Най-Добрите Климатици Mitsubishi за 2024

Устройство като климатик, може да се използва целогодишно. Голяма част от моделите на Mitsubishi предлагат затопляне през зимата и охлаждане през лятото. Осигуряването на подходяща температура с помощта на климатик, в средата в която се живее, е една от най-често избираните опции за много семейства. Трябва да можете да се насладите на цялото лято и зима, без да се притеснявате от изключително високите или ниски температури. Тук се намесва климатикът.

Климатикът Mitsubishi е удобство. Той предлага бърза промяна на температурата, само с натискането на едно-две копчета. Но, в света на тези климатични системи съществува огромна надпревара, която вместо да улеснява Вас потребителите, по-скоро Ви затруднява в избора. Разбира се, оценката на продуктите на пазара се извършва по различен начин от един потребител до друг, защото всеки има различни нужди, възможности и очаквания.

През последните години тези уреди станаха толкова елегантни и ефективни. Затова закупуването на най-подходящия за Вас климатик може да се окаже доста трудна задача. Затова днес решихме да се спрем на най-добрите климатици Mitsubishi. Смятаме, че марката заслужава Вашето внимание заради високотехнологичната си хиперинверторна технология и мощна производителност във всеки аспект.

Най-добрите климатици Mitsubishi

1. Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ

Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE

Виж цената за днес

Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ е сред най-добрите климатици, създаден специално за хора, които не искат да правят компромис между ефективност, качество и надеждност.

Това е устройство с модерен дизайн, с много добра енергийна ефективност, което интегрира хиперинверторен компресор, който носи предимства като ниско ниво на шум и ниска консумация на енергия. Вътрешното тяло на устройството достига ниво на шум от 20dB, силата на звука, достигана от класически вентилатор. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ има охлаждащ/отоплителен капацитет от 9 000 BTU, идеален за стаи до 25 квадратни метра. Използван на пълен капацитет, той консумира 2.5kWh за функцията за охлаждане и 3.2kWh за функция топлене. Данните за ниската му консумация на електроенергия се категоризират в Клас А+++ енергийна ефективност, както по време на топлене, така и при охлаждане.

Климатикът е снабден с йонизиращ филтър, който освен че предпазва вътрешните компоненти, ще подобри качеството на подавания към Вас въздух. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ има още следните функции: Самодиагностика, Econo Cool, Автоматичен рестарт, Програмируем таймер, Wi-Fi, Седмичен таймер, Заключване и Охлаждане до ниски температури. Седмичният таймер е изключително удобна функция, защото Ви позволява да програмирате работата на климатика заедно с Вашия работен график и с дните, в които почивате.

2. Инверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF-MUZ-HR25VF

Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF-MUZ-HR25VF

Виж цената за днес

Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF-MUZ-HR25VF е с компактен и стилен бял дизайн. Има охладителен капацитет от 9 000 BTU, препоръчителен за помещения от 20 кв.м. Устройството е в клас на енергийна ефективност А++ в режим на охлаждане и А+ в режим на отопление. Инверторната технология играе важна роля за оптимизиране на дейността на устройството. Компресорът ще може автоматично да променя оборотите си до достигане на желаната температура, след което ще се поддържа с минимален разход на електроенергия и ресурси. При по-дълги цикли могат да се постигнат дори още по-големи спестявания. Той е високоенергийно ефективен, използващ нисък GWP R32 хладилен агент.

Гамата на Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF-MUZ-HR25VF от класически модели за стенен монтаж с плосък панел използва инверторна технология, като същевременно осигурява изключително добро състояние на Вашия бюджет. Освен това тази високоефективна технология осигурява съвсем тиха работа на компресора от само 21dB.

Допълнителен Wi-Fi интерфейс вече е наличен с този модел, позволявайки контрол и наблюдение с помощта на смартфон, таблет или компютър чрез приложение.

3. Климатик Mitsubishi MSZ-DW50

Mitsubishi MSZ-DW50

Виж цената за днес

Mitsubishi MSZ-DW50 е най-добрият инверторен климатик с мощност от 18 000 BTU. Въпреки че прегледахме подробно няколко устройства на подобна цена, не всички от тях си заслужават инвестицията. Все пак Mitsubishi MSZ-DW50 е сред най-добрите климатици, затова го включихме в този топ чарт.

Капацитетът на охлаждане/отопляване на устройството е изключително добър, от 18 000 BTU, достатъчна мощност за площ до 40 кв.м. Освен това е включен в клас на енергийна ефективност А++ в режим на охлаждане и А+ в режим на отопление, осигурявайки ниска електро консумация. Нивото на шум на вътрешното тяло е 28dB и 47dB на външното тяло.

Хареса ни фактът, че уредът включва инверторна технология и при дълги цикли могат да се постигнат значителни икономии. Освен това филтърът успява да премахне дори праховите частици от въздуха. Филтърът за пречистване, с който е снабдено устройството, е изключително важен както за него, така и за Вас, и за доброто качество на въздуха, който дишате.

Mitsubishi MSZ-DW50 е със стенен монтаж и бял, класически цвят на панела на вътрешното тяло. Може да се управлява с удобно дистанционно управление.

4. Инверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-EF35VGKS/MUZ-EF35VG

Mitsubishi Electric MSZ-EF35VGKS/MUZ-EF35VG

Виж цената за днес

Ако сте сред хората, които разполагат с по-голям бюджет за покупка на нов климатик и искат да се възползват от най-новите технологии, то препоръчваме инверторния климатик Mitsubishi Electric MSZ-EF35VGKS/MUZ-EF35VG. Той има невероятна производителност с много полезни функции, и потребителите са изразили задоволство от неговите възможности за охлаждане, отопление и вентилация. Основният капацитет е висок при 12 000 BTU, с покритие от около 30 кв.м. Шумът е нисък при само 21dB за вътрешното тяло и 49dB на външното.

На първо място, устройството има изключително ефективен и високопроизводителен, но и безшумен инверторен компресор, както и щедра 10-годишна гаранция. Благодарение на компресора се постига икономия на енергия, дори при висока степен на охлаждане. При независими тестове устройството успява да охлади въздуха много бързо, дори и при по-големи повърхности.

След това трябва да оценим елегантния и ултрамодерен дизайн. Климатикът е тънък, лесен за монтаж и осигурява лесно почистване благодарение на регулируемия филтър със сребърни йони, който едновременно почиства и дезинфекцира въздуха в стаята. Филтърът има двойна защита, улавяйки праховите частици, както и бактериите. Освен това големият дисплей е скрит, така че да не Ви безпокои визуално. Цветът на панела на вътрешното тяло е сребрист.

Уникалните функции на устройството са: Самодиагностика, Econo Cool, Автоматичен режим, Автоматичен рестарт, Wi-Fi свързване и управление, както и удобен Седмичен таймер. Чрез избор на функцията Econo Cool въздушният поток се регулира автоматично, като по този начин се повишава енергийната ефективност.

5. Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZSP-W/SRC25ZSP-W

Mitsubishi Heavy SRK25ZSP-W/SRC25ZSP-W

Виж цената за днес

Стенната климатична система Mitsubishi Heavy се предлага като стандартен модул. Моделът предлага климатик с инверторно управление на разумна цена.

Mitsubishi Heavy стандарт предлага 9000 BTU мощност с инверторен компресор и препоръчителна зона на покритие от около 20 кв.м. Този модул може да се превърне в чудесно допълнение към Вашата спалня, детска стая или дневна, за да Ви осигурява нужния комфорт както през зимата, така и през лятото.

Благодарение на високоинженерния си, но и същевременно с това, толкова опростен технологичен дизайн, климатикът изразходва ниска консумация на електроенергия. Той е енергийно ефективен в Клас А++ при охлаждане и Клас А+ по време на отопление.

В компанията на климатик Mitsubishi Heavy стандарт ще се чувствате приятно, с подходящата температура около Вас, пресъздадена точно по Ваш вкус и то без почти никакъв допълнителен и дразнещ шум. Устройството пресъздава едва 21dB шум по време на своята работа. Така, няма да се чувствате обезпокоявани, дори ако оставите уреда включен през нощта.

6. Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W Premium

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W Premium

Виж цената за днес

За разлика от по-горе описания стандартен модел от серията, Mitsubishi Heavy премиум моделите разполагат с най-новите инверторни технологии и висока ефективност в термопомпена технология, с асортимент от допълнителни забавления. Подобно на другите уреди в чарта и този е с инверторен компресор, консумиращ много малко енергия.

Устройството има основен капацитет от 12 000 BTU и е подходящ за средно големи помещения. Ако живеете в гарсониера или искате климатик за спалнята, тогава работата му определено ще Ви хареса.

Моделът Mitsubishi Heavy премиум включва усъвършенствани технологии като Антиалергенен и Фотокаталитичен филтър, неутрализиращи праховите частици, алергени, миризми, бактерии и вируси. Освен това филтърът е миещ се, за многократна употреба и лесен за почистване. Такива частици могат да бъдат полени, животински косми, дим, мухъл и прах. Освен това повърхността на филтъра е обработена с вещество, което има важни антибактериални свойства. Тази ултра-ефективна система за филтриране, може да осигури пълно пречистване на въздуха. В същото време антибактериалното му покритие филтрира прах, алергени и други вредни частици.

Накратко има следните режими и функции: икономичен режим, нощен режим, комфортен режим, автоматично вертикално и хоризонтално регулиране на клапите, настройка на клапите нагоре/надолу, запаметяване на позицията на клапите при следващото включване, суха програма, режим на мощност, тих режим, интелигентна система за размразяване и др. Списъкът продължава, но смятаме, че разбирате неговата полезност.

Що се отнася до функциите за охлаждане и отопление, производителят е успял да включи най-важните от тях: обезвлажняване (Dry Mode), 24ч-таймер, седмичен таймер, автоматично рестартиране, самодиагностика, самопочистване и режим сън/нощ. 

7. Климатик Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK/MUZ-AP25VG

Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK/MUZ-AP25VG

Виж цената за днес

Климатикът Mitsubishi Electric MSZ-AP25VGK/MUZ-AP25VG съчетава модерен дизайн с енергийна ефективност. Има ниво на шум от само 19dB за вътрешното тяло и 48dB за вътрешното тяло. Използва хладилен агент R32. Хладилният агент R32 е синтетичен фреон, не вреди на околната среда и е сред основните хладилни агенти за бъдещето. R32 е хладилен агент от следващо поколение, който ефективно пренася топлина и има слабо въздействие върху околната среда.

Започвайки от невероятно тихите 19dB при най-ниската си скорост на вентилатора, вътрешното тяло е най-тихата климатична система произвеждана до сега. Устройството е идеално за помещения, където тишината е най-важна, в спалните, където се спи и почива, както и за най-студените зимни нощи. Освен това, добавянето на нощен режим означава, че нивото на работния шум на открито спада с още 3dB – за перфектен нощен сън. Основният капацитет на този климатик е 9000 BTU, което го прави подходящ за помещения с 20 кв.м. площ. Енергийната ефективност на устройството е Клас А++ при охлаждане и Клас А+ при отопление.

Виж още: Най-добрите климатици

Какво е важно да знаете при избор на климатик Mitsubishi?

Mitsubishi е марка, която се занимава изключително с производство на климатици. Те съсредоточават всичките си ресурси и опит, за да предложат на клиентите си продукти с много добро качество, поради което много от моделите им са толкова обичани и ценени от потребителите.

Mitsubishi е световен лидер в климатичните системи за жилищни, търговски и промишлени цели. Предизвикателството за създаване на климатични системи, подходящи за климатичните условия в Япония, доведе до разработването на удивително сложно оборудване и системи, които могат да се справят с почти всякакви климатични условия. Те са топ системи, особено енергийно ефективни и с минимално отрицателно въздействие върху околната среда. Качеството на климатиците Mitsubishi, илюстрира 90 години съвършенство в технологиите, дизайна и производството. Представлява най-високо ниво на комфорт, ефективност и издръжливост. Просто казано, това са най-добрите климатици, които можете да закупите.

За да изберете Mitsubishi климатик, подходящ за Вашия дом, ще трябва да се съобразите с големината на помещението, в което ще инсталирате устройството, какви настройки има, както и други допълнителни функции.

Филтрите на Mitsubishi

Всеки климатик е оборудван с филтри, но тяхното качество също е важно. Най-добрите климатици Mitsubishi могат да се похвалят с:

Електростатичен филтър – полезен за тези, които страдат от различни алергии;

Йонизиращ филтър – способен да задържа прах и вредни микроби от въздуха;

Филтър против гъбички – убива бактериите, които могат да влязат във веригата на устройството;

Антиалегричен филтър – осигурява по-благоприятен въздушен поток, особено за хората с по-раздразнителна и чувствителна дихателна система, като хора страдащи от алергии или малки деца и бебета;

Фотокаталитичен филтър – неутрализира праховите частици, алергени, миризми, бактерии и вируси.

Нива на шум

Климатиците Mitsubishi са известни с ниските нива на шум на вътрешните и външните си тела. Затова, ако тишината за Вас е важна и държите климатикът, който закупите, да бъде изключително тих, то определено няма да сгрешите, ако заложите на марката.

Екологичен хладилен агент

Климатиците Mitsubishi използват хладилен агент R32, който е вид синтетичен фреон и по-никакъв начин не вреди на околната среда. R32 е сред основните хладилни агенти на бъдещето и бавно, но сигурно се налага над останалите производители на климатични системи. R32 е хладилен агент от следващо поколение. Той ефективно пренася топлина и има слабо въздействие върху околната среда.

4.5/5 - (6 votes)
Review-bg.com
Logo