Най-Добрите Кухненски Везни за 2024

Колко пъти ви се е случвало да започнете диета, а в нея да се изисква порциите да са в определен грамаж, затова да се откажете. Или да си поръчате храна за вкъщи и в менюто да са посечени едни грамажи на ястието, а при вас да пристигне по-малка порция, но да не можете да го докажете. За да не попадате повече в такива ситуации и за да се чувствате сигурни при изготвянето на хранителния си режим, днес ще ви представим най-добрите кухненски везни.

Ще видите различни дизайни, от които да изберете най-подходящия за вашата кухня, нови функции, за които дори не сте подозирали и цени, на които си струва да закупите своята кухненска везна.

С нея можете лесно и прецизно да изчислите грамажа на храната, както и милилитрите на течностите, които ще използвате за приготвяне на ястието. Така ще получите професионални резултати дори при изпробването на рецепти вкъщи.

Най-добрите кухненски везни

1. Кухненска везна Star-Light Slim Touch KSRW-1815

Star-Light Slim Touch KSRW-1815

Виж цената за днес

С кръгла форма и стилен бял цвят, Star-Light Slim Touch KSRW-1815 е прекрасно стилно попълнение във всяка кухня. Тя е направена от стъкло, с диаметър 185 мм. Захранва се от CR-2032, 3V литиева батерия. Сензорните копчета и LCD дисплея, допълват визията и удобството, което ви предоставя уреда.

Тази електронна кухненска везна ще бъде подходяща за измерване на съставки, като може да започне от 1 грам и да достигне до 5 кг. Като разполага с 2 единици за измерване – гр или lb., както и с 2 единици за обем- мл. или oz. Най-добрата функция на този уред е сензорът с висока точност, който помага за прецизното претегляне на храната ви. Благодарение на него, можете стриктно да следвате своята диета и да постигнете блестящи резултати. А за да започнете измерването от 0, трябва само да изберете функцията TARA на вашата кухненска везна, за да поставите предварително купа върху везната, така нейното тегло няма да се отчете при измерването.

2. Кухненска везна Star-Light KSW-Pro1000

 

Star-Light KSW-Pro1000

Виж цената за днес

Модерен и стилен дизайн, който предоставя осветен LED дисплей и сензорни бутони за избирането на различните функции, с които разполага Star-Light KSW-Pro1000. захранва от три AAA батерии и е изработена от стъкло. Нейните размери са 220 мм х 153 мм х 20 мм, а теглото й е само 500 грама.

Тази електронна кухненска везна е специална и иновативна версия, която заслужава вашето внимание.

3. Кухненска везна Heinner HKS-5BB

Heinner HKS-5BB

Виж цената за днес

Дизайнът на тази кухненска везна е по-различен, с платформа от бамбуково дърво, което го прави модерен и приветлив, а като бонус позволява и лесно почистване. LCD дисплея е също част от страхотната визия на уреда и прави лесно разчитането на резултатите от измерването.

И тук максималният капацитет за измерване е 5 кг, което позволява поставянето на много продукти наведнъж. А функцията за нулиране е перфектна в това да притегли съставките без да отчита тежестта на съда, в който са поставени

Heinner HKS-5BB е специална с това, че има опция за притегляне на течности. Като няма риск от грешка при променянето на мерните единици. Можете първо да поставите твърдите съставки, които се измерват в грам, а после течните, които са в мл., без притеснение, че нещо ще се обърка.

Стартът на притеглянето се извършва автоматично, когато поставите желаните от вас продукти на везната. Същото важи и за спирането – то също става автоматично, след като са изминали няколко секунди от премахването на съставките.

4. Кухненска везна Heinner Quick 3000

Heinner Quick 3000

Виж цената за днес

Тялото на везната е стъклена купа, в която може да поставите продукти с тежест до 3 кг. Белият цвят допринася за изчистения вид на уреда и го прави подходящ за всеки кухненски дизайн. LCD дизайнът е прекрасно допълнение към модерния вид на везната, където да видите резултатите от притеглянето.

Heinner Quick 3000 е с възможност за измерване с точност до 1 грам и ТАРА функция, която позволява многократното претеглянето, без объркване при измерването на храната.

5. Кухненска везна с купа Heinner HKS-5SS

Heinner HKS-5SS

Виж цената за днес

Тази кухненска везна е уникална с дизайна си и изработката от неръждаема стомана. Качеството е гарантирано заради висококачествения материал от INOX, който ще осигури и дълготрайната употреба на уреда, а и допринася за стилния дизайн и лесното му адаптиране към всеки вид кухненско помещение
.
Функциите на везната Heinner HKS-5SS са многобройни и полезни за потребителите. Една от тях е познатата ви дотук функция TAРА, която ще претегли храната, без да отчита теглото на съда. Също така ще претегли съставките, докато ги добавяте в съда за смесване.

Кухненската везна дава възможност да измерите и стойността на течности като мляко и вода. Като преминаването от грам в милилитри става лесно и без объркване на стойностите от страна на уреда. Претеглянето е с прецизност от 1 гр. и възможност да достигне до 5 кг., а резултатите можете да разчетете изключително лесно на LCD дисплея.

Опцията за автоматичен старт и стоп на претеглянето също е една от многото привилегии на Heinner HKS-5SS. когато поставите желаните от вас продукти на везната, тя се включва сама, като Същото важи и за изключването – то става автоматично, след като са изминали няколко секунди от премахването на съставките. Везната предлага и функцията за индикация за претоварване на везната с по-тежко количество храна, както и предупреждава, когато батерията трябва да бъде сменена.

6. Кухненска везна Star-Light KSC-5827SS

Star-Light KSC-5827SS

Виж цената за днес

Star-Light KSC-5827SS е изцяло изграден от INOX, което го прави дълготраен и с високо качество при употреба. Освен това изглежда стилно, като се има предвид и осветеният дисплей. Размерите на този модел са 120 мм х 190 мм х 178 мм, а теглото му е само 530 грама.

Кухненската везна ще претегли до 5 кг, като спокойно може да иползвате функцията TAPA, ако искате да игнорирате притеглянето на съда.

7. Кухненска везна Concept VK5711

 

Concept VK5711

Виж цената за днес

Тази кухненска везна е с цифров дисплей и също е изградена от неръждаема стомана. Тя е бяла на цвят и също така може да я закачите на стената в кухнята, ако не искате да я прибирате при останалите кухненски уреди или просто да улесните достъпа си до нея. Concept VK5711 е с LCD дисплей, с размери 50 x 21 мм. А размерът на зоната за претегляне е 196мм.

Уникалното при Concept VK5711 е, че е с максимален капацитет от 15 кг. и разполага с различни измерващи единици, като гр. / кг. / унция / фунт. Това позволява уредът да бъде използван и от професионалисти. Имайки предвид и прецизността на измерването, което може да започне от 1гр. И функцията за измерване на течности, уредът е подходящ за всякакви ситуации.

Кухненската везна разполага и с опциите ТАРА, индикатор за претоварване, автоматично изключване и индикатор за изтощена батерия. Захранването се извършва от 2 батерии AA от 1,5 V – включени.

Ако искате модерно допълнение към кухнята и прецизен помощник в приготвянето на храната, то кухненската везна Concept VK5711 е на ваше разположение.

Какво е важно да знаете при избор на кухненска везна ?

Едно от най-важните неща, на които да обърнете внимание при избор на кухненска везна, е материалът, от който е изработена. Някои от везните са направени от INOX, което е неръждаема стомана и позволява запазване качеството на везната за по-дълго време.

Друг често срещан материал е стъклото. Кухненските везни с платформи или сменяеми купи за по-лесни за почистване и поддръжка, улеснявайки и добавянето на съставките. Също така, не забравяйте да вземете предвид и размера на везната, както и външния вид.

Общият капацитетът е от изключително значение при закупуването на кухненска везна. Максималното тегло, което може да измери кухненската везна е важно при избора на рецепта и нейното изготвяне. Повечето везни са с минимален капацитет от 5 грама, а горната граница достига до 5 кг.

Как мога да разбера дали кухненската везна е точна?

За тази цел, можете да си послужите с калибриращи тежести, които да поставите на везната и да сравните точността на измерването.

Как мога да почистя кухненската си везна?

Почистването на кухненската везна в случая не е никакъв повод за притеснение. Това става много лесно – просто трябва да забършете кухненската везна с мократа кърпа.

4. Кухненската везна има ли нулева функция?

Да, това е функцията ТАРА, за която ви обяснихме по-горе в текста. Тя измерва грамажа на съответните съставки, като напълно игнорира съда, в който са поставени.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo