Най-Добрите Кухненски Роботи 2024

Когато разполагате с универсален помощник и спътник в кулинарните Ви приключения и експерименти в кухнята, приготвянето на храната е толкова по-лесно и бързо! С подходящия кухненски робот можете лесно да впечатлите всички около Вас с невероятни рецепти, без това да Ви отнеме прекалено много време и много усилия.

Друго си е, когато разполагате с още две ръце, в случая с кухненски робот. С него ще можете лесно и бързо да забърквате тесто за хляб, бисквити, палачинки, кекс, торта, крем и всякакви други разнообразни рецепти. Ще се превърнете в професионален кулинар, просто защото с кухненските роботи е така – дори сложното се получава лесно!

Изпробвахме и подбрахме за Вас списък с най-добрите кухненски роботи, които със сигурност ще Ви помогнат в начинанията Ви в кухнята. На който и модел от по-долу изброените да се спрете, то с него гарантирано не само ще спестите материални средства, но и другата упорита и вечно търсена валута – време!

Най-добрите кухненски роботи

1. Кухненски робот Bosch MUM58364

Bosch MUM58364

Виж цената за днес

С този кухненски робот не си купувате един уред, а цели седем! Функциите на Bosch MUM58364 успешно заместват приложението на седем различни кухненски помагача, тъй като с Bosch MUM58364 можете да блендирате, чопирате, месите, режете на тънки слайсъри, да изстисквате сокове, да смилате продукти до фина и гладка консистенция и да разбивате твърди ядки, лед и др.

Корпусът на уреда е в стилен сив цвят, изграден от здрава пластмаса, със специално покритие против надраскване и купа от инокс с обем 3.9л, която можете спокойно да подлагате на изпитания с горещи или студени смеси.

С уреда се работи лесно, защото към него има пригодена специална система против плъзгане, дори когато е поставен на абсолютно гладка повърхност и е включен на максимални обороти. Притежава и още защита против прегряване, която Ви гарантира, че ще спре автоматично след определено време, дори ако не се намирате в стаята.

Идеално мощен! Всяка кухня и всяка домакиня се нуждаят от неговите 1000W, разпределени в 7 различни степени на скорост.

Но, най-впечатляващото в този уред е комбинативността и универсалността, която постига благодарение на многото си и разнообразни допълнителни аксесоари:

Аксесоари за месене;
Режещ диск;
Аксесоари за сокоизстискване;
Аксесоар за рязане на месо;
Приставка блендер;
Аксесоар за притискане;
Тел за яйца;
Защитен капак;
Мултифункционален диск;
Прорязващ диск;
Диск за рязане на кубчета.

Освен всичко изброено към комплекта с уреда получавате допълнителен контейнер за смеси и орехомелачка.

2. Кухненски робот Bosch MC812S814

 

Bosch MC812S814

Виж цената за днес

Чрез предложението за кухненски робот на немската компанията Bosch, списъкът ни се обогатява с плюс за всички любители на класическите уреди, с класически дизайн, в нежна комбинация от бяло и сиво. Уредът ще можете да използвате с 50 различни функции: като блендер, миксер и разбивач, както и за месене на тесто за вкусен домашен хляб, за уред за рязане на продукти на тънки слайсъри, като помощник в приготвянето на летни шейкове с парчета натрошен лед и още много други.

Уредът е изграден изцяло от здрава и висококачествена пластмаса, включително и неговата купа. Материалът е защитен от надраскване и лесно похабяване.

С 1250W мотор лесно ще превръщате всяка смес в желаната консистенция, дори ако трябва да бъде перфектно гладка. С тази ултра мощност и 15 000 оборота, ще забравите завинаги за дългото и тромаво бъркане на ръка.

Bosch MC812S814 притежава и няколко специални защитни системи: Система против плъзгане, Система за безопасност, функция Пулс, Система за съхранение на кабела и Индикатор на мощността.

Притежава още и огромно разнообразие от аксесоари: аксесоари за месене, приставка блендер, тел за бъркане на яйца, мултифункционален диск и прорязващ диск. Но, това не е всичко! Комплектът на уреда включва още допълнителна тел, режест диск, блендер, диск за остъргване, подаващо устройство и аксесоар за подкрепяне на диска. Купата на уреда е с вместимост 3.9л, а тази на блендера 1.5л.

С Bosch MC812S814 ще останете впечатлени и от ниските му 80db нива на шум по време на работа.

3. Кухненски робот PHILIPS Avance Collection HR7776/90

PHILIPS Avance Collection HR7776/90

Виж цената за днес

Основните функции на робот PHILIPS Avance Collection HR7776/90 са в използването му като: блендер, слайсър, миксер, сокоизстисквачка и уред за месене на домашно приготвен хляб и тесто.

Изграден е изцяло от ABS материал, включително и неговата купа. ABS материалът е вид обогатена пластмаса, притежаваща множество полезни качества;

Нетоксичност;
Удароустойчивoст;
Дълготрайност;
Издръжливост на температура от -40 до 90°С;
Издръжливост на агресивни агенти като алкали, киселини, масла, почистващи препарати и влага.

Вместимостта на купата на уреда е 2.4л. Вместимостта на купата на блендера 1.5л. И двете купи са с прозрачен цвят, за да виждате и да контролирате максимално добре оформлението на Вашите смеси. Цветът е умело съчетан с черен и стилен корпус.

1300W мощност на мотора, 1700 оборота и 12 различни скорости + функцията Пулс, достъпна чрез натискането на специален бутон. Пулс Ви дава възможността да използвате пълния капацитет от 1300W за по-лесното раздробяване на едрите и твърди продукти, каквито са например ядките и купчетата лед.

PHILIPS Avance Collection HR7776/90 разполага и с допълнителни аксесоари, които определено ще улеснят всяко едно приготвяне на рецепта: режещ диск, аксесоари за сокоизстискване, приставка блендер, тел за яйца и мултифункционален диск.

4. Кухненски робот BOSCH Mum Serie 2 MUMS2EW40

BOSCH Mum Serie 2 MUMS2EW40

Виж цената за днес

Следващото ни предложение е от мултифункционален кухненски уред 8 в 1. Роботът BOSCH Mum Serie 2 MUMS2EW40 можете да използвате като блендер, чопър, слайсър, миксер, сокоизстисквачка, за месене, стъргане и разбиване. Невероятни, полезни и разнообразни осем функции събрани само в един уред. Представете си колко много място ще спестите, което е изключително важно особено, ако кухнята Ви е малка.

С мощността на уреда от 700W ще бъдете много по-продуктивни и лесно ще реализирате дори професионален клас рецепти. Мощността на уреда се разпределя в 4 различни скорости. С промяната на скоростта, нежен индикатор ще алармира действията Ви.

Капацитетът на купата е 3.8л. Капацитетът на купата на блендера 1.25л. И двете купи са изцяло изградени от здрава неръждаема стомана (инокс), умело съчетани с бял пластмасов корпус. Стойката на уреда е снабдена със специални гумени крачета, възпрепятстващи плъзгането на уреда дори, когато е поставен върху гладка повърхност или плочки. Уредът притежава и защита от прегряване, в унисон с Вашето спокойствие. А, след приключване на работата си с уреда, ще можете да го поставите в съдомиялната машина, която ще го почисти и подготви за следващото ползване.

Включени аксесоари: аксесоари за месене, режещ диск, аксесоар за рязане на месо, приставка блендер, тел за разбиване на яйца, защитен капак, прорязващ диск, аксесоар за раздробяване и приставка за плодове и зеленчуци.

5. Кухненски робот Kenwood Prospero+ KHC29.H0WH

Kenwood Prospero+ KHC29.H0WH

Виж цената за днес

Kenwood Prospero+ KHC29.H0WH е следващият уред, категорично намиращ своето място в този списък, благодарение на здравината, устойчивостта и добрата си функционалност.

Уредът е изграден от здрава неръждаема стомана (инокс) в естествен сребрист цвят, съчетана с бял корпус. Купата на робота е с вместимост 4.3л – достатъчно голяма дори за направата на голям домашен хляб за цялото семейство. Купата на блендера е по-малка, с капацитет от 1.5л, подходяща за случаите, когато Ви е нужен по-малък съд, в който да приготвите вкусни каши, кремове или сметана за тортата.

Силните 1000W мощ няма да Ви разочароват в приготвянето на Вашите вкусни ястия. Шестте скорости на мотора ще Ви позволяват да варирате между различните видове консистенции и да приготвяте, както едро нарязани продукти, така и фино смлени и гладки смеси.

Уредът можете да използвате и като сокоизстисквачка, когато имате нужда от прясно изцеден плодов коктейл или витаминозен зеленчуков шейк за Вашата детокс диета. Със специалната функция Пулс, ще можете да използвате рязко и наведнъж пълната мощ на мотора, когато искате да натрошите лед за свеж и студен летен коктейл, а защо не и за смилането на бадемови ядки за направата на вкусно ядково мляко?

6. Кухненски робот Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD

Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD

Виж цената за днес

Ако сте сред хората, които търсят и обичат мултифункционалността събрана в компактен пакет, то кухненският робот Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD е точно за Вас. Той предлага атрактивен червен цвят и естетически издържан изпит пред много дизайнери.

Преди да разгледаме огромното разнообразие от функции, които този робот предлага, нека Ви запознаем с друга важна характеристика – неговото здраво устройство. Купите на уреда са изцяло изработени от неръждаема стомана (инокс), устойчива както на удари, така и на надрасквания. Купите притежават естесествен сребрист цвят, който гарантирано няма да загубят, дори след дълга експлоатация. Иноксът е материал, който може да покрие Вашите високи изисквания и изискванията на храната Ви. Вместимостта на купата е 4.5л, като в нея можете да поставяте както горещи, така и ледено студени смеси.

Моторът, вграден в корпуса на робота, използва 1200W максимална мощ, напълно достатъчна дори за професионални изпълнения. Уредът работи с шест различни степени на скорост + специалната функция Пулс, която задейства пълния потенциал на уреда при по-трудно разбиваемите смеси и по-твърдите продукти, като лед и ядки.

Време е да Ви запознаем и с уменията на робот Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD. Той умело може да замести Вашия блендер, чопър, миксер и ледоразбивач. Но, възможностите на този робот не се изчерпват до тук – с него ще можете още да месите и разточвате тесто, на режете на тънки слайсъри месото, да смесвате или да разбърквате яйца, благодарение на аксесоарите за месене, рязане и смесване. Към комплекта получавате и карабинер, тел за бъркане на яйца, месомелачка и алуминиево ребро. Всички дискове на уреда са метални!

7. Кухненски робот Tefal Masterchef Grande QB813D38

 

Tefal Masterchef Grande QB813D38

Виж цената за днес

Лидерът сред кухненските роботи, се включва в този списък, чрез предложението си за кухненски робот Tefal Masterchef Grande QB813D38. Ултра мощен и невероятен помощник, необходим на всяка кухня!

Със своите 1500W мощ няма как нищо да отстъпи и да остане несмляно и нераздробено. Тази невероятна мощ е умело разпределена в осем различни степени на скорост, предназначени за различно произвеждане на големина на продуктите. Робота ще можете да ползвате вместо блендер, чопър, слайсър, миксер, както и за месена на тесто, благодарение на многото му допълнителни принадлежности и аксесоари: аксесоари за месене, режещ диск, аксесоар за рязане на месо, приставка блендер, тел за яйца, прорязващ диск и аксесоар за раздробяване на твърди продукти като ядки и лед.

Всички продукти можете да смесите в голямата купа от 6.7л или по-малка от 1.4, когато Ви е нужно да блендирате по-малки количества смеси. Ако решите да месите, то ще можете да използвате специалната за целта купа за месене с вместимост 2.2л – напълно подходяща за приготвянето на един средно голям кекс, пита или хляб. Всички купи на уреда са изработени от здрава неръждаема стомана (инокс), с вечни и издръжливи качества. Корпусът е изграден от метал в естествено сребрист цвят. В долната си част уреда разполага с гумени крачета против плъзгане, така че спокойно ще можете да го ползвате поставен върху масата или на плочките до мивката.

Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избора на кухненски робот?

Полезни и необходими ли са кухненските роботи?

Определено да! В днешното забързано и динамично ежедневие, с вечни липси на време, присъствието на добър кухненски робот е силно препоръчително. Най-често роботите съчетават в себе си блендер, пасатор, миксер и чопър, като някои модели дори притежават допълнителни приставки за изстискване на сок, мелене на месо или рязане на много тънки слайсове. Благодарение на тази комбинативност и мултифункционалност ще спестите безкрайно много време, което ще можете да вложите в далеч по-любими и приятни неща.

Заемат ли много място кухненските роботи?

Всеки модел кухненски робот се отличава с различни размери, но това което е по-важното в случая е, че този тип уреди са универсални и мултифункционални, и определено ще заемат много по-малко място отколкото, ако закупите всеки един уред, който представляват, поотделно.

Как се почистват кухненските роботи?

Почистването на подобен тип уреди е лесно и просто също както използването им. Работните части на повечето модели могат да се мият в съдомиялна, но задължително се уверете дали с конкретния уред, който сте избрали, това е възможно. Съвет от нас: почиствайте кухненския робот след всяка употреба. Не оставяйте в него да засъхнат остатъците от последното смилане или разбъркване, защото в последствие почистването им ще е много по-трудно, а и рискувате по вътрешността на купата да се заселят микроби и бактерии, в следствие на окислението на хранителните продукти. Дори да бързате и да нямате достатъчно време да измиете частите на робота, то можете поне да ги изплакнете и накиснете в топла вода с веро.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo