Най-Добрите Конвектори за 2024

В зависимост от мощността и дизайна, добър електрически конвектор може да ви помогне ефективно да отоплявате малко помещение или много просторно помещение. Но как да изберете най добрия конвектор за отопление, който не консумира твърде много и е лесен за инсталиране и използване?

Ако искате да отоплявате цяла стая за продължителен период от време, тогава конвекторният нагревател (известен още като конвекционен нагревател) е чудесен вариант. Конвекторният нагревател – за разлика от, да речем, лъчистия нагревател – работи чрез преминаване на въздух върху нагрет елемент, като по този начин отоплява помещението по равномерен и по -ефективен начин.

Най-добрите конвектори

1. Подов конвектор TESY CN 202 ZF

TESY CN 202 ZF

Виж цената за днес

В TESY CN 202 ZF електрически конвектор с Turbo Boost, което го прави изключително ефективен. С максимална мощност от 2000 W, TESY обещава „супер бързо загряване“, благодарение на 4-те степени на нагряване. Уреда е подходящ за отопление на помещения с площ до 14м². Размерите на конвектора са 45х71х15см (ВхШхД), което го прави удобен за поставяне във всяка стая от вашия дом. Допълнителните функции, с които разполага уреда са: Turbo, Регулируем термостат, Защита срещу замръзване, Вграден вентилатор, Бързо загряване и Индикаторна светлина.

2. Електрически конвектор Xiaomi Mi Smart Space Heater S EU

Xiaomi Mi Smart Space Heater S EU

Виж цената за днес

Електрическият конвектор Xiaomi Mi Smart Space Heater S EU е модерен конвектор, особено подходящ за зимния сезон, който успешно може да отопли голямо помещение от вашия дом. Удобните му и практични размери от 52.6х78х21.6см (ВхШхД), което гарантира, че няма да заема много от наличното пространство от помещението, в което ще бъде поставен. Максималната мощност от 2200 W е гаранция за високоефективната работа на конвектора. Освен това допълнителните функции като Таймер, Температурен контрол, Термостат, Control remote , Водоустойчива подпомагат перфектната работа на вашия домашен електроуред.

3. Конвектор за стена TESY CONVECO CN04250 EIS

TESY CONVECO CN04250 EIS

Виж цената за днес

Електрическият конвектор CN 04 250 EIS е най-новият продукт от производителя Tesy, построен с нов, иновативен дизайн, в съответствие с новите европейски разпоредби относно сезонната енергийна ефективност на електрическите уреди. Отличава се с това, че е оборудван с високо прецизен електронен термостат, който гарантира по-ниска цена на сметката за енергия и попрецизно регулиране на температурата, качествено покритие, сензор за откриване на отваряне на прозорец в помещението и възможност за програмиране в зависимост от дните и часове.

Този тип електрически конвектор е идеален алтернативен източник на отопление, когато няма възможност за създаване на централна отоплителна система или когато искате да модернизирате отоплителната си система без много високи разходи, като е оборудван с дисплей за показване на температурата на околната среда.

Размерите му са 45х106х9см (ВхШхД). С максимална мощност от 2500W уреда може да стопли помещения с площ от 28м². Допълнителните функции Регулируем термостат, Тих режим на работа, Sleep mode, Защита срещу замръзване, Бутон за включване / изключване, Регулируем стаен термостат и Индикаторна светлина спомагат за ефективната работа на електроуреда.

4. Подов електрически конвектор Star-Light CTC2000G

Star-Light CTC2000G

Виж цената за днес

Star-Light CTC2000G е електрически подов конвектор, идеален за всяка стая, ако не искате да зависите от отоплителната система на блока, дома или в ситуации, когато има грешки за няколко дни в централната отоплителна система. Електрическият конвектор Star-Light CTC2000G има много висока отоплителна мощност, за да се справи с всяка стая в жилищен блок, мощност, която може да се регулира с помощта на двата превключвателя от 800W, съответно 1200W. Винаги имате на разположение 3 нива на мощност, за да зададете желаната степен на нагряване: 800W, 1200W и 2000W. Той също така има турбо бутон, който дава възможност за по-бързо разпределение на обема горещ въздух в помещението. Термостатът, с който е оборудван този подов конвектор Star-Light CTC2000G, дава възможност за регулиране на желаната температура.

5. Подов конвектор Tesy CN 203 ZF

Tesy CN 203 ZF

Виж цената за днес

Въпреки че Tesy е позната марка на българския пазар, тя предлага специални продукти за домакински уреди, с много примамливи оферти за тази категория продукти. Основна характеристика на марката Tesy е, че те се предлагат на сравнително ниска цена. Размерите на уреда са сравнително практични: 69x46x15см с тегло от едва 3,2кг. Отоплителната мощност на този уред е около 2000W, доста висока мощност, но това може да се види и в консумацията на електроенергия.

Можете да изберете от тристепенна мощност: 2000, 1200 и 800 W – всичко, което трябва да направите, е да изберете желаната мощност в зависимост от това колко бързо искате температурата да се повиши. Трябва също така да споменем, че той има и турбо функция за по-бърз въздушен цикъл. Безопасността е на първо място и термостатът конвекторът CN 203 ZF има предпазен клапан, което прави този конвектор домакински уред, отговарящ на всички стандарти за безопасност.

Също така за допълнителна сигурност сигурност уреда е оборудван с металната решетка, която осигурява възможно най -доброто разпределение на нагрятия въздух. Много интересен е фактът, че има защита срещу замръзване и по този начин може да се използва в по-студени помещения, като килери или дори мазета.

6. Електрически конвектор Heinner HCVH-Y2300D

Heinner HCVH-Y2300D

Виж цената за днес

Kонвекторът се предлага с LCD дисплей, предназначен да подобри използването, като същевременно предоставя информация за състоянието на устройството. Също така е оборудван с множество функции – Таймер 24ч. – насладете се на топлината, когато имате нужда от нея! Благодарение на таймера, можете да настроите конвектора да стартира отоплението по всяко време. Конвектора има 3 температурни настройки, така че можете да зададете оптималното ниво на температурата. 

Благодарение на тази опция, освен топлинен комфорт, можете да се насладите и на икономия на енергия. Регулируем термостат – консумацията на енергия е ниска благодарение на регулируемия термостат, който спира уреда, когато достигне зададеното ниво на отопление. Turbo – свойството на вентилатора е да осигурява циркулацията на топъл въздух в помещението, така че топлината да се разпределя равномерно и умерено. 

Защита от прегряване – от съображения за безопасност защитата от прегряване автоматично изключва нагревателя, ако температурата надвиши допустимия праг. Светлина – индикаторът е особено полезен, когато можете да зададете желаната температура през нощта, без да се налага да включвате светлината в стаята.

Виж още: Най-добрите електрически камини | Най-добрите климатици | Най-добрите бойлери |

Какво трябва да знаете при избор на конвектор?

Както бе споменато по-горе, равномерната и постоянна топлина е едно от основните предимства на конвекторния нагревател. Постоянната топлина гарантира, че цялата стая ще бъде топла. Освен това има ниво на персонализиране, което идва с конвекторни нагреватели; например е по-лесно да се зададе определена температура с конвекторен нагревател, тъй като лъчистите нагреватели (и други видове нагреватели) няма да могат да отделят топлина толкова равномерно и последователно, много по-малко при определена температура.

Друго огромно предимство от използването на конвектори е техният шум при работа (или по-скоро липсата му). Тъй като няма принудителен въздух или канализация, конвекторният нагревател работи много тихо. Ако имате лек сън, не трябва да се притеснявате, че ще бъдете събудени от конвекторния нагревател.

Между другото, това е още едно голямо предимство на конвекторния нагревател. Много нагреватели, особено нагревателите с вентилатори, са не само шумни, но и не са много рентабилни. Конвекторният нагревател, от друга страна, намалява разходите, като използва въздушния поток за разпределение на топлината по равномерен и ефективен начин.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo