Най-Добрите Климатици Samsung за 2024

Често чакаме лятото, за да видим колко се вдигат температурите на термометрите и по този начин да преценим дали си струва да си купим климатик или не. Това, което може би не знаете е, че не сте единственият, който мисли по този начин и поради това, точно през този период на лятото, обикновено се създава дълга листа с чакащи за монтажни услуги. Ето защо, не е нужно да чакате до последния момент, още повече и фактът, че някои от по-съвременните климатици с термопомпа, каквито са Samsung, предлагат, освен функция охлаждане – и функция топлене, така че ще можете да ги използвате ефикасно и през зимата.

Климатиците Samsung изглеждат доста добре, особено като дизайн. Семпли, изчистени, но елегантни на външен вид, който ги прави идеално вписващи се както в модерен, така и в класически интериор. Климатиците Samsung се характеризират с ниски нива на шум, висока енергийна ефективност и изключително добра защитна филтърна система.

Затова тук избрахме да Ви покажем най-добрите климатици Samsung и сме сигурни, че поне един от тях ще Ви впечатли толкова силно, че ще искате да си го вземете у дома.

Най-добрите климатици Samsung

1. Samsung Luzon AR12TXHZAWKNEU / AR12TXHZAWKXEU

Samsung Luzon AR12TXHZAWKNEU/AR12TXHZAWKXEU

Виж цената за днес

Един от най-добрите климатици според нас е Samsung Luzon. Той е подходящ за максимална площ от 25 квадратни метра, предвид капацитета на охлаждане от 9000 BTU и 11 000 BTU за отопление. Като инверторен модел влиза в икономичен режим при достигане на зададената температура. Така той успява да предложи по-добра ефективност, ниска консумация на енергия (енергиен клас A++ за охлаждане и A+ за отопление) и много ниско ниво на шум от само 19dB. Нивото на шум на външното тяло е 37dB.

Важна и специфична особеност при климатик Samsung Luzon е Digital inverter моторът с BLDC. Този мотор BLDC се захранва чрез инвертор с импулсно захранване, което осигурява захранване на контролера със затворен контур. Използването на този контролер осигурява импулси на ток към намотките на двигателя, което позволява контрол на скоростта и въртящия момент на двигателя.

Уредът е снабден с филтър Easy Filter Plus с функция за самопочистване. Той Ви помага да поддържате въздуха свеж и пречистен, без бактерии, прах, алергени или други вредни вещества във въздуха. В допълнение, уредът подсушава изпарителя преди да се изключи, в противен случай известно е, че във влажна среда се развиват бактерии,вируси и мухъл.

От дисплея за вътрешната температура можете да следите температурата в стаята и съответно да я управлявате бързо чрез четирите скорости на вентилатора. Този климатик ще Ви предложи набор от разнообразни и специални функции, които можете да регулирате по всяко време, за постигането на максимален комфорт:

 • Таймер – позволява да настройвате точен час на включване и изключване на устройството;
 • Auto Restart – при неочаквано прекъсване на захранването, устройството има възможност за автоматично стартиране и връщане към първоначалните настройки, веднага щом захранването бъде възстановено;
 • Климатизация на въздуха – почиства въздуха в помещението като неутрализира неприятните миризми и изхвърля на вън застояли въздух;
 • Вентилатор – можете да избирате из между 4 различни скорости на вентилатора от слаба, умерена, по-силна и ултра силна;
 • Режим Auto – климатикът автоматично регулира скоростта на вентилатора;
 • Режим ECO – подходящ за продължителни цикли на употреба, като изразходва по-малко електроенергия в сравнение с нормалния режим на работа, в който двигателят работи с пълни обороти;
 • Режим Good Sleep – нощен режим, който ще се грижи за комфорта Ви докато спите, като сам ще регулира и поддържа зададената температура, без да позволява в стаята да става прекалено горещо или прекалено хладно;
 • Fast Cooling – бързото охлаждане на стаята е полезно след дълъг работен ден, когато Ви е нужно максимално бързо да се отпуснете и починете в прохладна стая;
 • Режим Quiet – тихият режим ще работи с ниски нива на шум, за помещенията, в които тишината е важна;
 • Контрол на въздушния поток нагоре/надолу и ръчно управление на въздушния поток наляво/надясно.

2. Samsung AR35 AR12TXHQASINEU / AR12TXHQASIXEU

Samsung AR35 AR12TXHQASINEU / AR12TXHQASIXEU

Виж цената за днес

Сред най-важните характеристики на климатик Samsung AR35 изброяваме: вентилация, обезвлажняване, охлаждане и отопление. С други думи, този модел е един от най-добрите климатици, имайки предвид факта, че може да се използва както през лятото, така и през зимата. Основният капацитет на устройството, както при охлаждане така и при отопление, е 12 000 BTU, така че спокойно можете да го използвате за помещения с покритие от 35 кв.м. Монтира се стандартно върху висока стена.

Климатик Samsung AR35 има висока енергийна ефективност в Клас А при отопление и Клас А++ при охлаждане. Тези високи нива са наистина завидни сред всеки друг модел в категорията. За сметка на това обаче не може да се похвали с абсолютна безшумност, като се измерват средни нива на шум от 55dB за вътрешното тяло.

Снабден с Digital inverter BLDC, гарантира по-ниско потребление на електроенергия, както и по-редки повреди. Digital inverter BLDC компресорът доставя високи технически характеристики на устройството, заедно с 3 различни скорости на вентилатора, чрез импулсно електро захранване.

Едно от предимствата, които трябва да се отбележат за климатик Samsung AR35 е неговият HD филтър. Този усъвършенстват филтър може да гарантира, че стаята Ви се поддържа свежа и чиста. HD филтърът предлага подобрено филтриране чрез премахване дори на най-малките микроскопични частици прах и трансформиране на замърсения въздух в чист, енергизиран въздух. Можете уверено да използвате устройството за детската стая или спалнята, където е необходимо важно въздухът да е чист.

Устройството няма да промени своите настройки дори при евентуален проблем с електрическото захранване – прекъсване на тока или поява на късо съединение. Защитната му функция за Автоматично рестартиране Ви гарантира, че нищо няма да промени зададените от Вас показатели и уверено можете да оставите уреда да работи за дълъг период от време, например докато спите или дори, когато сте извън дома.

Режимът Good Sleep е специална функция за най-удобен сън чрез автоматично регулиране на температурата и влажността. Тази функция поддържа оптимална телесна температура за максимална почивка. В допълнение, този режим е в състояние да намали консумацията на енергия с 36% в сравнение с конвенционалния режим на охлаждане.

Fast Cooling режимът компенсира липсата на Wi-Fi свързаност, с която можете предварително да охладите помещението така, че когато се приберете след дълъг работен ден – то да е прохладно и освежаващо. Вместо това използвайте бързата функция Fast Cooling, която ще приведе температурата до желаната само за няколко кратки минути.

3. Samsung Wind-Free Avant AR09TXEAAWKNEU / AR09TXEAAWKXEU

Samsung Wind-Free Avant AR09TXEAAWKNEU / AR09TXEAAWKXEU

Виж цената за днес

Климатичните функции на този инверторен уред са охлаждане, отопление, обезвлажняване и вентилация, като е препоръчителен за покрития с площ от 25 кв.м, заради мощността му от 9000 BTU, както при отопление, така и при охлаждане. От значение за повечето от Вас ще бъде това да знаете, че устройството е почти безшумно, дори може да се определи като един от най-тихите климатици със своите 19db ниво на шум на вътрешното тяло.

Ще останете удовлетворени и от добрата енергийна ефективност на климатика в Клас А++ при отопление и охлаждане. Устройството може да се използва като дълготрайна инвестиция с добра възвращаемост във времето, защото определено ще усетите намаляване на месечните сметки, дори при постоянна и ежедневна употреба. Какво би било по-добре от това? Пълна прохлада или топлина през зимата, същевременно с ниска цена.

Основно предимство при климатика Samsung Wind-Free Avant са неговите филтри Easy Filter Plus и Tri-Care. Easy Filter Plus поддържа въздуха свеж и пречистен, без бактерии, прах, алергени или други вредни вещества във въздуха, докато тройният Tri-Care филтър е проектиран да поддържа въздуха хигиеничен. Трите му слоя включват филтър с висока плътност, който е предназначен да помогне за извличането на големи прахови частици, влакна и дори животински косми. Освен това има филтър със зеолитно покритие, който помага за улавяне на финия прах и намаляване на бактериите и алергените. Мощната филтърна система на климатик Samsung Wind-Free Avant го прави надежден и силно подходящ за помещения, в които чистотата на въздуха е от високо значение.

Samsung Wind-Free Avant притежава Wi-Fi връзка и може да се управлява директно през телефон или таблет. Освен това чрез Smart Things AI можете да добавите климатика към Вашата мрежа от интелигентни устройства и да го управлявате в синхрон с тях. Допълнително можете да програмирате неговата работа напред във времето чрез функцията Таймер, както и да избирате различни режими на работа, като Режим ECO, Режим Good Sleep и Режим Quiet (тих режим).

Климатикът позволява да осъществявате Контрол над въздушния поток нагоре/надолу и да управлявате посоката на въздуха (ляво/ дясно), както и да избирате сред 4 различни скорости на вентилатора.

4. Samsung Cebu AR12TXFYAWKNEU / AR12TXFYAWKXEU

Samsung Cebu AR12TXFYAWKNEU / AR12TXFYAWKXEU

Виж цената за днес

Samsung Cebu има капацитет на охлаждане от 12 000 BTU и капацитет на отопление отново от 12 000 BTU, което го прави климатик, подходящ за помещения с размери до 35 квадратни метра. Оборудван е с технологията Digital inverter BLDC, която чрез непрекъснато регулиране на скоростта на компресора, успява да направи климатика много ефективен от енергийна гледна точка. Тази цифрова технология регулира скоростта на компресора, за да контролира дебита на хладилния агент, като по този начин консумира по-малко ток и мощност. Digital inverter BLDC има прецизен контрол на температурата и при достигане на зададената температура, уредът регулира капацитета си, за да елиминира всякакви температурни колебания.

Тук следва въпросът колко всъщност са нивата на енергийна ефективност на климатика – Клас А++ при охлаждане и Клас А+ при топлене, с номинална консумация от 1220 W (охлаждане) и 940 W (топлене).

Климатик Samsung Cebu притежава защитен филтър Easy Filter Plus. Той е в състояние да улавя бактерии и прахови частици с диаметър над 10 микрометра, което означава, че ще дишате чист въздух. Вътрешното устройство също е доста безшумно, с ниво на шум от само 19dB.

Сред най-важните допълнителни функции са: Таймер за удобна и персонализирана употреба, дори когато не сте си у дома. Не забравяйте, че можете да правите допълнителни промени на вече зададените показатели, дори от разстояние, чрез Wi-Fi управлението. Можете да използвате режимите: Auto, ECO, Good Sleep, AI Auto Comfort, Fast Cooling, Режим Quiet; да управлявате въздушния поток нагоре/ надолу и наляво/ надясно. Допълнителни функции: самопочистване, вентилация, обезвлажняване , автоматичен рестарт, климатизация на въздуха и много други.

Виж още: Най-добрите климатици

Какво е важно да знаете при избор на климатик Samsung?

Samsung е един от световните лидери в интелигентните технологии за ежедневието, успявайки да предложи на света множество устройства, способни да подобрят нашето съществуване. Произлязла като резултат от частна инициатива, проведена в Южна Корея през 1969г., днес Samsung е една от международните марки, които успяват да предложат на потребителите достъп до иновативни технологии – далеч над стандартите на конкурентите.

Показатели, с които Samsung се откроява:

Цена

Климатиците на Samsung са в състояние да предложат на клиентите си интелигентни алтернативи на продукти за охлаждане и отопление на цена, която се откроява от предоставеното качество. И понеже трябва да бъдем по-точни и да направим сравнение, например един климатик Samsung 12000 BTU от среден клас е с цена 10% по-висока от конкурентите, но с до 80% повече доказана надеждност. Определено в моделите на климатиците Samsung ще намерите добри продукти оправдаващи своята стойност.

Гаранция

Samsung предлага 24 месеца гаранция за своите климатици, макар че всеки отделен модел е произведение на изкуството от гледна точка на удобствата, които предлага на потребителя, и заслужава много повече. Дори много от предлаганите модели да не могат да бъдат класифицирани като евтини климатици, закупуването на устройство от Samsung е еквивалент на инвестиция с дългосрочна възвращаемост. Ако искате да се насладите на живот с максимални стандарти за комфорт и безопасност, тогава това трябва да е със Samsung!

Филтърна система

Климатиците Samsung са прословути с едни от най-добрите филтърни системи за пречистване на въздуха. Подобна технология, която освежава въздуха в затвореното помещение, не е за подценяване, защото макар и да не го виждаме, въздухът е навсякъде около и в нас. Дишаме постоянно и съответно колкото по-чист и лишен от бактерии, прах, акари и други микроорганизми е този въздух, то толкова по-добре се чувстваме и толкова по-здрави сме.

Предимства на моделите Samsung и критерии за класиране:

 • възрастта на марката на пазара;
 • национална сервизна мрежа;
 • положителни клиентски отзиви;
 • надеждност на продукта;
 • собствен опит (свързан с надеждността, резервни части, лекота на обслужване).

Колко е важна марката на един климатик?

Различни проучвания сочат, че купувачите не се интересуват особено от марката, когато правят покупка за климатик. По-скоро тя е от второстепенно (дори повече) значение. Обикновено на първо място стои цената! Но в последствие започват проблеми с неефективната работа на уреда, неудобното му управление и честите му повреди с неподходящата гаранция. За да не бъдете недоволни от услугата заложете на лидера в производството на климатици, с доказан опит и включени иновативни и съвременни технологии – Samsung!

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo