Най-Добрите Парочистачки за 2024

Колкото и да сте старателни в поддържането на чистотата на дома, от време на време се налага да извършвате дълбоко и основно почистване. Макар това да звучи като трудоемка и отнемаща време задача, трябва да знаете че, ако използвате парочистачка, можете да почистите всички повърхности във Вашия дом – както бързо, така и ефективно.

За извършване на своето почистване, парочистачките използват силна струя пара, която произвеждат само чрез използването на чиста вода. Въпреки това, силата на тази пара има способността да убие до 99.9% от всички познати ни микроби и бактерии. Освен че са чудесни за дезинфекция на запечатани твърди подове, прозорци и керамични изделия, някои от тези нетоксични почистващи инструменти са предназначени да работят и върху килими, завеси и мека мебел. 

Независимо дали търсите парочистачка, която да използвате върху килими, парен моп за подове от твърда дървесина или преносима ръчна опция, продължете да четете, за да се запознаете с най-добрите парочистачки и да направите своя оптимално информиран избор, ако обмисляте да закупите подобен почистващ уред за Вашия дом.

Най-добрите парочистачки

1. Парочистачка Daewoo DMO160
Парочистачка Daewoo DMO160

Виж цената за днес

Препоръчваме с две ръце новата парочистачка Daewoo DMO160. С нея можете да постигнете желаните резултати за чист и приветливо изглеждащ дом, с минимални усилия и разбира се – без никаква употреба на препарати и вредни химични съединения.

С Daewoo DMO160 ще държите в ръцете си 1500W мощност. Уредът може да се превръща в удобна ръчна парочистачка, с която да достигате по-високите зони за почистване, като мивката и ваната или за по-лесно достигане до трудно достъпни места, каквито са тесните ъгли по плочките в банята.

Към комплекта има включени 10 различни и удобни аксесоара за различни приложения. В това число: допълнителна мека текстилна подложка за основната почистваща глава, с която можете да почиствате по-деликатните повърхности, като ламинат или други повърхности от дърво; допълнителни приставки за ъгли, тесни пространства и трудно достъпни места, както и гъвкави и дълги накрайници за почистване на дълбоки и тесни ниши.

Капацитет на контейнера побира 0.4 литра, като ще разполагате и с допълнителен вграден контейнер за перилен препарат, ако искате да добавите такъв за почистване на зони със засъхнали и упорити петна.

2. Парочистачка Concept CP1010

Парочистачка Concept CP1010

Виж цената за днес

Забравете за мръсната баня и ужасните варовикови отлагани и петната от котлен камък по никеловите и алуминиевите кранчета и дръжки. Concept CP1010 може да Ви бъде чудесен помощник в това начинание. Със своята безкомпромисна мощност от 1200W, уредът ще действа безмилостно към всяко едно неприятно замърсяване. В противен случай трябва да търкате дълго и упорито със силни и абразивни препарати. А как ще достигнете до дълбоките и трудно достъпни места? Със Concept CP1010 определено ще е много по-лесно. Тази парочистачка ще Ви предостави решение!

Към комплекта на уреда са включени допълнителни приставки за почистване на фугите, на дръжките, на кранчетата на мивката и нейната батерия, на тоалетната чиния, на стъклените прегради на душ кабината и т.н. С помощта на този компактен уред и 3 бара налягане на произвежданата пара ще почистите лесно кухненския плот и котлона от мазните пръски от готвенето, както и дръжките на чекмеджетата, копчетата около фурната, мазните улейчета и какво ли още не! С всички 9 допълнителни аксесоара (включени в комплекта) всеки дом блести от чистота!

Комплектът включва:

Маркуч;
Стъргалка;
Малка четка и голяма четка;
Разпръсквател за пара;
Почистваща глава;
Найлонова четка;
Мека кърпа перяща се в перална машина и
Мерителна чаша.

Контейнерът побира 0.4 литра вода, като размерът му е съобразен с това да не натежава прекалено много и да не пречи на маневреността на действията Ви.

За загряване на водата, на уреда са нужни около 4 минути. Изчакайте да започне да се отделя пара преди да започнете с почистването. Фина индикаторна светлина ще Ви уведоми, когато уредът е готов за употреба или когато е нужно да долеете още вода.

Concept CP1010 работи чрез мрежово захранване, с дължина на кабела – 5 метра.

3. Парочистачка 2 in 1 Concept CP2000

Парочистачка 2 in 1 Concept CP2000

Виж цената за днес

Класически моп с пара е следващото предложение от Concept, с модела CP2000. С него получавате 2 уреда събрани в едно цяло. Това е толкова удобно! Можете да използвате CP2000 като моп за почистване на всякакви подови повърхности, включително и килими, а когато премахнете ръкохватката и голямата почистваща глава, автоматично се сдобивате с втори уред, с много по-малки и компактни размери, към които са приложими различни аксесоари с различно почистващо приложение.

Към комплекта, заедно с уреда, получавате:

Удължителен маркуч;
Приставка за гладки повърхности;
Дозатор за пара;
Приставка за ъгли;
Дюза с малък отвор и
Почистваща кърпа.

Уредът предлага 1500W мощност, за достигането на които са нужни около 5 минути време. За този кратък период водата от контейнера ще достигне необходимите 100° С, за да се превърне в мощна пара. Готовността на уреда ще бъде отчетена чрез Индикаторна светлина. Капацитетът на основния контейнер за вода е 0.4 литра, като ще разполагате и с втори, допълнителен контейнер, с капацитет 150 мл, в който можете да добавите препарат по желание.

4. Прахосмукачка с пара Rowenta RY8561WH Clean & Steam Multi

Rowenta RY8561WH

Виж цената за днес

С такъв помощник всеки дом ще блести от чистота!

Подовите настилки са най-замърсените зони в един обитаем дом. По пода се стъпва и върви, освен това всичко пада надолу и полепва по пода. Чиста гравитация! По подовата настилка често се образуват петна и мръсотия, но и се намират едри и дребни отломки от хранителен и нехранител произход. За прахосмукачката на Rowenta – Clean & Steam Multi, обаче – това не е проблем. Тя почиства като едновременно засмуква замърсяванията и дезинфекцира след тях с мощната си пара. Това е уникална технология, от която всеки дом се нуждае!

С уреда можете да почиствате прозорци, тапицерия и всякакви други твърди подови настилки като паркет, фаянс, теракот, гранитогрес, линолеум и дори килими (с включен аксесоар за килими към комплекта). Чрез употребата на уреда ще постигнете така желаната чистота, като с едно движение ще се отървете както от замърсяванията и полепнали прах, така и от петната, микробите и бактериите. Вече не е нужно да следвате познатото правило: ,,Първо прахосмукачка, след това моп”. Достатъчно е да почистите пода със Clean & Steam Multi. С нея пестите време и дълги усилия!

Мощността на уреда ще Ви очарова при всяко едно почистване. 1700-те вата (W) ще се справят с лекота дори със силно упоритите, засъхнали и стари петна по повърхността.

Капацитетът на водния резервоар, произвеждащ пара, е 0.4 литра, а този на събирателния контейнер към прахосмукачката за отпадъци е 0.5 литра. За да се затопли налятата вода в контейнера е нужно съвсем кратко време и можете да започнете да чистите.

Филтърът на прахосмукачката е сменяем, като към него има втори вграден филтър против акари, който ще поддържа вътрешността на контейнера чист. Водният резервоар е подвижен, като можете да го демонтирате по всяко едно време, когато пожелаете и да се сдобиете с още по-голяма лекота в ръцете си и още по-добра маневреност, чрез която можете да достигнете до ниски и труднодостъпни места, каквито са зоната под леглото, под дивана или под масата.

Размери: дължина – 32см, височина – 79см, дълбочина – 25см. Тегло – 5.75кг. Ниво на шум – 85 db.

Уредът работи чрез мрежово захранване, с дължина на кабела – 7.5 метра.

5. Парочистачка Rowenta Clean&Steam RY7557WH

Парочистачка Rowenta RY7557WH

Виж цената за днес

Ако търсите ефективно и креативно решение, което едновременно почиства, обира замърсяванията и дезинфекцира, то Clean&Steam RY7557WH на Rowenta е точно за Вас!

С нея можете едновременно да обирате замърсявани по пода и да го почиствате с пара. Само с едно движение! Комбинираните функции на уреда спестяват време и двойни усилия, а повърхността остава перфектно чиста и дезинфекцирана в дълбочина.

Мощността на уреда е 1700W, като за достигане на максимална продуктивност и превръщане на водата в пара, на уреда са нужни само няколко секунди. От контролния панел до ръкохватката можете да настройвате силата на парата в три различни нива – MIN, MEDIUM и МАХ. Чрез регулирането на струята, получавате възможността да почиствате различни типове повърхности, като фаянс, теракот, линолеум, дори по-уязвимите сред тях, какъвто е паркетът например. А, формата на уреда е толкова удобна! Ръкохватката е достатъчно високо разположена, за да не бъде преведен гърба Ви по време на почистването.

Капацитетът на водния резервоар е 0.7 литра. Това количество Ви гарантира диапазон за произвеждане на пара от около 40 минути. Капацитетът на контейнера за отпадъци е 0.4 литра. Той е снабден с циклонична функция, предоставяща висококачествено почистване дори на фините прахови частици полепнали по настилката. Уредът притежава вграден филтър против котлен камък, който ще запази доброто му състояние за дълго време.

Размери: дължина – 25.9см, височина – 121см, дълбочина – 27.2см. Тегло – 5.4кг.
Уредът се захранва мрежово, с дължина на кабела – 7.5 метра.

6. Парочистачка Star-Light SMC-3315W

Парочистачка Star-Light SMC-3315W

Виж цената за днес

Следващата парочистачка в този чарт е мултифункционална, с голям брой приставки и подходяща за почистване на всякакви повърхности – от тавана до пода. Буквално! С този уред можете да осъществите цялостно, мащабно и основно почистване на дома си и то без да използвате препарати и химикали!

Мултифункционалността на уреда можете да използвате за Вашите прозорци, дограма, щори и завеси, за цялостно почистване на банята и санитарната керамика, за почистването на меките мебели с текстилни тапицерии, както и за почистване на всякакви подови настилки. Удобните накрайници ще Ви спестят стотици часове търкане, няколко литра вредни препарата и много, наистина много усилия.

Парочистачка Star-Light SMC-3315W си служи с 1500W мощност, готова бързо да превърне водата в мощна струя пара. Можете да контролирате струята на парата спрямо различните повърхности, като я комбинирате с различни четки и леки механични движение, в резултат на което няма как да не получите блестящи и свежи резултати. Капацитетът на водния резервоар може да побере 0.33 литра вода. Към него има вграден филтър против котлен камък, който предпазва вътрешността на уреда от вредните действия на водата, както и от замърсявания и натрупвания.

Уредът работи чрез мрежово захранване, със захранващо напрежение от 230V и с дължина на кабела – 5 метра.

Тегло: 2.9кг

7. Парочистачка Karcher SC1 EasyFix

Парочистачка Karcher SC1 EasyFix

Виж цената за днес

Удобна, малка и компактна! Прахосмукачките на компанията Karcher не веднъж са доказвали възможностите си и сега продължават да го правят с най-новия си модел SC1 EasyFix.

Предимството, което ще получите с този уред се състои главно в неговата лесно осъществима маневреност, благодарение на малките му размери и лекото тегло. Със SC1 EasyFix лесно можете да почистите стъклата, дограмата, щорите или пердетата и завесите. Ниското тегло на уреда позволява лесно да го вдигате и да достигате до трудно достъпни и високи места.

Предната дюза на SC1 EasyFix е съвместима с различни накрайници и аксесоари, включително дълъг накрайник, чрез който уредът се превръща в парен моп за почистване на паркет. Кръглата четка, която получавате към комплекта, можете да използвате за почистване на тапицерия или за премахване на силно упорити и устойчиви петна.

Мощността на тази малка парочистачка е 1200W, с налягане на парата от 3 бара. Контейнерът за вода побира 0.2 литра вода, които са достатъчни за Вашето почистване, без да правят уреда тежък и труден за носене. След наливането на водата, за която можете да използвате специалната мерителна чаша (включена в комплекта), е нужно да изчакате само 3 минути, за да загрее уредът и да превърне водата в мощна и безмилостна пара. За по-голяма безопасност уредът притежава специална защитна система от деца и инциденти.

Размери: дължина – 32.1см, височина – 12.7см, дълбочина – 18.6см. Тегло – 1.6кг. Уредът работи чрез мрежово захранване, с дължина на кабела – 4 метра.

8. Парочистачка Karcher SC4 EasyFix

Парочистачка Karcher SC4 EasyFix

Виж цената за днес

Ако за Вас поддържането на чистота в дома Ви и осигуряването на здравословна среда за цялото семейство е важна, то непременно трябва да притежавате Karcher SC4 EasyFix. Тази удобна и функционална парочистачка може да бъде Ваш верен съюзник в борбата със замърсяванията, праха и бактериите. Karcher SC4 EasyFix няма да Ви разочарова!

Едно от най-големите предимства на уреда се състои в неговата мощност от 2000W, с които произвежда и изпуска пара с налягане от 3.5 бара – способна да унищожи всеки вид бактерия и микроорганизъм, както и да разтвори всяко твърдо и засъхнало наслояване и замърсяване.

Karcher SC4 EasyFix е приложима за всяка една зона в дома. Заедно с разнообразието си от приставки, удължители и различни по размер дюзи и четки – за тази парочистачка няма невъзможни неща и недостижими места. Подходяща е да я използвате като парен моп за почистването на твърди подови настилки от теракот, гранитогрес или паркет или като четка за меки настилки, като килими и мокети, веднага щом я пригодите с нужната почистваща глава. Банята Ви също лесно ще заблести и със сигурност почистването на това помещение няма да Ви се струва вече толкова неприятно и тромаво, след като в ръцете си държите Karcher SC4 EasyFix. С удобните й приставки ще премахнете замърсяванията от фугите, остатъците от котлен камък, варовик и засъхнали капки, както и ще почистите огледалата и гладките повърхности на плочките, защото парата се изпарява бързо, без да оставя следи и прави гладките повърхности съвършени и блестящи.

Силата на уреда ще можете да използвате чрез две нива на мощност, като за постигането на пълния потенциал на парата ще трябва да изчакате само 4 минути. Водният резервоар побира 0.8 литра вода, което също е невероятно, защото ще притежавате достатъчно количество пара за почистването на всички стаи, без да се налага постоянно да спирате, да преливате и да пълните наново. Все пак, когато това се налага, ще можете да се възползвате от мобилността на контейнера, който се сваля от тялото на уреда само с няколко лесни движения.

Размери: дължина – 38см, височина – 27.3см, дълбочина – 25.1см. Тегло – 4.1кг.

Уредът се захранва мрежово, с дължина на кабела – 4 метра.

9. Парочистачка Rowenta RY6597WH Steam Power

Парочистачка Rowenta RY6597WH

Виж цената за днес

Със Steam Power можете да решите всички проблеми на мръсния под. Уредът е особено подходящ, ако в дома Ви има малки и подрастващи деца, които все още пълзят и играта им преминава основно положени върху подовата настилка. Със Steam Power лесно ще им осигурите нужната здравословна среда, без микроорганизми и бактерии. Доказано е, че силата на парата може да премахне до над 99.9% от познатите ни бактерии, включително микроорганизми и акари. Благодарение на екологично чистия и безвреден начин на почистване, който уредът предоставя, не е нужно след това да измивате пода с вода, защото в самото почистване не участват никакви вредни препарати с химични съставки и канцерогенна миризма.

Steam Power е моп с пара и дълга дръжка, подходяща за всякакви подови повърхности. Струята и силата на възпроизвежданата пара може да се регулира чрез удобен контролен панел с копчета, спрямо различните спецификации на отделните повърхности. Удобна индикаторна светлина, отново разположена на панела, ще Ви уведомява за всяка една от включените настройки.

1200W мощност, които са готови да превърнат всяка една повърхност в съвършено чиста и дълбоко дезинфекцирана. За достигането на максималната мощност на уреда ще са Ви нужни само няколко минути, докато водата вътре в уреда загрее и се превърне в пара. Количеството вода, с което можете да напълните уреда е 0.6 литра, които Ви гарантират достатъчен времеви диапазон за извършването на старателно и основно почистване на всички подове в стаите на дома Ви, без да се налага да спирате и да доливате с още вода. Във водния резервоар има вграден специален филтър срещу варовик, който пречиства водата и запазва дългата експлоатация на водния контейнер. А, когато се наложи да пълните резервоара, то можете да го направите лесно, защото контейнерът се сваля само с няколко движения, и можете да пренесете само него до Вашата мивка, вместо да пренасяте цялата парочистачка.

Уредът работи чрез мрежово захранване, с дължина на кабела – 7 метра. Тегло – 4.47кг.

Какво е важно да знаете при избор на парочистачка?

Какви повърхности могат да се почистват с парочистачка?

Парочистачката е чудесен съюзник в борбата със замърсяванията по твърди подови настилки като теракот и гранитогрес. Можете да използвате уреда за почистване и на запечатани твърди подове като паркет, ламинат, корк, камък, линолеум и PVC. Ако се тревожите, че можете да нараните фината структура на настилките от естествено дърво, то можете да регулирате парата на най-слаба струя, като я изпускате в минимални количества и на накрайника на почистващата четка прикрепите специална мека кърпа.

В какво се състои полезността на една парочистачка?

Тъй като можете да използвате парата за почистване на почти всичко, Вие ще намалите значително количеството микроби, бактерии, замърсители и алергени в дома или на работното място. Тъй като почистването с пара използва само вода за дезинфекция на повърхността, няма да се налага да използвате никакви химически почистващи препарати, за да създадете чиста среда без микроби. Освен това ще спестите допълнителни средства за закупуването на тези препарати.

Какви са плюсовете от почистване с пара?

Един от най-съществените плюсове в извършването на почистване с парочистачка е това, че не се използват никакви вредни препарати със силна миризма, абразивно действие и на химична основа. Използва се само чиста вода! Уредът нагрява водата и бързо я превръща в пара, която изстрелва с голяма скорост. Комбинацията от сила и скорост прави петната и замърсяванията лесно победими.

От друга страна, полза има и за природата и околната среда. В почвата и водите не се оттичат никакви вредни препарати и химикали.

Семейството и домът Ви също няма да вдишват всички онези силни и канцерогенни миризми. Такъв тип почистване бележи огромни предимства в домовете, в които има малки деца, хора с алергии или домашни любимци.

Възможно ли е да се почисти банята с парочистачка?

Почистването с пара е идеално за Вашата баня! С директно подаване на пара и бързи търкащи движения се разтварят дори упоритите втвърдени замърсявания. Моментално изчезват всякакви отлагания от варовик, котлен камък и остатъци от сапун. Плочките заедно с техните фуги, както и огледалата, заблестяват с кристален блясък, защото остатъчната влага от парата изсъхва почти веднага и не оставя ивици и черти. Тоалетната чиния, мивката или ваната се дезинфекцират перфектно.

Каква е тайната на всяка парочистачка?

Тайната на уредите с почистваща пара е в комбинацията им от парен удар + висока температура. Силната струя, високата температура и механичните движения премахват всичко по пътя си, дори невидимите за човешкото око бактерии, микроорганизми и акари. Почистването с пара е естествен, лесен и екологично-полезен метод.

Аксесоари в комплекта

Преди да закупите Вашата бъдеща парочистачка е важно да помислите и да определите точно за какви повърхности и за кои части от дома ще Ви бъде необходима. По този начин можете да изберете най-подходящия уред, притежаващ нужните допълнителни приставки и аксесоари, които ще Ви бъдат от полза в почистването, вместо да стоят на тъмно в килера.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo