Най-Добрите Карти Памет за 2024

Картите с памет, обикновено под формата на SD и MicroSD формати, са съществена част от арсенала на фотографа или видеооператора. Не само това, но те имат безброй други приложения, включително за смартфони, конзоли за видеоигри и др.

Какво да вземете предвид, преди да си купите карта памет

Спецификациите на картите с памет могат да бъдат доста технически за непосветените. Когато избирате каква карта да вземете за себе си, ето някои важни неща, които можете да имате предвид, за да улесните процеса:

Тип карта – Първо и най-важното е, че трябва да видите каква карта използва вашето устройство. Слотът за SD карта е по-голям и е типичен за камерите от висок клас. Въпреки това, MicroSD картите често се предлагат с адаптери за SD слотове, така че обикновено можете да намерите нещо, което работи във всякакъв формат. Най-добре е да проверите ръководството за вашето устройство и да видите какъв вид карта с памет е необходима.

Капацитет — В зависимост от това за какво използвате картата си, ще искате добро количество памет. 4k видеоклиповете и снимките могат бързо да запълнят наличното място, така че 64GB и повече са доста често срещан избор. Въпреки това, ако не се нуждаете от много място, понякога по-малко може да е достатъчно.

Скорост — Ако снимате HD видео или използвате режим на серия на камера от висок клас, ще искате картата ви да може да се справи без забавяне. Тук идва скоростта. Това се измерва в мегабайта в секунда. Уверете се, че скоростта на вашата карта отговаря на задачата за какво ви е необходима. Също така, имайте предвид, че има две скорости: скорост на четене и запис. Скоростта на четене определя колко бързо вашата карта може да прехвърля данни, а скоростта на запис е колко бързо може да улавя данни.

Клас скорост – Много от днешните SDHC и SDXC карти са маркирани с цифра като 2, 4, 6 или 10 в почти пълен кръг и това показва минималната устойчива скорост на запис за тази карта. Това е известно като скоростен клас и е полезен начин да прецените дали дадена карта е подходяща за какъвто и да сте планирали видеозапис. Самите цифри са получени от измерването в MB/s. Така че картата от клас 2 има минимална устойчива скорост на запис от 2MB/s, докато карта от клас 4 увеличава тази до 4MB/s и т.н. Като общо правило колкото по-бързо, толкова по-добре, въпреки че за стандартен HD видео запис не трябва да се нуждаете от нищо твърде бързо. Картите от клас 10 са идеални за Full HD видео, но ако камерата ви поддържа 4K видеозапис, може да искате да изберете карта, която също показва нейния UHS клас.

Физическа защита – Някои карти твърдят, че са защитени до известна степен от вода, удар и рентгенови лъчи и могат да работят при по-екстремни температури от стандартните карти. Ако си представяте, че ще работите в особено взискателни условия, или просто искате спокойствие, може да искате да внимавате за тях. По-професионалните предложения в линията на производителите обикновено имат такива като стандарт. Разбира се, ако възнамерявате да използвате камерата си в особено тежки среди, добра идея е да проверите дали камерата, батерията и всяко друго оборудване, което планирате да използвате, ще останат работещи – отново вашето ръководство е най-доброто място да проверите това.

Софтуер за възстановяване на файлове – Загубата на изображения и видеоклипове е твърде лесна, било то от собствена ръка или поради повреда на файлове. Някои карти се доставят със софтуер, който потенциално може да възстанови такива файлове, въпреки че може да постигнете успех и със софтуер на трети страни.

Четец на карти – Проверете дали трябва да използвате конкретен четец на карти с вашата карта, за да се възползвате от най-бързите скорости на четене. В противен случай по -стандартен четец на карти – бил той вграден в компютър или външно устройство – ще действа като пречка тук. 

Най-добрите карти памет

1. Карта памет Samsung MicroSDXC EVO Plus, 128GB, UHS-1 (U3), (2020), Клас 10 + SD адаптер

Samsung MicroSDXC EVO Plus

Виж цената за днес

Samsung MicroSDXC EVO Plus e карта с капацитет от 128GB. Освен че има огромен капацитет за microSD карта, картата има котирани скорости от 100MB/s четене и 90MB/s запис и използва 4-доказателствената защита на Samsung, за да издържи 72 часа в морска вода, екстремни температури, летищни рентгенови апарати и магнитни полета. Високият капацитет на съхранение на картата е полезен за фотографи и потребители на дронове, които не искат да превключват паметта си толкова често.

Също така е идеален за потребители, които съхраняват 4K видео съдържание, тъй като картата може да бъде извадена от устройства и да се възпроизвежда с лекота на определени телевизори и монитори. Новият Samsung EVO Plus microSDXC продължава да използва същия марков дизайн на флаш картите на компанията (както SD, така и microSD линии) със своята модерна червена и бяла външност.

Обръщането на картата показва на 9-те конектора номера на модела и страната на производство (Корея). Както е нормално за всички нови microSD карти на Samsung, новата линия EVO plus също е в комплект с SD адаптер за съвместимост с пълноразмерни слотове за SD карти. Размерите на картата са: 15 x 11 x 1 мм

2. Карта памет SanDisk MicroSHCD Ultra A1, 16GB, Class 10, Адаптер, Full HD

 

Карта памет SanDisk MicroSHCD Ultra A1

Виж цената за днес

16GB SanDisk Ultra A1 microSD е звездата днес. Той е зареден със страхотни скорости на предаване при 100MB/s четене и поддържа клас на производителност на приложение 1 (A1) . Повечето microSD карти вече нямат доживотна гаранция. Същото важи и за SanDisk, който има 10 години гаранция.SanDisk Ultra Plus microSD е подобрена версия на SanDisk Ultra, една от най-продаваните карти с памет. Ultra картите имат добра стойност, с висока скорост на четене и умерена скорост на запис.

Въпреки че никога не са сред най-бързите карти в нашите тестове, тяхната производителност е постоянна и цената винаги е конкурентна. Ultra Plus носи скорост на четене от 100MB/s и производителност на запис на V10/U1, като обещава поне 10MB/s непрекъсната скорост на запис за запис на видео. Рейтингът A1 на етикета показва, че картата отговаря на стандартите за производителност от клас 1 на приложение.

Това означава, че картата ще изпълнява най-малко 1500 входно-изходни операции в секунда (IOPS) произволно четене и 500 IOPS произволно записване. Мобилните телефони, масите и преносимите устройства използват microSD карти за разширено съхранение, и карта, която отговаря на спецификацията A1, ще работи добре, когато съхранява малки файлове с данни и изпълнява програми директно от картата. Ultra Plus microSD картите се предлагат с капацитет 16, 32, 64, 128GB, 256GB и 400GB.

3. Карта памет ADATA Premier, MicroSDHC, 16 GB, UHS-I, Клас 10 + Адаптер

Карта памет ADATA Premier, MicroSDHC

Виж цената за днес

Новите първокласни карти с памет microSD XC/SDHC UHS-I Class 10 на ADATA са проектирани така, че да добавят поддръжка към смартфони и таблети, както и да съхраняват данни от камери и видеорекордери (било то DSLR камери, екшън камери, дронове или охранителни камери).

MicroSD картата работи с капацитет от 16GB до 128GB, осигурявайки достатъчно място за над 40K снимки, над 32K песни или 1120 минути HD видео. А с класове 10 и V10, картата поддържа изцяло HD (1080p) видео запис. Освен че идва с до 16GB капацитет, microSD картата също така предлага скорости до 85MB/s четене и 25MB/s запис на последователната страна и произволни числа от 1500 IOPS четене и 500 IOPS запис. Заедно с това, microSD картата е A1-qaulified, което ще помогне за по-бързото инсталиране и стартиране на приложения. За устройства с Android, които поддържат добавяне на microSD карта, това ще им помогне просто да разширят капацитета, без да губят производителност.

MicroSD картата е черна със синя ивица отгоре с маркировка ADATA на ивицата. Под лентата има информация като капацитет и клас. На гърба на картата има номера на модела и 8 конектора.

4. Карта памет Kingston microSDHC 16GB, Class 10 + Адаптер

Карта памет Kingston microSDHC 16GB

Виж цената за днес

Може би едно от най-добрите постижения в еволюцията на смартфона е приемането на разширяемо от потребителя място за съхранение (разбира се изключва iPhone). Напоследък това означава слот за microSD, който е в състояние да поддържа до 16GB данни.

В този преглед ще разгледаме усилията на Kingston, 16GB microSDHC карта с минимална скорост на трансфер на данни от 10MB/sec. Kingston продава картата самостоятелно, в пакет, който включва miniSD и обикновени SD адаптери и дори със супер малък USB четец. Това означава, че картата може да се използва успешно във всичко – от мобилни телефони до лаптопи и дори в цифрови фотоапарати. USB четецът е добър за потребители, които искат да заредят много съдържание на картата. За съвременните смартфони, които са създадени да работят с акцент върху заснемането и потреблението на цифрови медии, времето за достъп до основното хранилище е важно.

Ако всичко, за което използвате картата, е да правите снимки от камерата на телефона, това може да не е проблем, но когато започнете да добавяте HD видеозапис към скоростта на пренос на уравнението, има значение. Все пак Kingston е солиден избор с големите му скорости на трансфер на файлове, които са на върха в своя клас и би се справил добре както в цифров фотоапарат, така и в смартфон.

5. Карта памет SanDisk SDXC Extreme Pro, 128GB, Class 10, UHS-I, 633X, 170 MB/s

Карта памет SanDisk SDXC Extreme Pro

Виж цената за днес

Картите SanDisk Extreme Pro 95MB/s са най-бързата UHS-I SD карта, предлагана от SanDisk. Тяхната производителност е оценена на 95MB/s четене и 90MB/s скорост на запис и включва UHS Speed ​​Class 3 (U3) рейтинг. U3 гарантира най -малко 30MB/s непрекъсната скорост на запис за 4K видео запис.

Скоростта на четене и запис за тази 128GB Extreme Pro 95MB/s UHS-I карта беше измерена с помощта на сравнителни тестове в няколко USB 3.0 четеца на SD карти. Картата надмина скоростта си в няколко четци на карти, достигайки 99.6MB/s последователно четене и 92.2MB/s последователно записване. Тези бенчмаркове са практически най-високите от всички тествани UHS-I карти.

6. Карта памет SanDisk Extreme PRO CFexpress Card Type B, 64GB, Четене 1500MB/s, Записване 800MB/s

Карта памет SanDisk Extreme PRO CFexpress Card Type B

Виж цената за днес

CFexpress е най-горещият формат за карти с памет в момента и изглежда ще се превърне в избрания формат за камери за професионалисти, изискващи възможно най-бърза скорост на трансфер на данни, за да бъдат в крак с изискванията на сензорите за изображения с ултра висока разделителна способност и 4K и 8K видео с висока битрейт.

С картите CFexpress, споделящи същия физически форм-фактор като съществуващия формат на карта XQD, е възможно по-старите XQD фотоапарати като Nikon D850 , Z 6 и Z 7 да бъдат актуализирани на фърмуера, за да поддържат карти CFexpress. Това не само отваря възможности за съвместимост с по-нови, по-бързи карти, но и може да ви спести пари.

В сравнение с картите XQD от серията G на Sony, които могат да се похвалят с максимална скорост на четене/запис от 440/400 MB/s, нашата карта Sandisk 128GB CFexpress твърди, че е способна на зашеметяваща скорост на четене/запис от 1700/1200MB/s, което я прави далеч най-бързият потребител карта с памет, която някога сме срещали, дори затъмнявайки предишния формат CFast 2.0.

7. Карта памет SanDisk SDXC Ultra, 128 GB, Клас 10, UHS-I, 80MB

 

Карта памет SanDisk SDXC Ultra

Виж цената за днес

Както повечето от вас знаят, SanDisk е световен лидер в решенията за флаш памет. С неотдавнашното пускане на тяхното 512GB Extreme Pro SDXC решение е съвсем очевидно в каква посока се движи пазарът. В днешното ревю ще разгледаме карта памет на SanDisk и въпреки че не е чудовището от 512 GB, тя има 128 GB капацитет.

Портфолиото от карти с памет SanDisk Ultra е насочено към обикновения потребител. Тези карти работят чудесно с компактни и средни точкови камери и видеокамери със скорост на четене до 30 MB/s. SanDisk Ultra 128GB SDXC носи стандартната палитра от червено върху черно. Капацитетът е посочен с удебелен шрифт с малък етикет, за да можете да следите какво се съхранява на картата.

Линията на SanDisk Ultra е до голяма степен фокусирана върху средния потребител с компактни камери за насочване и снимане, смартфони и таблети, наистина зависи от наличието на приличен капацитет за цената. Ultra 128GB със сигурност извежда това на друго ниво и макар да не е с най-висока производителност, носи много за обикновения потребител. Цената, от друга страна, е доста достъпна в този момент, до голяма степен поради нейната нова за пазара природа. Скоростта на трансфериране на данни е (MB/s):80, а на трансфер при четене: (MB/s)80.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo