Най-Добрите Машинки за Подстригване 2024

Грижата за косата е не по-малко важна от грижата за тялото. Затова и на пазара има толкова много продукти за нейното поддържане: от специални шампоани, балсами, серуми, стилизанти. Но за да бъде здрава косата, трябва да се подстригва.

Така й се дава възможност да диша и расте силна. Не по-малко важно е не само за дамите, но и за господата е, косата им да бъде оформена в красива прическа. Не винаги обаче може да се намери време да се отиде до фризьорския салон, затова обаче има и малки помощници дори в домашни условия: това са машинките за подстригване.

Погрешно е смятано, че те са изцяло и единствено предназначени за мъжете. Не, дамите също може да ги използват и да експериментират в различна и провокативна прическа.

Най-добрите машинки за подстригване

1. Машинка за подстригване Remington HC5150 Alpha

Remington HC5150 Alpha

Виж цената за днес

Този модел е един от най-предпочитаните в съотношение цена и качество. Той е с два пъти по-мощен мотор от предишните модели, което спестява времето на работа и прическата бързо се оформя, независимо дали е по-гъста коса с дебел косъм. Това не представлява проблем за машинката.

Покритието на ножчетата е стоманено и има система за самонаточване. Това означава, че Ви пести време и енергия, работата ще се свърши само от машинката.

Към модела има 2 приставки и 15 нива на работа, между които да избирате. Дължината на косата може да е от 1 до 42 мм.

Машинката има мрежов акумулатор. Към нея също има поставка за зареждане, а допълнителен бонус е това, че може да работи и без да е в тока до 40 минути.

Машинката е със стилен черен дизайн, индикатор за батерията, а за да се грижите за нея получавате и четка за почистване и машинна смазка.

2. Машинка за подстригване Philips Seria 3000 HC3505/15

 

Philips Seria 3000 HC3505/15

Виж цената за днес

Следващият модел на Philips е не по-малко стилен като дизайн и иновативен, готов да оформи косата Ви по най-добрия начин.

На първо място по важност това са ножчетата на машинката. Те са от неръждаема стомана, задължителното, за да се гарантира сигурност и здравина.

Иновациите тепърва започват. Моделът на Philips има технология Trim-n-Flow, която не допуска косми да оставят и засядат по машинката. По този начин можете да продължите работа с уреда, без да спирате и да го почиствате.

Технология DualCut е системата, която подпомага бързо да се подстриже косата с двойната комбинация от ножчета.

Машината на Philips позволява да избирате между 13 настройки за дължина на косата: от 0.5 до 23 мм. Ако заключите гребена на най-ниската степен, то тогава косата Ви ще бъде максимално гладко подстригана. Разликата между едната и другата степен при преминаване е 2 мм.

За да можете да си служите максимално добре с един уред, наред с функциите му, важен е дизайна и да Ви бъде удобен. Машинка за подстригване Philips Seria 3000 има ергономична дръжка, която не Ви пречи при използване, а приляга на ръката като ръкавица.

Работи само свързана с кабел, дълъг 1.8 метра, а след приключване на работа, лесно се почиства и няма да Ви отнеме много време.

3. Машинка за подстригване Philips HC7650/15

Philips HC7650/15

Виж цената за днес

И така стигаме до поредния модел от Philips, който се отличава от предишните два по това, че можете да го използвате за коса и за брада. Това го прави универсален и полезен за всеки един господин.

Материалът на ножчетата е инокс. Едновременно с това е водоустройчив и самонаточващ се.

Philips HC има няколко предимства като функцията Trim-n-Flow. Косата пада два пъти по-бързо при подстригване, както и се предотвратява заплитане на косми по машинката. Те пада, а не се усукват около ножчетата. Това е от изключително значение, защото иначе ще трябва да спрете уреда, да използвате четка и да почистите. Едва след това да продължите с оформяне на прическата или брадата.

DualCut е следващото нововъведение на Philips HC7650/15 или това са двойната система за подстригване с две ножчета за бърз ефект.

Дължините, между които можете да избирате са 28: от 0,5 до 28 мм. Регулират се лесно с 1 мм промяна и са на колелца.

Батерията е подобрена от предишния модел и по-издръжлива. Това позволява да използвате машинката до 90 минути безкабелно. Едновременно с това има турборежим, който улеснява оформянето независимо от вида и типа на косъма. Дори гъстата коса бързо става красивата и желана прическа.

И ако мислите, че толкова много иновации, ще доведат до трудно почистване, грешите. Моделът е водоустойчив и лесно може да го измиете и почистите под вода.

На последно място, но не и по важност: дизайнът е стилен. Машинката има удобна дръжка, която улеснява допълнително работата с нея. Захватът е такъв, че подстригването с нея е бързо, лесно и приятно, а текстурата му не се плъзга.

В комплект с машината за подстригване Philips HC7650/15, получавате ножица, четка за почистване, пелерина за подстригване, кутия в синьо и черно за транспортиране и съхранение, 2 гребена за коса и 1 гребен за брада.

4. Машинка за подстригване Braun HC5030

Braun HC5030

Виж цената за днес

Независимо от типа модел и вид малък електроуред, Braun се свързват с качество, иновативност и сигурност.

Препоръчително е използването в домашни условия. Машината се използва за коса, но и оформяне на брада.

Материалът на ножчетата е инокс, което го прави красив, стилен, здрав и устойчив във времето. Едновременно с това са 2-3 пъти по-остри от предшествениците си, което е гаранция за перфектно подстригана коса.

Може да бъдете иноватори и да избирате между 17 дължини за подстригване. При малкия гребен това са от 3 до 24 мм, а ако използвате дългия гребен от 14 до 35 мм. Другата възможно опция е да не използвате като приставка никакъв гребен за косата.

Braun машината за подстригване има опцията SafetyLock, което означава, че помни последните настройки, които сте й задали, когато сте се подстригвали и може да ги повтори.

Уредът работи с две Ni-MH батерии, които се зареждат 8 часа. Това означава, че само на тях, тримерът ще работи около 50 минути без прекъсване. Но дори да тръгне да пада батерията, използвайте дългия захранващ кабел.

Когато приключите работа, лесно на течаща вода се почиства и се оставя да изсъхне.

В комплекта към машинката са включени зарядно и четка за допълнително почистване.

5. Машинка за подстригване с вакуум Rowenta TN9300

Rowenta TN9300

Виж цената за днес

На 5-то място, но не и по-важност и машината за подстригване на Rowenta. При нея се използва нова технология за работа с вакуум, а резултатът е повече от впечатляващ.

Въпреки това моделът е предназначен за домашна употреба и за подстригване. Не е препоръчително да се използва за брада.

Материалът на ножчетата е титан. Това го прави практичен, удобен и устойчив.
Този тип тример е от моделите 3 в 1: той подстригва, почиства след себе си и едновременно с това може да се мести и сваля главата му.

Разликата с останалите модели е вакуум функцията. Докато подстригвате, особено по-късите мъжки прически, често има малки косъмчета, които падат. Това създава усещане за дискомфорт. С тази система за вакуум, едновременно с подстригването се засмукват и 99% от падащите косъмчета. А повърхностите остават чисти.

Може да избирате между 17 опции за подстригване: от 0,5 до 18 мм, като 0,5 е дължина без гребена. Машината за подстригване на Rowenta се почиства лесно. Сваля се филтъра и контейнера и спокойно могат да се измият на течаща вода.

Уредът работи с кабел, който е достатъчно дълъг, че да може да се движите свободно и спокойно..

6. Машинка за подстригване Remington HC5035

Remington HC5035

Виж цената за днес

На последно място сме отново на Remington, които ще ни изненадат с усъвършенстван модел, със стилен бял дизайн и множество аксесоари към него.

Ножчетата са стоманени, което е гаранция за сигурно и качествено подстригване. Едновременно с това е запазена опцията за самонаточване.

Има 9 опции и 9 нива на рязане като преходът е плавен.

Remington HC5035 ще оформи идеално прическата Ви като можете да избирате дължина от 0.5 до 25 мм. И ако мислите, че този уред може да се използва само за коса, не: можете да използвате опцията за току що набола брада,т.е лостът за прецизиране на най-късите дължини 0.5 – 2 мм.

От Remington искат да са сигурни, че прическата Ви ще е перфектна затова в комплект с машинката върви ножица, 11 гребена и 2 четки. Тук закачката е, че гребените са цветни. Просто за настроение.

Уредът работи с кабел, който е дълъг 1.5 метра.

7. Машинка за подстригване BaByliss E990E

 

BaByliss E990E

Виж цената за днес

Стане ли въпрос за малки електроуреди, Babyliss няма как да не бъде сред топ марките. Този тример може да се ползва както за коса, така и за брада.

Остриетата са от висококачествена японска стомана. Точно заради материала на направата им, ножчетата се справят дори с най-гъстите коси или бради, проправят си път и ги оформят.

При работа на тримера може да се избира дължина от 0,6 до 28 мм, като на помощ идват включените 8 различни аксесоари. Те ще Ви помогнат да постигнете желаната прическа.

Върху тримера има цифров дисплей. На него можете да следите нивото на батерията, както и ъгъл на рязане.

BaByliss E990E може да работи 160 минути, без да е нужно зареждане. А когато видите батерията, че пада, само за 3 часа в зарядното и е готова за работа.

Едновременно с машината за перфектна прическа получавате четка за почистване и чанта за съхранение.

Виж още: Най-добрите електрически самобръсначки | Най-добрите тримери

Какво е важно да знаете при избора на машинка за подстригване?

 1. Винаги преди да закупите един уред е добре да се запознаете с неговите възможности. В случая ако купувате една машинка за подстригване проверете дали може да се ползва за коса и брада, или само за коса.

 2. Важен е материалът, от който е изработено ножчето. Най-често срещани са тези от неръждаема стомана или титаниево покритие. Вторите са по-скъпи, но ще направят подстрижката по-гладка. Третият възможен материал за направа е керамика. Отново високо и гарантирано качество.

 3. Проверете функциите на ножчетата. Ако те са самоточващи се, на практика те сами се поддържат и гарантират по-дълъг живот на ножчетата. Останалите модели, които нямат тази функция, ще се наложи подмяната им по-често.

 4. Проверете дали работи на батерии, какъв е техния вид или е на зарядно. Ni-MH или Li-ion батерия са препоръчваните видове батерии, които са гаранция за качество.

 5. Проверете времето на зареждане- то трябва да е не сравнително кратко. Добрите модели се зареждат за около 3-4 часа едната батерия.

 6. Следете колко време може да работи без да е включено в тока. Уредите, които са надеждни, имат живот 60 и повече минути, без да има намеса на мрежовия кабел.

 7. Важно е материалът, от който е направена дръжката. Тя трябва да е удобна за хващане и да не плъзга в ръката Ви.

 8. На последно, но не по важност, запознайте се с характеристиките на мотора. Колкото е по-мощен, толкова по-бързо и качествено е подстригването.

Често задавани въпроси

Каква машинка/тример за подстригване да избера?

Еднозначен отговор на този въпрос няма. Зависи от това дали искате да я ползвате за коса или и брада, а също така типа на косата Ви и дължината, която искате да поддържате. Ако имате къса коса, която Ви харесва точно такава, можете да заложите на модел, който няма много опции и възможности. Той ще е на по-ниска цена, но за Вашата коса, ще върши чудесна работа. И обратното, ако имате гъста коса, брада и желаете да имате повече функции, заложете на такъв тип модел, който да ги предложи.

Как се почистват машинките за подстригване?

Има модели, които се почистват сами. Просто сваляте филтъра и главата и миете на чешмата. Има и такива, които в комплекта е включено масло и четка. При работа на тримера, може между остриетата да са влезнали някои косъмчета. Свалете, изчистете на чешмата и след това намажете с масло.

Как се наглася на каква дължина да работи машинката?

На повечето устройства това е вградено. Ножчето е съставено от отделни части. Те лесно влизат една в друга, а Вие можете да ги хванете и директно да нагласите дължината, която търсите. В повечето случаи варират от 0.5 до около 2 мм, а някои модели и повече.

Други модели пък като приставки имат гребени. Вие избирате дължината и поставяте желаната приставка. Те са по-нежни и внимателни към кожата на скалпа и на лицето, затова са предпочитани от хора с деликатна и чувствителна кожа. При тези уреди можете да избирате от 4 до 43 мм.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo