Най-Добрите Мобилни Климатици за 2024

Възможно е да създадете комфортен климат у дома си и без да монтирате сплит-системи, ако използвате такова устройство като мобилен климатик. Това е универсален, непрецизен моноблок.

Принципът на работа наподобява така обичаната система No Frost в домашните хладилници. Само че компресорът е много по-мощен и охладеният въздух не се влива в херметически затворен корпус малък обем, а директно в помещението; освен това температурата, силата и посоката на потока могат да се регулират.

Малко пояснение: мобилните климатици не трябва да се бъркат с овлажнителите, които са неефективни по отношение на действителното охлаждане и работят на принципа на промиване на въздуха. За да ви улесним при избора на мобилен климатик, сме ви представили най-добрите мобилни климатици.

Най-добрите мобилни климатици

1. Мобилен климатик Sharp UL-Y12EA-W

Мобилен климатик Sharp UL-Y12EA-W

Виж цената за днес

Sharp UL-Y12EA-W 3,5 kW е мобилен климатик с функция за отопление. Той е идеален за осигуряване на комфортна среда в стаи с площ до 16-23 m². Той предлага удобна автоматична функция, която автоматично избира и поддържа оптималната температура. Потребителят обаче може да избира измежду 5 различни режима на работа: охлаждане, отопление, вентилация, изсушаване и сън. Използвайки екологично чистия хладилен агент R290, той не представлява заплаха за околната среда.

Елегантният дизайн на мобилния климатик Sharp UL-Y12EA-W с функция за отопление изглежда чудесно в модерните интериори. Той предлага оптимална работна сила (62-65 dB(A)) и се управлява интуитивно чрез контролния панел или доставеното дистанционно управление. Върху използваемостта оказват влияние и използваните допълнителни функции: таймер и родителско заключване . Моноблокът предлага и осцилираща функция, която позволява равномерно разпределение на въздуха в помещението.

Модерният моноблок Sharp UL-Y12EA-W може да работи, без да натоварва потребителя. Производителят го е оборудвал с автоматичен режим, при който устройството автоматично регулира скоростта на вентилатора според актуалните нужди. Климатикът реагира на всякакви температурни колебания в помещението и осигурява оптимални условия – добри за благосъстоянието и здравето на потребителя. В допълнение към комфорта, автоматичният режим осигурява възможно най-нисък обем и намалена консумация на енергия.

В автоматичен режим потребителят не може да променя скоростта на вентилатора или температурата. Това обаче може да се провери на дисплея в горната част на устройството.

Sharp UL-Y12EA-W е преносим климатик с функция за отопление – освен охлаждане през летните дни, той осигурява и отопление на помещенията през преходните периоди. Това обаче не са всички режими, от които потребителят може да избира. Моноблокът предлага и:

режим на въздушния поток – потребителят може да контролира работната скорост по 3-степенна скала,

режим на охлаждане – потребителят може да контролира температурата между 16 и 30 ℃ и скоростта на вентилатора,

режим на сушене – уредът намалява влажността на въздуха,

Режим “Сън” – през първия час устройството увеличава/намалява (в зависимост от предишния режим) температурата с 1 ℃, а през следващия час – с още 1 ℃ и я поддържа на това ниво през нощта, за да осигури комфортни условия за сън.

2. Мобилен климатик Ariston MOBIS 8

Мобилен климатик Ariston MOBIS 8

Виж цената за днес

Изключително тих климатик , чиято сила на звука не надвишава 62 dB, така че не смущава останалите в уединението на дома ви.

Филтър за миризми и прах, благодарение на който се предотвратява навлизането на бактерии, блокират се алергени, в резултат на което ще се погрижите за близките си, като внасяте чист въздух.

Дисплеят ви информира за работата на климатика и за зададената температура, така че можете да зададете точно колко градуса ще бъде температурата в помещението, за да постигнете желания комфорт.

Дистанционното управление ви позволява да управлявате климатика си от разстояние, така че да не се налага да ставате от дивана, за да стартирате или промените настройките на уреда.

Аксесоарите за свързване на прозорци са включени в климатичната инсталация, така че получавате пълна инсталация без допълнителни разходи.

Детекторът за течове информира потребителя и блокира устройството, за да се избегне повреда и наводняване на помещението.

Препоръчва се за стаи с площ до 25 m2 , идеален за всекидневната, така че да осигурите комфорта на прохладата за цялото семейство.

Производителят Ariston предоставя енергиен клас A, така че не консумира много електроенергия, без да ви излага на високи разходи.

Характеристики: Cool – охлаждане Fun – вентилация Dry – изсушаване

3. Мобилен климатик Heinner HPAC-09WH

Мобилен климатик Heinner HPAC-09WH

Виж цената за днес

Мобилния климатик Heinner 9000 BTU е подходящ за помещения с площ до 25 m². Устройството има интегрирани режими на охлаждане, вентилация и изсушаване на помещението. Сензорните бутони на устройството или дистанционното управление могат да се използват за регулиране на климата в помещението. Този енергоспестяващ климатик работи много по-ефективно от класическия вентилатор. Heinner има функция за изсушаване, така че ще бъде полезен и през летните дни, когато въздухът е влажен. Предимството на този модел е и удобното управление с дистанционно управление.

Енергийната ефективност при охлаждане е клас A. Маневрените колела улесняват преместването на климатика на желаното място.

Климатикът работи ефективно в режим на охлаждане. Нивото на шума, който издава при работа е изключително тих.

Основни характеристики:

  • Енергийна ефективност при охлаждане: клас A
  • Функции на климатика: Охлаждане, вентилация, премахване на влагата
  • Включен монтажен комплект
  • Специални функции: Автоматично вертикално регулиране на въздушния поток, Autorestart, Sleep, Транспортни колела, Забавяне

4. Преносим климатик Electrolux EXP26U338HW ChillFlex Pro

Electrolux EXP26U338HW

Виж цената за днес

ELECTROLUX EXP26U338HW – много тих преносим климатик. Ако търсим ефективен климатик за дома, но не се нуждаем от голяма мощност, тихият, преносим климатик е чудесно решение. ELECTROLUX EXP26U338CW. Отличава се от конкурентите си с мощност от 1080 W. Позволява ефективно охлаждане на голяма всекидневна или друго помещение с площ до 30 m2.

Това е типичен домашен климатик, който може да се управлява с дистанционно управление. Също така е лесно да програмирате устройството за определени часове на работа с помощта на таймер. Както и при неговите конкуренти, хладилният агент е R290, а нивото на шума на оборудването е изключително тихо, което е сравнимо с други препоръчани климатици.

Устройството може да се грижи за поддържането на необходимата температура благодарение на автоматичния режим. На свой ред в нощен режим уредът работи по-тихо, за да не смущава съквартирантите, като същевременно поддържа висока ефективност. Удобно решение, което също може да се намери в този модел, е регулируемата посока на въздушния поток. Това кара всички да се чувстват комфортно, дори когато климатикът работи в претъпкана стая.

5. Мобилен климатик Concept KV0800

Мобилен климатик Concept KV0800

Виж цената за днес

Мобилният климатик Concept KV0800 е изключително освежаващ в горещите летни дни. Продуктът е идеален избор, особено за апартаменти, където често е проблем да се монтира стационарен климатик. В помещението се вкарва студен въздух, а топлият въздух се насочва чрез маркуч и специален комплект за прозорци. Климатикът е снабден с колела, така че можете лесно да го преместите, където пожелаете. Монтажът му е лесен, не изисква конструктивни промени и е евтин за използване, тъй като спада към клас на енергийна ефективност А.

С капацитет на охлаждане от 8000 BTU (2,35 kW) KV0800 е подходящ за площи до 22 m2. Той има две степени на охлаждане и контрол на температурата, която може да се настройва от 17 до 30 ̊C. Има функция за самоизпаряване, така че не е необходимо да пълните резервоара за вода при оптимални условия.

KV0800 може да работи в три различни режима: охлаждане, изсушаване и вентилатор. В режим DRY той ефективно изсушава до 24 литра на ден. Ако активирате функцията FAN, помещението се проветрява без допълнително охлаждане. Можете да избирате между две скорости.

За управлението на устройството можете да използвате контролния панел на корпуса или дистанционното управление. Ясният светодиоден дисплей и светодиодните индикатори ви позволяват да проверявате текущо зададените стойности.

Този климатик е оборудван с редица функции, които осигуряват безопасна работа и същевременно удължават експлоатационния му живот. Не е нужно да се притеснявате за прегряване или замръзване; устройството контролира само оптималните стойности, а функциите за безопасност се активират при необходимост. Той също така ще ви предупреди, когато вътрешният контейнер трябва да бъде изпразнен. След като проблемът бъде отстранен, устройството автоматично се връща в първоначалното си състояние.

Топлите нощи обикновено влошават качеството на съня ви. За да ви помогне да се отпуснете добре през нощта, климатикът има режим SLEEP. Когато се активира, индикаторът за заспиване светва, а останалите данни, включително LED дисплеят, изгасват. Скоростта на охлаждане/вентилация се намалява автоматично до най-ниското ниво.

Виж още: Най-добрите климатици 

Какво е важно да знаете при избор на мобилен климатик?

Преди да отидете в магазин или да натиснете бутона “Поръчай” в онлайн магазин, е важно да разгледате следните въпроси:

Къде планирате да поставите устройството? Тук става въпрос не само за място в стаята, но и за площ на това помещение. Не бива да забравяте, че е по-добре да вземете климатик със свободен капацитет. Например за стая с площ 15 кв.м. трябва да помислите за модул с площ 20 кв.м.

Как ще разположите въздуховода? По-конкретно, необходимо е да се определи дали дължината на гофрирането ще бъде достатъчна и най-важното е как ще се създаде плътна връзка в прозореца (със специална вложка или плексиглас).

Заспивате ли при работещ климатик? Обърнете внимание на моделите с нощен режим.

Планирате ли да премествате устройството в апартамента? Ако отговорът е “да”, изберете устройство на колела.

Не трябва да очаквате от мобилния климатик, че всичко ще бъде покрито с лед за 10 минути. Добре е да се охлади с 5°C за един час.

За страдащите от алергии е важно какви филтри се използват в климатика. При евтините модели най-често използваните филтри са грубите филтри. Те трябва да се измият или почистят своевременно. Разбира се, изборът на филтри при мобилните модели не е толкова богат, колкото при сплит-системите, но е възможно да се намери подходящ вариант.

Една от особеностите на мобилните климатици е създаването на своеобразен вакуум в помещението. По време на процеса на охлаждане устройството отнема топлия въздух от помещението, поради което е необходимо да се осигури достъп на свеж въздух до помещението; в противен случай климатикът ще започне да “дърпа” въздуха от съседните помещения за охлаждане, като по този начин ще засмуче дори неприятни миризми. Този проблем може да бъде решен в две стъпки – достатъчно е да се пусне кислород в помещението чрез краткотрайна вентилация на въздуха.

Предимства на мобилния климатик

Мобилният климатик е компактен моноблок с корпус и дръжки за преместване.

Закупувайки мобилен климатик, получавате следните предимства:

Устройството не се нуждае от монтаж, което спестява пари, време и нерви, които бихте изразходвали за монтаж на устройството. Сега сте купили, инсталирали, включили и сте в света на прохладата и комфорта.

С мобилно устройство можете да създадете прохлада точно там, където ви е необходима. Благодарение на своята преносимост (всяко устройство е оборудвано с надеждно шаси и дръжки), то може да се монтира навсякъде, където искате да имате комфортен климат – в спалнята през нощта, във всекидневната през деня или дори можете да го вземете със себе си на вилата през лятото.

Цена и наличност

Цената на мобилните устройства е по-достъпна, отколкото на традиционните сплит-системи.

Функционалността не се различава от тази на традиционната система. Почти еднакво охлаждане, вентилация, изсушаване и дори отопление. Предлага се и система за пречистване на въздуха. Съществуват и други предимства на мобилните устройства.

Както виждате, има достатъчно предимства, за да решите да си купите мобилен климатик.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo