Най-Добрите Месомелачки за 2024

Нека се пренесем за кратко в кухнята – едно от основните и най-използвани помещения в един дом. Ние знаем, че тя е важна за Вас и че отделяте не малка част от времето си, като го прекарвате в това помещение по една или друга причина – било за сутрешния ритуал с любимия, на по чаша кафе със закуската, било за готвене или по време на следобедната почивка с чаша релаксиращ и отмарящ чай. Знаем още че, за да се чувствате добре в собствената си кухня, то тя трябва да бъде удобна, съвременно устроена с достатъчно на брой електро уреди и функционална.

Всичко в това помещение трябва да Ви е „под ръка” , за да върви работата с песен, както се казва. Именно поради тази причина решихме да Ви представим списък с най-добрите месомелачки, които могат да Ви послужат максимално полезно в приготвянето на храната Ви. Месомелачките са чудесен и практичен избор, който ще Ви гарантира прясна, сигурна и домашно приготвена храна за Вас и Вашето семейство. С месомелачката ще имате по-голям контрол върху храната си и съставките в мляното месо.

Най-добрите месомелачки

1. Месомелачка Bosch MFW67440

Bosch MFW67440

Виж цената за днес

Месомелачка Bosch MFW67440 е изключително изгоден, но за сметка на това доста полезен уред, който ще Ви впечатли със своите възможности.

Предназначена е за домашна употреба и основно за мелене на всякакъв вид месо – пилешко, свинско, телешко, агнешко, говеждо, дивечово, риба, дори и за такива, които са с прекомерно съдържание на мас. Ще останете изумени от мощността на тази иначе на вид малка месомелачка, но всъщност доста компактна. Идеална за всяка кухня! Електрическият й мотор работи с 2000W, което е сигурна гаранция за две неща.

Първо, че всеки вид месо ще бъде смляно без проблем и второ, че процедурата ще отнеме съвсем малко време. Работата Ви в кухнята ще олекне и ще спестите една от най-търсените валути – време! С Bosch MFW67440 ще смелите без никакъв проблем 5кг месо за около 10 минути, като при това ще Ви е нужно да я заредите само веднъж, защото капацитетът и на побиране е 3.5кг. Остриетата на мелачката са изработени от неръждаема стомана.

Към комплекта получавате и допълнителен аксесоар за притискане, аксесоар за правене на наденица, аксесоар за кайма и ренде. Размерите на отворите на ситата са 3мм и 8мм.

2. Месомелачка Star-Light MG-120B

 

Star-Light MG-120B

Виж цената за днес

Ако искате добра машина с няколко различни приложения и то само с натискането на едно копче, този модел ще Ви позволи да имате такава в замяна на изключително малка инвестиция. Електрическата месомелачка Star-Light MG-120B може да направи на кайма всякакъв вид месо, да го оформи като наденички и дори да смели доматен сок. С модела получавате аксесоар за притискане, аксесоар за наденица, аксесоар за кайма и аксесоар за доматен сок.

1400W мощност, с капацитет на мелене от 1кг/мин. Star-Light MG-120B работи с 3 различни вида сита, изградени от здрав инокс и остриета от вечна неръждаема стомана.

Размерите на месомелачка Star-Light MG-120B също са изключително компактни: дължина – 34.4см; широчина – 17.5см; височина – 37.4см; тегло – 3.44кг.

3. Месомелачка Bosch MFW3X15W

 

Bosch MFW3X15W

Виж цената за днес

Бялата месомелачка Bosch MFW3X15W ще въведе повече хармония в живота Ви, защото с нея ще спестявате много време, особено щом готвите, което време, след това, ще можете да споделите за по-приятни неща или с любимите си хора. С месомелачка Bosch MFW3X15W ще се храните здравословно, с проверена и сигурна храна, направена от собствените Ви ръце, без никакви вредни добавки или други неподходящи съставки за които е известно, че големи производители често използват.

Освен приставка за мелене на кайма, в комплекта с този модел получавате и аксесоар за правене на наденички и приставка за мелене на плодове и зеленчуци. Специалната решетка успешно се справя дори с плодове, които имат люспи, каквото е гроздето например.

Ще разполагате още с 3 броя сита с различни размери на отворите: 2.7мм, 4мм и 8мм.

За своята перфектна работа Bosch MFW3X15W използва мощен 2000W мотор с 2 степени на скорост и сравнителни ниски нива на шум от 78 dB.

4. Месомелачка Heinner HighPro 1800 MG-Y1800X

Heinner HighPro 1800 MG-Y1800X

Виж цената за днес

С предложението за месомелачка Heinner HighPro 1800 MG-Y1800X на Румънската компания Heinner ще можете лично да си приготвяте наденички или домашен доматен сок. Ако не искате повече да си затваряте очите пред съмнителното качество на местните продукти, предлагани в търговската мрежа, то определено Heinner HighPro 1800 MG-Y1800X е точно за Вас.

Уредът е изработен от здрав инокс, със сребристо покритие и притежава цели 3 различни сита с различна големина на мелене. С тях можете да постигнете грубо, средно или фино смлени резултати. Мощността на уреда е 1800W, с капацитет на мелене 2кг/мин. Heinner HighPro 1800 MG-Y1800X Ви гарантира винаги перфектни резултати благодарение на вечните си и изключително здрави остриета направени от неръждаема стомана.

5. Месомелачка Tefal HV4 NE448838

Tefal HV4 NE448838

Виж цената за днес

Tefal е доказан лидер в производството на електроуреди с различни приложения и точно поради тази причина, продуктът за който ще Ви разкажем сега, присъства в този списък.

Месомелачка Tefal HV4 NE448838 е най-мощният представител на своята компания, както и най-зареденият, с най-много притежавани допълнителни аксесоари. Комплектът включва: Аксесоар за наденица, Аксесоар за кайма, Приставка за плодове и зеленчуци, Ренде и Аксесоар за слайсване (рязане на тънко). Уредът е много лесен за използване, много продуктивен и Ви носи голямо разнообразие от възможности.

Гарантирано Tefal HV4 NE448838 ще Ви служи вярно доста дълго време и причината за това е в неръждаемата стомана от която са изградени мощните остриета. А, щом стана въпрос за мощност няма как да пропуснем да споменем, че Tefal HV4 NE448838 притежава 2000W и капацитет на мелене от 2.3кг/мин.

С помощта на трите различни сита ще можете да смелите месото фино, средно или едро, според приложението за което Ви е нужно. Можете да приготвите вкусни сокове и доматен сос чрез допълнителния аксесоар за сос. Трите рендета с различна големина ще Ви дадат незаменимата възможност още по-лесно да приготвяте любимите си салати, гарнитури и заливки.

6. Месомелачка Star-Light Pro MGL-2500AL

Star-Light Pro MGL-2500AL

Виж цената за днес

Star-Light Pro MGL-2500AL е точно за Вас, ако търсите перфектното съотношение цена – функционалност. Определено няма как да попаднете на по-добра цена притежаваща толкова много екстри и допълнителни принадлежност: Аксесоар за притискане, Аксесоар за наденица, Аксесоар за кайма и Аксесоар за доматен сок. Ще можете да избирате сред три различни сита на мелене от 3мм, 5мм и 8мм. Не на последно място е стилният външен дизайн на уреда, който е запазена марка на компанията.

Със сигурност невероятната мощ на месомелачка Star-Light Pro MGL-2500AL ще Ви остави без думи със своите 2500W, които могат да се справят с всякакви видове меса от дивечово и сухо до доста тлъсто такова. Но, всичко това не е просто магия, а реален резултат получен благодарение на още по-мощните остриета изградени изцяло от неръждаема стомана. Месомелачката може лесно да се справи с 2.35 кг/мин и то почти незабележимо с шум по време на работа от 85 dB.

Размери на месомелачка Star-Light Pro MGL-2500AL: дължина – 25.3см, широчина – 16см, височина – 21.4см и тегло – 5кг.

7. Месомелачка Heinner MG1500TA-BL

Heinner MG1500TA-BL

Виж цената за днес

Месомелачка Heinner MG1500TA-BL е едно малко по-скромно предложение от предходните, но въпреки това нито една от характеристиките й не отстъпва – нито по здравина, нито по функционалност.

С месомелачка Heinner MG1500TA-BL с лекота ще можете да си приготвяте натурален и полезен доматен сос, подходящ за Вашите гозби, за запас за през дългите зимни месеци или за директна консумация. Освен аксесоар за мелене на домати, към комплекта ще получите и аксесоар за оформяне на месото под формата на наденица и аксесоар за мелене на кайма, за който сме сигурни, че ще намерите много приложения. Ще се сдобиете още и с три на брой допълнителни сита, включени в комплекта, с големина на отворите от 3мм, 5мм и 7мм.

Максимална мощност 1600W и капацитет на мелена 1.2кг/мин, които получавате само чрез натискане на едно копче. Стилният и усъвършенстван дизайн на тази месомелачка не само ще улеснява непрекъснато работата Ви, но и ще краси кухнята Ви гордо изправена на някой от плотовете. Месомелачка Heinner MG1500TA-BL е стилно и сполучливо съчетание от метал и син цвят.

Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избора си на месомелачка?

Какъв да бъде първият Ви критерий при избор на месомелачка?

Преди да предприемете покупка на месомелачка, определете от какъв обем мляно месо, седмично, се нуждае Вашето домакинство. След това нека пръв Ваш критерии сред разнообразието от месомелачки бъде техния обем на контейнера за зареждане и мощността с която го преработват. Ако те превишават търсените резултати е по-добре да се огледате за месомелачка с по-малък обем и по-слаба мощност, респективно е и обратното – не закупувайте месомелачка която не може да покрие седмичните Ви нужди за обем месо.

Защо е полезно да притежавате месомелачка?

Последните години месомелачките стават все по-популярни и търсени, особено от хората които държат да се хранят с качествена храна. Ако и Вие сте част от тези хора, на които им е омръзнала вече известната практика на големите компания да смилат какви ли не неща само за да постигнат по-голям грамаж, то месомелачките са точно за Вас. С тях ще си гарантирате на 100%, че това което ядете Вие и цялото Ви семейство е свежо, с гарантиран произход и без неподходящи примеси, които надали бихте склонили да изядете, ако са пред Вас поотделно.

Какво можете да смелите с една месомелачка?

Една месомелачка може да смели всякакъв вид месо – пилешко, свинско, телешко, агнешко, говеждо, дивечово, риба, дори техните кости. Можете също така да се възползвате от смилането на плодове и зеленчуци, дори такива които имат месеста и здрава люспа. Месомелачките спомагат за поддържането на здравословен начин на живот и то по лесен и бърз начин. Направете си домашен сос от домати за Вашите гозби, витаминозен сок от грозде или всякакъв друг нектар според вкуса Ви. Приставките за настъргване и нарязване са изключително удобни за бързо надробяване на всякакви зеленчуци или по-твърди плодове. Отнема буквално няколко секунди.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo