Най-Добрите Кухненски Роботи 2022

Най-Добрите Техника

Когато разполагате с универсален помощник и спътник в кулинарните Ви приключения и експерименти в кухнята, приготвянето на храната е толкова по-лесно и бързо! С подходящия кухненски робот можете лесно да впечатлите всички около Вас с невероятни рецепти, без това да Ви отнеме прекалено много време и много усилия.

Друго си е, когато разполагате с още две ръце, в случая с кухненски робот. С него ще можете лесно и бързо да забърквате тесто за хляб, бисквити, палачинки, кекс, торта, крем и всякакви други разнообразни рецепти. Ще се превърнете в професионален кулинар, просто защото с кухненските роботи е така – дори сложното се получава лесно!

Изпробвахме и подбрахме за Вас списък с най-добрите кухненски роботи, които със сигурност ще Ви помогнат в начинанията Ви в кухнята. На който и модел от по-долу изброените да се спрете, то с него гарантирано не само ще спестите материални средства, но и другата упорита и вечно търсена валута – време!

Най-добрите кухненски роботи

1. Кухненски робот Bosch MUM58364

Bosch MUM58364

Виж цената за днес

С този кухненски робот не си купувате един уред, а цели седем! Функциите на Bosch MUM58364 успешно заместват приложението на седем различни кухненски помагача, тъй като с Bosch MUM58364 можете да блендирате, чопирате, месите, режете на тънки слайсъри, да изстисквате сокове, да смилате продукти до фина и гладка консистенция и да разбивате твърди ядки, лед и др.

Корпусът на уреда е в стилен сив цвят, изграден от здрава пластмаса, със специално покритие против надраскване и купа от инокс с обем 3.9л, която можете спокойно да подлагате на изпитания с горещи или студени смеси.

С уреда се работи лесно, защото към него има пригодена специална система против плъзгане, дори когато е поставен на абсолютно гладка повърхност и е включен на максимални обороти. Притежава и още защита против прегряване, която Ви гарантира, че ще спре автоматично след определено време, дори ако не се намирате в стаята.

Идеално мощен! Всяка кухня и всяка домакиня се нуждаят от неговите 1000W, разпределени в 7 различни степени на скорост.

Но, най-впечатляващото в този уред е комбинативността и универсалността, която постига благодарение на многото си и разнообразни допълнителни аксесоари:

Аксесоари за месене;
Режещ диск;
Аксесоари за сокоизстискване;
Аксесоар за рязане на месо;
Приставка блендер;
Аксесоар за притискане;
Тел за яйца;
Защитен капак;
Мултифункционален диск;
Прорязващ диск;
Диск за рязане на кубчета.

Освен всичко изброено към комплекта с уреда получавате допълнителен контейнер за смеси и орехомелачка.

2. Кухненски робот Bosch MC812S814

 

Bosch MC812S814

Виж цената за днес

Чрез предложението за кухненски робот на немската компанията Bosch, списъкът ни се обогатява с плюс за всички любители на класическите уреди, с класически дизайн, в нежна комбинация от бяло и сиво. Уредът ще можете да използвате с 50 различни функции: като блендер, миксер и разбивач, както и за месене на тесто за вкусен домашен хляб, за уред за рязане на продукти на тънки слайсъри, като помощник в приготвянето на летни шейкове с парчета натрошен лед и още много други.

Уредът е изграден изцяло от здрава и висококачествена пластмаса, включително и неговата купа. Материалът е защитен от надраскване и лесно похабяване.

С 1250W мотор лесно ще превръщате всяка смес в желаната консистенция, дори ако трябва да бъде перфектно гладка. С тази ултра мощност и 15 000 оборота, ще забравите завинаги за дългото и тромаво бъркане на ръка.

Bosch MC812S814 притежава и няколко специални защитни системи: Система против плъзгане, Система за безопасност, функция Пулс, Система за съхранение на кабела и Индикатор на мощността.

Притежава още и огромно разнообразие от аксесоари: аксесоари за месене, приставка блендер, тел за бъркане на яйца, мултифункционален диск и прорязващ диск. Но, това не е всичко! Комплектът на уреда включва още допълнителна тел, режест диск, блендер, диск за остъргване, подаващо устройство и аксесоар за подкрепяне на диска. Купата на уреда е с вместимост 3.9л, а тази на блендера 1.5л.

С Bosch MC812S814 ще останете впечатлени и от ниските му 80db нива на шум по време на работа.

3. Кухненски робот PHILIPS Avance Collection HR7776/90

PHILIPS Avance Collection HR7776/90

Виж цената за днес

Основните функции на робот PHILIPS Avance Collection HR7776/90 са в използването му като: блендер, слайсър, миксер, сокоизстисквачка и уред за месене на домашно приготвен хляб и тесто.

Изграден е изцяло от ABS материал, включително и неговата купа. ABS материалът е вид обогатена пластмаса, притежаваща множество полезни качества;

Нетоксичност;
Удароустойчивoст;
Дълготрайност;
Издръжливост на температура от -40 до 90°С;
Издръжливост на агресивни агенти като алкали, киселини, масла, почистващи препарати и влага.

Вместимостта на купата на уреда е 2.4л. Вместимостта на купата на блендера 1.5л. И двете купи са с прозрачен цвят, за да виждате и да контролирате максимално добре оформлението на Вашите смеси. Цветът е умело съчетан с черен и стилен корпус.

1300W мощност на мотора, 1700 оборота и 12 различни скорости + функцията Пулс, достъпна чрез натискането на специален бутон. Пулс Ви дава възможността да използвате пълния капацитет от 1300W за по-лесното раздробяване на едрите и твърди продукти, каквито са например ядките и купчетата лед.

PHILIPS Avance Collection HR7776/90 разполага и с допълнителни аксесоари, които определено ще улеснят всяко едно приготвяне на рецепта: режещ диск, аксесоари за сокоизстискване, приставка блендер, тел за яйца и мултифункционален диск.

4. Кухненски робот BOSCH Mum Serie 2 MUMS2EW40

BOSCH Mum Serie 2 MUMS2EW40

Виж цената за днес

Следващото ни предложение е от мултифункционален кухненски уред 8 в 1. Роботът BOSCH Mum Serie 2 MUMS2EW40 можете да използвате като блендер, чопър, слайсър, миксер, сокоизстисквачка, за месене, стъргане и разбиване. Невероятни, полезни и разнообразни осем функции събрани само в един уред. Представете си колко много място ще спестите, което е изключително важно особено, ако кухнята Ви е малка.

С мощността на уреда от 700W ще бъдете много по-продуктивни и лесно ще реализирате дори професионален клас рецепти. Мощността на уреда се разпределя в 4 различни скорости. С промяната на скоростта, нежен индикатор ще алармира действията Ви.

Капацитетът на купата е 3.8л. Капацитетът на купата на блендера 1.25л. И двете купи са изцяло изградени от здрава неръждаема стомана (инокс), умело съчетани с бял пластмасов корпус. Стойката на уреда е снабдена със специални гумени крачета, възпрепятстващи плъзгането на уреда дори, когато е поставен върху гладка повърхност или плочки. Уредът притежава и защита от прегряване, в унисон с Вашето спокойствие. А, след приключване на работата си с уреда, ще можете да го поставите в съдомиялната машина, която ще го почисти и подготви за следващото ползване.

Включени аксесоари: аксесоари за месене, режещ диск, аксесоар за рязане на месо, приставка блендер, тел за разбиване на яйца, защитен капак, прорязващ диск, аксесоар за раздробяване и приставка за плодове и зеленчуци.

5. Кухненски робот Kenwood Prospero+ KHC29.H0WH

Kenwood Prospero+ KHC29.H0WH

Виж цената за днес

Kenwood Prospero+ KHC29.H0WH е следващият уред, категорично намиращ своето място в този списък, благодарение на здравината, устойчивостта и добрата си функционалност.

Уредът е изграден от здрава неръждаема стомана (инокс) в естествен сребрист цвят, съчетана с бял корпус. Купата на робота е с вместимост 4.3л – достатъчно голяма дори за направата на голям домашен хляб за цялото семейство. Купата на блендера е по-малка, с капацитет от 1.5л, подходяща за случаите, когато Ви е нужен по-малък съд, в който да приготвите вкусни каши, кремове или сметана за тортата.

Силните 1000W мощ няма да Ви разочароват в приготвянето на Вашите вкусни ястия. Шестте скорости на мотора ще Ви позволяват да варирате между различните видове консистенции и да приготвяте, както едро нарязани продукти, така и фино смлени и гладки смеси.

Уредът можете да използвате и като сокоизстисквачка, когато имате нужда от прясно изцеден плодов коктейл или витаминозен зеленчуков шейк за Вашата детокс диета. Със специалната функция Пулс, ще можете да използвате рязко и наведнъж пълната мощ на мотора, когато искате да натрошите лед за свеж и студен летен коктейл, а защо не и за смилането на бадемови ядки за направата на вкусно ядково мляко?

6. Кухненски робот Tefal Masterchef Grande QB813D38

 

Tefal Masterchef Grande QB813D38

Виж цената за днес

Лидерът сред кухненските роботи, се включва в този списък, чрез предложението си за кухненски робот Tefal Masterchef Grande QB813D38. Ултра мощен и невероятен помощник, необходим на всяка кухня!

Със своите 1500W мощ няма как нищо да отстъпи и да остане несмляно и нераздробено. Тази невероятна мощ е умело разпределена в осем различни степени на скорост, предназначени за различно произвеждане на големина на продуктите. Робота ще можете да ползвате вместо блендер, чопър, слайсър, миксер, както и за месена на тесто, благодарение на многото му допълнителни принадлежности и аксесоари: аксесоари за месене, режещ диск, аксесоар за рязане на месо, приставка блендер, тел за яйца, прорязващ диск и аксесоар за раздробяване на твърди продукти като ядки и лед.

Всички продукти можете да смесите в голямата купа от 6.7л или по-малка от 1.4, когато Ви е нужно да блендирате по-малки количества смеси. Ако решите да месите, то ще можете да използвате специалната за целта купа за месене с вместимост 2.2л – напълно подходяща за приготвянето на един средно голям кекс, пита или хляб. Всички купи на уреда са изработени от здрава неръждаема стомана (инокс), с вечни и издръжливи качества. Корпусът е изграден от метал в естествено сребрист цвят. В долната си част уреда разполага с гумени крачета против плъзгане, така че спокойно ще можете да го ползвате поставен върху масата или на плочките до мивката.

7. Кухненски робот Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD

Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD

Виж цената за днес

Ако сте сред хората, които търсят и обичат мултифункционалността събрана в компактен пакет, то кухненският робот Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD е точно за Вас. Той предлага атрактивен червен цвят и естетически издържан изпит пред много дизайнери.

Преди да разгледаме огромното разнообразие от функции, които този робот предлага, нека Ви запознаем с друга важна характеристика – неговото здраво устройство. Купите на уреда са изцяло изработени от неръждаема стомана (инокс), устойчива както на удари, така и на надрасквания. Купите притежават естесествен сребрист цвят, който гарантирано няма да загубят, дори след дълга експлоатация. Иноксът е материал, който може да покрие Вашите високи изисквания и изискванията на храната Ви. Вместимостта на купата е 4.5л, като в нея можете да поставяте както горещи, така и ледено студени смеси.

Моторът, вграден в корпуса на робота, използва 1200W максимална мощ, напълно достатъчна дори за професионални изпълнения. Уредът работи с шест различни степени на скорост + специалната функция Пулс, която задейства пълния потенциал на уреда при по-трудно разбиваемите смеси и по-твърдите продукти, като лед и ядки.

Време е да Ви запознаем и с уменията на робот Heinner ExpressRobot HPM-L1200RD. Той умело може да замести Вашия блендер, чопър, миксер и ледоразбивач. Но, възможностите на този робот не се изчерпват до тук – с него ще можете още да месите и разточвате тесто, на режете на тънки слайсъри месото, да смесвате или да разбърквате яйца, благодарение на аксесоарите за месене, рязане и смесване. Към комплекта получавате и карабинер, тел за бъркане на яйца, месомелачка и алуминиево ребро. Всички дискове на уреда са метални!

Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избора на кухненски робот?

Полезни и необходими ли са кухненските роботи?

Определено да! В днешното забързано и динамично ежедневие, с вечни липси на време, присъствието на добър кухненски робот е силно препоръчително. Най-често роботите съчетават в себе си блендер, пасатор, миксер и чопър, като някои модели дори притежават допълнителни приставки за изстискване на сок, мелене на месо или рязане на много тънки слайсове. Благодарение на тази комбинативност и мултифункционалност ще спестите безкрайно много време, което ще можете да вложите в далеч по-любими и приятни неща.

Заемат ли много място кухненските роботи?

Всеки модел кухненски робот се отличава с различни размери, но това което е по-важното в случая е, че този тип уреди са универсални и мултифункционални, и определено ще заемат много по-малко място отколкото, ако закупите всеки един уред, който представляват, поотделно.

Как се почистват кухненските роботи?

Почистването на подобен тип уреди е лесно и просто също както използването им. Работните части на повечето модели могат да се мият в съдомиялна, но задължително се уверете дали с конкретния уред, който сте избрали, това е възможно. Съвет от нас: почиствайте кухненския робот след всяка употреба. Не оставяйте в него да засъхнат остатъците от последното смилане или разбъркване, защото в последствие почистването им ще е много по-трудно, а и рискувате по вътрешността на купата да се заселят микроби и бактерии, в следствие на окислението на хранителните продукти. Дори да бързате и да нямате достатъчно време да измиете частите на робота, то можете поне да ги изплакнете и накиснете в топла вода с веро.

Lost Password