най-добрите пасатори, за да откроим най-висококачествените предложения и ги събрахме в този материал, с който можете да се запознаете в по-долните редове.

Най-добрите пасатори

1. Пасатор Star-Light HBSJ-700W

 

Star-Light HBSJ-700W

Виж цената за днес

Star-Light HBSJ-700W е удобен уред с който можете да пасирате, смесвате и кълцате. Получавате огромно разнообразие от функционалности плюс мощен мотор от 700W.

Бутонът за Турбо Ви гарантира перфектни резултати и гладки консистенции. С този уред ще можете да приготвяте любимите на всички палачинки за закуска, крем пудинги или сметана. Всяка супа също лесно ще превръщате в кремообразна течност.

Основата на пасатора е изграден от метал с каучукова дръжка в комбинация от сребрист и черен цвят. Контейнерът на уреда е удобно разграфен, за да бъдете максимално прецизни в приготвянето на всяка рецепта.

Размери на пасатор Star-Light HBSJ-700W: дължина – 52см, широчина – 51см, височина – 39см, дължина на кабела – 1.3м и тегло на уреда – 1.4кг. Към комплекта с уреда получавате още един допълнителен чопър, тел, мерителна кана и пасатор.

2. Пасатор Daewoo DHB55X

Daewoo DHB55X

Виж цената за днес

Пасатор Daewoo DHB55Xе уред който никога няма да Ви разочарова! С него всяко ястие и всяка рецепта ще бъде изпълнена точно, прецизно и забавно. Освен това можете да получите пасатора на съвсем изгодна и ниска цена, въпреки разнообразието му от функции.

Уредът е комбинация от удобна ергономична дръжка и корпус силно устойчив на удари, алкални разтвори или абразивни препарати в цвят бордо и иноксова основа. Нека припомним, че едно от най-важните неща в един подобен уред е това колко е удобен за държане и използване. При всяка задача за обработка на храната е важно да имате добър контрол, за да работите умело с уреда.

Мощността на пасатора е 900W, която се разпределя в шест различни скорости и специална функция Пулс Tурбо с 15 000об/мин. Изборът сред скоростите ще Ви позволява да упражнявате още по-добър контрол върху продуктите и смесите, а функцията Пулс Tурбо ще Ви дава максимална мощност чрез натискане на един бутон.

3. Пасатор Bosch MSM66050

 

Bosch MSM66050

Виж цената за днес

Пасатор Bosch MSM66050 е още едно изключително изгодно предложение, което си струва да разгледате. С този уред ще можете да смилате, пасирате и кълцате, а със специалната функция Турбо ще можете да използвате пълната сила на мощността само чрез натискането на едно копче. Функцията Турбо успешно се справя с по-твърдите продукти, като лед, ядки и др. Уредът е с мощност 600W. Тази мощност ще можете да използвате и разпределяте в цели 12 различни скорости. Рядка възможност, която повечето пасатори не предлагат.

Пасатор Bosch MSM66050 притежава още удобна ергономична дръжка, предоставяща лесна работа и мерителна купа от пластмаса позволяваща прецизно измерване на дозите във всяка една рецепта. Уредът е комбиниран в цветовата гама от бяло и сиво – стилно, нежно и същевременно с това неутрално, със специален дизайн съобразен с масовите цветове сред останалите кухненски уреди.

С модела получавате и допълнителен аксесоар: чопър, подходящ за трошене на ядки, билки, сирене и др. Получавате още и бъркалка за разбиване на яйца, кремове или сметана, както и мерителна, удобно разграфена кана.

4. Пасатор Heinner Charm HB-600GR

Heinner Charm HB-600GR

Виж цената за днес

Изключително лесен за използване, мощен и много полезен пасатор. Непременно трябва да присъства във всяка кухня! Полезността на уреда идва от петте му скорости на въртене на остриетата с които всичко е възможно. Скоростите разпределят мощност от 600W, с които ще можете да пасирате, смесвате и кълцате.

Пасатор Heinner Charm е представител на екстравагантната гама от свежо зелени цветове в комбинация с нежно бяло.

Полезността на уреда се изразява и в още няколко ключови характеристики: система против подхлъзване чрез малки и удобни гумени крачета в основата. Система за безопасност, която предпазва ръцете Ви от острите ножове по време на миенето и почистването им. Уреда притежава и специален бутон Турбо, който рязко, бързо и високооборотно смила всичко на прах.

Краткото натискане на бутона Турбо задейства пълния потенциал на мотора от 600W, за да се справите лесно дори с твърди продукти. Всички работни части от уреда могат да се мият в съдомиялна машина, чрез което ще поддържате висока хигиена и ще спестявате време от поетапното миене на всеки отделен компонент.

Към комплекта получавате и допълнителен чопър за по-твърдите продукти. Освен това чопърът е изключително удобен за приготвянето на заготовки за различни ястия и супи. Със сигурност ще забравите за ножа, дървената дъска и цялото рязане на ръка, когато установите, че с чопъра можете да спестите много ценно време. И това не е всичко! Комплектът включва още допълнителен вертикален миксер, пасатор и кана за мелене с капацитет 0.5л.

5. Пасатор Philips Viva Collection ProMix HR2655/90

Philips Viva Collection ProMix HR2655/90

Виж цената за днес

Няма как да пропуснем този чудесен и комбинативен пасатор в този списък. Той определено заслужава мястото си тук, не само заради добрата си цена, но и заради удобствата с които може да дари своя собственик. Съгласете се, че всъщност няма смисъл да закупувате пасатор с няколко скорости, остри ножове и допълнителни функции, ако той не е удобен, тежък е и като цяло труден за използване.

Моторът на пасатор Philips Viva Collection ProMix работи с 800W и технологията SpeedTouch за непрекъснат контрол на мощността. Благодарение на способностите на тази технология всеки един продукт ще бъде лесно превърнат в надробена, нежна и гладка консистенция. Технологията постепенно увеличава оборотите на въртене на остриетата, като започва от най-ниската скорост и поетапно я увеличава. Тази технология е още гаранция за дълъг живот на уреда, защото така не натоварва и износва остриетата.

Philips Viva Collection ProMix разполага и с удобен бутон за бърза смяна на аксесоарите. Лесно ще можете да лавирате между различните приставки на уреда и да сътворявате Вашите вкусни произведения като истински професионалист.

Купата на уреда е с вместимост 500мл, като в допълнение на това получавате и чопът, тел, още два контейнера и допълнителен пасатор.

6. Пасатор Bosch ErgoMixx Style MS6CM6166

Bosch ErgoMixx Style MS6CM6166

Виж цената за днес

В този списък място намира и Bosch със своето предложение за пасатор ErgoMixx Style MS6CM6166 с 1000W мощност. Уредът може да пасира и смесва с 12 различни скорости плюс функцията Турбо, която можете да задействате с натискането на едно копче, удобно стоящо точно до ръката Ви.

С това безапелационно предложение пасатор Bosch ErgoMixx Style MS6CM6166 се включва в списъка благодарение (но, не само) на иновацията, която притежава от четири остриета – QuattroBlade. Те превръщат уреда в мултифункционален разбивач на …. всичко!

Корпусът на модела в изработен от здрава неръждаема стомана, в сив цвят, със силиконова мека дръжка в горния край, за лесно и удобно захващане.

Уредът разбърква смесите в стъклен съд, който освен всичко друго притежава и капак, с помощта на който ще съхраните сместа си свежа за по-дълго време или директно ще приберете в хладилника, без да прехвърляте в други съдове. След края на процедурата можете да почистите всички работни части и аксесоари на пасатора в съдомиялната машина – лесен за използване и лесен за почистване.

7. Пасатор Tefal Quickchef HB656838

Tefal Quickchef HB656838

Виж цената за днес

Ако този пасатор трябва да бъде определен само с една дума, то тя непременно би била мощен! Tefal Quickchef работи с 1000W и цели 20 скорости. Едно наистина професионално предложение, от което се нуждае всяка кухня.

Ако досега не сте използвали пасатор, то най-добрият вариант е да направите Вашата първа покупка с Tefal Quickchef. Той не може да бъде сравнен с нито един друг уред в кухнята! Точно като за новобранци уредът притежава удобна и неплъзгаща се дръжка, която здраво можете да управлявате дори с мокри ръце, а здравата иноксова основа е по-извита от обичайното, със специален протектор срещу пръскане и прокапване, който гарантира, че сместа в купата, с която се работи, няма да се разпилее навън, дори ако я обработвате на максимална скорост.

А, самата подмяна на скоростите задейства всеки път вградена подсветка, която Ви алармира и също изключително много Ви помага и съдейства в по-лесното протичане на процеса.

Уредът е в класически черен цвят и разполага още с две пластмасови купи с капацитет 800 и 500мл. С него можете да смилате и кълцате. А, след края на всяка процедура ще можете лесно да поставите работните му части в съдомиялната машина, която ще ги измие и подготви за следващата употреба.

Освен пасатор, получавате цял комплект с аксесоари: чопър, мерителна кана и аксесоар за разбиване на яйца.

Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избора на пасатор?

Какви видове пасатори съществуват?

Пасаторите се разделят на две основни категории – жични и безжични. Жичните са тези, които се захранват директно от електричеството чрез кабел, докато безжичните притежават собствена вградена батерия. И двата вида имат своите предимства и недостатъци. За да направите най-правилният избор, и тук отново важи правилото да погледнете нещата от погледа на Вашата кухня.

Ако в нея нямате удобен контакт, то определено е по-добре да изберете безжичен пасатор. Те са удобни, защото не се ограничават до дължината на кабела си, както е при жичните, но трябва да знаете, че са значително по-тежки, заради вградената си батерия. Освен това, ако забравите да ги заредите, в даден момент можете да останете без пасатор и то точно, когато Ви е притрябвал.

Как се почистват пасаторите след употреба?

Повечето модели пасатори се почистват лесно, но задължително се осведомете как точно се почиства избраният от Вас модел, защото може да клони от стандартното. В най-общия случай накрайникът с остриетата на пасатора се разделя от тялото, в което се намира мотора (ръкохватката), и то само с едно завъртане.

След това отделената част с остриета се измива под течаща вода или просто се накисва за кратко в примесена с препарат вода. Някои модели позволят почистването на всички техни работни части в съдомиялна машина.

Кои са най-важните характеристики на пасаторите?

Различните модели пасатори предлагат различни функции и удобства. В търговската мрежа можете да намерите пасатори от 20 до 200лв, всеки разполагащ с различни характеристики и начин на устройство, но най-важните сред тях, на които трябва да обърнете внимание са:

Мощност

Колкото по-мощен е един пасатор, толкова по-добре. Мощността на пасатора Ви гарантира безпроблемна работа в раздробяването и разбиването дори на по-твърди продукти. Освен това, добрата мощност означава, че ще можете по-лесно да разбивате по-големи количества смеси. Високата мощност е гаранция за променливи скорости в работата на пасатора, което Ви позволява да упражнявате по-добър контрол в достигане на желаната консистенция.

Удобство

Един от най-критичните фактори, според които да изберете най-подходящия модел пасатор за Вас, е дизайнът на ръкохватката, теглото и разположението на контролния панел. Всички тези фактори предлагат по-голямо удобство, което е абсолютно важно! Ръкохватката не трябва да бъде прекалено широка, за да бъдете по-маневрени в движенията си.

Не трябва да бъде прекалено тежка, за да можете да придържате уреда лесно и само с една ръка и не на последно място – контролният панел и по-точно бутонът за включване и изключване трябва да е на удобно място до пръстите на ръката Ви, за да осъществявате пълен контрол върху уреда по време на използването му.

Качество на материала

Една част от пасаторите са изработени от метал, останалите от пластмаса. Разбира се и цената им е съобразена, спрямо тази спецификация, а именно пластмасовите пасатори са значително по-евтини от тези направени от метал. Така че, ако търсите по-ниско бюджетен уред, то пластмасовите такива са точно за Вас, но трябва да имате предвид, че с тях трябва да избягвате потапянето им в горещи течности, като например когато искате да приготвите крем супа.

Първо трябва да почакате сместа да се охлади, защото не е препоръчително пластмасата да се нагорещява. Трябва да имате и предвид, че за разлика от металните пасатори, тези от пластмаса не запазват естетическите си качества и често пожълтяват, обезцветяват се, както и са предразположени към повече надрасквания.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo