Най-Добрите Парогенератори за 2024

Ах, това гладене! Ако съществуваше класация за най-досадните и нежелани домашни задължения, то най-вероятно гладенето на дрехи щеше да е на първо място. Самата процедура наистина е тромава, бавна и неприятна, но пък човек с изгладени дрехи и приветлив външен вид е приветстван на всякъде. Затова изводът е прост! За да намалите усилията си в гладачните задължения, то заложете на добър и мощен парогенератор. Парата притежава силата да изглади и заличи дори най-упоритите гънки по дрехите и то с минимални усилия.

Ако сте ,,боси” в сферата с парогенераторите, то не се тревожете, защото в по-долните редове сме подбрали нужната информация, точно за Вас. Посочили сме и няколко примера с най-добрите парогенератори, за които смятаме, че могат да оправдаят Вашите високи изисквания и да направят всяко гладене на дрехи – лесно, гладко и приятно.

Най-добрите парогенератори

1. Парогенератор Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80

Парогенератор Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80

Виж цената за днес

Ако искате да внесете стил и удобство в ежедневните задължения, препоръчваме Ви парогенератора Philips PerfectCare Elite Plus. С него всяко досадно, тромаво и несполучливо гладене се трансформира в лека и приятна процедура с перфектни резултати. Дори мъжът Ви ще се справи с лекота с най-сложното оформяне на ръбовете на своите ризи.

Този парогенератор използва 2700 W, с максимално налягане от 8 barа, непрекъсната пара до 165 гр/мин и мощен парен удар от 600 гр.

Philips PerfectCare Elite Plus притежава специално покритие на ютията, с което гарантира 0 (нула) увреждания и изгаряния на каквато и да е тъкан. Дори най-фините и тънките! Материалът на гладещата повърхност е изграден от титан. Благодарение на технологията OptimalTEMP не е необходимо да сортирате дрехите предварително и да променяте настройките на температурата в зависимост от материята. OptimalTEMP ще регулира и настройва всичко автоматично. А, самата подметка на ютията ще Ви удиви и очарова! T-ionicGlide е най-новата и усъвършенствана подметката на компанията Philips. С нея се предоставя нов стандарт за устойчивост на плъзгане и надраскване за ютиите. Патентованото ново покритие ще осигури отлични резултати. Внимателно проектираната форма и вентилационните отвори осигуряват равномерно разпределение на парата за лесно премахване на гънките.

Функции: Система против котлен камък; Автоматично изключване; Заключваща система и бойлер. Бойлерът позволява източване на останалата вода, чрез въртящ се вентил в долния край на контейнера. Важно: Преди да източите водата трябва да се уверите, че уредът е изключен от контакта и е напълно изстинал. Трябва да изчакате водата около 2 часа, за да изстине напълно. Капацитетът на водния резервоар е 1.8 литра. Тегло: 5.1кг

2. Парогенератор Tefal Easy Pressing GV5262E1
Парогенератор Tefal Easy Pressing GV5262E1

Виж цената за днес

Ако търсите удобна здрава и надеждна гладачна станция, то определено няма да сгрешите, ако заложите на Tefal Easy Pressing. С нея можете да извършване лесно и бързо изглаждане на дрехите, чрез хоризонтален тип гладене. Tefal Easy Pressing не просто заглажда дрехите, а премахва всички упорити и дълбоки гънки. Със своята мощност от 2200 W, налягане от 5.2 barа и количество непрекъснато изпусната пара – 85 гр/мин, можете да сте сигурни, че дрехите и видът Ви ще бъдат безупречни. Капацитетът на водния резервоар побира 1 литър вода, която е напълно достатъчна като количество, за да изгладите ежедневното облекло на всички от семейството.

Tefal Easy Pressing притежава анти-варовик технология, която пречиства водата и пречи на образуването на варовикови отлагания и повреждане на системата на уреда. Технологията Durilium AirGlide пък се грижи за специалното покритие на ютията, като предотвратява неговото надраскване. Емайлът, от който е изградено покритието, е вид стъкло, което осигурява изключителни физически характеристики и висока производителност. Благодарение на своя двоен слой емайл, Durilium Airglide предлага отлична устойчивост и защита от изтъркване, надраскване или повреждане.

Парогенераторът използва и специална вградена система против образуване на котлен камък, с което гарантира дълъг експлоатационен срок на уреда. Има и заключваща система, която осигурява безопасност по време на използване.

Размери: Дължина – 39.2см, широчина – 28.5см, височина – 31см, тегло – 4.25кг.

3. Парогенератор Daewoo DSS250

Парогенератор Daewoo DSS250

Виж цената за днес

Парогенераторът Daewoo DSS250 е подходящ за професионално гладене на вертикално разположени материи като окачени костюми на закачалка, официални рокли или луксозни завеси. Парогенераторът може да превърне всяка една от тези специални материи в идеално гладка, мека и блестяща.

Daewoo DSS250 постига тези резултати чрез 2400 W мощност и 4 bara постоянно налягане. Материалът на гладещата повърхност е изграден от керамика, която гарантира гладко и професионално заглаждане на дрехите. Капацитетът на водния резервоар е 1.5 литра, а когато водата в него привърши, след 30 секунди, парогенераторът ще се превърне в обикновена ютия, без пара.

Гладачната станция е снабдена с няколко удобни технологии, сред които: Самопочистващ се филтър за отстраняване на натрупвания от варовик и котлен камък, както и удобен светещ индикатор в предната част на панела, който ще Ви уведомява за всичко в текущия процес на работа. Можете да използвате парогенератора в специален ЕСО режим. След края на използване на уреда, оставен за няколко минути в покой, той ще се самоизключи. По този начин ще спести излишна консумация на електричество, прегряване и неприятни инциденти. Ще Ви спести и онова познато чувство, че сте забравили ютията включена. Но, не се тревожете – дори наистина да я забравите, защото ще се самоизключи сама.

Daewoo DSS250 притежава изключително компактни и удобни размери: дължина – 26см, широчина – 22.5см, височина – 35.5см, дължина на кабела – 1.5м, тегло – 3.6кг.

4. Парогенератор Philips PerfectCare Aqua Pro GC9315/30

Парогенератор Philips PerfectCare Aqua Pro GC9315/30

Виж цената за днес

Philips PerfectCare Aqua Pro е изключително функционална гладачна станция, с много лека и маневрена ютия и с голям воден резервоар.

Водният резервоар е с вместимост 2.5 литра, като след края на всяка употреба можете да използвате неговата източваща система, тип бойлер, която е пригодена със специален въртящ се вентил, през който излишната вода излиза. Необходимо важно е да изчакате поне 2 часа, за да се охлади напълно събраната вода в контейнера, преди да я източите. Самото източване спомага за поддържането на хигиенична среда в контейнера, както и за по-лесно пренасяне.

С тази гладачна станция можете да постигнете високоефективно вертикално гладене на дрехите докато са окачени на закачалката. Не е необходимо да използвате маса за гладене. По същия начин удобно можете да изградите плътните завеси в дневната си или пердетата в спалнята.

Специалното покритие на подложката за гладене T-ionicGlide ще се грижи не само за запазване на фините тъкани, но и ще предпазва самата плоча от надраскване и замърсяване. С това T-ionicGlide Ви гарантира по-дълъг експлоатационен срок.

А, самото гладене с Philips PerfectCare Aqua Pro е лесно като детска игра. Режимът за Бързо загряване приготвя уреда за употреба само за няколко секунди след включването му. Мощността на гладене от 2100 W Ви дава търсената лекота в движенията, с която лесно ще премахнете дори най-упоритите, стари и дълбоки гънки по различните материи. Непрекъсната пара от 120 гр/мин, Парен удар от 420 гр и 6.5 bara максимално налягане. Контролният панел на парогенераторът е механичен.

Размери: дължина – 26.3см, широчина – 36.2см, височина – 27см, дължина на маркуча – 1.7см, дължина на кабела – 1.8см, тегло – 4.2кг.

5. Парогенератор Philips PerfectCare PSG7024/20

Парогенератор Philips PerfectCare PSG7024/20

Виж цената за днес

Всеки иска да има красиви и спретнати дрехи, с които да бъде забелязан навсякъде. Поддръжката на тази визия, обаче, не е никак сложна задача, особено щом държите в ръцете си парогенератора Philips PerfectCare.

С него винаги ще постигате блестящи и перфектни резултати и то със съвсем минимални усилия. И не само облеклото Ви ще бъде изрядно загладено, но и всички останали текстилни покривала в дома Ви.

Дори да правите няколко неща едновременно или се разсейвате, никога няма да изгорите дрехите си. Благодарение на OptimalTEMP технологията, парогенераторът никога няма да причини изгаряния на каквато и да било материя, подходяща за гладене. Можете дори да оставите ютията директно върху дрехите или дъската за гладене – ютията ще включи своя защитен режим и няма да причини изгаряния или лъскави следи. Поради тази система за защита не се налага също така, да променяте и нагласяте температурата при различните материи. Ютията сама ще регулира своята парна сила, според вида на материята, за да я предпази от изгаряния или повреждане.

Плочата SteamGlide Advanced гарантира плавно, гладко и безпроблемно преминаване през всяка една от различните видове материи. Покритието на ютията е изградено от здрава неръждаема стомана (инокс) със 6-слойно титаниево покритие.

Чрез Philips PerfectCare ще можете да се възползвате и от едни от най-удобните и съвременни технологии сред гладачните станции. Сред които: Противокапкова система; Автоматично изключване; Система за сигурност и удобна Индикаторна светлина при включване и изключване на различни настройки. Контролният панел на уреда е механичен.

Водният резервоар на Philips PerfectCare е подвижен (мобилен), тоест можете да го откачате и премахвате винаги, когато това е необходимо, например, когато искате да го почистите или за да приберете уреда. Освен това, контейнерът притежава бойлерна система за източване на излишно останалата вода. Важно е да внимавате при източването и да изчакате достатъчно време, за да се охлади напълно количеството вода. Капацитетът на контейнера побира 1.8 литра.
Мощност 2100 W, максимално налягане на парата – 7.5 bara, количество непрекъснато изпускана пара – 120 гр/мин, количество парен удар – 480гр.

Размери: дължина – 42см, широчина – 24см, височина – 27.5см, тегло – само 0.8кг

6. Парогенератор Tefal Express Power SV8062E0

Парогенератор Tefal Express Power SV8062E0

Виж цената за днес

Искате ли Вашето облекло, както и това на цялото Ви семейство да бъде съвършено изгладено и перфектно всеки ден? А, искате ли да постигнете тези резултати максимално бързо и с невероятна лекота? Тогава определено можете да разчитате на новия парогенератор на Tefal – Express Power!

С неговата мощ от 2800 W, можете да постигнете както хоризонтално, така и вертикално гладене. Можете да гладите дрехите на специализирана гладачна маса или направо на закачалката. Вие решавате! По същия начин – удобство ще получите и за окачените завеси и пердета. С тяхното гладене можете да се справите на място.

При разработката на този модел е заложено на най-новото и усъвършенствано покритие за ютии, създавано някога от Tefal, а именно Durilium AirGlide Autoclean. Това покритие бележи безпроблемна маневреност и плъзгане по всяка една от познатите текстилни материи, само с един пръст на ръката.

Капацитетът на водния резервоар може да побере до 1.8 литра вода. Напълно достатъчни за пълния комплект облекло на цялото Ви семейство + спалното бельо на всеки. Максималното налягане на постоянно изпусканата пара е 6.8 bara, с количество от 130 гр/мин. Можете да използвате и ударна пара за силно намачкани дрехи от 450 гр. Во
дният резервоар е снабден с технология против образуване на котлен камък.

Безшумният корпус Silent Pump на помпата значително намалява шума на двигателя на помпата и осигурява много по-тих проект на изпомпване.

Размери: дължина – 40см, широчина – 28.5см, височина – 31см, тегло – 4.25кг.

7. Парогенератор Electrolux RENEW 800 E8ST1-6DBM

Парогенератор Electrolux RENEW 800 E8ST1-6DBM

Виж цената за днес

Кой каза, че гладенето на дрехи трябва да бъде бавно, тромаво, отнемащо време и трудно? Напротив! RENEW 800 опровергава категорично това погрешно разбиране. С него гладенето е лесно, леко и бързо – достойно за задоволяване на изискванията на всеки перфекционист.

Парогенераторът е снабден с настройки за ежедневните нужни за хоризонтален тип гладене. Снабден е и с LED светлинни показатели за всяка една от настройките си. Контролът се осъществява чрез механичен контролен панел, разположен до ръкохватката.

RENEW 800 е с подсилена защита, гарантираща дълъг експлоатационен срок и запазване на уреда по време на употреба. Противокапковата система предотвратява образуване на капки по време на произвеждането на парата. Системите против котлен камък и против варовик предпазват водния контейнер от вредата на водата. Плочата на уреда е изградена чрез технологията Resilium Ski 264, която е устойчива на надрасквания и същевременно с това умее да разпределя равномерно произведената пара, чрез специално разпределените си каналчета по повърхността.

Самият воден резервоар е подвижен (мобилен), така че ще можете да го премахвате лесно само с натискането на едно копче. Мобилността на контейнера дава удобство в по-лесното му почистване, както и при съхранение на уреда, защото в разглобено състояние не заема почти никакво място.

Уредът си служи с завидните 2400 W мощност, чрез които Ви дава безпроблемна производителност и ефективност в гладенето на каквато и да е материя. Максималното налягане на постоянно изпусканата пара е 7.2 bara, с количество от 115 гр/мин. Можете да използвате и ударна пара за силно намачкани дрехи от 460гр.

Размери: дължина – 36см, широчина – 26см, височина – 28.1см, тегло – 5.9см.

Виж още: Най-добрите ютии

Какво е важно да знаете при избор на парогенератор?

Каква е разликата между парогенератор и ютия?

Обикновено парогенераторът за гладене се състои от ютия, прикрепена към отделен контейнер за вода, който служи като бойлер. От там, уредът черпи запас и произвежда пара под високо налягане. В сравнение с обикновените ютии, парогенераторите са по-удобни в справянето с по-големи купчини пране и спално бельо. Благодарение на отделния резервоар за вода, чрез който се отделя повече пара с високо налягане, означава още, че трябва да гладите само едната страна на дрехата, за да премахнете дълбоките гънки както отпред, така и отзад. Друго предимство на парогенераторите пред стандартните ютии е възможността от вертикално гладене – директно върху закачалката. Това спестява изключително много време и усилия, особено когато става въпрос за големи и дълги завеси и покривки.

Парогенераторите увреждат ли дрехите?

Категорично не! Парогенераторите гладят чрез голямо количество пара, която освен че е много по-ефективна, отколкото конвенционалното гладене, то в същото време придава мекота на плата и запазва неговия цвят и десен. Парата е безопасна за всяка една позната текстилна материя, но безмилостна към гънките.

С обикновената ютия много лесно можете да изгорите нишките на фините материи, докато с парогенераторите няма такава опасност!

Парно налягане

Високото налягане и непрекъснатото изпускане на пара гарантира винаги перфектни резултати и гладко изградени материи. Парогенераторите притежават и специален парен удар с мощно изстреляно, голямо количество пара, което може да изглади дори невъзможното.

Капацитет на водния резервоара

Препоръчително е да изберете парогенератор с капацитет на резервоара около 1,5 литра. Количеството няма да Ви създава пречки и големи усилия при пренасянето на уреда и същевременно с това ще Ви осигури комфорт за оптимално дълга употреба. Малките резервоари трябва да бъдат допълвани по-често с вода, което забавя процеса и може да Ви се стори доста неприятно.

Бойлер

Функцията за бойлерно източване на водния резервоар е удобство! Чрез нея можете да източите останалата неизползвана вода от контейнера, ако не възнамерявате да използвате уреда в близките няколко дни. Единствено трябва да внимавате, при източването на водата – тя да бъде достатъчно добре изстинала. Препоръчително е да изчакате около 2 часа след изключване на уреда, за да избегнете инциденти с изгаряне и нараняване на кожата.

Гладачна повърхност

Повечето парогенератори са снабдени със специално покритие за лесно плъзгане върху различните материи. Покритието предпазва тъканите от изгаряне, обезцветяване, деформиране и също така Ви помага в бързото и безпроблемно използване на уреда. Гладачната повърхност може да бъде керамична, от неръждаема стомана (инокс), алуминиева или титаниева.

Мощност

При парогенераторите мощността е определяща. Разбира се, колкото по-голяма е тя, то съответно – толкова по-малки усилия ще влагате в заличаването на гънките по дрехите. Мощността Ви гарантира лесно, бързо и перфектно гладене за най-кратко време. Улеснява времето за загряване и нивото на производителност.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo