Най-Добрите Куфари за 2024

Ако си падате по редовните ваканции, просто да имате куфар у дома не е достатъчно. С най-добрите куфари можете да се насладите на безопасна и заслужена почивка. Изберете правилния модел куфар, за да не мислите повече, а само да вземате от забавлението във Вашето приключение или бизнес пътуване.

Замисляли ли сте се колко е важно куфарът, който използвате, да бъде надежден и здрав. На практика в него побирате доста голяма част от живота и визията си и повредата или загубата на тези вещи би Ви струвала много повече от финансовата им стойност. Правилният модел куфар за пътуване трябва да е голям, за да побере достатъчно багаж, но не прекалено тежък, за да имате удобство, когато го транспортирате. Препоръчително е да бъде влагоустойчив, за да предпазва вещите Ви от намокряне, както и да има секретна закопчалка, в случай на нежелано и неправомерно посягане на личните Ви вещи от крадци. Последното дори е един от най-важните критерии.

Ако искате да научите повече за важните критерии, които трябва да имате предвид при закупуване на нов куфар, както и да разгледате прилични и оптимални варианти на куфари с описания към тях, проследете по-долните редове и вижте кои са най-добрите куфари, които можете да закупите още сега.

Най-добрите куфари

1. Куфар Perfect line ABS 8067

Куфар Perfect line ABS 8067

Виж цената за днес

Perfect line ABS 8067 е здрав куфар, но направен от много лек ABS материал, който Ви позволява да носите повече багаж в зависимост от ограниченията на Вашия самолетен билет. По-конкретно, този модел, който е с размери 75см височина и 49см широчина и тежи само 4.2кг, е предназначен за пътувания за повече от 10 дни.

Той е много издръжлив и ще се изненадате колко много можете да поберете вътре. Също така, ако имате куфар с еднаква височина у дома, вероятно ще откриете, че с този модел, вътрешното пространство се използва по-добре и имате много повече багаж. С Perfect line ABS 8067 можете да се възползвате от допълнителния цип за разширение, който ще увеличи обема на Вашия съхраняван багаж. Perfect line ABS 8067 ще съхранява Вашите ценни вещи чрез заключващ механизъм с четири цифрен шифър.

Колелата му са с добро качество и се плъзгат гладко, без да се хлъзгат, въпреки тежката употреба или ударите, които могат да получат при товарене и разтоварване от самолет. Разполага с 4 двойни разнопосочни колела, с въртене на 360°, така че да се носи удобно и всеки да може да се справи с него с малко усилия.

Положителното е, че дръжката, макар и пластмасова, е с ергономичен дизайн и може да се нагласи на необходимата височина чрез телескопичния си механизъм, отключващ се с натискането на един бутон. В страничната част също ще намерите втора дръжка, чрез която ще можете да носите куфар Perfect line ABS 8067 в хоризонтално положение.

Освен това има два вътрешни разделителя за по-добро организиране на предметите, които ще поставяте в него. Има еластични регулируеми вътрешни ремъци за равномерно разпределяне на тежестта и закрепване на багажа. Подплатата е от полиестер.

2. Куфар MyValice Ruby – MV4803

Куфар MyValice Ruby - MV4803

Виж цената за днес

Куфарът MyValice Ruby Ви дава едно от най-добрите съотношения цена/ качество, които ще намерим. Той е особено лек, само 2.4кг, въпреки че е стабилен и доста устойчив, а тази версия с височина 55см е наистина широка. Идеален е за средно-дълги пътувания. Капацитетът на куфара е 47 литра.

Изработен е от ABS материал, което го прави изключително здрав и непоклатим пред удари и падания. Във вътрешността има едно голямо основно отделение, за да организира съдържанието, което вмъквате и което побира възможно най-много дрехи.

Затваря се с цип и има 3-цифрен код за заключване, идеално за международни пътувания, за пълно спокойствие, навсякъде, където пътувате. Можете да го носите удобно за страничната дръжка или да го влачите в изправено положение чрез телескопичната дръжка.

Четирите многопосочни въртящи се колела на 360°, дават много добър резултат. Между самата си лекота и лекотата на транспортиране, MyValice Ruby ще бъде един от най-удобните куфари, когато става въпрос за преместване от място на място.

По отношение на материалите и цената, този модел е ненадминат. И въпреки че няма луксозни или изискани неща, той е направен с всичко необходимо, за да бъде издръжлив куфар, с който можете да изминете километрите и многото качвания и слизания от самолета.

3. Куфар Kring PRISM

Куфар Kring PRISM

Виж цената за днес

Kring PRISM има твърдо и много издръжливo ABS покритие, в бронзов цвят, за да предпазва Вашите дрехи и нещата, които носите вътре. Освен че е от много издръжлив материал и има стилен дизайн. Капацитетът на побиране на дрехи е 41 литра, характеризирани в размер S (малък), който е напълно подходящ за малък багажник на кола или при пътуване със самолет, за по-кратък престой.

Вътрешността на този практичен куфар, размер S, е изцяло подплатена и е разделена на две отделения и вътрешен джоб с цип, много полезен за организиране на дрехите или по-малките предмети. Освен в този вътрешен органайзер, Вашите дрехи и вещи ще бъдат прилежно подредени, поддържани от 4 ремъка от четирите краища на отделението.

Както страничната, фиксирана ръкохватка, така и телескопичната дръжка са много здрави. В основата на куфара има 4 двойни, въртящи се колела, във всички посоки и на 360°, така че са много удобни за придвижване и маневриране. Товарът Ви ще бъде затворен с цип и заключен с 3-цифрен шифър.

4. Куфар MyValice Force – MV2687

Куфар MyValice Force - MV2687

Виж цената за днес

Ако сте от хората, които обичат да залагат на сигурното, то определено този куфар MyValice Force е точно като за Вас. Или сте от тези, които пътуват много и се нуждаят от голям куфар от висок клас, за да може да издържи много години при честа употреба, което в крайна сметка е икономика. И в двата случая можете да помислите за закупуване на куфар с добро качество, какъвто е MyValice Force.

Въпреки размерите си (76см височина) и големия обем от 119 литра, той е изключително лек – 4кг. Това е идеалният баланс между лекота и здравина. И също така има подсилени ъгли за по-голяма издръжливост.

Има две фиксирани дръжка отстрани и отгоре и още една дръжка отгоре, която е телескопична и се разтяга спрямо височината на този, който използва куфара. Ако пробвате друг подобен куфар тип тролер, но със среден или малък радиус, ще забележим разликата в мекотата при удължаване и прибиране на дръжката или преместване на куфара от едно място на друго.

Има още четири многопосочни въртящи се колела, които Ви позволяват да се движите без усилие на 360°, дори когато го носите с пълен капацитет.

Предлага се в стилен и непретенциозен черен цвята, като външната част е изработена от ABS, така че е наистина устойчив на удар. Вътрешността е обособена в две големи отделения, разбира се шифровани с 3-цифрен код за максимална сигурност.

5. Куфар Myvalice Diamond – MV4940

Куфар Myvalice Diamond - MV4940

Виж цената за днес

Удобен и просторен, този здрав пластмасов куфар на четири колела, има минималистичен дизайн и впечатляващи изпъкнали линии, които минават през целия корпус. Куфар Myvalice Diamond се предлага в неутрален сив цвят и отличителен дизайн.

Този куфар с голям капацитет е подходящ за всеки повод, било то бизнес пътуване, командировка или приключенско пътуване за няколко дни. 100-литровият капацитет ще Ви бъде достатъчен за Вашия багаж, няколко чифта обувки и хигиенни принадлежности и аксесоари.

Вътрешните две отделение са достатъчно големи, облечени в полиестер, а в средата между тях има органайзер с мрежест джоб и с цип, идеален за съхранение на по-дребни предмети, като любимата книга, международния паспорт или пък хавлията и капелата за плажа. Има и ремъци, които ще придържат товара да не се размества и разпръсква.

Секретната ключалка, с 3-цифрен код, е фиксирана за корпуса. А самият корпус е изграден от 100% ABS материал, закрепен със стоманени винтове, който не пропуска вода, почиства се лесно с влажна кърпа и е изключително здрав и устойчив на удари и наранявания.

Myvalice Diamond има общо три дръжки. Две за ръчно носене и една метална за теглене. Колелата се въртят на 360° и правят този иначе голям куфар изключително маневрен и лесен за теглене.

6. Куфар за ръчен багаж Perfect line ABS 8067

Куфар за ръчен багаж Perfect line ABS 8067

Виж цената за днес

Стилният куфар за ръчен багаж Perfect line на четири колела от реномиран производител, е изработен в минималистичен дизайн, изграден от 100% здрав ABS. Можете да закупите куфара в черен цвят, подходящ както за дами, така и за джентълмени. Предназначен е предимно за ръчен багаж. Височината достига 54см, чийто обем може да побере до 33 литра капацитет. Теглото на този сравнително малък куфар е 2.5кг.

Куфарът е подходящ за почивка или бизнес пътуване. Може да се купува както от момичета, така и от мъже. Доста добро съотношение цена/ качество и удобство. Perfect line не отстъпва по функционалност на пластмасовите си аналози. Той е удобен, просторен и има много основни джобове за лични вещи, джаджи, зарядни устройства и т.н., които ще съберете в допълнителното отделение с цип. Целият интериор е облечен в 100% полиестер, а багажът ще се поддържа от четири еластични ремъка.

Тази добра селекция стои идеално на четири многопосочни колела, лесен е за управление и лесен за преместване благодарение на разтегателната, телескопична и странична дръжка. С натискането на бутон, разположен до телескопичната дръжка, можете да освобождавате нейния механизъм и за издърпвате или прибирате дръжката при необходимост. Затваря се с двупосочен цип и се заключва с 3-цифрен код.

7. Куфар Perfect line 9088

Куфар Perfect line 9088

Виж цената за днес

Куфар с минимално тегло и голям капацитет. Текстилният материал е толкова плътен, че със съвсем малко се различава от меката пластмаса. В корпуса има вградена брава с кодова система. Има място за посочване на адрес, удобна дръжка за носене, няколко вътрешни закопчалки за дрехи и много различни по големина джобове. В това число: два външни джоба с цип, заден джоб с цип и вътрешен джоб с цип, освен двете големи вътрешни отделения. Общият капацитет на този голям пътнически куфар Perfect line 9088 е 100 литра, а теглото му е само 3.4кг.

Това е куфар за бизнес пътувания, командировки, купуват го студенти и хора, които често са принудени да напускат дома си по работа или друг повод. Удобен, функционален, но в същото време може да служи като основно място за носене на много багаж по време на дълги пътувания.

Този текстилен куфар, с височина 79см, може да побере всички Ваши вещи, но дори и мястото да не стига, можете да използвате системата му за разширяване. Вътрешната подплата е от 100% полиестер, с добавени еластични ремъци, за фиксиране на багажа.

Закопчава се с двупосочен цип и се задвижва с две колелца. Можете да го носите хоризонтално за фиксираната дръжка или да го теглите с телескопичната дръжка, чийто механизъм се освобождава с натискането на бутон. Може да бъде заключен с шифрована система.

Какво е важно да знаете при избор на куфар?

Пътуването е едно от удоволствията на живота, то може да бъде кратко или дълго пътуване, ваканционно пътуване, бизнес пътуване или просто посещение на приятел или роднина на друго място. Каквато и да е причината, имате нужда от план, икономично усилие и, разбира се, добър куфар, който може да поддържа всичко необходимо за транспортиране.

Материали

Материалите за производство зависят много от вида на чантата, която избирате: твърда или гъвкава (ще говорим малко повече за това в следващия раздел). Има добри тролери, направени от много различни материали, така че трябва да помислите за употребата, която ще им дадете, както и за Вашите лични предпочитания:

Твърди материали: полипропилен (широко използван, тежи много малко), поликарбонат (добра издръжливост и устойчивост), ABS (евтин) и алуминий (не се използва широко, поради високата цена и ниската устойчивост).

Гъвкави материали: балистичен найлон (много устойчив), кордура (устойчив на абразия) и полиестер (евтин и устойчив).

Размер

Размерите, които видяхме по-горе, не са единствените налични на пазара. Има голямо разнообразие и сме ги групирали в 3 големи категории. Предлагаме Ви обаче да изберете според авиокомпанията, с която възнамерявате да пътувате, тъй като следването на техните спецификации ще Ви спести доста главоболия по-късно.

Голям куфар: идеален за дълги пътувания (повече от 15 дни) или за носене на палта, ако пътувате до студена дестинация. Друг вариант е да споделите голям куфар, ако например пътувате с нискотарифни авиокомпании, където всеки багаж, с изключение на раницата, се регистрира по секция.

Среден куфар: съотношението му капацитет-размер прави практически невъзможно да надвишите размера или теглото на авиокомпанията. Има добър баланс между двете съседни категории и е отличен за по-кратки пътувания. Средна мярка: 60-70см дължина.

Малък куфар (кабинен тролер): препоръчва се за отиване и връщане (обиколка за кратък период от време) или почивки през уикенда. Повечето имат размер за ръчен багаж, което ги прави идеалният размер за промоционални билети, които не включват регистриран багаж. Средна мярка: 50 до 55см дължина.

Тегло

Тук правило е просто: колкото повече тежи куфара, толкова по-малко неща можете да носите, като дрехи или тоалетни принадлежности. Не забравяйте, че повечето авиокомпании ограничават максималното тегло на ръчния багаж и това ограничение включва самия багаж. Нашата препоръка е да изберете кабинни колички, които не надвишават три килограма тегло.

5/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo