Най-Добрите Лаптопи Apple за 2024

Apple е известна в цял свят със своите висококачествени и надеждни продукти. Компанията произвежда смартфони, таблети, компютри и други електронни устройства. Лаптопите на Apple – MacBook са идеални за сложни задачи, учене и забавление. Всеки модел от линията има своите силни страни и предимства.

MacBook е сам по себе си е марка. Не без основание лаптопите на Apple се свързват предимно с високо качество и привлекателна естетика. Освен това те предлагат ефективност и ергономичност, съобразени с нуждите на взискателните потребители.

Но кой MacBook е най-подходящ? Купувачът е трудно да разбере наведнъж и да разбере какъв лаптоп е по-добре да купи. За тази цел рейтингът на най-добрите лаптопи Apple с кратко описание на всеки модел и неговите отличителни характеристики ще ви улесни много. Ще ви помогнем да не се изгубите в лабиринта от оферти и заедно ще открием класацията на най-добрите MacBook.

Най-добрите лаптопи Apple

1. Лаптоп Apple MacBook Air 13

Лаптоп Apple MacBook Air 13

Виж цената за днес

MacBook Air на Apple вече е заслужена легенда сред лаптопите и този модел е значително по-добър. Той впечатлява не само с превъзходната си преносимост, красивия дизайн и перфектния 13,3-инчов Retina дисплей, но и с най-новата, много по-висока производителност, осигурена от революционния процесор M1 на Apple.

Първият чип, създаден специално за Mac. Удивително е, че чипът Apple M1 има 16 милиарда транзистора и включва централен процесор, графичен процесор, Neural Engine, контролери за вход/изход и множество други компоненти. Чипът Apple M1 прави Mac различен от всички останали, осигурявайки невероятна производителност и водеща в индустрията енергийна ефективност. Това не е просто още една стъпка напред за Mac – това е изцяло ново ниво на производителност.

13,3-инчовият Retina дисплей с резолюция 2560×1600 пиксела ви дава повече детайли и реализъм. Текстовете са по-ясни, а цветовете – по-ярки. Стъкленият панел се простира чак до ръба на дисплея, така че нищо не отвлича вниманието от прекрасните изображения.

Можете да очаквате и новата клавиатура Magic Keyboard с подсветка, предимствата на macOS или невероятната скорост на модерен SSD диск. Свързаността също е висока благодарение на портовете Thunderbolt 3. Четецът на пръстови отпечатъци Touch ID гарантира 100% сигурност, така че никой да не може да се добере до ценните ви данни без разрешение.

Основни характеристики:

 • Превъзходен живот на батерията – до 18 часа
 • Новаторска производителност на процесора Apple M1
 • Перфектният Retina дисплей за работа с графики
 • Перфектна клавиатура за бързо и точно писане
 • Превъзходна свързаност

2. Лаптоп Apple MacBook Pro 14

Лаптоп Apple MacBook Pro 14

Виж цената за днес

С MacBook Pro можеш да се заемеш и с най-амбициозните проекти. Защото предоставя най-доброто от гледна точка на производителност, дисплей и хардуер като цяло. Захранва се от супермощния чип M1 Pro на Apple, но впечатлява и с ултрабърз SSD диск или брилянтен дисплей. Всъщност при 14 инча за първи път в историята на MacBook можеш да се насладиш на технологията ProMotion, която прави всичко още по-плавно. Това го прави идеален инструмент дори за най-взискателните графични дизайнери.

Apple също така подобри Magic Keyboard с Touch ID, а macOS се възползва напълно от предимствата на революционния чип. На корпуса на компютъра ще откриете богат набор от портове, който включва четец на карти с памет или HDMI в допълнение към трите порта Thunderbolt 3. Черешката на тортата може да е животът на батерията до 17 часа или например перфектният звук Dolby Atmos с 6 високоговорителя.

Шестте високоговорителя осигуряват луксозен звук, когато гледате филми, слушате музика и играете игри. Четири нискочестотни високоговорителя в антирезонансна подредба могат да възпроизвеждат с половин октава по-дълбоки тонове, а басът вече е с до 80% по-интензивен. Ще се наслаждаваш на ясни вокали с мощните високочестотни говорители. MacBook Pro поддържа и съраунд звук Dolby Atmos. Той изпълва цялата стая с поглъщащ, триизмерен звук, така че можете да се почувствате като в киносалон навсякъде.

Новост в брилянтната клавиатура Magic Keyboard са функционалните клавиши с оптимална изпъкналост за още по-интуитивна работа. Има и нови клавиши за Spotlight и “Не безпокойте”. Touch ID е с нов кръгъл дизайн за още по-бързо отключване с пръст и проверка на плащанията и др.

Основни характеристики:

 • Изключително мощен чип M1 Pro
 • Перфектен 14-инчов XDR дисплей с технология ProMotion
 • Живот на батерията до 17 часа
 • Усъвършенствана магическа клавиатура
 • Перфектен звук с Dolby Atmos и 6 високоговорителя
 • Уеб камера с резолюция 1080p

3. Лаптоп Apple 13-inch MacBook Air

Лаптоп Apple 13-inch MacBook Air

Виж цената за днес

MacBook Air на Apple е вече добре позната легенда сред лаптопите, а сега е значително по-добър. Той впечатлява не само с перфектната си преносимост, красивия дизайн или съвършения 13,6-инчов Liquid Retina дисплей, но и с по-новата, много по-висока производителност, осигурена от чипа M2 на Apple.

Можете да се радвате и на фино настроена клавиатура Magic Keyboard с подсветка, предимствата на macOS или невероятна скорост благодарение на модерно SSD. Свързаността също е на високо ниво благодарение на портовете Thunderbolt 3 и захранването MagSafe 3. А четецът на пръстови отпечатъци Touch ID гарантира 100% сигурност, така че никой не може да се добере до ценните ви данни.

Apple MacBook Air, задвижван от чип M2, е изключително тънък и предлага изключителна скорост и енергийна ефективност в издръжлив алуминиев корпус. Това е ултрапреносим преносим компютър със страхотни характеристики, които ви позволяват да работите, да се забавлявате или да създавате почти всичко и навсякъде.

Основни характеристики:

 • Феноменален 13,6-инчов дисплей Liquid Retina
 • Изключително мощен чип Apple M2
 • Превъзходен живот на батерията – до 18 часа
 • Перфектна магическа клавиатура за бързо и точно писане
 • Премиум свързаност

4. Лаптоп Apple MacBook Pro 16

Лаптоп Apple MacBook Pro 16

Виж цената за днес

MacBook Pro 16, се предлага в 16,2″ Liquid Retina XDR дисплей, който има разделителна способност 3456×2234 пиксела, базиран на технология mini-LED с хиляди независими зони на осветяване, които осигуряват контрастно съотношение от 1 000 000:1. Пиковата яркост е до 1000 нита при нормална употреба и 1600 нита при гледане на HDR съдържание.

Освен това екраните поддържат ProMotion с адаптивна настройка на честотата на опресняване до 120 Hz. Важно е да се отбележи, че рамката около екрана е значително по-тясна. В него се крият нова уебкамера с резолюция 1080p и редица други сензори.

Вграден е новият десетядрен процесор M1 Pro, разработен самостоятелно, съответно с вградена графика. Apple твърди, че тези чипсети могат да обработват до седем потока от 8K ProRes видео. В сравнение с предишния MacBook Pro, базиран на Core i9 и графичен процесор Radeon Pro 5600M, новият 16,2-инчов MacBook Pro е с над 2 пъти по-висока производителност на CPU и 4 пъти по-висока производителност на GPU.

Вграденото SSD устройство поддържа скорости на трансфер на данни до 7,4 GB/s и е с огромен капацитет от 1 ТВ.

С преминаването към вътрешно разработени процесори новият MacBook Pro постига значително по-добър живот на батерията. 16,2-инчовият модел е с продължителност на възпроизвеждане на видео до 21 часа. За първи път лаптопите на Apple поддържат 50% по-бързо зареждане за 30 минути. Освен това те използват подобрена система за охлаждане с 50% по-голям въздушен поток. В същото време компанията уверява, че за повечето задачи охладителите изобщо няма да работят.

Няколко години след като се отказа от всички конектори в полза на USB Type-C, Apple връща патентованото магнитно зареждане MagSafe в новия MacBook Pro, като го модернизира до трето поколение, пълноразмерен HDMI и слот за SDXC карта.

Звуковият пълнеж е забележимо подсилен. Лаптопът използва три студийни микрофона, чийто праг е намален с 60% в сравнение с предишното поколение. Това означава, че те могат да улавят дори и най-тихите звуци. Възпроизвеждането на звука се осъществява от система от шест високоговорителя – два високочестотни и четири нискочестотни с премахване на резонанса. Apple твърди, че новият MacBook Pro осигурява до 80 процента повече бас. Има и поддръжка на съраунд звук.

5. Лаптоп Apple MacBook Pro 16 M1 Max 10 Core CPU

Лаптоп Apple MacBook Pro 16

Виж цената за днес

Е, имаме нещо, което изглежда е идеалният ноутбук за предимно професионална употреба. Този изключително мощен, с отличен голям екран и широк набор от конектори, е подходящ за най-взискателните задачи.

Дълъг е списъкът на нещата, които радват този модел. Новият MacBook Pro M1 Max е комбинация от производителност, ярък екран и добър живот на батерията. По същество това е така наречената мобилна работна станция в компактна опаковка. Предимството на MacBook Pro 16 M1 Max е, че е стилен и компактен и има отличен живот на батерията.

Apple също така подобри Magic Keyboard с Touch ID, а macOS се възползва напълно от предимствата на революционния чип. Върху корпуса на компютъра ще откриете богат набор от портове, който освен трите порта Thunderbolt 3 включва и четец на карти памет или HDMI. Черешката на тортата е животът на батерията до 17 часа или звукът Dolby Atmos с 6 високоговорителя. MacBook Pro поддържа Dolby Atmos съраунд звук. Той изпълва цялата стая с перфектен триизмерен звук, карайки ви да се чувствате сякаш сте в киното навсякъде. Освен това се използва технология за формиране на насочен лъч, за да се гарантира, че всяка дума, която произнасяте, е напълно ясна.

Apple е изработила най-добрия дисплей, който ще видите в лаптоп. Той осигурява огромен динамичен обхват и контрастно съотношение милион към едно. Той поддържа HDR и е фабрично калибриран за професионална употреба, така че не му липсват професионални референтни режими за HDR цветови градиране, фотография, дизайн и печатна продукция. Нещо повече, сега той разполага с технологията Promotion със 120Hz честота на опресняване, което прави всичко напълно гладко. А след това адаптивната технология пести енергия за още по-дълготрайна работа.

Apple оптимизира MacOS от самото начало, за да се възползва максимално от пълния потенциал на чипа. Благодарение на това ще получите много по-бързи реакции и повече иновации.

SSD поддържа трансфер на данни с невероятна скорост до 7,4 GB/s. На практика това означава два пъти по-бързи реакции от предишните поколения и, например, светкавично отваряне на 8K видеоклипове, както и комфортна работа с огромни пакети от снимки в RAW формат.

16-инчовият MacBook Pro от 2021 г. е един от най-добрите лаптопи за творчески професионалисти, благодарение на зашеметяващата си производителност, великолепния екранен панел и дългия живот на батерията.

Плюсове

 • Изключителна мощност;
 • Страхотно представяне;
 • Перфектен 16 – инчов XDR дисплей с ProMotion технология;
 • Уеб камера с 1080p резолюция;
 • Перфектен звук благодарение на Dolby Atmos и 6 високоговорителя;
 • Изключително дълготрайна батерия;

Виж още: Най-добрите лаптопи | Най-добрите лаптопи Asus | Най-добрите лаптопи Dell | Най-добрите лаптопи HP | Най-добрите лаптопи Acer | Лаптопи на изплащане | Евтини лаптопи |

Какво е важно да знаете при избор на лаптоп Apple?

MacBook-овете са семейство, в което Apple не прави компромиси. Така че дори най-евтиният MacBook отговаря на определени изисквания. Той може да е малко по-неефективен, да има по-малък екран или да работи малко по-слабо без захранване, но общите спецификации няма да се различават от тези на по-скъпите модели. Какви са спецификациите?

Батерия 

MacBook са проектирани да бъдат напълно мобилни, така че имат много дълъг живот на батерията – до 12 часа с едно зареждане, както при MacBook Air.

Стабилност на системата

MacBook-ите използват MacOS на Apple, която е бърза, интуитивна и лесна за използване. Системата е също така сигурна и стабилна и може да бъде надграждана безплатно до следващи версии.

Оптимизация 

MacBook са оптимизирани за производителност и удобство при работа. Освен това охлаждането е безшумно и ефективно.

Дизайн

Дизайнът е това, което отличава MacBook. Те се отличават с елегантен и сдържан стил, както и със здрава обвивка. Те са много тънки и леки – най-новият флагман тежи по-малко от един килограм, а най-мощният 15-инчов MacBook Pro все още тежи само 1,83 кг.

Тъчпад

Тъчпадът – най-новият тракпад Force Touch оказва огромно влияние върху удобството при работа с компютъра. Той не само е плавен и с възможност за жестове, но и усеща натиска, за да можете да правите нещата интуитивно и ефективно.

Клавиатура

MacBook използва клавиатура тип “пеперуда”. И работи безшумно, с първокласна отзивчивост и бързина.

Дисплей 

MacBook-овете се предлагат с Retina дисплеи с диагонал между 12 и 15,4 инча, всеки от които има ярки цветове, 178-градусови ъгли на видимост, съотношение на страните 16:10 и висока разделителна способност.

Производителност

Производителността е друга важна характеристика на всеки MacBook. Той се предлага с процесори Intel Core, много RAM и бързи SSD дискове с капацитет до 4 TB. Екосистемата на Apple. Накратко, всички устройства на Apple са проектирани да работят заедно.

4.5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo